Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
I dalje ne prihvatate cinjenice ovde a :D

Kod:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16093481

Objasnjenje od bakterija do sisara.

Započeo sam razmatranje oko evolucije srca a tiče se verovanja ateista u evoluciju. Dovoljan je samo jedan detalj razmotriti i ne zamarati se oko kompleksnijih stvari. Čini mi se da je srce najlakše razumljiv mehanizam koji govori da je morao biti stvoren. Preciznije srčani zalisci koji su u stvari usisni i potisni ventili koji ako ne dihtuju tečnost srce gubi svoju funkciju. Na koji način se objašnjava evolucija srčanih zalizaka ? Ako je nedovoljno izgrađen u fazi evolucije srce bi faktički moralo da radi bez usisnih i potisnih ventila što je ne moguće. To će najbolje razumeti mehaničar hidraulike koji zna da ako ne dihtuju ventili pumpa ne radi. Šta je moglo da zameni te ventile u srcu još dok nisu bili dovoljno izgrađeni u fazi evolucije. Ali dobro, reći će da taj proces nije išao postepeno nego skokovito i da se pojavilo odjednom. To bi bio skok od ničega do kompletnog srca što govori da je stvoreno.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Cekaj dal je moguce da nakon sto vam covek da klip na kome biolog pokazuje jasno da jasnije ne moze biti vi i dalje pricate gluposti.
Dao sam objasnjenje evolucije srca od bakterije do sisara, vreme je za vas da odgovorite na neka pitanja.
Zasto vidimo fosile kao u klipu koji sam postavio, detaljna evolucija homo sapiensa, slucajnost mozda ? zasto vidimo najjednostavnije fosile u najstarijem kamenju pa ide sve ka kompleksnijim, ni jedan na pogresnom mestu.
Zasto ne vidimo dinosauruse u kamenju mladjem od 65 miliona godina, i onda nadjemo krater sirok 160 km koji je isto toliko star, kako bi BILO STA sem evolucije moglo da objasni takav krater i oporavak zivota posle njega.
Zasto vidimo pernate reptile prvo koji postepeno postaju danasnje ptice.
Zasto nisu sve ove zivotinje izmesane kao sto bi trebalo da bude da se evolucija nije desila, svaki pedalj nauke ukazuje na evoluciju, i vi i dalje blebecete u prazno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Cekaj dal je moguce da nakon sto vam covek da klip na kome biolog pokazuje jasno da jasnije ne moze biti vi i dalje pricate gluposti.
Dao sam objasnjenje evolucije srca od bakterije do sisara, vreme je za vas da odgovorite na neka pitanja.
Zasto vidimo fosile kao u klipu koji sam postavio, detaljna evolucija homo sapiensa, slucajnost mozda ? zasto vidimo najjednostavnije fosile u najstarijem kamenju pa ide sve ka kompleksnijim, ni jedan na pogresnom mestu.
Zasto ne vidimo dinosauruse u kamenju mladjem od 65 miliona godina, i onda nadjemo krater sirok 160 km koji je isto toliko star, kako bi BILO STA sem evolucije moglo da objasni takav krater i oporavak zivota posle njega.
Zasto vidimo pernate reptile prvo koji postepeno postaju danasnje ptice.
Zasto nisu sve ove zivotinje izmesane kao sto bi trebalo da bude da se evolucija nije desila, svaki pedalj nauke ukazuje na evoluciju, i vi i dalje blebecete u prazno.

Verovatno imaš neki lični razlog zbog čega braniš evoluciju i zbog toga si pristran. Ja imam težnju da upoznam apsolutnu istinu pa makar to bilo i protiv mene. Odgledao sam video koliko sam imao vremena i ne možeš me ubediti da one lobanje nisu od izumrlih ili postojećih primata i majmuna koje se poređaju jedna pored druge i zaista imaju neke sličnosti. Imaju zube, čelo dva oka itd. Sad da li su to prelazni oblici, ne bih da trošim reči. Nađi samo jedan primer iz životinjskog sveta i kod primitivnijih oblika života da li postoji srce bez ( zalizaka ) usisnih i potisnih ventila koji moraju dobro da dihtuju tečnost da bi srce uopšte radilo čak i kod tih jednostavnijih oblika života. Da te podsetim ...kad srce ne funkcioniše nastupa vrlo brza smrt. Da li je u toku evolucije bilo moguće da srce funkcioniše bez srčanih zalizaka. Evolucija podrazumeva da su se zalisci razvijali ili u slučaju skokovite teorije pojavili su se potpuno funkcionalni.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Hriscanin prica da je neko pristran :D Ti apsolutno ne trazis istinu, da je trazis prihvatio bi istinu, klip koji sam postavio pokazuje vrlo detaljnu evoluciju ljudi, koja je cinjenice, a ti to odbijas. Kreacionisti sa klipa su naravno mogli samo da gledaju prazno i da cute, kao sto bi i ti da si bio tamo.
Insekti imaju vrlo primitivne zaliske, ostie, to nije ni bitno, jer zna se kada se pojavljuju insekti i kada se pojavljuju sisari, opet kazem, nismo svi ziveli u isto vreme, to je jedna od osnovnih i najvecih cinjenica u nauci.
Vidis da ne mozes da odgovoris ni na jedno pitanje iz prirode ( asteroidi, fosili i tako dalje ) koje sam postavio, i onda pricas da trazis istinu. Ni jedan kreacionista ne moze da objasni ovo sto sam postavio, jer dokazuje evoluciju i staru zemlju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

1. Grof Rajevski upita Tolstoja:
“Lave Nikolajeviću, kako da znam da postoji Bog? ”
Tolstoj uzvrati: “Sergeje Rajevski, ti si znanstvenik i gledao si kroz mikroskop?”
“Da ” – odgovori grof.

Tolstoj: “Jesi li se ikada zapitao zna li onaj mikrob da ti postojiš?!”

2. Prirodno je da kvadrat ne razumije kocku, nedostaje mu još jedna dimenzija.
Edwin Abott

Meni se čine vrlo slikovite ove misli. Kako bi ih ateisti protumačili?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464

1. Grof Rajevski upita Tolstoja:
“Lave Nikolajeviću, kako da znam da postoji Bog? ”
Tolstoj uzvrati: “Sergeje Rajevski, ti si znanstvenik i gledao si kroz mikroskop?”
“Da ” – odgovori grof.

Tolstoj: “Jesi li se ikada zapitao zna li onaj mikrob da ti postojiš?!”

2. Prirodno je da kvadrat ne razumije kocku, nedostaje mu još jedna dimenzija.
Edwin Abott

Meni se čine vrlo slikovite ove misli. Kako bi ih ateisti protumačili?

Hahaha! Ovo spada u neku vrstu sofizama ili igre riječima, gdje se logika postavlja naglavačke! Znate onaj poznati sofizam, gdje se "logično" dokazuje da kornjača, Ahil, ili bilo šta živo što se kreće, nikada ne može stići do zida udaljenog stotinjak metara?
Mikrob ne može znati da li postoji njegov posmatrač, jer mikrob nema svijesti i ne razmišlja. O razumjevanju kocke da i ne govorimo. Ali, ovo može poslužiti kao neke vrckave metafore.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Hahaha! Ovo spada u neku vrstu sofizama ili igre riječima, gdje se logika postavlja naglavačke! Znate onaj poznati sofizam, gdje se "logično" dokazuje da kornjača, Ahil, ili bilo šta živo što se kreće, nikada ne može stići do zida udaljenog stotinjak metara?
Mikrob ne može znati da li postoji njegov posmatrač, jer mikrob nema svijesti i ne razmišlja. O razumjevanju kocke da i ne govorimo. Ali, ovo može poslužiti kao neke vrckave metafore.

Pa, i Isus je govorio u prispodobama ili metafoama da bi ga ljudi bolje razumjeli.
Nije vrckavo ni neozbiljno, o ovome bi se moglo puno pisati i mnogo istina izreći.

Da kažem barem dvije:
bez obzira što ateisti ne priznaju i ne poznaju Boga, On poznaje njih i priznaje ih za svoju djecu.
Netko je rekao da nije problem dokazati Božje postojanje nego je teže shvatiti smisao svog postojanja bez Boga.

Kao što kvadratu nedostaje jedna dimenzija da bi bio kocka, tako i ateistima nedostaje vjera.
Kvadrat nema drugu dimenzju, ali ateisit ima, samo je ne koristi i tu je opasnost da uvijek ostane kvadrat.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa, i Isus je govorio u prispodobama ili metafoama da bi ga ljudi bolje razumjeli.
Nije vrckavo ni neozbiljno, o ovome bi se moglo puno pisati i mnogo istina izreći.

Slažem se, samo bi nam problem predstavljala definicija istine u ovom slučaju.
Da kažem barem dvije:
bez obzira što ateisti ne priznaju i ne poznaju Boga, On poznaje njih i priznaje ih za svoju djecu.
Pa, u redu, nemam ništa protiv da me priznaje, sve dok ne traži da mu zbog toga plaćam porez!
:dtyste:
Netko je rekao da nije problem dokazati Božje postojanje nego je teže shvatiti smisao svog postojanja bez Boga.

Smisao našeg postojanja je veoma teško shvatiti i sa Bogom i bez Boga! Filozofija od svoga postojanja traga za tim odovorom, ali ga još nije našla.

Kao što kvadratu nedostaje jedna dimenzija da bi bio kocka, tako i ateistima nedostaje vjera.
Kvadrat nema drugu dimenzju, ali ateisit ima, samo je ne koristi i tu je opasnost da uvijek ostane kvadrat.
Šta je loše u tome što će uvijek ostati kvadrat? Bar ga niko neće moći šutati kao kocku!:)

Natrag