LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Pošto se čovjek ne rađa sa spoznajom o Bogu, ta "spoznaja" mu se usađuje indoktrinacijom. A koje je glavno oružje indoktrinacije? Riječi..., riječi..., riječi..., i to birane riječi koje će se lijepiti za njegovu dušu, koje će mu pružiti nadu - upravo ovako nešto kao što ti pričaš. A čovjek je uglavnom sazdan tako, da će često iracionalno pretpostaviti racionalnom, naročito ako to iracionalno ne može egzaktno provjeriti. Otuda ovakva žilavost religije uopšte, kao pratioca čovjekove pojave. Religija jeste istorijska pojava, a znamo da po definiciji istorijske pojave nisu vječne, da imaju svoj vijek trajanja, nekada duži, nakada kraći, ali u krajnjoj konsekvenci su konačne. Ljudska istorija ovo zorno potvrđuje. Koliko je do sada bilo ljudskih civilizacija, sa svojim religijama i vjerovanjima. I nestale su. Od nekih nisu ostali ni tragovi. Kada jedna ideja doživi svoju kulminaciju, neminovno počinje njena stagnacija, odumiranje i nestanak. Zamijeni je neka druga ideja, naprednija i vremenu adekvatnija.
Pa tebi i bi bilo bolje da ćutiš, jer ti nemaš o čemu pričati...sta lupas to majke ti? ti znas da je lazna nada? ja volim da kazem da ono sto ne znas bolje cuti nego lupetati tako, znaci ako nesto ne znas cuti, ja ako nesto ne znam ja cutim niti pricam o paklu ili o raju ili o bogu zato sto ja neznam to, sta se desava sa dusom ili duhom kad umres, da li ide u pakao ili raj ili ko zna gde ja to ne znam ali da nesto ima ima to znam, a ono sto neznam ne lupam kao vi
Poslednja izmena: