Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
A, da li je i sebi Bog?Boge je svima i svemu Bog!
Bez izuzetka.
A, da li je i sebi Bog?
Svet bi bio idealan kada mi svi postali monasi i monahinje. Obučemo se lepo u rize, pustimo brade, metanišemo po vasceli dan i molimo, niko se svađao ne bi, udarili bi samo post na vodi i slušali mudre savete kako treba biti istrajan u veri, date od staraca i učitelja vere. Niti bi se kotili niti bi se lečili (osim molivom) radili bi samo na njivama. Struja nam ne treba, dosta je i deblja voštanica, berberi šic! Jedini grčki, starosleovenski i latinski da naučimo, jer nam drugo i ne treba, a možda ni to, jer ima ko bi nam čitao i prepričavao...
Idealan život.
Samo, da li je moguć? Gde bi takvo, totalno teokratsko društvo odvelo civilizaciju?
Mogu da govorim samo iz svog iskustva, duhovnog i fizickog, bez lazi i iluzija s tv reklama i satanistickh podmetacina za blesave. Mladim ljudima preporucujem da sto vise upoznaju prirodu i dozive boravak, sve aktivnosti i svu ljepotu takvog zivota. Oni koji zele vise da obidju i dozive neke dalje prirodne predjele, pa i gradove, najbolje je u paru s prijateljem, mada sam ja cesto isao i sam jer su se drugi bojali "napora", koji je zapravo vrhunsko iskustvo i zadovoljstvo.
Potrebno je malo novca i vise dobre volje, a najljepsa mjesta treba obici pjeske ili na biciklu.
Konkretno, u Napulj (prljav i opasan grad) sam dosao vozom a onda posao pjeske dugim zalivom prema izuzetno lijepom poluostrvu Sorentu, ne zbog koncerta i Pavarotija, koji je sticajem okolnosti, a prije ce biti Bozijom nagradom, pjevao povodom praznika mjesta i besplatno za sve nas koji ga slusasmo te noci po sred plaze a on na bini tik uz more...Che fantastico, Maestro !...vec zbog ljepote prirode, planine, obale poluostrva Sorenta, i istoimenog malog mjesta, kao i Positana, Amalfija i ostrva Capri.
Nisam ni Siciliju pregazio uzduz i poprijeko zbog Ray Charlesa na kojeg isto nabasah slucajno, vec zbog ljepote prirode, obale, mora, pjesaceci i na 3300 m.nm da sa vrha vulkana Etne pogledam i dozivim ljepote Bozjih cuda.
Ali sam tamo i radio gdje je god imalo posla, uglavnom kod poljoprivrednika, brao voce, utovarao, skladistio, okopavao, orezivao, kod vrijednih domacina zivio, radio i zaradjivao, koji su cjenili moj predani rad, a kad su me bolje upoznali i stekli povjerenje, osjecao sam se ko s familijom i medju prijateljima. Stedio bih novac, pa onda nastavljao dalje da putujem, do udaljene destinacije najjeftinijim vozom nocu, da bih ujedno presao razdaljinu i spavao, pa onda obilazio ono sto je lijepo samo pjeske, ili kupim u tom mjestu jeftino polovan a ispravan bicikl pa polako po pedalama, a kasnije ga prodam i nastavim dalje...i tako i na slican nacin, pregazim cjelu Italiju 4 puta, francusko priobalje, spanske planine i obale, zanosni njemacki svarcvald i jezera, prekrstim Grcku sve do Sparte i Peloponeza i jos mnogo toga...
Sve ovo je bilo vezano za prirodu i nikada se nisam mnogo udaljavao od nje, ali sam obisao i velike gradove i lako ih ostavljao za sobom. Ako se nekome ovo svidja, to moze i sada, da krene sa malo para i sa vise drugog dara, pa gdje ima posla vrijedno da radi, zaradi, ustedi pa nastavi, da upoznaje, obidje i dozivi. Bilo da se putuje ili za stalno zivi, ljudi svakako trebaju da se povezu s prirodom, da u njoj sto vise borave i na kraju da se odluce da u prirodi zive i u okruzenju dobrih, vrijednih ljudi.
Satanistima je cilj da sto vise ljudi koncentrisu u vecim gradovima, da ih vezu kao roblje za robovski sistem, da ih kreditiraju i zaduze da bi robovi morali cutati i trpljeti sve, da zive i rade u njagorim uslovima, da se prehranjuju tehnoloskim smecem i otrovima, da se dugotrajno i bezuspjesno lijece hemikalijama i "ljekovima", da im zivot prolazi u gledanju televizije, bioskopa i pozorista, tj. da gledaju imitacije tudih zivota da bi zaboravili sopstveni jad i bijedu, da su nesposobni za zivot i rad u prirodi i potpuno vezani za izopaceni sistem, ucjenjivani, uplaseni i pokorni robovi.
Ljudi zive u nezdravim, neprirodnim uslovima, kako kazes " u kanalizaciji", a zemlja je pusta i sela su prazna.
Ne mozes ti ljudima pomoci u kanalizaciji supljom utjesiteljskom i "vjerom" koja ce ih pomiriti sa "kanalizacijom".
Kanalizaciju treba nazvati i opisati kao kanalizaciju i objasniti da je ona za pacove a ne za ljude i tacka.
Treba ponuditi i objasniti resenje, a ono je priroda, zivot na svojoj zemlji, proizvodnja zdrave hrane, zivot sa dobrim i vrijednim ljudima, stvaranje nezavisne i sposobne porodice, radjanje zdravih potomaka i njihovo vaspitavanje u dobre, vrijedne ljude.
Bog pomaze ako zelimo pomoci sebi, u suprotnom pomoci nema, slobodni smo da izaberemo Zivot, a mozemo i samounistenje u sred kanalizacije.
Ne savjetujem ljude da idu u "izolaciju", vec u Zivot, zdrav, kvalitetan i prepun ljepote u prirodi i sa dobrim ljudima.
Izolacija je kada lazno tjesis ljude da ostanu u kanalizaciji i pocrkaju u jadu i bijedi, ali sa "vjerom" u svoju propast !?
Pretpostavljam da su roditelji neke dece srecni i kad piju hlorisanu i fluorisanu vodu, jedu tehnoloski obradjeni i GMO hranu i kljukaju se "ljekovima" i vakcinama, pa se cude sto ubrzo pocnu da se raspadaju od raka, leukemije i svih opakih bolestina, ili ipak malo duze zive kao kilavi, debeli debili, najcesce sterilni i neplodni, ziveci nedostojno pomena i smisla.
Sto se tice onih stradalnika u Africi, zivljeli su dobro i zdravo dok nisu povjerovali jezuitsko-masonskim satanistima, pa dopustili da ih razvale i podjele, da im sve vrijedno uzmu i opljackaju, da ih planski istrebljuju i ubijaju, ratovima, bolestima, vakcinama, "ljekovima" i ostalim prikrivenim otrovima, pa i gladju i zedju. Mozda jos vjeruju "humanom" Bilu Gejtsu da ce im "pomoci" (da sto vise pocrkaju) !?
Zato i govorimo da se treba boriti za zdrav i kvalitetan zivot, a prvo se boris za sebe i ljude oko sebe i oni za druge ljude oko sebe i krug se tako siri progresivno i obuhvata sve koji teze tom cilju. Uvjek prvo polazis od sebe i sebe nudis kao primjer i tako svi i zajedno.
Sa takvim ljudima nema zajebancije i nema tog zlotvora koji moze da im uvali GMO hranu ili Vakcine za raspad imuniteta, ili bilo kakvo drugo satanisticko, zlonamjerno, "tehnolosko" sranje.
Ne sprovodim nikakvu misiju, iznosim svoje iskustvo i razmisljanje, pa kome valja nek se sam potrudi i nastavi valjano...
...a mislim da ce najveci filmski umjetnik pomoci u razumjevanju valjanog, iako je ovo remek djelo iz 1990 g. u kojem je objasnio sve i pokazao resenja koje su uvjek vezana za prirodu, Japanci ga nisu poslusali a sve je opisao i predvidio, ipak, jos nije kasno, pogledajte cio film, poslednje djelo i testament covjecanstvu od Akira Kurosawe koji se zove "Snovi", a koji su zapravo susta realnost, docarana kroz nevjerovatno mocan artizam, sveobuhvatnu filozofiju zivota, dubinu osjecaja i daljinu pogleda koju posjeduju samo pametni, osjecajni i hrabri ljudi.
Film je iz 10-ak na izgled nepovezanih dogadjaja koji kao cjelina grade kompleksnu, duboku i jasnu sliku, dajuci odgovor na bitna pitanja, navodeci na razmisljanje i preispitivanje...
...Zivot u prirodi je zivot sa Bogom, gdje stalno boravi i najvise Ga ima...
...u ljepoti Bozjeg stvaranja vidljivog mnogima i dostupnog svima...
...jer Bog je zivot i Bog je istina !
Dabome da postoji. Činjenice koje si prikazala u svome postu u vidu statistike, govore same za sebe. Što je u nekom društvu veći životni standard, većem broju članova toga društva je dostupnije i obrazovanje. Obrazovani ljudi lakše uviđaju zabludu religija i otuda u takvim društvima sve više ateista.
Dakle, moje pitanje: da li postoji veza između bogatstva jedne zemlje i broja njenih vjernika?