Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Не спомињи реч: ВЕРА, од тога се најеже.
To nije tacno, dok sam vozio starog dizelasa uvek sam verovao da ce zimi da upali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Не спомињи реч: ВЕРА, од тога се најеже.
I dalje ne prihvatate cinjenice ovde a
Kod:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16093481
Objasnjenje od bakterija do sisara.
Cekaj dal je moguce da nakon sto vam covek da klip na kome biolog pokazuje jasno da jasnije ne moze biti vi i dalje pricate gluposti.
Dao sam objasnjenje evolucije srca od bakterije do sisara, vreme je za vas da odgovorite na neka pitanja.
Zasto vidimo fosile kao u klipu koji sam postavio, detaljna evolucija homo sapiensa, slucajnost mozda ? zasto vidimo najjednostavnije fosile u najstarijem kamenju pa ide sve ka kompleksnijim, ni jedan na pogresnom mestu.
Zasto ne vidimo dinosauruse u kamenju mladjem od 65 miliona godina, i onda nadjemo krater sirok 160 km koji je isto toliko star, kako bi BILO STA sem evolucije moglo da objasni takav krater i oporavak zivota posle njega.
Zasto vidimo pernate reptile prvo koji postepeno postaju danasnje ptice.
Zasto nisu sve ove zivotinje izmesane kao sto bi trebalo da bude da se evolucija nije desila, svaki pedalj nauke ukazuje na evoluciju, i vi i dalje blebecete u prazno.
1. Grof Rajevski upita Tolstoja:
“Lave Nikolajeviću, kako da znam da postoji Bog? ”
Tolstoj uzvrati: “Sergeje Rajevski, ti si znanstvenik i gledao si kroz mikroskop?”
“Da ” – odgovori grof.
Tolstoj: “Jesi li se ikada zapitao zna li onaj mikrob da ti postojiš?!”
2. Prirodno je da kvadrat ne razumije kocku, nedostaje mu još jedna dimenzija.
Edwin Abott
Meni se čine vrlo slikovite ove misli. Kako bi ih ateisti protumačili?
Hahaha! Ovo spada u neku vrstu sofizama ili igre riječima, gdje se logika postavlja naglavačke! Znate onaj poznati sofizam, gdje se "logično" dokazuje da kornjača, Ahil, ili bilo šta živo što se kreće, nikada ne može stići do zida udaljenog stotinjak metara?
Mikrob ne može znati da li postoji njegov posmatrač, jer mikrob nema svijesti i ne razmišlja. O razumjevanju kocke da i ne govorimo. Ali, ovo može poslužiti kao neke vrckave metafore.
Pa, i Isus je govorio u prispodobama ili metafoama da bi ga ljudi bolje razumjeli.
Nije vrckavo ni neozbiljno, o ovome bi se moglo puno pisati i mnogo istina izreći.
Pa, u redu, nemam ništa protiv da me priznaje, sve dok ne traži da mu zbog toga plaćam porez!:dtyste:Da kažem barem dvije:
bez obzira što ateisti ne priznaju i ne poznaju Boga, On poznaje njih i priznaje ih za svoju djecu.
Netko je rekao da nije problem dokazati Božje postojanje nego je teže shvatiti smisao svog postojanja bez Boga.
Šta je loše u tome što će uvijek ostati kvadrat? Bar ga niko neće moći šutati kao kocku!Kao što kvadratu nedostaje jedna dimenzija da bi bio kocka, tako i ateistima nedostaje vjera.
Kvadrat nema drugu dimenzju, ali ateisit ima, samo je ne koristi i tu je opasnost da uvijek ostane kvadrat.