- Učlanjen(a)
- 21.09.2013
- Poruka
- 6
Cekaj dal je moguce da nakon sto vam covek da klip na kome biolog pokazuje jasno da jasnije ne moze biti vi i dalje pricate gluposti.
Dao sam objasnjenje evolucije srca od bakterije do sisara, vreme je za vas da odgovorite na neka pitanja.
Zasto vidimo fosile kao u klipu koji sam postavio, detaljna evolucija homo sapiensa, slucajnost mozda ? zasto vidimo najjednostavnije fosile u najstarijem kamenju pa ide sve ka kompleksnijim, ni jedan na pogresnom mestu.
Zasto ne vidimo dinosauruse u kamenju mladjem od 65 miliona godina, i onda nadjemo krater sirok 160 km koji je isto toliko star, kako bi BILO STA sem evolucije moglo da objasni takav krater i oporavak zivota posle njega.
Zasto vidimo pernate reptile prvo koji postepeno postaju danasnje ptice.
Zasto nisu sve ove zivotinje izmesane kao sto bi trebalo da bude da se evolucija nije desila, svaki pedalj nauke ukazuje na evoluciju, i vi i dalje blebecete u prazno.
Ti se isto tako spusti na zemlju jer ta tvoja bajka moze da ide pod ruku zajedno sa crkvenim bajkama. Ta tvoja lupetanja o nekoj evoluciji kao i o nekom stvaranju je jos davno srusio Barkli kao i ostali mislioci kada je dokazao korelativnost subjekta i objekta. Nastajanje i nestajanje postoji jedino u razumu i nigde vise, takodje vreme nije linija zamisljena koja ide sa jednog kraja na drugi vec svojevrsna oblast duha..razumes nema tvoje sumerske religije. Apodikticki je nemoguca. Da si ikad ukljucio mozak znao bi da u nauci nijedan sud nije apodikticki vec je izvucen indukcijom..kao takav pretstavlja pretpostavku a ne neku cinjenicu. To su problematicni sudovi. U nauci ne postoje Apsolutni dokazi (pogotovo ne ta lupetanja o poreklu vrsta) vec jedino u filosofiji. Svaki sud u filosofiji mora imati razlog svoje istinitosti, tu nema vasih naucnih dogmi gde se nesto dokazuje pa opovrgava nego otkrica poput Kantove transcedentalne estetike, Bergsonovog pseudopojma nista, Lajbnicovih monada itd vazi zauvek jer se radi o apriori formi opazanja naseg razuma. Kao osnovni uslov same mogucnosti saznavanja. To su uvidi koji se ticu neposrednih cinjenica svesti i kao takvi su Apsolutni. Jel ti jasno nesto od ovoga? Sumljam al to nije moj problem.