- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Kad bi se vi bavili teologijom, ne znate ni sta je prava teologija! To je "nauka o Bogu" o njegovoj licnosti, pobedi greha i spasenju, to je nauka o Hristu, a ne "nauka optuzivanja"!
Upravo tako, ali i kada ne bi optuživali, isto se ne bi bavili teologijom, Jer ni shabatarenje, i "poznavanje karaktera", "zdrav život" teologija nisu. Tako da, preostaje im jedino da lažima, nasrtajima, pljuvanjem po svima ostalima, love žrtve, nudeći im lažni mir i "pacifizam", jer čovek u suštini traži mir.
Ali, mir ljudskom rukom, ljudskim umom i nakaradnim, sektaškim sredstvima stvoren, mir nije, nego ropstvo. A Bog nas je slobodnima stvorio, što za sobom povlači saznanje, da se ukoliko se poveruje "pacifistima" i njihov "mir" prihvati, ne postaje Božijim (jer Njegovi već jesmo) nego se svojom voljom postaje rob vladara ovoga sveta.
Jer, iza ljudskog "pacifizma" i "mira" stoji niko drugi do sotona.
Ujedno, mirotvorcem biti ne znači druge optuživati i sebe uzdizati. Ako neko i tako misli, duboko je u rukama tame.
Mir podrazumeva obostrano priznavanje grešaka, obostrano pokajanje, a ne uzdizanje i dominaciju. Mira, onog Božijeg, pravog, nema tamo gde se postavljaju uslovi samo jednoj strani, dok druga strana sebe prikazuje "pravednom" i ispravnom ponižavajući druge.
I upravo zato, svako ko za sebe kaže da je u miru, da nosi mir, jer zaboga oružje ne nosi, ili zato što shabat posmatra, od Boga nije, niti se mirotvorcem zvati može. Namera mu od Boga ni po Bogu nije, nego od sotone.
Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno, se upravo na takve odnosi. A mira, onog Božijeg, pravog i jedinog, nema gde čovek čoveku sudi po tome šta jede, kako jede, lenčari li ili ne shabatom... posebno ako taj koji sudi krvarinu za klanjanje Molohu uzima.
I zato mi ne moj govoriti kako mi izbegavamo teoloske teme, jer ste vi u ocaju i posegnuli za politikom, ratovima i iznosenjem djubreta, jer drugo niste sposobni da dokazete.. Posebno to radi Tripo..
Kako i ne bi bili očajni, kada se njihova "teologija" tim nazivom zvati ne može i biva razbijana iole boljim poznavanjem Svetog Pisma. Ujedno, lukavo koriste ove teme, sa samo jednim i jedinim ciljem, diskreditacije protivnika.
Ps. Toliko o "mirotvorstvu" Milerita. *
*detaljnije objasnih gore.
Poslednja izmena: