Bog ne ubija svoju decu, bez obzira da li su deca poslusna ili ne.
Koi bi otac smrcu kaznio svoje dete ako mu nije poslusno?
Pa ako mi zli i nesavrseni zelimo dobro svom porodu, koliko tek nas Otac nebeski koji je pun ljubavi zeli dobra svima nama!
Ove poplave kao i svaka druga prirodna katastrofa je pre svega posledica celokupnog ljudskog delovanja na planetu. Ono sto smo kao ljudski rod posejali to i znjemo. Sami smo krivi!
Nas Otac nebeski nam je dao savrsen dom a mi smo se pokazali kao losi gospodari. Ljudska pohlepa pre svega dovodi do neshvatljivog iscrpljivanja planete. Hocemo malo da se igramo sa atomima i ko zna cim jos. I sad nem je kriv neko drugi.
Prosto je smesno to sto vi za sve ovo okrivljujete Boga!
Mislim da bi pre svega trebali da shvatite da se blizi vreme kada ce neko morati da nas spasava od nas samih jer se celokupno covecanstvo nalazi na putu samounistenja!
Ko ce nas drugi izbaviti nego sam nas Otac nebeski, koji ce tek tada delovati!?
Bog ne kaznjava nikoga, on samo pruza svoju zastitu onima koji su mu verni.
Ali kada vernik postane nevernik sopstvenim izborom, Bog uklanja svoju zastitu jer je covek tako odabrao. Svi imamo slobodan izbor.
Isto je i sa drzavama...
Bog je dobar: ''On daje da sunce njegovo obasjava i zle i dobre, i da kisa njegova pada i na pravednike i na nepravednike''.
A kaze se na drugom mestu: ''Nijedan, kad trpi iskušenje, da ne govori: Bog me kuša. Jer Bog se ne da zlim kušati,
i sam nikoga ne iskusava.''.
Nije mi jasno da li oni ovde pricaju da je Bog doslovno nekoga kaznio?
On to ne radi nikad, vec dopusta da covek zanje ono sto je posejao.
Ako je pobuna, onda ce poznjeti posledice, jer ce Bog ukloniti svoju zastitu sa takvog coveka..
Nije ni Adama kaznio kada je sagresio iako se tako cini, nego: ''kada uzradis zemlju nece ti vise davati roda svojega''. Zato sto Bozji blagoslov vise nece biti nad njom, itd..
Bog ne kusa nikoga, nego dozvoljava djavolu da iskaze svoju zlu zelju da muci ljude.
Ali i za takve Bog postavlja odredjena ogranicenja, da ga satana ne bi u potpunosti unistio.
Cak i takvoga cuva u odredjenoj meri..