Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Jurivaka

:dtyste:
Bog je sve stvorio savršeno i On, Stvoritelj je svoje stvorenje načinio savršeno.
"Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna".- tako kaže stih jednog psalma.
I dao je čovjeku u zadaću da stvara, da surađuje s Njim. Neki ljudi tu zadaću ispunjavaju prekrasno i odgovorno. Svojim djelima su zadužili čovječanstvo. Drugi su pak, slabi radnici, lijeni i aljkavi. Treći kvare, uništavaju, nanose štetu sebi, drugima, Božjim stvorenjima.
I što da Stvoritelj (Otac) sad učini sa svojim stvorenjima (svojom djecom)?
Dopušta da raste korov u žitu...da zemlju iscrpljuje neplodna smokva i čeka...da ljudi dođu k sebi.
Neke prepušta njihovim zlim djelima. To im je kazna već na ovoj zemlji.
A oni koji čine Njegovu volju (a volja Božja je dobro!) velik mir uživaju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
@Jurivaka

:dtyste:
Bog je sve stvorio savršeno i On, Stvoritelj je svoje stvorenje načinio savršeno.
Neki ljudi tu zadaću ispunjavaju prekrasno i odgovorno. Svojim djelima su zadužili čovječanstvo. Drugi su pak, slabi radnici, lijeni i aljkavi. Treći kvare, uništavaju, nanose štetu sebi, drugima, Božjim stvorenjima.
Znači, ovi drugi su nesavršeni?! Kako je to onda Bog "svoje stvorenje načinio savršeno. " Ovdje nešto ne štima! Ne uklapa se u logiku. Hajd' potrudi se na neki drugi način. Ima li neko suvislije obrazloženje?:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U tome i jeste "kvaka" - nismo savršeni to je više nego očigledno. Sada se nameće krucijalno pitanje zašto nismo savršeni, ako smo Božija kreacija? Zar Bog stvara nesavršenost? Nemojte na ovo odgovarati floskulom o slobodnoj volji, molim vas! Ali, znam... Ako izostavite slobodnu volju, pozvaćete u pomoć đavola!:dtyste: Njime ćete sve objasniti???

Savrseni smo u svemu osim u jednom. Bas u toj slobodnoj volji, odnosno kako njome raspolazemo.

Bog je htio da budemo takvi kakvi smo, zasto je bas tako a ne nekako drugacije, ostaje samo da se nagadja.

Znam jedno (iz Kur'ana):
Bog nas je stvorio da bismo bili zahvalni!

Nemoj ovaj ajet nikako posmatrati povrsno, on ima jako, jako duboko znacenje.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
ne znam.... suvise je komplikovano - meni, a mozda je bas sasvim jednostavno..... ne znam:???:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne moze da stvori roba ako je dao slobodnu volju, i ne mozemo mi da budemo savrseni kada sm ovoliko gresni, slobodna volja nema veze sa savrsenstvom ona je samo neki izbor sta zelis za sebe

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Scientolozi uce da je rob onaj covjek koji ne poznaje granice.
Paradoks(?): ako zelis biti slobodan, moras upoznati granice.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Znači, ovi drugi su nesavršeni?! Kako je to onda Bog "svoje stvorenje načinio savršeno. " Ovdje nešto ne štima! Ne uklapa se u logiku. Hajd' potrudi se na neki drugi način. Ima li neko suvislije obrazloženje?:dtyste:

:lol: E, jesi smiješan. Ja da se potrudim?! Pa, ti si učena glava, nije to tako teško za razumjeti.
Zar bi ti opravdao ljenčinu, čovjeka koji prokocka svoje sposobnosti samo tako...koji očekuje da mu pečene prepelice padaju s neba, a on da ne radi ništa? Zakon kažnjava prestupnike, Bog ne uvijek. Bog je drugačiji, čeka, uvijek nam daje novu šansu. Bogu je najviše stalo da čovjek bude čovjek, ne lopov, ne bludnik, sileđija, ubojica...A ako se netko odluči na taj put, zar će Boga kriviti za to?
Bog zna što nam je dao i zna što od nas može očekivati. Aha. Ne možemo se s Bogom igrati ni reći nisam primio. Bog se ne umara dajući nam svoju milost, ali čovjek nije raspoložen za odgovor.
Sad pitanje za tebe. Svi imamo slobodnu volju, da li su svi ljudi slobodni? Da li mogu izabrati ili su već postali robovi svojih navika i strasti (bilo koje naravi) i rade automatski ili su ovisnici.

A treba HTJETI! Volja- to je sav čovjek!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Scientolozi uce da je rob onaj covjek koji ne poznaje granice.
Paradoks(?): ako zelis biti slobodan, moras upoznati granice.
to nema veze sa slobodom, granice imaju veze samo sa tim sta ti hoces, bez obzira da li ti bio slobodan ili ne, granica mora da postoji ona je ta koja sprecava ljude da cine neke stari koje ne bi trebalo dacine, ne zbog boga ili nekog neko prvenstveno zbog sebe

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Postoje razne vrste granica i tek covjek sto ih vise poznaje postaje vise slobodan.
Ukoliko ne zna neke granice dogodi se da izgubi zivot.

Natrag