Pravoslavci i katolici štite hrišćanstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nije bolje stanje ni kod vas,

Još uvijek mnogo bolje, manja korupcija, veliko poštenje u poslovnim odnosima, manje licemejrstvo kod zlih, nema ratova, haosa, gladi, kriza itd.

samo vas mediji ne diraju niste im interesantni..

:roll:pa baš zato i nismo interesantni jer kod nas nema u globalu takvih događaja.

Mozes da pises koliko hoces o tome, nas to ne dotice.

Zato vas dotiče haos i beznađe.

Radi se o napadu na crkvu i iznutra i spolja..

Šta me briga što ti obožavaš crkvu. Ja ne obožavam ni ovu sada ni bivšu (tvoju).

I niko nije licemer,

Vi kod hrišćana najveći.

ne mozes ti javnosti da pricas ono sto cujes u ispovedaonici.

Ispovjedanje grijeha svešteniku nije biblijski.

Dakle ne radi se tu o namernom licemerstvu, vec vi izvrcete sve..

Zato vam Bog izvrće države.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ispovjedanje grijeha svešteniku nije biblijski.
Ma da nije biblijski, nije biblijski da se molis za brata. Zasto se onda Laodikeja molio za mene? Jaka ti teologija...

A ovde se ne radi o tome da li je biblijski, vec o cinjenici da ne moze on da prenosi ono sto je cuo u poverenju.

I jos kazes da je licemer sto nije odao nesto sto mu je receno u poverenju? Pa vi ste licemeri, posebno Laodikeja kada je odao mene za ono sto sam trazio da se moli, a ja mu rekao u poverenju a on siri po forumu!

To je licemerstvo a ne ovo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, ovde smo upravo videli princip zute stampe, da se dela drugih naduvavaju, a svoja dela stite ili minimiziraju i cak negiraju.

Sta dalje pisati pored takvog nepostenog odnosa.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma da nije biblijski,

Ajde dokaži svoju tvrdnju Biblijom.

nije biblijski da se molis za brata.

I onda imaš potrebu da ubaciš istinu, da bi maskirao svoju laž.

Zasto se onda Laodikeja molio za mene? Jaka ti teologija...

Objasnio zašto miješaš istinu i laž. To stalno radiš u skoro svaki koment. neistina ubaciš i neku istinu da bi tu neistinu umanjio.

A ovde se ne radi o tome da li je biblijski,

Itetako se radi da li je biblijski ili nije.

Ipak si duboko svjestan da to nije biblijski.

vec o cinjenici da ne moze on da prenosi ono sto je cuo u poverenju.

To ne dokazuje da je biblijska nauka.

I jos kazes da je licemer sto nije odao nesto sto mu je receno u poverenju?

Bolje bi ti bilo da me citiraš, kada već iznosiš optužbe.

Pa vi ste licemeri, posebno Laodikeja kada je odao mene za ono sto sam trazio da se moli,

Jadna je tvoja nauka, uzeo si samo jedan dio mog kometara.

a ja mu rekao u poverenju a on siri po forumu!

Pa ja sam to čuo od tebe. I da je dao Laodik. nije dao iz lošeg motiva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisam ja odao Mireta za nikakvu molitvu koju mi je napisao da se molim, vec sam samo ukazao da je jedno vreme on priznavao da Adventisti imaju istinu, ali da se za tu veru nije uhvatio, i da je sotona ukrao to prvobitno posejano seme, kao u Isusovoj prici o sejacu.

Mozda sam ja vise trebao da zalivam to seme i da ga okopavam, sto smatram jedinom svojom greskom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kako ga štite da se daju pozivi za molitvu za Ukrajinu.

Oni ne da ga nisu štitili nego su ga obrukali.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajde dokaži svoju tvrdnju Biblijom

Biblija upucuje da molimo za bracu odnosno da posredujemo kod Boga za njih:

"Ispovedajte, dakle, jedan drugom grehe, i molite se Bogu jedan za drugog, da ozdravljate; jer neprestana molitva pravednog mnogo može pomoći." (Jakov 5:16)

Znaci ne da nije pogresno svesteniku ispovedati grehe, vec to i treba!

Pored toga Hristos je rekao i sledece:

"Kao što otac posla mene, i ja šaljem vas. I ovo rekavši dunu, i reče im: primite Duh sveti. Kojima oprostite grijehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se." (Jovan 20:21-23)

Znaci, svestenik ima vlast oprastati grehe! (I tu ne mislim doslovno da on oprasta, to se samo tako kaze, posto znam tvoju nameru da ces ovo da zloupotrebis).

onda imaš potrebu da ubaciš istinu, da bi maskirao svoju laž.

Imam potrebu da ubacim istinu da bi "maskirao i precrtao tvoju laz"!

Objasnio zašto miješaš istinu i laž. To stalno radiš u skoro svaki koment. neistina ubaciš i neku istinu da bi tu neistinu umanjio.

Ubacim istinu da bi umanjio tvoju laz!

Ipak si duboko svjestan da to nije biblijski.

Cime si dokazao da nije biblijski?

To ne dokazuje da je biblijska nauka.

Ne dokazuju ni tvoje reci da je tvoja nauka biblijska!

Jadna je tvoja nauka, uzeo si samo jedan dio mog kometara.

Ti si uzeo sve pa nista nisi rekao i tako uvek radis! Bitno da si "lamprdao"!

Pa ja sam to čuo od tebe. I da je dao Laodik. nije dao iz lošeg motiva.

Ali si ti dao iz loseg motiva da mene napravis losim!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znaci, svestenik ima vlast oprastati grehe! (I tu ne mislim doslovno da on oprasta, to se samo tako kaze, posto znam tvoju nameru da ces ovo da zloupotrebis).

Sveštenik kao slika Isusa na zemlji, ima vlast da oprosti grehe. I ne oprašta ih on doslovno, nego te grehe oprašta Bog. Ujedno, sakrament - sveta tajna ispovesti je sakrament pomirenja, jer podrazumeva svesnost da je počinjen greh, bilo da se tu radi o malim gresima, bilo o onim velikim. Uostalom, zašto oni, koji sakramente i nemaju uopšte i pominju iste?

Namera??? Ako si brate ikada i pomislio da oni imaju dobre namere, grdno si se prevario. Njihove namere su uvek da zloupotrebe. Ta i Satana zloupotrebljava pisma (množina koju oni kao "vrsni poznavaoci" biblije ne vide)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sveštenik kao slika Isusa na zemlji, ima vlast da oprosti grehe. I ne oprašta ih on doslovno, nego te grehe oprašta Bog.

Opet samo formalno pričaš da on ne oprašta, a svi smatraju da oprašta.

Ujedno, sakrament - sveta tajna ispovesti je sakrament pomirenja,

Toga nema nigdje u Bibliji.

. Uostalom, zašto oni, koji sakramente i nemaju uopšte i pominju iste?

Ti koji nemaju su postali prosvjećeni i napredniji i u moralu i materijalno.

Njihove namere su uvek da zloupotrebe.

Opet projekcija.

Ta i Satana zloupotrebljava pisma (množina koju oni kao "vrsni poznavaoci" biblije ne vide)

Evo ti Miroslave satana sa velikim S.

Znamo mi da je vama satana sa velikim S.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo ti Miroslave satana sa velikim S.

Znamo mi da je vama satana sa velikim S.

Pogledajmo jedan citat iz Lukina evanđelja:

Lk 1,46-48: Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina, klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.

Blažena Djevica Marija je ovo izrekla, međutim, nije evanđelist ovo zapisao da bi je prokazao i optužio, nego da bi je počastio a i nas na to pozvao. Tko su naraštaji koji će Isusovu majku Mariju zvati blaženom? Pa to su upravo oni koji će postati Kristovi, koji će se prozvati kršćanima. Nije li onda upravo naš odnos prema Isusovoj majci svojevrsna legitimacija nas i naše pripadnosti Kristu i kršćanima? Naravno da je. Jesmo li Kristovi, kršćani, ako se ne možemo pribrojiti naraštajima koji Isusovu majku Mariju zovu blaženom? Naravno da nismo, jer upravo u Svetom Pismu saznajemo kako će je baš oni koji su Kristovi tako zvati.

Osim Luke i ostala tri evanđelista bilježe događaje vezane uz Isusovu majku Mariju, i tako Isusovu majku Mariju susrećemo ukupno 39 puta u Evanđeljima. Što nalazimo u „Svjedočanstvima za Crkvu“ Ellen White? U 26,5 puta opsežnijim spisima, Isusovu majku Mariju susrećemo 5 (pet) puta. Čisto statistički očekivali bismo da je to 39 x 26,5 = 1033 puta. Od ukupno pet mjesta, na kojima Ellen White spominje Isusovu majku, četiri puta nalazimo „Marija“ (Mary), jedan put „Djevica Marija“ (Virgin Mary) i nula (0) puta „Blažena Djevica Marija“. Pripada li onda Ellen White naraštajima o kojima Luka piše?

Nadoknadit će Ellen White ovaj „podbačaj“ u spominjanju Isusove majke Marije, „prebačajima“ u spominjanju njoj, očito, drugih „važnih likova“. Tako će sva četiri evanđelista zajedno sotonu spomenuti četrnaest (14) puta, a Ellen White u svojim Svjedočanstvima ravno tisuću osamsto i dvanaest (1812) puta. Nije Sotona (Ellen White ga uvijek piše velikim slovom) jedini lik koji ju fascinira, na primjer, u Svjedočanstvima će svoga muža James-a White-a spomenuti četiri stotine i sedamdeset (470) puta. Stvari stoje kako stoje, a stoje upravo ovako.

P.S. Da je znala da će je muž James White cinkati kako je putovala na Jupiter i Saturn, i kako je pila usmrđeli sok, sigurno ga ne bi ovoliko puta spominjala.

Natrag