Član
- Učlanjen(a)
- 06.09.2009
- Poruka
- 1.389
To je brate Celeron M530 (takozvanog socket-a M za platformu PGA478, kodnog imena Santa Rosa), dakle u pitanju je laptop računar, a trebao si navesti model laptopa, sve u svemu on koristi SODIMM DDR2 RAM (takav je memorijski kontroler CPU-a), pošto zavisi od ploče podrška o maximalnom value RAM-a po slotu, trebaš prvo proveriti na sajtu proizvođača notebooka koliko podržava RAM-a po slotu, a ja mislim pošto je laptop sa solidnim processorom, da može da ide do 2GB RAM-a po slotu, cena SODIMM DDR2 RAM-a je oko 20-tak evra i za win 7 bi trebao ubaciti bar još 2GB na postojeću količinu i mislim da je odgovarajuća brzina istog 533Mhz ili 667Mhz, što opet zavisi od modela laptopa, mada ja lično ne bih išao na win 7 zato što CPU ima samo jedno jezgro i jedan thread za instrukcije, što može dovesti do značajnih usporenja sa novijim aplikacijama u win 7 (podrška seta instrukcija SSE3 suplementno tokom novijeg core steppinga).
Podržava x64 aplikacije i ima 1MB L2 Cache-a, što ga čini veoma dobrim u radu na XP SP3, dok će na win 7 biti značajnih usporenja u radu.
Dakle idi na sajt proizvođača i pogledaj podršku za njega za win 7 (driver-i, aplikacije, propratni software, kao i BIOS)
Podržava x64 aplikacije i ima 1MB L2 Cache-a, što ga čini veoma dobrim u radu na XP SP3, dok će na win 7 biti značajnih usporenja u radu.
Dakle idi na sajt proizvođača i pogledaj podršku za njega za win 7 (driver-i, aplikacije, propratni software, kao i BIOS)