Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Na koji način ateisti objašnjavaju evoluciju srca ? Da ne idemo na kompleksnije stvari, da se zadržimo samo na srcu. Kako je moglo da evoluira kad bilo koji nedostatak recimo, nedostatak srčanog zaliska dovodi do disfunkcije i samim tim zaustavlja eventualni proces evolucije. Kako ne primećujete koliko su smešne vaše tvrdnje to da nema inteligentnog konstruktora. Kako je moguća evolucija jednog jedinog organa , srca ?
Neverovatno plitko razmišljanje sa vaše strane g.starstuff. Ovakvih odgovora ima na hiljade i ni jedan ne daje zadovoljavajuć dokaz. Moliću vas za detaljnije zapažanje ne bi li eventualno uočili besmislenost vaših odgovora. Hteo sam da kažem da bilo koji nedostatak na pomenutom organu vodi do njegove disfunkcije a samim tim i do smrti jedinke. Pa kako je onda moglo da funkcioniše u procesu evolucije još dok nije bilo izgrađeno kao danas ? Bilo koji nedostatak podrazumeva nefunkcionalnost a to podrazumeva zaustavljanje procesa koji nazivate evolucija. Bitno je razumeti jer to znači da postoji konstruktor koji je osmislio jedan takav mehanizam. To je na dalje temelj na kom izgrađujemo našu veru i utiče na razumevanje i svrhu našeg postojanja.
Cak i u klipu koji sam postavio, koji je za decu odnosno naucno nepismene ljude mozes da vidis kako od jednostavnijih organa dolazi do kompleksnijih. Razumes? Jel si guglao nesto ili ces i dalje kao papagaj da ponavljas mentalnu dijareju iz kreacionistickih pamfleta za slaboumne?
Guglao, ali nisam razumeo kako je srce moglo da funkcioniše još dok nije bilo kompletno izgrađeno kao danas. Samo jedan detaljčić fali ili je bio ne kompletan u fazi evolucije i puf.... smrt. Pa me zanima kako to objašnjavaju ali nigde nisam našao. Nije problem razumeti evoluciju obrva ili nokta ali tako jednog vitalnog organa kao srca naprosto ne razumem pa bih zamolio ako može da mi se objasni.
Sta da ti kazem, ako ne razumes, ne razumes. Ne moze svako da trci 100m ispod 12 sekundi, isto tako ne moze svako da razume evoluciju. Ni ja ne kapiram bas najbolje kvantnu teoriju ali kad upalim kompjuter vidim da ima nesto tacno u njoj iako ne mogu u potpunosti da je razumem. Naravno ne pretpostavljam da ako nesto ne razumem da je za to nesto odgovorno magicno ruzicasto bice sa dva para krila. Ako me nesto intrigira onda se potrudim da saznam vise o tome. Mozda prvo treba da krenes od osnova evolucije pa onda da probas sa evolucijom konkretnih organa. Ali za to kao i za svaku nauku je potrebno vreme i trud. Tvoja varijanta percepcije realnosti je mnogo laksa. Ruzicasti jednorog je sve stvorio i ne moras da razmisljas o tome. Sunce se okrece oko ravne ploce i to je lakse razumeti nego heliocentricni sistem a zvezde su rupe na nebeskom svodu iz kojih dopire svetlost iz raja. Za neke ljude je to dovoljno objasnjenje jer ga lako razumeti. Ti verujes u boga neznanja i lakse ti je da sopstvene rupe u razumevanju realnosti popunis magicnim bicima nego da se potrudis da saznas nesto o svom okruzenju. I to je u redu i to je tvoje pravo ali kada postavljas pitanja i kada dobijes uputsvo kako da dodjes do odgovora, ostavi mali disklejmer da te u principu to ne zanima i da neces ni pokusati da razumes odgovor jer vec imas magicne odgovore. Ciribu, ciriba, puf.
Ovo je bilo klasično skretanje sa teme u momentu kad sam hteo da postavim još nezgodnija pitanja. Možda nisam naišao na adekvatnog sagovornika pa , drugom prilikom.
Na koji način ateisti objašnjavaju evoluciju srca ? Da ne idemo na kompleksnije stvari, da se zadržimo samo na srcu. Kako je moglo da evoluira kad bilo koji nedostatak recimo, nedostatak srčanog zaliska dovodi do disfunkcije i samim tim zaustavlja eventualni proces evolucije. Kako ne primećujete koliko su smešne vaše tvrdnje to da nema inteligentnog konstruktora. Kako je moguća evolucija jednog jedinog organa , srca ?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16093481