Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mozda je Sustina ateizma je fantazma-iluzija o slobodi.
1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene.
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega.
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.
6. Ne ubij.
7. Ne čini preljube.
8. Ne kradi.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega.
10. Ne poželi ništa što je tuđe.
"Ne budite nikome nista duzni, osim da volite jedni druge.
Jer ko voli bliznjeg ispunio je zakon."
"Voli Boga i bliznje svoje"
Na ovakvom zakonu zivota se moze stvarati slobodan svijet, savjesnih, odgovornih i slobodnih ljudi.
Da li ima nesto sto ateistima ne odgovara ili misle da im oduzima slobodu u ovim konkretnim Bozjim zapovjestima ?
Sta misle ateisti o onome sto im nude satanisti, kakva im to dobra daju i kakvu im to slobodu obecavaju ?
Pitanja su konkretna pa nek budu takvi i odgovori.
Zdravo i zivo svi mi bili !
Sustina ateizma je fantazma-iluzija o slobodi.
Slobodu u krajnjoj fantaziji zamisljaju kao svastocinstvo, da se moze raditi sve sto im se prohtije i bez posledica.
Boziji zakoni zivota razoblicavaju ovu laz i fantaziju o "slobodi", pa otud potice odbijanje i bunt ateista jer im se ruse iluzije.
Radi se o obliku istog onog bunta koji pokazuju narkomani (takodje ovisnici fantazija) kada im se ukazuje sta je dobro i korisno po zivot, ali oni to odbijaju i bune se protiv dobronamjernika, vjerujuci da je to njihova "sloboda uzivanja", sve dok ne nastupe uzasne posledice takve "slobode", a onda i oni sami pocinju shvatati da su zapravo robovi "slobode", da su zakoni zivota nesto sasvim drugo, da su upropastili svoj zivot i mnogih drugih ljudi oko sebe, koje su ubjedivali i uvlacili u istu zamku lazi i fantazija, a koje se ubrzo pokazu u pravom svjetlu kao mizeran, bijedan zivot, ispunjen patnjom i uzasima, a naposletku vode u agoniju strasne smrti.
Sa druge strane svaki covjek posjeduje savjest i ona nam je od Boga data zajedno sa slobodnom voljom.
Savjest i slobodna volja nas cini da smo slobodni ljudi, jer je savjest procjenjivanje, vrednovanje, pa zatim odobravanje onog sto cinimo.
Savjest opravdava nasu slobodnu volju, bez savjesti smo robovi "slobode", nedostojni slobode, nesposobni da zivimo slobodno.
Savjest je upravo nase izvoriste i povezanost sa Bogom, nasa Bozanska sposobnost prepoznavanja i stvaranja dobrih djela.
Najveca mudrost je prepoznati i razlikovati dobro i zlo, korisno i stetno, a ona izvire iz savjesti koju nasa pamet uoblicava u djelo.
Savjest nas povezuje sa Bogom, a isto tako udaljava od satane, otpadnika od zakona zivota, onog koji koristi slobodu da bi izopacio zivot.
Ateista se zapravo ne odrice Boga, odrice se svoje savjesti koja je vodilja njegove slobodne volje, da bi mogao svasta raditi u ropstvu "slobode".
Za ateistu je Bog isto ono sto je za narkomana prijatelj, dobronamjenik koji mu ukazuje da ce postradati odbijajuci zakone zivota, vjerujuci fantazijama i lazima koje ce ga unistiti.
Sa druge strane, satanisti lako manipulisu sa ateistima nudeci im lazno "carstvo slobode" u kojem ljudi propadaju i unistavaju se na sve moguce nacine, bludnicenjem i seksualnim perverzijama, drogiranjem svim i svacim, kroz medjusobne sebicne i zlonamjerne odnose, ubjedivsi ih da su nastali od majmuna i da ce evolucijom napredovati u razvoju licnosti, a onda se ispostavi da se sve veci broj ljudi ponasa nedostojno i majmuna i svih drugih zivotinja, da pod upravom satanista ljudi postaju bijeda i jad, neke cudne zivotinje cije izopacenosti, bolestine i perverzije svijet jos nije vidio, a i nikad nece vidjeti u zivotinjskom carstvu.
Ateistima ne trebaju dokazi da su nastali od majmuna, oni se raduju tom laznom vjerovanju jer se time odricu savjesti i odgovornosti, jer im satanisti obecavaju "slobodu" da ce moci svasta da cine, i mnogo gore nego sada, a bez savjesti su slijepi da vide svoju propast.
Bog i zakoni zivota i nasa savjest su prepreka satanistima da nas okuju u roblje i podave u njihovim govnima, laznog "carstva slobode".
Zato je svakome ko se ne odrice savjesti i slobodne volje, sasvim razumljivo sta nam dobronamjerni prijatelj Bog kaze:
1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene.
2. Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti.
3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega.
4. Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i svrši sve svoje poslove, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvojemu.
5. Poštuj oca svojega i majku svoju, da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji.
6. Ne ubij.
7. Ne čini preljube.
8. Ne kradi.
9. Ne svedoči lažno na bližnjega svojega.
10. Ne poželi ništa što je tuđe.
"Ne budite nikome nista duzni, osim da volite jedni druge.
Jer ko voli bliznjeg ispunio je zakon."
"Voli Boga i bliznje svoje"
Na ovakvom zakonu zivota se moze stvarati slobodan svijet, savjesnih, odgovornih i slobodnih ljudi.
Da li ima nesto sto ateistima ne odgovara ili misle da im oduzima slobodu u ovim konkretnim Bozjim zapovjestima ?
Sta misle ateisti o onome sto im nude satanisti, kakva im to dobra daju i kakvu im to slobodu obecavaju ?
Pitanja su konkretna pa nek budu takvi i odgovori.
Zdravo i zivo svi mi bili !
starstuff, dobro si ovo poredao. Da ne bi ličilo na parodiju. predlažem ti da brišeš redni broj 7. Kažu i da je sv.Petar, kada je redigovao Božije zapovijesti, bio precrtao sedmu zapovijed - otuda ona crta na sedmici, ali su klesači kamenih ploča mislili da tako treba da izgleda taj broj, pa su je ostavili.
znas sta je problem vas svih? problem je u tome sto vi jedni druge smatrate za ludake, to je problem covecanstva, ako se neko ne slaze sa nekim onda mi mislimo da je lud, ja se ne slazem ni sa ateistima ni sa vernicima, evo sad gledam nasa sprema da objavi ljudima potresnu vest sa marsa, i sad ako nasa krije nekadasnje postojanje ljudi na marsu onda sama ta evolucija je smesna prica i ona pada u vodu, to kriju kao zmija noge zato sto bi onda ljudi shvatili ko su oni ustvari, ali evo sacekacemo da vidimo kakve su to sokantne vesti sa marsa koje oni vesto kriju
Sto se tice moguceg otkrica Nase po nagovestajima se moze zakljuciti da su pronasli organske ostatke tamo, moze biti od prostih ili slozenih organizama, ubrzo cemo to saznati. Kao sto sam napisao, ima dosta teorija koje dopunjuju teoriju evolucije. Jedna od njih, najzastupljenija jeste da poreklo zivota na zemlji vanzemaljsko, i u vestackim uslovima su stvorene slozene belancevine, od kojih se pretpostavlja da je nastao zivot. Eksperiment je simulacija pada meteora u okean, sa hemijskim sastavom kakav se pretpostavlja da je bio na jos neformiranoj planeti. Tako da to samo moze da podrzi teoriju evolucije. Kao sto se dalo zakljuciti iz mog komentara, ja nisam potpuno uveren u teoriju evolucije, ali moram priznati da za sada nemam bolje objasnjenje . Cak i postojanje ljudi na Marsu ne bi dovelo u pitanje teoriju evolucije, jer ona ga nikako ne iskljucuje, cak naprotiv, vrlo je verovatno da postoji zivot van zemlje, i sve vise naucnika se ne libi to da kaze. Ali jesi u pravu da bi to urusilo hriscanstvo, jer njihovo postanje konacno postaje diskreditovano time.
Sto se tice moguceg otkrica Nase po nagovestajima se moze zakljuciti da su pronasli organske ostatke tamo, moze biti od prostih ili slozenih organizama, ubrzo cemo to saznati. Kao sto sam napisao, ima dosta teorija koje dopunjuju teoriju evolucije. Jedna od njih, najzastupljenija jeste da poreklo zivota na zemlji vanzemaljsko, i u vestackim uslovima su stvorene slozene belancevine, od kojih se pretpostavlja da je nastao zivot. Eksperiment je simulacija pada meteora u okean, sa hemijskim sastavom kakav se pretpostavlja da je bio na jos neformiranoj planeti. Tako da to samo moze da podrzi teoriju evolucije. Kao sto se dalo zakljuciti iz mog komentara, ja nisam potpuno uveren u teoriju evolucije, ali moram priznati da za sada nemam bolje objasnjenje . Cak i postojanje ljudi na Marsu ne bi dovelo u pitanje teoriju evolucije, jer ona ga nikako ne iskljucuje, cak naprotiv, vrlo je verovatno da postoji zivot van zemlje, i sve vise naucnika se ne libi to da kaze. Ali jesi u pravu da bi to urusilo hriscanstvo, jer njihovo postanje konacno postaje diskreditovano time.
hahaha kakvi ljudi na marsu sta pricas ?