Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Eto vidis, inteligenija (IQ) moze biti i negativna:

Postavis sakakvca na zemlju i lupnes nogom - odskoci i - glavom u zid! -1
Ponovis postupak, lupnes nogom u zemlju - skakavc odskoci i - glavom u zid -2

i tako sedam puta, dok slucajno ne odskoci u suprotnom pravcu.:D

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.06.2012
Poruka
110
Jedan laksi primjer za potomke majmuna koji su u evoluciji da od ljudi postanu Ne-ljudi, a koji bezumno vjeruju u naucno-tehnoloske gluposti koje im vladajuci satanisti poturaju, ne da bi "napredovali", vec da bi unistili sebe kao Ljude i umirali u najtezim mukama.
Mozda konacno shvate da nauka i tehnologija nije bog, da su to samo sredstva koja koriste ljudi i da je njihova primjena opravdana samo ako su u sluzbi zdravog Ljudskog zivota i ne narusavaju zdrave, prirodne uslove za zivot.

Uzecu za primjer "obicno", naucno-tehnolosko pice, za cije stvaranje sastojaka je bilo potrebno na hiljade dana, sa stotinama naucnika, tehnologa i drugih radnika, uz (zlo)upotrebu veliki materijalnih dobara i ogromnu potrosnju novaca...

Gazirana pića: sadrze u sebi patentirane i zaštićene otrove koji su izrazito loši za naše zdravlje.

" Na kraju 19. veka u prve kole su se stavljale značajne količine kokaina, ako ste se ikada zapitali zašto Coca Cola nosi to ime, verovatno vam je sada sve jasno. No kole nemaju potrebe za stvaranjem takve vrste zavisnosti kod potrošača, jer su prepune drugih sastojaka koje u potpunosti remete naš metabolizam.
Već godinama se u SAD-u vodi rat kako bi se sprečilo usvajanje zakona u kojima bi svi proizvođači bezalkoholnih i gaziranih pića trebali identifikovati i navesti toksične i kancerogene hemikalije koje se nalaze u njihovim proizvodima."

Sastojci iz noćnih mora:

- 4- MI ili 4- metilimidazol
- HFCS – Kukuruzni fruktozni sirup
- Aspartam ili Aspartame
- Fosforna kiselina
- Natrijum benzonat
- Kofein
- Natrijum citrat
- Limunska kiselina
- Dijetni otrovi
- Fluor
- Čudovišno korišćenje ćelija abortiranih fetusa u proizvodnji gaziranih pića

Sa druge strane imamo pice koje nam je Bog dao i nalazi se u prirodi bez ljudskog uticaja, i nauke-tehnologije.

Zdrava izvorska Voda !

Procitati veoma koristan tekst, pa uporediti koristi i stete po ljudski zivot, ova 2 pica...
Kod:
http://www.vestinet.rs/pogledi/molimo-vas-procitajte-gazirana-pica-bolest-u-casi

Pitanje za kriticki sposobne umove: koji je ovdje smisao primjene nauke i tehnologije, kakva je korist od toga za ljudski zivot i zdravlje ?

Za stvaranje GMO proizvoda je utroseno mnogo vise svega prethodno navedenog, i strahovito su stetni za zdravlje, zivot i okolinu.

Koji je smisao nauke & tehnologije i po ovom pitanju, sta se time postize, ko i zasto ovo radi ?

Sa druge strane imamo Organsku proizvodnju hrane, po Bozjim zakonima prirode, zivota i zdravlja, koje ljudi primjenjuju za svoje dobro, i kavlitetan zdrav zivot.

Ako slijepo vjerujete nauci i tehnologiji primjenite ove otrove na sebi, i ubrzo cete se uvjeriti da necete postati Ki-Burazi, nego usmrdjela trulez koja ce da nahrani crve, ako vas crvi budu htjeli jesti, sto sumnjam jer su pametniji.

Da cujemo fenomene "neizmjerne pameti" i idolopoklonike nauke & tehnologije, i na ovom prostom i elementarnom pitanju:

Sta cete jesti i piti da bi ste bili zdravi i zivi, pa da jednog dana, mozda, postanete napredni mutanti...Ki-Burazi ?

Znala je mudra Majka to jednostavno reci: "Sine, malo 'sitne' pameti treba covjeku da bi razlikovao dobro od zla, korisno od stetnog"

A dobra i ova salata od isjeckanih 5-6 vrsta povrca, sa nekoliko indijskih i brazilskih oraha, pa posuta suncokretovim sjemenjem, a sve bez ulja i soli, da ne pokvari blagodeti Bozanskog ukusa.

Kako je lijepo biti Covjek i uzivati u onom sto nam je Bog omogucio.

Probajte, pa makar po cjenu da postanete zdravi ljudi, nad kojima se satanisti ne mogu izivljavati.

Tako vam Bog pomogao, Braco !

...a i meni prijatno bilo...

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jedan laksi primjer za potomke majmuna koji su u evoluciji da od ljudi postanu Ne-ljudi, a koji bezumno vjeruju u naucno-tehnoloske gluposti koje im vladajuci satanisti poturaju, ne da bi "napredovali", vec da bi unistili sebe kao Ljude i umirali u najtezim mukama.
Mozda konacno shvate da nauka i tehnologija nije bog, da su to samo sredstva koja koriste ljudi i da je njihova primjena opravdana samo ako su u sluzbi zdravog Ljudskog zivota i ne narusavaju zdrave, prirodne uslove za zivot.

Uzecu za primjer "obicno", naucno-tehnolosko pice, za cije stvaranje sastojaka je bilo potrebno na hiljade dana, sa stotinama naucnika, tehnologa i drugih radnika, uz (zlo)upotrebu veliki materijalnih dobara i ogromnu potrosnju novaca...

Gazirana pića: sadrze u sebi patentirane i zaštićene otrove koji su izrazito loši za naše zdravlje.

" Na kraju 19. veka u prve kole su se stavljale značajne količine kokaina, ako ste se ikada zapitali zašto Coca Cola nosi to ime, verovatno vam je sada sve jasno. No kole nemaju potrebe za stvaranjem takve vrste zavisnosti kod potrošača, jer su prepune drugih sastojaka koje u potpunosti remete naš metabolizam.
Već godinama se u SAD-u vodi rat kako bi se sprečilo usvajanje zakona u kojima bi svi proizvođači bezalkoholnih i gaziranih pića trebali identifikovati i navesti toksične i kancerogene hemikalije koje se nalaze u njihovim proizvodima."

Sastojci iz noćnih mora:

- 4- MI ili 4- metilimidazol
- HFCS – Kukuruzni fruktozni sirup
- Aspartam ili Aspartame
- Fosforna kiselina
- Natrijum benzonat
- Kofein
- Natrijum citrat
- Limunska kiselina
- Dijetni otrovi
- Fluor
- Čudovišno korišćenje ćelija abortiranih fetusa u proizvodnji gaziranih pića

Sa druge strane imamo pice koje nam je Bog dao i nalazi se u prirodi bez ljudskog uticaja, i nauke-tehnologije.

Zdrava izvorska Voda !

Procitati veoma koristan tekst, pa uporediti koristi i stete po ljudski zivot, ova 2 pica...
Kod:
http://www.vestinet.rs/pogledi/molimo-vas-procitajte-gazirana-pica-bolest-u-casi

Pitanje za kriticki sposobne umove: koji je ovdje smisao primjene nauke i tehnologije, kakva je korist od toga za ljudski zivot i zdravlje ?

Za stvaranje GMO proizvoda je utroseno mnogo vise svega prethodno navedenog, i strahovito su stetni za zdravlje, zivot i okolinu.

Koji je smisao nauke & tehnologije i po ovom pitanju, sta se time postize, ko i zasto ovo radi ?

Sa druge strane imamo Organsku proizvodnju hrane, po Bozjim zakonima prirode, zivota i zdravlja, koje ljudi primjenjuju za svoje dobro, i kavlitetan zdrav zivot.

Ako slijepo vjerujete nauci i tehnologiji primjenite ove otrove na sebi, i ubrzo cete se uvjeriti da necete postati Ki-Burazi, nego usmrdjela trulez koja ce da nahrani crve, ako vas crvi budu htjeli jesti, sto sumnjam jer su pametniji.

Da cujemo fenomene "neizmjerne pameti" i idolopoklonike nauke & tehnologije, i na ovom prostom i elementarnom pitanju:

Sta cete jesti i piti da bi ste bili zdravi i zivi, pa da jednog dana, mozda, postanete napredni mutanti...Ki-Burazi ?

Znala je mudra Majka to jednostavno reci: "Sine, malo 'sitne' pameti treba covjeku da bi razlikovao dobro od zla, korisno od stetnog"

A dobra i ova salata od isjeckanih 5-6 vrsta povrca, sa nekoliko indijskih i brazilskih oraha, pa posuta suncokretovim sjemenjem, a sve bez ulja i soli, da ne pokvari blagodeti Bozanskog ukusa.

Kako je lijepo biti Covjek i uzivati u onom sto nam je Bog omogucio.

Probajte, pa makar po cjenu da postanete zdravi ljudi, nad kojima se satanisti ne mogu izivljavati.

Tako vam Bog pomogao, Braco !

...a i meni prijatno bilo...

Kao i obicno, u svakom tvom postu ima pametnih delova (u manjini).
Prilicno sam siguran da u koka-koli ima velikih kolicina kokaina posto je kokain prilicno jeftin a koka raste u svakom parku.
Naravno, u svakoj fabrici gde se pravi koka-kola je i klinika za abortuse.
Sto se zdrave izvorske vode tice, nije bas svima lako dostupna u gradovima, a nesto se bog nije potrudio da je ucini lako dostupnom za decu u Africi.
Opet po nauci i opet koristis kompjuter. Rekao bi neko da nisi dosledan u svojoj veri.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
prirodom svakim novim postom me vise nasmejes, pa naucnici su ti koji i govore koliko je coca cola stetna, nije nauka kompanija koja ima srediste na nekoj planini gde stalno grmi. Nauka je spoj mnogo nezavisnih disciplina i polja koja nezavisno rade u mnogom zemljama i nezavisno nalaze dokaze i testiraju razne stvari, ne postoji sotona koji sedi i diktira :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kod prirodom se očito radi o paranoji. Čovjek jede zdravu hranu, a nije u stanju razlikovati babe i žabe. Svako ko i malo zna razamišljati svojom glavom i ko iole shvata savremenu stvarnost, neće negirati činjenicu da se mnoga naučna dostignuća zloupotrebljavaju na razne načine - počev od vakcine pa do atomske bombe. Treba li zbog toga anatemisati svu nauku i zakonom je zabraniti?
Ljudi, radi profita i svojih sebičnih interesa zloupotrebljavaju sve na ovome svijetu - od nauke, preko umjetnosti, do religije. Znači li to da bi se ljudi trebali odreći svega toga? Nebulozno je na taj način uopšte razmišljati.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Kod prirodom se očito radi o paranoji. Čovjek jede zdravu hranu, a nije u stanju razlikovati babe i žabe. Svako ko i malo zna razamišljati svojom glavom i ko iole shvata savremenu stvarnost, neće negirati činjenicu da se mnoga naučna dostignuća zloupotrebljavaju na razne načine - počev od vakcine pa do atomske bombe. Treba li zbog toga anatemisati svu nauku i zakonom je zabraniti?
Ljudi, radi profita i svojih sebičnih interesa zloupotrebljavaju sve na ovome svijetu - od nauke, preko umjetnosti, do religije. Znači li to da bi se ljudi trebali odreći svega toga? Nebulozno je na taj način uopšte razmišljati.

Pogotovu je nebulozno komentarisati o zloupotrebi iz ugla iz kog prirodom komentarise. Koristi naucna saznanja o stetnosti da bi kritikovao ono cime se doslo do tih saznanja. Jos gore od toga, komentarise iz ugla religije, koja je definicija zloupotrebe nedostatka naucnog saznanja i nerazumevanja prirode.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pogotovu je nebulozno komentarisati o zloupotrebi iz ugla iz kog prirodom komentarise. Koristi naucna saznanja o stetnosti da bi kritikovao ono cime se doslo do tih saznanja. Jos gore od toga, komentarise iz ugla religije, koja je definicija zloupotrebe nedostatka naucnog saznanja i nerazumevanja prirode.
Naravno. prirodom ne bi imao pojma o onome o čemu priča da mu to nije nauka objasnila. Upravo je nauka ta koja upozorava o posledicama tehnološkog razvoja i cijeni koju ljudi i priroda plaćaju radi tog razvoja. Zar bi, recimo, prirodom, ili bilo ko od nas znao za efekat staklene bašte, da to nauka nije objasnila i identifikovala uzroke? Zar bi znali za mnoge štetne posledice gaziranih pića, koje prirodom pominje, da ih nauka nije identifikovala i mnogo toga još. Sada se prirodom ponaša kao čovjek koji je dobio pušku na poklon i od prve puca u darodavaoca!

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.084
Vidi Prirodome, svako ko imalo razmislja, moze da vidi da ovaj sve ne funkcionise kako treba. Drago mi je sto uvidjas da na ovom svetu ima mnogo losih stvari. Ali ne slazem se sa tvojim nacinom borbe protiv toga, vidis religija nam nalaze da okrenemo i drugi obraz i da ce nam posle sto se vise mucimo u ovom zivotu bolje biti u onom posmrtnom. Znaci tvoj nacin suprostavljanju svim tim losim stvarima i nepravdama je okretanje ka religiji, tj pasivnost a to nece nista promeniti. Kao sto sam rekao u jednom od ranijih postova, tesko je sada razlikovati dobro od loseg, zdravo i nezdravo. Imamo vecine koje tvrde da je nesto ili dobro ili lose, manjina je spremna da preispita obe strane i na osnovu toga donese objektivno misljenje. Ja bih najvise voleo kada bih kao i ti mogao tako jednostavno da gledam samo jednu stranu medalje, manje bi me pogadjale nepravde. To jeste najlakse resenje, ali ne i najbolje po meni. Imam taj impuls u sebi da sve sto se fanaticno zastupa verovatno nije istinito, jer onda ne bi moralo toliko da se zastupa, naposletku i hriscanstvo kaze da treba biti umeren. Vrlo cesto se desilo da nisam bio u pravu, da sam promenio misljenje vise puta sa jedne na drugu stranu, jer uz nova saznanja je to jedino ispravno. Siguran sam da i dosta drugih ljudi razmislja tako. Covek se vremenom menja, kada sam bio mali verovao sam u sve bajke i mitove, kasnije sam video da svet ne funkcionise tako, da je pun lazi, pun predrasuda, da nisu svi onakvi kakvima se izdaju, da je razlika izmedju heroja i ubice veoma mala. Vremenom sam naucio da svaku stvar ispitam i da probam bez predrasuda da donesem svoje misljenje. E sad da se vratim na ono sa pocetka, tvoj nacin borbe ne zeli da menja ono sto nije dobro, vrlo cesto spominjes zloupotrebe nauke, dokazane bas tim naucnim metodama. Npr. Koka-kola se nekada prodavala kao lek recimo, da nije bilo nekoga koga je zanimalo da li je to stvarno tako mi bi nikada ne bi saznali da nije. Da nije bilo ljudi koje je zanimalo kako covekovo telo funkcionise ziveli bi i dalje po 30-40 godina maksimalno. Slazem se da je dosta naroda zavedeno medijima, i kod nas i u svetu. Nisu svi Nemci bili zlikovci u WWII, samo su bili zavedeni, slicnom propagandom koja tvrdi da smo mi poseban narod, nebeski. I oni su sebe smatral posebnim narodom, boljim od drugih. Amerikanci se pumpaju na isti nacin patriotizmom. To ne znaci da oni koji drugacije razmisljaju ne vole svoju zemlju. Naprotiv, bar vecina takvih ljudi koje znam, zeli i nada se da ce uspeti da promeni ovakvo stanje, ne samo kod nas vec i u svetu. Naravno i rade koliko god mogu na tome. Trenutno po mom misljenjuje su ekspanziji u celom svetu takvi pokreti. Pokreti obicnih ljudi koji su uvideli lose stvari: Zeitgeist the movement, Venus project, 99%, pirate parties, annonymus, wikileaks..... Naravno kriticina masa jos uvek nije dostignuta, ali vremenom ce se dostici, pa ce onda narod i moci da menja nesto. Moje misljenje jeste optimisticno, priznajem ali da ovi pokreti nemaju uticaja, pa onda nikada i ne bi culi za njih. Ako nista ovi pokreti nam pruzaju informacije sa druge strane medalje bar. Mozda sad ja malo preterujem ali vreme masovnije pojave ovih pokreta koji su pricali o mogucnosti propasti ekonomije zbog ne odrzivosti bankarskog sistema, je bilo malo pre pocetka ove ekonomske svetske krize, i prakticno su je najavljivali. Po meni je najbolji nacin borbe protiv tih nepravdi informisanost. Informisanost nam daje mogucnost da se suprostavimo nepravdama. Recimo ovde: Potrošač.info, mozes saznati dosta zanmljivih stvari o svojim pravima kao potrosaca. Koliko puta mi se desilo da mi odbiju reklamaciju proizvoda, sa garancijom, obrazlozenjem da recimo taj kvar garancija ne pokriva, a po zakonu su bili obavezni... Da me nije zanimalo, i da sam bio zadovoljan samo sa tim da ce oni mozda goreti u paklu zbog toga, ja bih i dalje bio na gubitku. U vreme ovako teskog zivota i nepravde nikako nisam za okretanje drugog obraza, jer mnogo njih samo ceka tako nesto.... Naoruzaj se znanjem i nadmasi ih na onom polju za koje ne ocekuju da mozes. Dobra stv

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Fan Pitera Dzozefa? Resorsna ekonomija? Informisanost? Zalazes se za ravnopravno i funkcionalno drustvo? Ti mora da si neki sotonista.

Natrag