Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Da se dijete radja kao tabula rasa je uopceno misljenje. Sigurno da ga nisam ja izmislila.
Ali, ako nije, a bit ce da nije, jer dijete se moze roditi, npr., s izrazitim sluhom ili talentom za slikanje koje ce se kasnije ocitovati. Ako se dakle radja s nekim predispozicijama, zasto ne bi imao urodjeni osjecaj za Boga? To se jako lijepo vidi kod djece.

Možda je uopćeno mišljenje, ali je pogrešno.

Da postoji urođeni osećaj za Boga, onda bi sva deca i svi ljudi bili religiozni. Srećom, to nije slučaj.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da se dijete radja kao tabula rasa je uopceno misljenje. Sigurno da ga nisam ja izmislila.
Ali, ako nije, a bit ce da nije, jer dijete se moze roditi, npr., s
izrazitim sluhom ili talentom za slikanje koje ce se kasnije ocitovati.
Ako se dakle radja s nekim predispozicijama, zasto ne imao urodjeni osjecaj za Boga?

Da. Po razumu. To bi bila slika Boga prilagodjenog njemu i njegovim ogranjicenim mogucnostima, ali ako mu je razum zdrav, u njemu ce se pojaviti misao o postojanju nekog Bica koje je vece od njega samoga.

Da, da, sigurno bi mislio da je medvjed Bog!:)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da, da, sigurno bi mislio da je medvjed Bog!:)
tebi bi mozda i bio hahahahahaha kao sto rekoh ima tih plenema sto zive bogu iza nogu mogu samo da im pridju iz hilihoptera, pa su veoma duhona bica i veruju u to kao neko svemocno bice, samim tim to tvoje pitanje pada u vodu, tvooj problem je sto ti mislis da samo religiozni ljudi mogu da veruju u boga ili tako nesto slicno, a neko ko ne zna nista on nemoze da veruje u boga zato sto ne zna nista x) kakva glupost

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
tebi bi mozda i bio hahahahahaha kao sto rekoh ima tih plenema sto zive bogu iza nogu mogu samo da im pridju iz hilihoptera, pa su veoma duhona bica i veruju u to kao neko svemocno bice, samim tim to tvoje pitanje pada u vodu, tvooj problem je sto ti mislis da samo religiozni ljudi mogu da veruju u boga ili tako nesto slicno, a neko ko ne zna nista on nemoze da veruje u boga zato sto ne zna nista x) kakva glupost
A tvoj problem je što imaš oskudno znanje, pa se onda pokušavaš sakriti negirajući sve i svakoga, jer je to puno lakše nego smoći hrabrosti pa iznijeti neki svoj stav.
I opet pominješ glupost. Osobina glupih je da svuda vide glupost osim kod sebe.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja sam izneo svoj stav, sad sto ti to nisi video nema veze samnom, ja negiram samo one sto tvrde nesto sto ne moze da se utvrdi, a za ta plemena to svi znamo, verovatno i ti znas za njih samo me cudi ako znas zastosi postavio ono pitanje? sam si sebe ukopao sa tim pitanjem, drugi put razmisli pre nego sto pitas

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ja sam izneo svoj stav, sad sto ti to nisi video nema veze samnom, ja negiram samo one sto tvrde nesto sto ne moze da se utvrdi, a za ta plemena to svi znamo, verovatno i ti znas za njih samo me cudi ako znas zastosi postavio ono pitanje? sam si sebe ukopao sa tim pitanjem, drugi put razmisli pre nego sto pitas
Kakva plemena, o čemu uopšte pričaš i zašto se petljapš u nešto što očigledno nisi razumio. Plemena su ljudske zajednice. Ja sam govorio o jedinki, Možeš li pojmiti tu razliku?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Kakva plemena, o čemu uopšte pričaš i zašto se petljapš u nešto što očigledno nisi razumio. Plemena su ljudske zajednice. Ja sam govorio o jedinki, Možeš li pojmiti tu razliku?
ako mogu oni u dzungli da budu duhovni onda sto ne bi mogao jedan? kao sto sam rekao pre ce on da zna za boga nego mi ovde ali nemozes ti to da razumes nego ste svi puni mudrosti neke i mudrujete ovde non stop, nije ni cudo u kom smeru ide ovaj set kad imamo toliko mudraca

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
ako mogu oni u dzungli da budu duhovni onda sto ne bi mogao jedan? kao sto sam rekao pre ce on da zna za boga nego mi ovde ali nemozes ti to da razumes nego ste svi puni mudrosti neke i mudrujete ovde non stop, nije ni cudo u kom smeru ide ovaj set kad imamo toliko mudraca
Idi ti, dragi moj, negdje na planini, na čist vazduh! Pričaš nebuloze.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ja sam dosao sa zlatibora bre 7 dana i ostao bih jos nego sam morao da dodjem zbog posla, lepse mi je gore u sumi nego sa vama mudracima
mogao bi i ti da odes malo, da osetis majku prirodu mozda postanes pametniji

Natrag