MODERATOR
- Učlanjen(a)
- 17.11.2012
- Poruka
- 3.085
Moja pitanja za ateiste:
Budući da ste aktivni na forumu Religije, zanima me kakav dojam ostavljamo mi vjernici?
Što vam se sviđa, ako vam se uopće što sviđa, i što vam se ne dopada kod nas? Da li vas što sablažnjava?
Postoji li tračak nade da promijenite mišljenje i uvjerenje?
Da li uopće imate kakve koristi?
Vernici su za mene sasvim normalne osobe , dok krstasi mi smetaju, kao uostalom svako ko zeli da mi nametne nesto silom...
Svidjaju mi se moralne vrednosti koje vecina religija promovise i to sto religije pomazu u zblizavanju ljudi, okupljaju vise ljudi oko jedne stvari. Ne svidja mi se i sablaznjava me mogucnost nastanka krstasa, dzihadista i ostalih, mogucnost kontrolisanja masa uz pomoc religije, jer je dovoljno pozvati se na knjigu i boga i tako opravdati bilo sta, pokrenuti rat ili mrznja prema nekome, i sa tako velikom izmanipulisanom grupom svasta i uspeva. Recimo u USA crkve pozivaju i vrbuju mlade da idu u rat po islamskim zemljama. U Islamskom svetu crkva gotovo ima bezgranicnu moc.
Naravno ako bi se i jedan od bogova 3500 religija pojavio i uradio nesto dobro, priznao bih da sam pogresio. Ovako kako je sada, ne verujem da cu promeniti svoje misljenje jer, vec sam istrazivao religije to me je i navelo da ne verujem...
Ako mislis na korist od toga sto ne verujem, onda je jedino to sto moja logika se ne kosi sama sa sobom, i nisam opterecen nekim nametnutim nelogicnim stvarima koje bi me terale opet na preispitivanje svoje logike. Od toga zasto se mora krstiti tom rukom, zasto paliti svecu, zasto obilaziti 3 kruga oko crkve, do onih vec pomenutih zasto je dobar bog ponudio mogucnost izbora losega, zasto dobar bog dopusta lose stvari, zasto dopusta da se u njegovo ime rade lose stvari a opet je ranije zbog toga kaznjavao(Sodoma i Gomora, potop), zasto nas kaznjava sad da bi nam posle dozvolio da odemo u raj...
Poslednja izmena: