MODERATOR
- Učlanjen(a)
- 17.11.2012
- Poruka
- 3.084
Sama evolucija se ne bavi nastankom zivota, to sigurno znas, tako da svako eventualno otkrice na Marsu nije toliko bitno za teoriju evolucije, mada u prilicnoj meri moze da unapredi razumevanje.
Sto se ove najave nase tice, ja se nadam da ce da budu u pitanju neki mikrobi ili neki najjednostvniji zivot mada stvarno ne vidim kako je to moguce ali mislim da bi bilo bi lepo da znamo da nismo sami. Verovatno si u pravu, verovatno su u pitanju ostaci nekih organskih jedinjenja, mozda neke aminokiseline, mozda cak i protein. Videcemo da li nas opet loze.
Teorija evolucije se nadovezuje na nastanak prvih organzizama, a i ukljucuje nastanak prvih jednocelijskih organizama, NASAino otkrice(u pravu si, mozda je opet lazna uzbuna) podupire teoriju da je zivot na zemlju dosao sa nekim meteorom, ne dokazuje, ali dopusta da se razmislja u tom smeru bar. Samim tim, bitno za ovu temu, ovaj nas mali raj nije jedinstven slucaj, vec postoji i zivot tamo negde.... Prema tome svet nije stvoren samo za nas, i obara bar trecinu svetskih religija. E sad verovatno ce crkve zatim morati pribeci scenariju, iz naucno fantasticnih filmova, pa reci da se nije tu mislilo na planetu zemlju vec na uopsteno sve sto postoji, a ja sam prilicno siguran da nekad znacenje, tog sveta je bilo i mozda samo par stotina kilometara.... Naravno te iste crkve su mislile i da je zemlja ravna ploca, i bile su u stanju da ubiju zbog toga, ali ce, u ovo sam gotovo siguran biti njihov odgovor u slucaju da je otkrice to sto mislim... Dosuse postoji i onaj drugi scenario, gde djavo nas iskusava, ali to je vise za americke horor filmove Jedna stvar mi i dalje nije jasna, kako je moguce za bilo koju naucnu teoriju, dovoljno naci neki kvazi dokaz, i oboriti je, a u isto vreme slepo verovati u nesto za sta nema nikakvih dokaza? Toliko njih ima nesto protiv nauke, a u stvari sede za racunarima, ili pisu ovo sa skupih telefona, idu redovno kod doktora da se lece, u kucama imaju standardnu garnituru bele tehnike, ne jedu ili jedu odredjenu hranu zbog toga sto je neka stetna, neka nije, koriste odedjene higijenske preparate, paze da igracke za decu ne budu kancerogene, traze kvalitetnu obucu i odecu.... Ako je nauka toliko losa, potrazite neku praznu pecinu, jos nije kasno da se spasite, stap u ruke, neko krzno ogrnite od kamena napravite sekiru, kamenom zasiljite neku motku. Ostavite nas da se mucimo sa svim tim stvarima iz pakla.... Spasite se bar vi. Nemojte zbog nas i vi u paklu da zavrsite, jer dobro je znano, da put u pakao je poplocan dobrim namerama.....