Da sam ja stajao nad podrucjima u kojima su se deca davila, i da sam mogao da im pomognem ( a pritom da ja nisam uopste u opasnosti ) ja bi sebe smatrao najvecom ljigom ako sam sedeo i gledao kako se dave, a zar nije taj bog svemocan ?
Ti ne razumes ni pravu prirodu Boga, niti nacin njegovog delovanja, a niti njegovu moc.
Zar nema Bog moc da vaskrsne?
Pa zasto da ih spasava sada?
''Njemu su svi oni zivi'' - kaze biblija. Niko nije umro!
U pitanju su mnogo vaznije stvari od spasavanja ''ovog sadasnjeg zivota i pojedinaca'', koji ce ionako biti vaskrsnuti ako su bili pravedni.
Ovde se radi o razoblicavanju sataninog zlog delovanja, i pustanju njega da iskaze svoj zao karakter, svoju rusilacku moc, da bi Bog mogao pravedno osuditi tog zlikovca kasnije.
U pitanju su mnogo vaznije stvari, prikupljaju se dokazi.
I ti jednostavno namerno neces da razumes, kako Bozju pravednost koja je jasno zapisana u Bibliji, tako ni njegovu moc da vaskrsava. A niti razumes njegov plan..
Pokusavas Boga da predstavis ''zlim'', smatrajuci da ces tako navesti druge da odbace bibliju.
E prijatelju moj, Bog biblije nije ''zao'' , i ti tu ne mozes nista.
Mozes samo da pricas u prazno, jer tebi je sve ''sada i ovde'' (i ljudski trbuh), ti nemas duhovni vid, niti mozes da vidis iza zavese.
Moj savet ti je uzmi procitaj bibliju bar jednom, otvorenog uma..