poplave u srbiji Božji gnev

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Prvo ne znam o kojoj viziji pricas, bilo bi lepo da postavis tekstove.
Drugo, ja nisam rekao da to ne moze biti, da je Bog ''dopustio'' da dodje, samo u ovom slucaju ne vidim dokaze za to.
Svakako da ne moze niko bez njegovog odobrenja se igrati sa prirodnim pojavama, a jos manje uticati na njih...
pa sad si već bliži Bogu.ako mi dajemo autoritet prirodi ili nekim harpovima navuhodonosorima a ne Bogu koji to mora najpre overiti mi smo doista teški nevernici. ja u tako nešto nikad ne bih verovao.
u postavci teme sam rekao d a u kritičnoj noći su bile molitve i došle su dve vizije da je pokazan anđeo na nebu nad ugroženim područjima koji je sa kopljem i štitom u ruci borio s e sa pokazanim silama demonskim unutar stihijnih voda ,i kazano je da je Bog dopustio da oni imaju odrešene ruke delovanja zbog opačina i idola u ovom rodu,jer je se prelila čaća gneva Božjega stoga,a da je idoli plivati po vodi,te ne čudi da je talas bio i 6.metara da bi idoli na zidovima mogli biti udareni. dalje se kaže u vizijama da anđeo koji se bori je poslat da štiti one koji se Boje Boga ,dakle rečeno je malu broj takih samo u ovoj jagmi i da crkva treba da moli i da viče kao sa krovova da se ljudi kaju, jer će biti još pošasti jer je ovo samo opopmena.
onaj ko gleda u molitvi i vidi u Duhu nije kao onaj koji ne vidi.
kada je 89.god ukazano meni nebeska utvara oko trvenja ovde ,u tom ratu u jugoslaviji,kada sam to pisao vođama u svim republikama kao akterima i govorio ljudima ljudi su imali zatvorene uši,jer skoro je bilo suludo to reći da je viđeno na nebu i da je glas jasno kazao kos e nađe u tami,izginuće u krvi,jer je bilo vreme mira još i onda je to ipak došlo. dakle,onaj ko gleda u Duhu nije kao onaj ko gleda telesnim očima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
pa sad si već bliži Bogu.ako mi dajemo autoritet prirodi ili nekim harpovima navuhodonosorima a ne Bogu koji to mora najpre overiti mi smo doista teški nevernici. ja u tako nešto nikad ne bih verovao.
u postavci teme sam rekao d a u kritičnoj noći su bile molitve i došle su dve vizije da je pokazan anđeo na nebu nad ugroženim područjima koji je sa kopljem i štitom u ruci borio s e sa pokazanim silama demonskim unutar stihijnih voda ,i kazano je da je Bog dopustio da oni imaju odrešene ruke delovanja zbog opačina i idola u ovom rodu,jer je se prelila čaća gneva Božjega stoga,a da je idoli plivati po vodi,te ne čudi da je talas bio i 6.metara da bi idoli na zidovima mogli biti udareni. dalje se kaže u vizijama da anđeo koji se bori je poslat da štiti one koji se Boje Boga ,dakle rečeno je malu broj takih samo u ovoj jagmi i da crkva treba da moli i da viče kao sa krovova da se ljudi kaju, jer će biti još pošasti jer je ovo samo opopmena.
onaj ko gleda u molitvi i vidi u Duhu nije kao onaj koji ne vidi.
kada je 89.god ukazano meni nebeska utvara oko trvenja ovde ,u tom ratu u jugoslaviji,kada sam to pisao vođama u svim republikama kao akterima i govorio ljudima ljudi su imali zatvorene uši,jer skoro je bilo suludo to reći da je viđeno na nebu i da je glas jasno kazao kos e nađe u tami,izginuće u krvi,jer je bilo vreme mira još i onda je to ipak došlo. dakle,onaj ko gleda u Duhu nije kao onaj ko gleda telesnim očima.

Znaci ti tvrdis da si imao viziju, ako sam dobro razumeo.
Zasto nisi ranije javio, da ce doci do poplava?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja......
Laodikeja.....čoveče!
Spavaš li ti nekad?
Jelenče je imalo mnoštvo tih stvari ali kako stvari stoje ti ćeš je preteći.
Konstatacija na Biblijskom tasu kaže da je pogrešna tako da ništa od te pesmice.
Piše lepo šta predhodi čemu i to ne prolazi bez biblijskle potvrde.Zašto si uporan i želiš kvariti proroštva BOŽJIH PROROKA?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nisam zagovornik niti pristalica krutih izjava jeste ovo i nikako drugačije.
Ako tvrdimo da Harp ne može delovati na mnoge stvari onda time možemo takođe poslužiti se u dokazu da RFID ne emituje ništa niti neko dotura tekstove putem vazduha između nas.
Pošto Bog lično može da deluje a nikako neko po nalogu Božjem onda nas niko ne može ubiti idemo u rat.
Bog je dozvolio da se svo oružje izmisli i ova civilizacija nije ni pola od oružja koja su imali pre potopa (ep Ramajana i dr.)imali napravila.Kako je Kir mogao nešto učiniti...nije mogao jer Bog lično to mora liniti.
Kako Navuhodonosor nešto da učini...na može mora Bog lično.
Nisu dobre te tvrdnje jer svako oružje je stiglo sa dozvolom i Harp ima mnogo opasniju ulogu koja će tek uslediti u službi sataninih oruđa.
I kad se zbude narod će se čuditi zašto su svi krenuli na Jerusalim da se biju šta im je, ko nagovori 200 miliona vojnika da to čine?

Svi se mi ovde slažemo da bez Božje dozvole ništa ne biva ali Bog lično to ne čini već dozvoljava.
I top i pištolj su u službi ubijanja i postoje kao i mač jer je dozvoljeno sa svrhom.
Zar Bog ne može zaštiti čoveka od žiga zveri...može, ali čovek BIRA šta želi i Bog dozvoljava.Za svako delo ima opomena i plata jedno ide prvo a jedno drugo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja......
Laodikeja.....čoveče!
Spavaš li ti nekad?
Jelenče je imalo mnoštvo tih stvari ali kako stvari stoje ti ćeš je preteći.
Konstatacija na Biblijskom tasu kaže da je pogrešna tako da ništa od te pesmice.
Piše lepo šta predhodi čemu i to ne prolazi bez biblijskle potvrde.Zašto si uporan i želiš kvariti proroštva BOŽJIH PROROKA?

Napisi razlog ovakve tvrdnje..

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Prvih nekoliko postova u ovoj temi je dovoljno da prelije čašu Božijeg gneva i kaže : Pogledaj sine čovečiji šta ovi pišu!
Zar vajnim poznavaocima svetog pisma ništa ne znače događaji koji su opisani i koji mogu da posluže kao uputsvo za neke slične događaje. Ovde neko reče da se Božiji gnev sručio selektivno na najgrešnija mesta i da je najgrešniji grad osetop najveću gorčinu Božijeg gneva. A ja mu kažem boravio sam u tom gradu i ni počemu nije grešniji od ostalih gradova. Tada nalazim stih Luka 13.4. Ili onih osamnaest što na njih pade kula Siloamska i pobi ih mislite li da su oni najkrivlji bili od sviju Jerusalimljana ? Drugo ovo i nije gnev Božiji jer Bog je ljubav. Odakle dolazi to zlo pročitajmo Jov. 2. 9- 19. Ako i jeste Bog u nekom smislu uzrokovao takvu katastrafu onda je u smislu što je On uzrok svakog postojanja ( ali ogradimo zlo )( od ljubavi) a Bog je ljubav. Na kraju Isaija 10.5. Teško Arilu ( satani ) šibi gneva mog ako i jeste palica u ruci njegovoj moja jarost.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ONE koje ljubim one karam.ako ste sinovi ako ste kopilad onda nema karanja. Bog kaže,kažnjavam... on dovodi navuhodonosora pred jerusLIM,ON KASNIJE ISTOG ČOVEKA KARA,ON DIŽE KIRA I VRAĆA IZ ROBLJA. JA gOPSPOD SVE ČINIM
po promislu svoje v olje i ko će mi ubraniti što.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mrsavkic, znaci ti si prorok?
Ne zameri, ali moja mama je za mene veci prorok, jer je nekoliko dana pre nego sto ce se desiti potop -sanjala ''veliki oblak koji prekriva zemlju'' .

Meni ni na pamet ne bi palo da je smatram vidovitom.
A pogotovo ne, zato sto i nije narocito pobozna..
--------------------------------------------------------------------------------------
Nije lepo nad tudjom nesrecom pametovati..
Sve ovo me podseca na slucaj Jova i na njegove tesioce, koji su svi redom govorili:

''Bog te kaznjava jer si gresan!'' (to su ovi gore cije postove citamo).

A Jov je govorio: ''Nisam gresan, neka je Slava Bogu''!

I stvarno nije bio gresan(bio je to pravedan covek), a Bog ga nije kaznio uopste , nego je samo uklonio svoju zastitu..
Na kraju je ukorio one koji su govorili: ''Bog te kaznjava''
A pohvalio je onog koji je rekao: ''Bog je pravedan, i ne cini zla''.

E, to vam je pouka, da se ne igrate sa tudjom nesrecom, i da u ime Bozje ne govorite, kada vam reci nije dao!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkic, znaci ti si prorok?
Ne zameri, ali moja mama je za mene veci prorok, jer je nekoliko dana pre nego sto ce se desiti potop -sanjala ''veliki oblak koji prekriva zemlju'' .

Meni ni na pamet ne bi palo da je smatram vidovitom.
A pogotovo ne, zato sto i nije narocito pobozna..
--------------------------------------------------------------------------------------
Nije lepo nad tudjom nesrecom pametovati..
Sve ovo me podseca na slucaj Jova i na njegove tesioce, koji su svi redom govorili:

''Bog te kaznjava jer si gresan!'' (to su ovi gore cije postove citamo).

A Jov je govorio: ''Nisam gresan, neka je Slava Bogu''!

I stvarno nije bio gresan(bio je to pravedan covek), a Bog ga nije kaznio uopste , nego je samo uklonio svoju zastitu..
Na kraju je ukorio one koji su govorili: ''Bog te kaznjava''
A pohvalio je onog koji je rekao: ''Bog je pravedan, i ne cini zla''.

E, to vam je pouka, da se ne igrate sa tudjom nesrecom, i da u ime Bozje ne govorite, kada vam reci nije dao!
ja prvo nisam prorok. samo mislim kako pavle kaže da i ja imam svetoga Duha tek, i da Bog govori i danas.jer ako on nije isti juče danas i do veka,onda ste vi svi sinovi skeve jevrejina ,ili imitatori Hrista.
žena mkoja ne veruje čak i ona moće usniti zašto da ne a,ko Bog oće opomenuti. dato je jedno od najvećih viđenja kraja svih vremena jednog neverniku navuhodonosoru,zar ne?
kažem samo da je u tvom slučaju duh pashora iz jeremije proroka koji je rekao suprot proročkoj reči,jeremija laže neće to biti već če biti da smo pravednici! daleko je ovaj rod a i ti i ja od joba. prvo treba da dođe objava sa nebeskog sabora da Bog kaže nema takih kao što je ovaj narod, pa onda će mo mi koji donosimo ovake stvari za pokajanje biti kao jobovi prijatelji!!
moj ti je savet da se pokaješ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog moze svakom coveku dati iskustvo prorockog vidjenja.

Moja majka - koja je u pocetku imala problem sa verom u Isusa kao onoga koji je u telu dosao da umre za coveka - je imala nocno vidjenje, gde joj se ukazao sam Gospod spustivsi se sa neba i dopustivsi da ga dodirne.
Nakon tog sna, ona svedoci da je celog tog dana imala neka divna osecanja, i od tog dana ona je postala osoba koja cvrsto veruje u Hrista.

Dakle, Bog moze svakom coveku dati otkrivenje na bilo koji nacin opisan u bibliji.
Ipak, Bog na ovom svetu ima one koje odabira za svetu sluzbu proroka i vesnika Gospodnjih.

Biblija govori o tome - da ce u vremenu pred sam Hristov dolazak ovaj dar prorostva biti posebno izrazen

"И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.
И на слуге ћу и на слушкиње у оне дане излити дух свој;
И учинићу чудеса на небу и на земљи, крв и огањ и пушење дима.
Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и страшни дан Господњи.
И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ"
( Joilo 2. 28 - 32 )

Prema tome, nije sramota posvedociti da je neko prorok i da ima prorocki dar, jer covek ne treba da se stidi Bozjeg dara i reci koju Bog salje na taj nacin.

"Jer ko se postidi mene i mojih reči, njega će se Sin čovečiji postideti kad dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela" ( Luka 9. 26 )

Natrag