Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Nije stvar u obrazovanju. Stvar je u onome šta vam obrazovanje pruži: to je način razmišljanja i zaključivanja, vezivanja uzroka i posledice, kauzaliteta. Ako pod obrazovanjem mislite da je u pitanju naučiti i prihvatiti zdravo za gotovo ono što vam knjige serbriaju, onda niste daleko odmakli. Obrazovan čovek je čovek koji misli a ne izigrava papagaja.
Iz mog iskustva znam kako su najveći i najzagriženiji vernici bili ljudi koji su završili matgematiku i mašinski fakultet, oni, kad pročitaju bilo koju religioznu knjigu, to odmah uzimaju kao "duhovnoist" i bezpogovorno veruju u ono što je napisano., I najgore što ne potpadaju pod tradicionalne religiozne dogme, nego čas posla zastrane i odu u sektaštvo.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Harrybonnot: Pocnimo ovako: Bog - Isus - Ivan - Petar - Konstantin svecenik boga sunca - Toma - ............. ti.
Neee, samo Isus...pa onda ja! :dtyste:
Svi drugi su važni, ali sporedni. Pomažu, ali nisu presudni za moju vjeru. Ne vjerujem u Boga jer me je tako mama učila ni svećenik ni vjeroučitelj, nego jer sam sama iskusila kako je dobar Gospodin...U traženju, u molitvi, u suzama, suhoći duše, radostima i kušnjama...uvijek je bio Bog prisutan.

...
Ja vjerujem Bogu i vjerujem ono sto je Isus govorio a Bog mu dao da govori - Jevandjelje.

I ja.

Bio sam nedavno u Vatikanu, i mogu ti reci da sam bio na izvoru krscanskog paganizma, jer normalan covjek ne moze drugacije povezati one dzinovske kamene stubove na kojim se uzdizu dzinovski kipovi.
Meni je to mjesto strasno!
Mjeso zabludjelih ljudi koji se klanjaju prolaznoj moci.
Nemojte se ljutiti na mene, jer slijedim ono sto je Isus rekao: samo je Bog Svet!
Nemojte dakle zvati svetinjama ono sto nije Bog!

Razumijem. Ti si bio kao turist, promatrač, kritičar, a ja kao hodočasnica, kao članica jedne velike obitelji koja simbolički u Vatikanu doživljava na poseban način jedinstvo Katoličke crkve sakupljene iz svih krajeva svijeta, naroda i jezika. "Jedan Gospodin, jedna vjera...jedno srce i jedna duša!" To je super!
Ni ti se nemoj ljutiti što se ni meni ne bi svidjelo u Meki, sve kad bih išla, a nikad neću. To je za neke druge ljude.
U Vatikanu se ima mnogoštošta za vidjeti: ni mene nisu fascinirala umjetnička djela, ni lijepe crkve u Vatikanu, nego kako sam rekla "živa crkva" - narod sakupljen u Ime Isusovo, ali ne smeta ako netko obilazi i divi se velikim kipovima ili Michelangelovim freskama u Sikstinskoj kapeli ili katakombama ili već nešto.
To je dio povijesti i kulture i ljudima je to uvijek privlačno.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
prestani te da mesate naucnike sa vama, to ako ste vi ateisti to ne znaci da su naucnici ateisti, i nemoj o logici molim te, kad imamo toliko ne logicnih stvari ako hoces naucno dokazanih, zato razmisli malo pre nego sto kazes nesto
sto se tice tog obrazovanja, imamo vise vrsta obrazovanja ne znam na koje se tacno odnosi? znaci imamo ono sto se uci po skolama pa fakultetima i sta ti ja znam gde vec, i imamo ono koje nem oze da se nauci u skoli ili na fakultetu i po meni je mnogo vrednije nego bolo koja skolska diploma
Ja hoću o logici, zašto ne? Logika nas uči da pravilno razmišljamo i pravilno formiramo zaključke iz stvarnosti koju percepcira naš um.
A što si ti elergičan na logiku, sasvim je razumljivo. Bilo bi čudo da nisi.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Neee, samo Isus...pa onda ja! :dtyste:
Svi drugi su važni, ali sporedni. Pomažu, ali nisu presudni za moju vjeru. Ne vjerujem u Boga jer me je tako mama učila ni svećenik ni vjeroučitelj, nego jer sam sama iskusila kako je dobar Gospodin...U traženju, u molitvi, u suzama, suhoći duše, radostima i kušnjama...uvijek je bio Bog prisutan.

...

I ja.

Razumijem. Ti si bio kao turist, promatrač, kritičar, a ja kao hodočasnica, kao članica jedne velike obitelji koja simbolički u Vatikanu doživljava na poseban način jedinstvo Katoličke crkve sakupljene iz svih krajeva svijeta, naroda i jezika. "Jedan Gospodin, jedna vjera...jedno srce i jedna duša!" To je super!
Ni ti se nemoj ljutiti što se ni meni ne bi svidjelo u Meki, sve kad bih išla, a nikad neću. To je za neke druge ljude.
U Vatikanu se ima mnogoštošta za vidjeti: ni mene nisu fascinirala umjetnička djela, ni lijepe crkve u Vatikanu, nego kako sam rekla "živa crkva" - narod sakupljen u Ime Isusovo, ali ne smeta ako netko obilazi i divi se velikim kipovima ili Michelangelovim freskama u Sikstinskoj kapeli ili katakombama ili već nešto.
To je dio povijesti i kulture i ljudima je to uvijek privlačno.

Nije dobro odbaciti Boga.

Osim toga zar isus nije rekao vezano za zajedinstvo o kojem govoris: zar je nesto narocito ako pozdravis brata? Ne cine li tako i pagani?

Mene zajednistvo ne impresionira, ima mnogo vecih i jacih zajednica.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ja hoću o logici, zašto ne? Logika nas uči da pravilno razmišljamo i pravilno formiramo zaključke iz stvarnosti koju percepcira naš um.
A što si ti elergičan na logiku, sasvim je razumljivo. Bilo bi čudo da nisi.

onda ti meni objasni kako u svemiru padaju zakoni fizike? da ne nabrajam joj 1000 ne logicnih stvari koje se desavaju, eto taj prost primer sam naveo koji svi mi znamo

nemoj o mojoj logici, barem nemoj ti, zato sto moja logika dopire koliko ja mogu da se pruzim, znaci samo moje iskustvo a ne sta mi ko nacrta ili napise

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
onda ti meni objasni kako u svemiru padaju zakoni fizike? da ne nabrajam joj 1000 ne logicnih stvari koje se desavaju, eto taj prost primer sam naveo koji svi mi znamo

nemoj o mojoj logici, barem nemoj ti, zato sto moja logika dopire koliko ja mogu da se pruzim, znaci samo moje iskustvo a ne sta mi ko nacrta ili napise
Ja nisam fizičar da ti objašnjavam kako u svemiru padaju zakoni fizike, ako padaju, u što sumnjam. I nisam ja počeo da govorim o tvojoj logici nego ti o mojoj.
Uzgred, koji zakoni fizike padaju u svemiru?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ali ovde sebe predstavljate kao naucnike i sve znate o nauci, pa me cudi to sto ti nije poznato da zakoni fizike padaju i jos me pitas koji zakoni? toliko o vasem znanju nauke i pracenju nauke, to je cist primer da vi gledate i pratite samo ono sto vam se svidi

Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Startufe...ipak se dohvati salatica zbog zakrzljalih vijugica, a izvorskom vodom da speres satanistickim toksinima zatrovan mozak.
Jel su te to satanisti ubjedili da je 7 milijardi ljudi mnogo za Zemlju, na kojoj moze komotno da zivi i radi 77 milijardi ljudi, na svojoj zemlji.
Samo na prostoru velicine Australije moze 7 milijardi ljudi da zivi od poljoprivrede, bez da iko drugome smeta, a u stvari se uzajamno dopunjuju. Ajd malo izuci problematiku i ne lupetaj satanisticke lazi Bila Gejtsa, Ala Gora, Rotsilda juniora i ostalih zlocinaca.
Izadji malo iz svoje sobice i veljeg grada pa se prosetaj Srbijom, ali ponesi i mozak, pa gledaj i razmisljaj koliko ima zemlje, koliko sela i planina koji su prazni, napusteni, neiskoristeni, ostavljeni od budaletina koje crkavaju po gradovima i cekaju milostinju od ministara i bankara, al nema im od toga nikakve vajde.
Usput popij jos malo izvorske vode pa ces shvatiti koliko se trosi materijalnih dobara samo za ambalazu i reklamna pakovanja industrijske hrane i proizvoda - bespotrebno - da bi se potrosackim budalama privukla paznja i navukli da kupe takvo smece. Samo u vrijednosti te reklamne ambalaze moze sada i odmah da se kvalitetno prehrani 4 milijarde ljudi "treceg svijeta".
Kad se umoris od neplodnog mozganja, stavi u salaticu i malo seckanih orasastih plodova pa ces konacno ukapirati da 1% svetske populacije, tj. samo oni koji drze vlast, raspolaze sa 50% svetskih dobara na planeti Zemlji. Pa uzmi u obzir njihove sluge i poltrone koji se nazivaju predsjednici, ministri, vlade, parlamenti, generali, oficiri, vojska, bankari, brokeri, sluzbenici i svi ostali koji saradjuju na otimacini i pljackanju, a ukupno cine 10% svjetske populacije, oni bjesomucno i nezasito trose 80% cjelokupnih svjetskih dobara.
I onda ta lopovska i zlocinacka bratija po cio dan palamudi preko svojih lazljivih medija kako je mnogo ljudi na planeti, te nema hrane, vode, tableta i vakcina, pa da ce ti isti lopovi i zlocinci naci resenje, a u stvari svakodnevno rade na ubijanju ljudi, a namjera im je da pobiju barem 6 milijardi ljudi.
Ovi su lopovi i zlocinci procjenili da im treba samo 500 milona ljudi, da im sluze kao robovi, a svaki ce od njih biti cipovan u tijelu i kontrolisan kao Robot-Kiborg sa funkcijom da samo sluzi svoje gospodare, onih 1% vladajucih satanista.
Pogledaj, ako oci imas i malo mozga da primi tu informaciju, koliko materijalnih dobara trose samo u vojnoj industriji, i to sve da bi ljude ubijali i da bi sebe od ljudi zastitili, pa samo u toj zlocinacki utrosenoj vrijednosti moze 7 milijardi ljudi komotno da zivi od organske poljoprivrede, na velikim prostranstvima i sasvim kvalitetno, pa da jedu salatice od voca i povrca, da naseckaju svih blagodeti iz Bozije baste, uzivaju u cistim rijekama i morima, piju izvorsku nezagadjenu vodu, radjaju zdravu djecu i vaspitavaju u dobre ljude, i svi zive, rade, slave i proslavljaju u radosti kvalitetnog zivota.

Kao primjer sada u konkretnim urbanim uslovima velikog grada NS i onom sto nude poljoprivrednici na Futoskoj pijaci u centru, mozes da se hranis zdravo, kvalitetno i povoljno, navodim licni primjer:
Za dorucak isjeckana 1 banana, 1 jabuka, 1 kruska i 10-tak zrna grozdja, pomjesano sa nekoliko usitnjenih orasastih plodova i sjemenki (i bez secera)
Za rucak isjeckan 1 manji crni luk, 1 krastavac, 1 paprika, 1 paradaiz, par listova zelene salate, pomjesano s nekoliko usitnjenih orasastih plodova i sjemenki (i bez ulja i soli) uz to 2 parceta razanog hljeba.
Za veceru, malo voca...ili malo orasastih plodova sa malo brusnice... ili isklijale klice od zitarica sa malo voca...ili s malo povrca.
Sve ovo po pijacnoj cjeni iznosi 300 din. max. 400 din. (ne trosis struju, ulje, so i secer, niti bilo sta drugo)
Sa prijateljima odem autom svakih 10 dana i donesem sa planinskih izvora Fruske gore odlicnu izvorsku vodu 60 lit. vode za svu porodicu, i samo izvorsku vodu pijemo, jer nemamo potrebu za tehnoloskim splacinama.
Ja se uglavnom tako hranim i osjecam se ka zmaj i kad radim i kad planinarim, rekrativno se sportom bavim ili po par sati setam i divanim.
Zena i djeca povremeno spreme tjesteninu sa tunjevinom ili mljevenim mesom, izdinstaju povrce s govedjim mesom i uvjek s dosta salate i obavezno integralni, razani ili kukuruzni hljeb, a od mlijecnih proizvoda samo jogurt ili kefir i ne cesto.
U CG pripremam uslove za zivot u svom selu podno Bjelasice, proizvodicemo na svojoj zemlji samo organsku hranu, voce, povrce, zitarice, na jednostavan i lak nacin koji cu opisati u nastavku i zavrsiti ovu pricu.

A kakve veze ima to sa Bogom lako je razumljeti, jer nam je Bog sve dao da pametno koristimo i da se ne zanosimo satanistickim perverzijama, nego po zakonima zivota i u zdravoj prirodi da radimo, imamo, zdravo zivimo i zivotu se radujemo, a sve sa dobrim i vrijednim ljudima.
Zato se okani da mozgas satanisticke budalastine o 7 milijardi ljudi, no isperi mozak i organizam od otrova da ojacas, pa se opametis i ukapiras dobro i zlo, korisno i stetno, pa da konkretno uradis nesto korisno po sebe i svoju porodicu, da se ne raspadate Ki-Burazi, i ne robujete satanistima, i ne vjerujes zlonamjenim tehnologijama, tabletama, vakcinama, tehnoloskom smecu i otrovima, lazljivim medijima, ministrima zdravlja i napretka u kancerogenu smrt, da ne zivis tudje imitacije zivota sa televizije, filmova, bioskopa i pozorista, video igrica i ostalih zanimacija za debile i robove, no barem iskoristi internet da nesto pametno naucis od ljudi koji prenose iskustva i znanja koja mozes primjeniti da bi zdravo i kvalitetno zivio i duhovno i fizicki napredovao.
Mozes u slobodno vrijeme da pjesacis kao ja nekada i sada po 30 km. ili da se vozis na biciklu po 100 km. pa da obidje prirodu, planine, mora, mjesta, sela i gradove, da radis vrijedno kod vrijednih domacina na poljoprivredi pa se prehranis i nesto naucis i jos zaradis, pa nastavis da obilazis lijepe predjele, pa i kad na svom putovanju imas samo nesto oraha i malo voca kod sebe a dosta volje i snage nastavis da uzivas u svom kretanju i ljepoti okoline, pa ponovo vrijedno radis, zaradis i nastavis pa se kuci vratis pune duse, iskustva, znanja, snage i volje pa to primjenis na svom imanju i vrijedno i pametno sebi i svojima gradis zdrave uslove za lijep zivot...

...a sve sa malo "sitne" pameti i mnogo dobre volje, za svoje bolje...

...Bozji covjece...uzmi ono Najbolje !

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
ali ovde sebe predstavljate kao naucnike i sve znate o nauci, pa me cudi to sto ti nije poznato da zakoni fizike padaju i jos me pitas koji zakoni? toliko o vasem znanju nauke i pracenju nauke, to je cist primer da vi gledate i pratite samo ono sto vam se svidi

Da, zaista, koji to zakoni, kako ti dramatično kažeš, padaju u vodu u svemiru?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Najbolje bi bilo da ovdje otvoriš neku temu na kojoj ćeš razgovarati sam sa sobom, jer takvim svojim nastupima, teško da možeš razgovarati sa bilo kim. Ko se ovdje predstavlja kao naučnik? Znati neke stvari o nauci ne znači biti naučnik. Zar tako prostu stavr ne shvataš?

Natrag