Pitanja za ateiste???

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pošto se čovjek ne rađa sa spoznajom o Bogu, ta "spoznaja" mu se usađuje indoktrinacijom. A koje je glavno oružje indoktrinacije? Riječi..., riječi..., riječi..., i to birane riječi koje će se lijepiti za njegovu dušu, koje će mu pružiti nadu - upravo ovako nešto kao što ti pričaš. A čovjek je uglavnom sazdan tako, da će često iracionalno pretpostaviti racionalnom, naročito ako to iracionalno ne može egzaktno provjeriti. Otuda ovakva žilavost religije uopšte, kao pratioca čovjekove pojave. Religija jeste istorijska pojava, a znamo da po definiciji istorijske pojave nisu vječne, da imaju svoj vijek trajanja, nekada duži, nakada kraći, ali u krajnjoj konsekvenci su konačne. Ljudska istorija ovo zorno potvrđuje. Koliko je do sada bilo ljudskih civilizacija, sa svojim religijama i vjerovanjima. I nestale su. Od nekih nisu ostali ni tragovi. Kada jedna ideja doživi svoju kulminaciju, neminovno počinje njena stagnacija, odumiranje i nestanak. Zamijeni je neka druga ideja, naprednija i vremenu adekvatnija.

sta lupas to majke ti? ti znas da je lazna nada? ja volim da kazem da ono sto ne znas bolje cuti nego lupetati tako, znaci ako nesto ne znas cuti, ja ako nesto ne znam ja cutim niti pricam o paklu ili o raju ili o bogu zato sto ja neznam to, sta se desava sa dusom ili duhom kad umres, da li ide u pakao ili raj ili ko zna gde ja to ne znam ali da nesto ima ima to znam, a ono sto neznam ne lupam kao vi
Pa tebi i bi bilo bolje da ćutiš, jer ti nemaš o čemu pričati...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne bih pjevala, ne vjerujem da muslimanke pjevaju u dzamiji.
Isus je rekao: "Nitko ne dolazi Ocu, osim po meni", Dakle, svi ljudi se spasavaju samo po Isusu, makar to oni ne znaju. Oni nisu ni krsteni, to je njihov hendikep, ali buduci da im Evandjeje nije objavljeno, dovoljno je da zive po svojoj vjeri. Uostalom, to su Bozji planovi. Bastinimo vjeru svojih otaca, ne birajuci mjesto rodjenja, ni vrijeme, ni naciju, sto znaci da je logicno da Pakistanac bude musliman i Indijac budist.
Ali, zalosno je ako krscani ostave Isusa i podju za nekom tudjom vjerom. O takvima je prorokavao Izaija: Ostavise Izvor zive vode i napravise sebi kladence koji vodu ne mogu drzati...
Drugim rijecima, krstenje je jako vazno, ono je sjeme koje te osposobljava za zivot s Presvetim Trojstvom.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Pošto se čovjek ne rađa sa spoznajom o Bogu, ta "spoznaja" mu se usađuje indoktrinacijom. A koje je glavno oružje indoktrinacije? Riječi..., riječi..., riječi..., i to birane riječi koje će se lijepiti za njegovu dušu, koje će mu pružiti nadu - upravo ovako nešto kao što ti pričaš. A čovjek je uglavnom sazdan tako, da će često iracionalno pretpostaviti racionalnom, naročito ako to iracionalno ne može egzaktno provjeriti. Otuda ovakva žilavost religije uopšte, kao pratioca čovjekove pojave. Religija jeste istorijska pojava, a znamo da po definiciji istorijske pojave nisu vječne, da imaju svoj vijek trajanja, nekada duži, nakada kraći, ali u krajnjoj konsekvenci su konačne. Ljudska istorija ovo zorno potvrđuje. Koliko je do sada bilo ljudskih civilizacija, sa svojim religijama i vjerovanjima. I nestale su. Od nekih nisu ostali ni tragovi. Kada jedna ideja doživi svoju kulminaciju, neminovno počinje njena stagnacija, odumiranje i nestanak. Zamijeni je neka druga ideja, naprednija i vremenu adekvatnija.

Pa tebi i bi bilo bolje da ćutiš, jer ti nemaš o čemu pričati...

kao sto rekoh to sto ti nezans za dusu to nemora da znaci da ne postoji i to nemora da znaci da je dusa vecna, ja nesto sto neznam ja cuti a ne idem okoli i lupam da nema ovoga ili da nepostoji ovo ili ono ili da postoji ovo ili ono, jos jednom da ponovim za dusu znam a sta se desava posle to neznam, da li ima boga ili pakla i raja u t necu da ulazim zato sto ne znam, ali vi ovde ocigledno sve znate, vi znate sta se desavalo pre 6 miliona godina na zemlji a kamili nesto drugo hahahahah

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
mi znamo sta se desavalo pre 6 miliona godina zbog svakodnevnih eksperimenata i testiranja koje naucnici vrse svaki dan, ti se ponasas isto kao i vernici samo sto umesto odbijanja naucnih dokaza zbog vere u boga ti odbijas u izgovoru da ne mozemo da znamo, sto je naravno obicna glupost, al vazno je da znas da imas dusu haha

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
kao sto rekoh to sto ti nezans za dusu to nemora da znaci da ne postoji i to nemora da znaci da je dusa vecna, ja nesto sto neznam ja cuti a ne idem okoli i lupam da nema ovoga ili da nepostoji ovo ili ono ili da postoji ovo ili ono, jos jednom da ponovim za dusu znam a sta se desava posle to neznam, da li ima boga ili pakla i raja u t necu da ulazim zato sto ne znam, ali vi ovde ocigledno sve znate, vi znate sta se desavalo pre 6 miliona godina na zemlji a kamili nesto drugo hahahahah
Dobro, infamous, samo ti ostani u tom neznanju i uživaj. Niko ovdje ne predenduje da tebe edukujuje, nego ljudi iznose svoja mišljenja. Za razliku od tebe, mnogi ta mišljenja imaju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Da li se radja sa spoznajom o Bogu ili ne, msljenja su podijeljena. Naravno, pa rijeci su sredstvo za komunikaciju. Ako neka majka zeli da joj dijete kaze; mama! ponavlja mu bezbroj puta.
U ovome nisi u pravu. Vjere u Boga nece nestati dok je ljudi na zemlji. Znas zasto?
Bog je tako stvorio covjekovo srce da ga nista ne moze ispuniti do kraja, osim Boga samoga. Netko to shvati prije, a drugi kasnije, a neki ce tek u nebu vidjeti.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
mi znamo sta se desavalo pre 6 miliona godina zbog svakodnevnih eksperimenata i testiranja koje naucnici vrse svaki dan, ti se ponasas isto kao i vernici samo sto umesto odbijanja naucnih dokaza zbog vere u boga ti odbijas u izgovoru da ne mozemo da znamo, sto je naravno obicna glupost, al vazno je da znas da imas dusu haha
jel ti to MMA Mixed Martial Arts? to sto si rekao nema veze samon ja nikad nisam tvrdio da postoji bog, tako da to sto si rekao pada u vodu

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
gde na nebu? ispod atmosfere ili iznad ? blize mesecu ili marsu, mozda eventualno veneri, zanima me preciznija lokacija tog mesta

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
nisam ni rekao da si ti tvrdio da postoji bog, procitaj malo bolje sta sam napisao, jeste mixed martial arts :)

Natrag