Pitanje za kreacioniste

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
U tom slučaju biblija bi počela ovako. I Bog im reče : Evo postavljam te za vladara mikroorganizama, jednoćelijskih i višećelijskih. Samo mi objasni kako su mikroorganizmi životinje jel imaju neko krzno ?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Iz toga, peko71, sledi da ni slonovi nisu životinje jer nemaju krzno?!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kako je onda čovek životinja a nema krzno ? Biblija nije knjiga o životinjskim vrstama. Da li vi vidite kako imate prizeman pogled ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zanimljivo je kako se kreacionisti, da ne kažem vjernici, zgražavaju na pomisao da čovjek može imati bilo šta zajedničko sa životinjama, a kamo li da je postao od životinje... i na kraju, da je i sam jedna vrsta životinje. Mene bi stvarno zanimalo otkuda taj animozitet prema takvoj mogućnosti? Šta tu može biti loše? Životinje žive po instiktu, nemaju svijest kao ljudi, a ponašanje kod mnogih od njih je moralnije i etičnije od ponašanja mnogih ljudi. Uzmimo za primjer samo odnos životinja prema svom potomstvu. Daleko je "čovječnije" nego kod mnogih ljudi. Isto tako, životinja, uglavnom, neće ubiti drugu životinju, ako za to nema potrebe - ako nije ugrožena ili ako nije gladna pa to čini da bi utolila glad, dok će čovjek ubiti, i ubija, drugog čovjeka čak i onda kada ubijeni ne predstavlja nikakvu opasnost za njega.
S druge strane, pogledajte odnos između životinja unutar jedne vrste i uporedite to sa odnosima koji vladaju među ljudima! Sve ovo govori da su životinje i plemenitije i požrtvovanije od ljudi i da ljudi još uvijek imaju šta naučiti od životinja. Zašto onda zgražavanje na pomisao da smo i sami nastali od životinje?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Životinje su životinje i od životinja možemo da naučimo samo ovako nešta..

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
i ti si zivotnja, zene imaju sisarske zlezde, odakle to ako nismo sisari, nas hvataju bolesti i infekcije koje dobijaju iskljucuvo sisari i naravno imamo i ostale karakteristike koje delimo sa sisarima, znaci simpanza mi i ostali sisari, nije covek poseban tu, ili mozda ne mislis da smo sisari samo nam bog dao sve to da bi izgledalo da jesmo ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Životinje su životinje i od životinja možemo da naučimo samo ovako nešta..

Ja ne gledam YouTube klipove. Tamo se mogu naći "potvrde" za sve moguće budalaštine koje je čovjek u stanju zamisliti. Ako imaš neki svoj komentar, neku svoju misao, iskaži je, a nemoj se služiti tuđim mišljenjima i stavovima, pogotovu YouTube klipovima, jer je besmisleno da polemišem sa njima.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Vaš način razmišljanja , da je čovek nastao od životinje dovelo je do velikih svetskih ratova gde je živote izgubilo na desetine miliona ljudi ali vi uopšte niste svesni toga. Možda poznajete istoriju ali uopšte niste svesni ili ne želite da priznate da je vaša ideologija nakaradna jer čoveka svrstavate u red naprednih životinja koja je brutalnošći izborila svoje mesto na vodećoj poziciji u životinjskom svetu. Tako je postala poznata i Hitlerova arijevska rasa koja je najnaprednija i koja zaslužuje da svojom evolucijom nadvlada sve ostale rase. To je ta nakaradna ideologija evolucije koja dovodi do nasilja. Pitanja su vam da se ne uvredite , glupa , tako da ne mogu da dam ni neki pametan odgovor.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne mozes da das odgovor jer odgovor je da je biblija pogresila, mi smo sisari i to je cinjenica, a moze ideja evolucije da dovede do svih ratova koji su ikada postojali, i dalje je tacna

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dobro čovek je sisar zato što se u počeku hrani mlekom. Ima dve ruke mada za majmuna to ne može da se kaže jer majmun ima četri ruke. Može li neka životinja da ima svest o Bogu i da bude religiozna kao čovek ? Ne može. Čovek je jedino duhovno stvorenje na zemlji za razliku od svih životinja. Zato biblija nije pisana za životinje nego za ljude a životinje je sigurno neće razumeti.

Poslednja izmena:
Natrag