Po slici bi trebalo da je u biosu podešeno da integrisana grafika "uzima" 128 MB RAM - a. Proširenje RAM memorije je u svakom slučaju dobra i poželjna investicija a kod ovog računara za, predpostavljam, kancelarijske poslove, ovo bi značilo preporod. Ako sam naslutio za šta se računar koristi, nakon ugradnje novog RAM - trebalo bi povećati angažovanu ram memoriju za grafiku barem na 256 MB ako je uopšte moguće, i tu završiti sa upgradeom. Sve preko toga je nepotrebno, i postavlja semprona u žižu problema. Procesor postaje usko grlo i ..... upgrade se pretvara u kupovinu novog računara i sam po sebi postaje nepotrebna investicija. Srpski rečeno bačene pare. Ako je kancelarija - ako je Windows XP licenciran - "i ako znate da će uskoro kontrola" skok na nelicenciranu sedmicu mogao bi biti opet skupa priča. Kazna jekošta koliko nov računar za kancelariju sa licenciranim OS plus jedan solidan ručak za zaljubljeni par. Dakle ostavio bih licenciran Windows XP sa isključenim Windows updateom, dobrim antivirusom koji će zatvoriti portove napada sa interneta i nastavio da "zapošljavam" računar kancelarijskim zadacima. Ako "licenca operativnog sistema" nije problem koji se razmatra moja preporuka je 32 - bitni Windows 7.