Poslednja vremena

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Osporeno davno i prorečeno u Bibliji.

NIje crkva postojala samo 2000 godina. Ona je postojala od pada čoveka u grijeh.

Ovo mi liči na tvoje vlastite riječi, a ne na bogonadahnute riječi iz Pisma. Dakle, nemaš nauku u Bibliji. :)

"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći (Hristos) dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog." (2. Solunjanima 2,3-4)

Nevalja ti prijevod. U originalu (grčkom jeziku) nema ovdje Crkve. Vidi:

2 Sol 2,3-4 (grčki): ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἔστιν Θεός.

Grčka riječ ναὸν u Novom zavjetu nikada ne označava Crkvu. Ona označava jeruzalemski Hram ili hram općenito. Za Crkvu se u Novom zavjetu koristi grčka riječ , kao na primjer:

1 Kor 14,33: jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira. Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute.

1 Kor 14,33 (grčki): οὐ γάρ ἐστιν ἀκαταστασίας ὁ Θεὸς ἀλλὰ εἰρήνης, Ὡς ἐν πάσαις ταῖς ἐκκλησίαις τῶν ἁγίων,

Dakle, za Crkvu se u Novom zavjetu uvijek koristi grčka riječ ἐκκλησία (ekklesia).

P.S. tripo, a zašto imaš ovako velika slova?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sada objasni kako to da će bezakonik sjesti u Crkvi Božjoj ako nisu dvije crkve Božje, jedna institucija, a druga prava za koju je Isus rekao da je neće vrata pakla nadvladati.

Ko je šta ispunio vidimo kroz istoriju.

Nevalja ti prijevod. U originalu (grčkom jeziku) nema ovdje Crkve. Vidi:

2 Sol 2,3-4 (grčki): ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἔστιν Θεός.

Grčka riječ ναὸν u Novom zavjetu nikada ne označava Crkvu. Ona označava jeruzalemski Hram ili hram općenito. Za Crkvu se u Novom zavjetu koristi grčka riječ , kao na primjer:

1 Kor 14,33: jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira. Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute.

-------------------------------------------------------

I kod tebe znači formalizam, pa opet piše Božja. :tease:

Pa kako nije Crkva, kada je ovo proročanstvo, šta ima da se govori za Hram u Jerus. tamo već odavno sjede fariseji i saudikeji.

To znači da se ovo može jedino odnositi na instituciju Hrišćanske crkve, a ne za Hram u Jerusalimu u kojem već poodavno sjede bezakonici Hram u Jerusalimu je uzet kao primjer za buduću crkvu Božju, tj. INSTITUCIJU Hrišćanske crkve. Tako da si sa te strane u pravu.

:beee:Od kada Biblija ima retroaktivna proročanstva, da se desi, pa da onda neko prorokuje.

Zato i jeste uzet primjer Hrama za buduće vrijeme i ono što će se desiti Hrišć. crkvi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sada objasni kako to da će bezakonik sjesti u Crkvi Božjoj ako nisu dvije crkve Božje, jedna institucija, a druga prava za koju je Isus rekao da je neće vrata pakla nadvladati.

Nije riječ o Crkvi. Ovo je ispravan prijevod Pavlove poslanice:

2 Sol 2,3-4: Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram (grčki - ναὸν τοῦ Θεοῦ) zasjedne gradeći se Bogom.

Grčkim izraz - ναὸν τοῦ Θεοῦ - koji Pavao koristi u 2 Sol 2,4 nikada ne označava Crkvu. Rekoh ti, Crkva se uvijek imenuje grčkom riječju ἐκκλησία (ekklesia).

Ko je šta ispunio vidimo kroz istoriju.

Tvoja sekta, Jehovini svjedoci, i mnogi slični vama potpuno ste ispunili proroštva o lažnim prorocima i lažnim proroštvima.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tvoja sekta, Jehovini svjedoci, i mnogi slični vama potpuno ste ispunili proroštva o lažnim prorocima i lažnim proroštvima.

:roll:ne možeš da osporiš moje navode, još si uzeo samo dio komentara.

Oboren opet, ako si ti vođa debate na strani tradicio. kakvi su tek ovi drugi debatanti.

I kako nemaš nauku, pozivaš se na JS. :beee: Kako si me samo :roll: al u stvari ovo što ti radiš je žalosno.

Ajd nađite nekog jačeg u debati, sve sam mislio slap je jak, kada ono oduvam ti nauku ko perce na vjetru.

Ipak cijenim što nisi bio za moje izbacivanje, i što nemaš ličnih kvalifikacija prema meni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tripo, a zašto ti slova više nisu onako jako velika?

Ističem samo ono što bitno, iz Biblije.

Zašto je spomenut Hram jer je on tip onoga što će biti za Hrišć. crkvu.

Kao što su NZ spomenuti Sodoma i Gomora kao tip za buduće događaje.

Teška je to hrana za vas, na mlijeku ste još.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A zašto misliš da se subotom ne smije vola spašavati?

Tvoje tumačenje je farisejsko, pa moraš da vodiš raspravu na pokvaren način.

A to je dokaz da sam ti razvalio nauku. A isto to vam se dešava i ovako u vijestima.

Kako tumačite Bibliju, tako vam se vraća. Vidiš da ne smiješ da uzmeš čitav moj koment. uzmeš samo dio i daš besmilicu.

Ovaj što ti je lajkovao (a isto i ti) on kaže da ja kršim subotu jer :tease: pita čovjek što sam tu na komp.

To je dokaz da vi držite subotu držali bi je kao fariseji, a oni je nisu ni držali.

A to znači ono što je Bog rekao za otpali Izrael pusti ga Jakov je otišao za drugim bogovima, a već vidimo plodove takve tvrdoglavosti, vidimo po favelama i kartelama.

Ko vam je kriv, vaš problem, naš nije. Nas advent.

I slijep čovjek vidi rasulo i haos u vijestima koje nam stižu.

Posljednja vremena su već došla, vidimo po vijestima, samo su negdje malo više poranila.

Mogu samo reći da mi je žao što sam dao stihove Biblije da ih vidiš.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus je upozorio na lažne mesije koji će se pokušavati da prevare ljude pred Njegov drugi dolazak na Zemlju. Čak će i Sotona imitirati Hrista, i prevariti sve one koji ne poslušaju Boga i izađu da vide čuda koja će činiti. Isus je upozorio da će mnogi religiozni ljudi pod serijom pritisaka odbaciti Boga ili postati dvolični, čime će izgubiti spasenje, dok će samo mala grupa - ostatak, ostati na Božjoj strani. Kada svim ljudima na Zemlji bude ispropovedano evanđelje, i kada ljudi odbace Boga i uticaj Božjeg Duha, zlo će vrlo brzo doći do vrhunca. Neki će odbaciti Boga zbog progonstva, neki jer su prevareni od lažnih proroka i lažnih mesija, neki zbog uticaja greha, a neki jer će im ohladneti srce za Boga. Pravi Hristov dolazak biće vidljiv i čujan svuda na planeti Zemlji, pravi isus neće sići na Zemlju, nego će se vaskrsli i preobraženi vernici vazneti k Njemu na oblak, i biće odneseni pred Božji presto. Lažni hristos će imitirati pravog, ali neće moći da ukloni greh i posledice greha sa planete. Dolazak Hrista je iznenađenje za sve na Zemlji. Isus nam je dao znake po kojima možemo da vidimo da se Njegov dolazak približio, i te znake možete da pogledate u ovom videu. Ljudi koji se rugaju onima koji veruju da će Isus ispuniti svoje obećanje i doći da nas uzme da budemo gde je i On, svojim ruganjem ispunjavaju proročanstvo. Isus je rekao da su se tako ljudi rugali i pre potopa, dok nije voda došla u uništila sve koji su se rugali i nisu verovali Bogu. Biblija završava tvrđenjem da će Isus doći uskoro.

Natrag