Pomoc nece Mini-Pc da se upali

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Jedini koji imam je svoj m2 u svom racunaru.
Da li bi moglo sa nekim usb stickom da se stavi OS ?
Imam i 32,64 i 128gb.
Koliko vidim ima novih mSata 128gb za 20-25e a za 30-35e 256gb.
Pa cu najverovatnije naruciti nov...
Koliko vidim ima i polovnih kingston 128gb isti takav za 15e. ali bi radije uzeo nov.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.419
Tu moze biti i problem do napajanja,cim taj jedan slot ne radi.Moguce je da ne moze da pokrene ni HDD.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.419
Jedini koji imam je svoj m2 u svom racunaru.
Da li bi moglo sa nekim usb stickom da se stavi OS ?
Imam i 32,64 i 128gb.
Koliko vidim ima novih mSata 128gb za 20-25e a za 30-35e 256gb.
Pa cu najverovatnije naruciti nov...
Koliko vidim ima i polovnih kingston 128gb isti takav za 15e. ali bi radije uzeo nov.
To je SSD M2 i on se napaja sa maticne ploce,jos jedan znak da je moguce da je do napajanja.

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Uh sad tek ne znam sta da radim....
mislim da cu reskirati uzeti nov hard pa cemo videti,
ako proradi ok ako ne ide u smece :D

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
253
Javicu da li je uspelo ili ne.
Hvala tebi i svima na pomoci nadam se da je samo do ssd,probacu da ocistim taj drugi mem.slot pre ubacivanja ssd.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.737
Сад сам погледао слике и тај рачунар је баш матор. Процесор из 2014, msata диск (није хард)....
Батерија не може бити узрок не стартовања рачунара. Она само држи подешавања биоса. Значи, ако је цркла, вратиће ти време и датум на годину производње матичне и подешавања за бутовање.
У мом првом посту, одмах сам ти сугерисао да сем напајања то може бити РАМ.
Треба да очистиш слот који ти не ради неким квалитетнијим контакт спрејом. Такође, очисти кулер од процесора и замени топлотну пасту.
Што се тиче диска, Кингстон, и тога што ти у биосу пише SandForce, то говори да ти је слетео fw са диска пошто је марка диска Kingston a SandForce је контролер на том диску.
Исти се може прегазити, односно, флешовати али ти је за то потребно знање.
Такав поступак сам описао на руском сајту али за контролер SiliconMotion. Исти је био квар, слетео fw.
Можеш, ако те интересује, користити гугл преводилац да ти преведе са руског на српски.
Не знам каква је понуда у Србији дискова m-sata, пошто је то већ застарео стандард. Ја сам пре годину дана из Кине наручио m-sata од 2tb за неких 50 евра и показао се феноменално за те паре и то да је безбуферни.
О њему сам писао на руском форуму детаљан тест.
Погледај цене у Србији или, евентуално, опцију из Кине и убаци му диск већег капацитета. Рецимо, диск од 512gb који није скуп.
Jedan Weijinto диск m-sata добио сам од друга пре 3 године и служи ми је као флешка. Не знам шта све нисам радио са њим и још увек је жив. Флешовао сам га пар пута, оно, покусни кунић, и он ради па ради. И о њему сам писао на руском форуму.
Ако имаш додатних питања, пиши.

Natrag