poplave u srbiji Božji gnev

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Bog moze svakom coveku dati iskustvo prorockog vidjenja.

Moja majka - koja je u pocetku imala problem sa verom u Isusa kao onoga koji je u telu dosao da umre za coveka - je imala nocno vidjenje, gde joj se ukazao sam Gospod spustivsi se sa neba i dopustivsi da ga dodirne.
Nakon tog sna, ona svedoci da je celog tog dana imala neka divna osecanja, i od tog dana ona je postala osoba koja cvrsto veruje u Hrista.

Dakle, Bog moze svakom coveku dati otkrivenje na bilo koji nacin opisan u bibliji.
Ipak, Bog na ovom svetu ima one koje odabira za svetu sluzbu proroka i vesnika Gospodnjih.

Biblija govori o tome - da ce u vremenu pred sam Hristov dolazak ovaj dar prorostva biti posebno izrazen

"И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.
И на слуге ћу и на слушкиње у оне дане излити дух свој;
И учинићу чудеса на небу и на земљи, крв и огањ и пушење дима.
Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и страшни дан Господњи.
И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ"
( Joilo 2. 28 - 32 )

Prema tome, nije sramota posvedociti da je neko prorok i da ima prorocki dar, jer covek ne treba da se stidi Bozjeg dara i reci koju Bog salje na taj nacin.

"Jer ko se postidi mene i mojih reči, njega će se Sin čovečiji postideti kad dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela" ( Luka 9. 26 )
joilo tačno proriče za svetoga Duha. stihovi koji su navedeni se odnose na dan kada će po zahariji 12-14. Bog izliti i na sinove i ćeri na tu generaciju izraela koja još čeka da duh molitvi Bog izlije na njih kada će po nasob ridati svaka porodica unutar i poznaće ga i reći će otkuda ti te rane na rukama,tako da se to odnosi na to,ili udara na to. prvi deo joila govori o izlivanju Duha na dan pentekosta i danas na pagane jer to obećanje iz dela 2.gl. još traje. dok ne uđe dovoljna brojh pagana.
zato ako mi ne verujemo kada Bog otkriva NEKE STVARI mi doista činimo Boga kao da je on od takih teoretičara konzervirfan i samo čeka na kraJUD A KAŽE SVOJ SUD.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ja prvo nisam prorok. samo mislim kako pavle kaže da i ja imam svetoga Duha tek, i da Bog govori i danas.jer ako on nije isti juče danas i do veka,onda ste vi svi sinovi skeve jevrejina ,ili imitatori Hrista.
žena mkoja ne veruje čak i ona moće usniti zašto da ne a,ko Bog oće opomenuti. dato je jedno od najvećih viđenja kraja svih vremena jednog neverniku navuhodonosoru,zar ne?
kažem samo da je u tvom slučaju duh pashora iz jeremije proroka koji je rekao suprot proročkoj reči,jeremija laže neće to biti već če biti da smo pravednici! daleko je ovaj rod a i ti i ja od joba. prvo treba da dođe objava sa nebeskog sabora da Bog kaže nema takih kao što je ovaj narod, pa onda će mo mi koji donosimo ovake stvari za pokajanje biti kao jobovi prijatelji!!
moj ti je savet da se pokaješ.

Kajem se svaki dan. A to sto ne verujem da je neko imao vidjenje nece me Bog osuditi vec ce me pohvaliti sto sam oprezan.
''Kusajte duhove jesu li od Boga'' kaze on..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Joilovo prorocanstvo se delimicno ispunilo u vreme apostola, ali ce se ono u potpunosti ispuniti u poslednje vreme, jer Bog se sa smrcu apostola nije zavetovao na cutanje, i dar prorostva nje prestao sa njima.
Kao sto su apostoli doziveli izlivanje Svetog Duha na dan pedesetnice koji ih je pripremio za sluzbu objave jevandjelja - tako isto treba da se dogodi pedesetnica u poslednje vreme, kada ce verni primiti izlivanje velike sile Svetoga Duha koja ce ih pripremiti za objavu jevandjelja svetu neposredno pred Hristov drugi dolazak.

Kao i u vreme apostola, i u poslednje vreme - duhovni darovi ce ponovo oziveti, kao i prorocki dar.

Kao sto sam napomenuo - Joilo govori o vremenu apostola kada se ovo prorocanstvo delimicno ispunilo, ali govori i o ostatku - odnosno o njegovoj crkvi koju ce on podici u poslednjem vremenu kojoj ce dati dar porostva i misiju da objavi pocetak suda Bozjeg i Hristov dolazak u slavi.

Ovo je otpocelo sa podizanjem Adventne crkve kao Bozjeg naroda posletka, i Bog je tada dao prorocki dar, kao i danas pojedincima koje je podigao u svojoj crkvi.

"И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.
Сунце ће се претворити у таму и месец у крв пре него дође велики и страшни дан Господњи.
И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ" ( Joilo 2. 28 - 32 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Joilovo prorocanstvo se delimicno ispunilo u vreme apostola, ali ce se ono u potpunosti ispuniti u poslednje vreme, jer Bog se sa smrcu apostola nije zavetovao na cutanje, i dar prorostva nje prestao sa njima.
Kao sto su apostoli doziveli izlivanje Svetog Duha na dan pedesetnice koji ih je pripremio za sluzbu objave jevandjelja - tako isto treba da se dogodi pedesetnica u poslednje vreme, kada ce verni primiti izlivanje velike sile Svetoga Duha koja ce ih pripremiti za objavu jevandjelja svetu neposredno pred Hristov drugi dolazak.

Kao i u vreme apostola, i u poslednje vreme - duhovni darovi ce ponovo oziveti, kao i prorocki dar.

Kao sto sam napomenuo - Joilo govori o vremenu apostola kada se ovo prorocanstvo delimicno ispunilo, ali govori i o ostatku - odnosno o njegovoj crkvi koju ce on podici u poslednjem vremenu kojoj ce dati dar porostva i misiju da objavi pocetak suda Bozjeg i Hristov dolazak u slavi.

Ovo je otpocelo sa podizanjem Adventne crkve kao Bozjeg naroda posletka, i Bog je tada dao prorocki dar, kao i danas pojedincima koje je podigao u svojoj crkvi.

И сваки који призове име Господње спашће се; јер ће на гори Сиону и у Јерусалиму бити спасење, као што је рекао Господ, и у остатку који позове Господ" ( Joilo 2. 28 - 32 )
proveravajte duhove,to je miro dobro rekao. slažem se. ali ne odbacujte proroštva i to je pisano.
Duh Boćji se izlio na pedesetnici na apostole i obećanje je rečeno za sve daljnje koje god pozove Gospod Bog naš. tako da pozni dažd će u konačnici biti izliven na jevreje ,zaharija 12. kada će poznati mesiju.sada ga ne poznaju. jer to ide samo Duhom. ne mislim kao i dos ad da su adventisti primnili od Duha sa pedesetnice. tek bi trebali,ako hoće. ako ne,ostaće u svom duhu crkve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pozni dažd će se izliti na sve ljude unutar Božje crkve, jer dažd ili ta velika sila Duha Svetoga je upoređena sa kišom.
Rani dažd je simbol kiše ili izlivanja Svetog Duha na čoveka u početku Hrišćanskog života, koji daje da jevanđelje koje je primio rodi rod u njegovom srcu, kao što stvarna kiša daje da biljka donese rod.

Pozni dažd podrazumeva izlivanje sile Svetoga Duha koji čoveku daje duhovnu zrelost i spremnost za uynesenje na nebo koje je simbolično prikazano žetvom, kao što stvarna pozna kiša daje da biljka dođe u stanje zrelosti i spremnost za berbu ili žetvu.

Što se tiče Adventističke crkve - ona se nalazi u stanju opisanom u poruci Laodikejskoj crkvi - stanju duhovne mlakosti, ali će Bog u njoj sprovesti duhovno probuđenje i reformu, i oni koji prihvate vest koju Božje sluge treba da upute crkvi - vest zasnovanu na savetu vernog i istinitog svedoka Isusa Hrista upućenu Laodikejskoj crkvi - primiće pozni dažd i spremni dočekati poslednje događaje i objaviti istinu ovom svetu u sili poznoga dažda, nakon čega će Hristos doći po drugi put i delo se konačno završiti.

Bog je upravo 2001 godine u svojoj crkvi podigao reformni pokret za probuđenje i reformu crkve i uputio ovu poruku.
Na crkvi je odgovornost da je prihvati, i u svakom slučaju događaji će teći tako da će pored odbacivanja - crkva ipak biti podignuta direktnom Božjom natprirodnom intervencijom - znacima i čudima, i crkva će obaviti misiju na koju je i pozvana.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Bog pokazuje svoju ruku u ovim danima očito. vrlo tragično. naravno da događaji koji su zahvatili ovaj događaj su deo Božjeg promisla,a time da ima i razglog tome i Bog kojega treba moliti kako je već učinjeno neće ćutati. tako su došle dve vizije na molitvi. viđen je anđeo Božji kako sa kopljem i štitom u ruci se bori u nebeskim prostorima nad zahvaćenim područjima u opasnosti sa silama demonskim koje su puštene da rade sada. kaže se dalje da je nevolja puštena jer se čaša Božjeg gneva izlila a zbog opačina i greha idolstva u ovoj zemlji. (kada se vidi,najviše su zahvaćeni delovi koji su u stanju tog greha) kaže se dalje da treba moliti i da anđeo ima odbranu male grupe ljudi samo koji su van toga greha. koji se kaju. a da će idoli plivati po vodi. i da je ovo samo početak opomene za ovaj narod od Boga a da će još veće pošasti slediti zbog svih opačina i razvrata. a crkva treba da viče kao sa krovova da se narod pokaje.
(ovo je skraćena verzija 2,vizije)

Do sada sam mislio da je nagluplji post ikada na forumu bio onaj od spedya ( ako se dobro secam ) u kojem je napisao da su ljudi stvorili dinosauruse, ali mislim da je ovaj post novi broj 1.
Bog ljubavi opet davi decu u poplavama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Do sada sam mislio da je nagluplji post ikada na forumu bio onaj od spedya ( ako se dobro secam ) u kojem je napisao da su ljudi stvorili dinosauruse, ali mislim da je ovaj post novi broj 1.
Bog ljubavi opet davi decu u poplavama.

Ja sam objasnio gore da nije on to ucinio, vec je samo dopustio, tako sto je uklonio zastitu. Ako je to uopste slucaj..
Tebi se naravno nece svideti ni jedno ni drugo...

proveravajte duhove,to je miro dobro rekao. slažem se. ali ne odbacujte proroštva i to je pisano.
Duh Boćji se izlio na pedesetnici na apostole i obećanje je rečeno za sve daljnje koje god pozove Gospod Bog naš. tako da pozni dažd će u konačnici biti izliven na jevreje ,zaharija 12. kada će poznati mesiju.sada ga ne poznaju. jer to ide samo Duhom. ne mislim kao i dos ad da su adventisti primnili od Duha sa pedesetnice. tek bi trebali,ako hoće. ako ne,ostaće u svom duhu crkve.

Ja ne odbacujem ni jedno zapisano prorocanstvo iz biblije, ali covek mora biti oprezan kada je u pitanju ono van biblije..
Ima u bibliji tekst koji kaze da: ''Bog otvrdnu srce izraelcima, dok ne udje dovoljni broj mnogobozaca''(parafraziram) - sto pokazuje da ce se na kraju i sami izraelci-jevreji obratiti na Hristovu veru.
Vec postoji pokret unutar judaizma, zovu se ''mesijanski jevreji'' koji prihvataju Hrista kao mesiju.
Tako da je sve ovo moguce..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tebi se svidja ?

Ne svidja se meni nista, nego postoje tekstovi koji govore da Bog kada kaznjava, nikada to ne cini sam, niti on sam bilo koga kaznjava:
''Nijedan, kad trpi iskušenje, da ne govori: Bog me kuša. Jer Bog se ne da zlim kušati, i sam nikoga ne iskusava''(jakov 1:13-15)

Tu ti lepo kaze, da Bog ''nikoga ne iskusava'' vec jednostavno uklanja svoju zastitu sa pojedinca ili odredjenog naroda, koji je Bogu rekao: ''ne!'', i na te ljude dolazi neprilika poplave i sl.
Istu situaciju vidimo i u knjizi o Jovu, kada Bog nije uzrokovao nesrece tom coveku, vec je samo ''uklonio svoju zastitu'', a djavo je bio taj koji ga je pogodio pomorom...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Znaci svi ljudi i sva deca koja su se podavila u Obrenovcu i na ostalim mestima su rekla ne Bogu ?

Natrag