Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Gdje stalno boravi i najviše ga ima??

Ja sam mislio da je on uvek i svuda isto prisutan; izgleda da više ni on nije svemoćan kao što je nekada bio.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Svet bi bio idealan kada mi svi postali monasi i monahinje. Obučemo se lepo u rize, pustimo brade, metanišemo po vasceli dan i molimo, niko se svađao ne bi, udarili bi samo post na vodi i slušali mudre savete kako treba biti istrajan u veri, date od staraca i učitelja vere. Niti bi se kotili niti bi se lečili (osim molivom) radili bi samo na njivama. Struja nam ne treba, dosta je i deblja voštanica, berberi šic! Jedini grčki, starosleovenski i latinski da naučimo, jer nam drugo i ne treba, a možda ni to, jer ima ko bi nam čitao i prepričavao...
Idealan život.
Samo, da li je moguć? Gde bi takvo, totalno teokratsko društvo odvelo civilizaciju?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
A, da li je i sebi Bog?:)

Ja mislim da jeste.

Svet bi bio idealan kada mi svi postali monasi i monahinje. Obučemo se lepo u rize, pustimo brade, metanišemo po vasceli dan i molimo, niko se svađao ne bi, udarili bi samo post na vodi i slušali mudre savete kako treba biti istrajan u veri, date od staraca i učitelja vere. Niti bi se kotili niti bi se lečili (osim molivom) radili bi samo na njivama. Struja nam ne treba, dosta je i deblja voštanica, berberi šic! Jedini grčki, starosleovenski i latinski da naučimo, jer nam drugo i ne treba, a možda ni to, jer ima ko bi nam čitao i prepričavao...
Idealan život.
Samo, da li je moguć? Gde bi takvo, totalno teokratsko društvo odvelo civilizaciju?

Oni koji hljeb svoj nasusni ne zaradjivase u znoju lica svoga, kako je Bog odredio, valjda ce odgovarati.

Monastvo i asketizam su lezihljebovicke ujdurme.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Mogu da govorim samo iz svog iskustva, duhovnog i fizickog, bez lazi i iluzija s tv reklama i satanistickh podmetacina za blesave. Mladim ljudima preporucujem da sto vise upoznaju prirodu i dozive boravak, sve aktivnosti i svu ljepotu takvog zivota. Oni koji zele vise da obidju i dozive neke dalje prirodne predjele, pa i gradove, najbolje je u paru s prijateljem, mada sam ja cesto isao i sam jer su se drugi bojali "napora", koji je zapravo vrhunsko iskustvo i zadovoljstvo.
Potrebno je malo novca i vise dobre volje, a najljepsa mjesta treba obici pjeske ili na biciklu.
Konkretno, u Napulj (prljav i opasan grad) sam dosao vozom a onda posao pjeske dugim zalivom prema izuzetno lijepom poluostrvu Sorentu, ne zbog koncerta i Pavarotija, koji je sticajem okolnosti, a prije ce biti Bozijom nagradom, pjevao povodom praznika mjesta i besplatno za sve nas koji ga slusasmo te noci po sred plaze a on na bini tik uz more...Che fantastico, Maestro !...vec zbog ljepote prirode, planine, obale poluostrva Sorenta, i istoimenog malog mjesta, kao i Positana, Amalfija i ostrva Capri.
Nisam ni Siciliju pregazio uzduz i poprijeko zbog Ray Charlesa na kojeg isto nabasah slucajno, vec zbog ljepote prirode, obale, mora, pjesaceci i na 3300 m.nm da sa vrha vulkana Etne pogledam i dozivim ljepote Bozjih cuda.
Ali sam tamo i radio gdje je god imalo posla, uglavnom kod poljoprivrednika, brao voce, utovarao, skladistio, okopavao, orezivao, kod vrijednih domacina zivio, radio i zaradjivao, koji su cjenili moj predani rad, a kad su me bolje upoznali i stekli povjerenje, osjecao sam se ko s familijom i medju prijateljima. Stedio bih novac, pa onda nastavljao dalje da putujem, do udaljene destinacije najjeftinijim vozom nocu, da bih ujedno presao razdaljinu i spavao, pa onda obilazio ono sto je lijepo samo pjeske, ili kupim u tom mjestu jeftino polovan a ispravan bicikl pa polako po pedalama, a kasnije ga prodam i nastavim dalje...i tako i na slican nacin, pregazim cjelu Italiju 4 puta, francusko priobalje, spanske planine i obale, zanosni njemacki svarcvald i jezera, prekrstim Grcku sve do Sparte i Peloponeza i jos mnogo toga...

Sve ovo je bilo vezano za prirodu i nikada se nisam mnogo udaljavao od nje, ali sam obisao i velike gradove i lako ih ostavljao za sobom. Ako se nekome ovo svidja, to moze i sada, da krene sa malo para i sa vise drugog dara, pa gdje ima posla vrijedno da radi, zaradi, ustedi pa nastavi, da upoznaje, obidje i dozivi. Bilo da se putuje ili za stalno zivi, ljudi svakako trebaju da se povezu s prirodom, da u njoj sto vise borave i na kraju da se odluce da u prirodi zive i u okruzenju dobrih, vrijednih ljudi.

Satanistima je cilj da sto vise ljudi koncentrisu u vecim gradovima, da ih vezu kao roblje za robovski sistem, da ih kreditiraju i zaduze da bi robovi morali cutati i trpljeti sve, da zive i rade u njagorim uslovima, da se prehranjuju tehnoloskim smecem i otrovima, da se dugotrajno i bezuspjesno lijece hemikalijama i "ljekovima", da im zivot prolazi u gledanju televizije, bioskopa i pozorista, tj. da gledaju imitacije tudih zivota da bi zaboravili sopstveni jad i bijedu, da su nesposobni za zivot i rad u prirodi i potpuno vezani za izopaceni sistem, ucjenjivani, uplaseni i pokorni robovi.
Ljudi zive u nezdravim, neprirodnim uslovima, kako kazes " u kanalizaciji", a zemlja je pusta i sela su prazna.
Ne mozes ti ljudima pomoci u kanalizaciji supljom utjesiteljskom i "vjerom" koja ce ih pomiriti sa "kanalizacijom".
Kanalizaciju treba nazvati i opisati kao kanalizaciju i objasniti da je ona za pacove a ne za ljude i tacka.
Treba ponuditi i objasniti resenje, a ono je priroda, zivot na svojoj zemlji, proizvodnja zdrave hrane, zivot sa dobrim i vrijednim ljudima, stvaranje nezavisne i sposobne porodice, radjanje zdravih potomaka i njihovo vaspitavanje u dobre, vrijedne ljude.
Bog pomaze ako zelimo pomoci sebi, u suprotnom pomoci nema, slobodni smo da izaberemo Zivot, a mozemo i samounistenje u sred kanalizacije.

Ne savjetujem ljude da idu u "izolaciju", vec u Zivot, zdrav, kvalitetan i prepun ljepote u prirodi i sa dobrim ljudima.
Izolacija je kada lazno tjesis ljude da ostanu u kanalizaciji i pocrkaju u jadu i bijedi, ali sa "vjerom" u svoju propast !?

Pretpostavljam da su roditelji neke dece srecni i kad piju hlorisanu i fluorisanu vodu, jedu tehnoloski obradjeni i GMO hranu i kljukaju se "ljekovima" i vakcinama, pa se cude sto ubrzo pocnu da se raspadaju od raka, leukemije i svih opakih bolestina, ili ipak malo duze zive kao kilavi, debeli debili, najcesce sterilni i neplodni, ziveci nedostojno pomena i smisla.

Sto se tice onih stradalnika u Africi, zivljeli su dobro i zdravo dok nisu povjerovali jezuitsko-masonskim satanistima, pa dopustili da ih razvale i podjele, da im sve vrijedno uzmu i opljackaju, da ih planski istrebljuju i ubijaju, ratovima, bolestima, vakcinama, "ljekovima" i ostalim prikrivenim otrovima, pa i gladju i zedju. Mozda jos vjeruju "humanom" Bilu Gejtsu da ce im "pomoci" (da sto vise pocrkaju) !?
Zato i govorimo da se treba boriti za zdrav i kvalitetan zivot, a prvo se boris za sebe i ljude oko sebe i oni za druge ljude oko sebe i krug se tako siri progresivno i obuhvata sve koji teze tom cilju. Uvjek prvo polazis od sebe i sebe nudis kao primjer i tako svi i zajedno.
Sa takvim ljudima nema zajebancije i nema tog zlotvora koji moze da im uvali GMO hranu ili Vakcine za raspad imuniteta, ili bilo kakvo drugo satanisticko, zlonamjerno, "tehnolosko" sranje.

Ne sprovodim nikakvu misiju, iznosim svoje iskustvo i razmisljanje, pa kome valja nek se sam potrudi i nastavi valjano...

...a mislim da ce najveci filmski umjetnik pomoci u razumjevanju valjanog, iako je ovo remek djelo iz 1990 g. u kojem je objasnio sve i pokazao resenja koje su uvjek vezana za prirodu, Japanci ga nisu poslusali a sve je opisao i predvidio, ipak, jos nije kasno, pogledajte cio film, poslednje djelo i testament covjecanstvu od Akira Kurosawe koji se zove "Snovi", a koji su zapravo susta realnost, docarana kroz nevjerovatno mocan artizam, sveobuhvatnu filozofiju zivota, dubinu osjecaja i daljinu pogleda koju posjeduju samo pametni, osjecajni i hrabri ljudi.
Film je iz 10-ak na izgled nepovezanih dogadjaja koji kao cjelina grade kompleksnu, duboku i jasnu sliku, dajuci odgovor na bitna pitanja, navodeci na razmisljanje i preispitivanje...

...Zivot u prirodi je zivot sa Bogom, gdje stalno boravi i najvise Ga ima...

...u ljepoti Bozjeg stvaranja vidljivog mnogima i dostupnog svima...

...jer Bog je zivot i Bog je istina !

Da da, definitivno imas skrivenu nameru.
Sto posto radis za neku satanisticku turusticku agenciju koja se bavi promocijom seoskog turizima.
Salu na stranu, slazem se sa tobom da su Afriku upropastili hriscanstvo i islam ( ti si naveo samo jezuitsko-masonske sataniste, nije fer da se zaborave najzasluzniji) naravno pored kolonijalnih sila. Samo religija je u stanju da se suprostavlja cinjenicama i obrazovanju i da zatupljuje narod i da ga drzi u mentalitetu sluge i nedostojnog zemaljsko zivota posto ako sad propate u sledecem ce im biti bolje.
Sam si rekao da su nedostojni pomena i smisla i da su lekovi i vakcine za slabe. Trebao bi da postanes ministar zdravlja, ti bi resio sve probleme u prvom mandatu. Umesto bolnica crkveno-seoski turizam, umesto vakcina hladna izvorska voda posto se zna da je to najbolja prevencija protiv tuberkuloze, velikih boginja, decje paralize i ostalih bolesti koje je nam je darovao bog. A gladni iz zemalja treceg sveta bi umesto bilo kakve hrane trebalo da prave vocne salatice sa sitno seckanim bademima, orasima, lesnicima prelivene medom i nikako secerom i problem je resen.
Amin

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hajd´mo mi sa pitanjima za ateiste. :)

Prema podacima koja je iznio znanastvenik Ronald Inglehart, ovo su deset zemalja s najviše ateista i agnostika:

1. Švedska 46- 85%
2. Vijetnam 81 %
3. Danska 43 - 80%
4. Norveška 31- 72 %
5. Japan 64 - 65 %
6. Češka 54 - 61 %
7. Finska 28 - 60 %
8. Francuska 43 - 54%
9. J. Koreja 30 - 52%
10. Estonija 49 %

Podatke za Srbiju nemam...
Broj ateista u Hrvatskoj je porastao na 315.000 ljudi, ali još uvijek smo na predzadnjem, 49.- tom mjestu, ispred Kube. U svijetu je trenutno zabilježen najveći broj nevjernika u povijesti, približno 750 milijuna.

Istraživanje pokazuje da su stanovnici tih zemalja najbogatiji (osim Vijetnama).

Kako vi to tumačite?
Isus kaže u Evanđelju: „Ne možete služiti Bogu i bogatstvu?

Dakle, moje pitanje: da li postoji veza između bogatstva jedne zemlje i broja njenih vjernika?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

Dakle, moje pitanje: da li postoji veza između bogatstva jedne zemlje i broja njenih vjernika?

Dabome da postoji. Činjenice koje si prikazala u svome postu u vidu statistike, govore same za sebe. Što je u nekom društvu veći životni standard, većem broju članova toga društva je dostupnije i obrazovanje. Obrazovani ljudi lakše uviđaju zabludu religija i otuda u takvim društvima sve više ateista.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ima veze sa napretkom te zemlje.

Kada su krscani napustili crkvene dogme i nemoral, naglo su napredovali, i kao sto tabela pokazuje sto je vise agnostika (ja bih rekao ljudi koji nisu religiozni), to je zemlja civliziranija, naprednija, cistija i u svakom pogledu ugodnija za zivot.

Ono sto statistika ne pokazuje jeste sve veci broj vjernika koji ne pripadaju religijama!

To mene, iskreno, jako raduje. Oni su slobodni da citaju i razmisljaju, da razgovaraju i (ne)vjeruju bez ikakve prisile, iako nose u sebi tragove loseg naslijedja.

Oni mozda nece reci Bog, ali ce reci da ima Nesto.

Jer religije su unistile prava znacenja pod uticajem napola ludih "svetaca" koji su izmislili trojstva, dvojstva, sinovstva, ocinstva, teticnstva itd.... zamlacujuci ljude i sprecavajuci da budu kreativni, produktivni i slobodni.

Jedna izrazito religiozna drzava uglavnom pokazuje znakove sirmastva, srdzbe, mrznje, podlosti, i spremnosti na ratove.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za Isabeletu

Amerika i Rusija su izuzetno bogate zemlje sto se tice resorsa i ostalih ekonomskih parametara. Problem je distribucija bogastva i nejednakosti clanova drustva. Ne bih da se bavim sociologijom, ali veza izmedju bogastva i broja njenih vernika mozda nije najbolji najbolji nacin da se pridje ovim pojavama. Uzmi Vatikan za primer, procentualno verovatno najreligioznija zajednica (drzava, kad im je potreban diplomatski imunitet), i verovatno najbogatija zajednica.
Izuzev Vijetnama, zemlje koje si navela imaju karekteristiku da je manja razlika izmedju najbogatijih i najsiromasnijih, znaci jednakiji su, a druga stvar je postovanje ljudskuih prava u tim zemljama, pogotovu zapadna Evropa i Skandinavija. Naravno da utice ekonomsko stanje, ali i ono je produkt obrazovanja izmedju ostalog. Za najreligioznije zemlje, obrazovanje je sekundarna stvar u nekim slucajeviam je pojedinim clanovima drustva zabranjeno (uglavnom zenama).
Ima mnogo faktora koje uticu na zdravlje drustva, ali definitivno je jedan od bitnijih i relgija. Nije slucajno da su drustva koja su bogatija humanoscu siromasnija religijom. U svakom slucaju je skup stvari i okolnosti, nije jedn stvar, ali ume da proizilazi iz drugacijeg pogleda na svet i zivot izmedju sekularnog i religioznog drustva.
Sto se tice Isusovog pitanja o sluzbi bogu i bogastvu, najbolje je da pitas papu i njegovu ekipu, sigurno bi dobila neki duhovan odgovor.
Da budem fer, kod nas je ekipa drugacije organizovana, svestenstvo uglavnom samo skuplja bogastvo prodajom ideje o duhovnosti, uskoro ocekujem moleban za sneg a u maju moleban protiv mraza. Kod nas su prakticniji od Vatikana, uticu i na vremenske prilike uz malu novcanu nadoknadu.

Natrag