Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Bog ne kaznjava ljude vecnim paklom, jer pakao kao mesto vecnog mucenja ne postoji.
Bog ce na kraju morati da oduzme zivot jednom odredjenom broju ljudi, ali ce to biti izbor koji su sami doneli ili ce doneti, odbivsi Bozju milost da ih spasi od vecne smrti.

Eto, cist primer coveka koji ovde popuje, a nikad bibliju u sake nije uhvatio. Jel si ti sada to pametniji od biblije?

Brojevi 16:30-30 "Ali ako Jahve učini nečuveno: ako zemlja rastvori svoje ralje i proguta ih sa svim što je njihovo, te živi siđu u šeol, tada znajte da su prezreli Jahvu. . . živi siđu u šeol, oni i sve njihovo. Onda se nad njima zemlja zatvori i oni iščeznu iz zbora."

Mat. 5:22, "tkogod kaže, luđače, odgovarat će za to u ognju paklenome."

Mat. 18:8-9, "ako te na grijeh navodi tvoja ruka ili noga, odsijeci je i baci od sebe; jer bolje ti je hromu i kljastu ući u život nego da budeš s dvjema rukama ili dvjema nogama bačen u oganj vječni. Ako te i tvoje oko navodi na grijeh, iskopaj ga i baci od sebe, jer ti je bolje s jednim okom ući u život, nego da budeš bačen sa dva oka u pakao ognjeni."

Mat. 25:41, "Tada će reći i onima s lijeve strane, 'idite od mene prokleti, u oganj vječni, koji je pripravljen đavlu i anđelima njegovim.

Mat 25:46, "Ovi će otići u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Otk. 20:15, "I tko se god ne nađe upisan u knjizi života, bi bačen u jezero ognjeno."

Isus reče: "Ako te tvoje desno oko navodi na grijeh, iščupaj ga i baci od sebe, jer bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te tvoja desna ruka navodi na grijeh, odsijeci je i baci od sebe, jer je bolje da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." (Mat. 5:29-30).

[h=3]Matthew 5:29-30[/h]English Standard Version (ESV)

29 If your right eye causes you to sin, tear it out and throw it away. For it is better that you lose one of your members than that your whole body be thrown into hell. 30 And if your right hand causes you to sin, cut it off and throw it away. For it is better that you lose one of your members than that your whole body go into hell.

Itd, itd, itd...

Naravno, sad ces ti da mi kazes kako ti znas bolje od onoga ko je pisao i ko je prevodio knjigu, sta to zapravo znaci, pa ces mi rastumaciti to, i reci kako to sto je napisano, nije to sto je napisano, vec je nesto drugo, zar ne?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pakao u bibliji kao mesto mucenja ne postoji.
U bibliji postoje izrazi kao sto su SEOL ( Jevrejski ) i HADES ( Grcki ) sto znaci grob ili jama.
Djura Danicic i Vuk Karadjic su ova dva izraza konstantno prevodili sa pakao.

U bibliji se takodje korisi jedan izraz GEHENA, i on oznacava vatru koja ce nakon poslednjeg suda pasti sa neba i unistiti one koji su odbacili Bozju milost i ponudjeno spasenje ostavsi do kraja u grehu.

Takodje, u otkrivenju se spominje ognjeno jezero, u koje ce biti baceni gresnici, ali ne da se vecno muce, vec da izgore zajedno sa zemaljskim elementima,.

Greh u bibliji podleze Bozanskoj osudi, i on ga jednom nora iskoreniti iz postojanja.
Ne osuditi ga, i ne uciniti nista po pitanju njegovog nestanka, znacilo bi to da ce on u tom slucaju vecno postojati, a Bog to ne zeli, jer Bog ne podnosi greh, on ne moze da ga gleda niti da u njemu ucestvuje niti da ga tolerise.
Greh je u prevedenom znacenju zlo, krsenje moralnih principa, bolest degradacija i smrt, kako telesna tako i duhovna.
Bog zeli srecu svim stvorenjima koje je stvorio, i ne moze da gleda da njegova stvorenja pate i umiru u stanju greha, zato ce ga iskoreniti jednom zauvek, kao i sve one koji nisu ostavili greh i dopustili da ih Bog ocisti od greha i pripremi za novi zivot u svetu koji ce on stvoriti, u kome nece biti ni greha, ni patnje, ni smrti.
On danas upucuje poziv svakom coveku da prihvati ovaj poziv milosti, jer u tome se nalazi spasenje za svakog coveka.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Hades je grcki bog podzemlja, bog mrtvih, koji mi u srbistanu zovemo pakao. Eto, ni to ne znas.
Hades znaci "onaj koji nije vidjen", "nevidjen", a ne grob.
Cak sam ti dao i englesku verziju, gde lepo pise HELL, sto znaci pakao. Znaci, prevedeno je kako treba, posto pakao se osim u biblijskom smislu, nigde vise u obicnom jeziku ne koristi. Znaci, sama rec pakao je nastala od biblije, tako da, da pakao ne postoji ni rec ne bi postojala.

Lepo ti posaljem citate, biblijske citate, i ti to fino izignorirses. Znaci sta sad, biblija nije dokaz same sebe odjednom? Njene reci nisu to sto je napisano, vec si ti tvorac te biblije i znas bolje nego sama biblija sta je u njoj napisano? Ja ne razumem, kako se sa vama uopste vodi razgovor, kad SVE sto vam se prezentuje, vi imate pametniji odgovor.

Isusa licno citiram, eeeee bre, i ti kazes da nije tako. Mislim, pa sta je to sad?

Takodje, ja nisam ni ateista. Ja sam anti-teista. Znaci, ja nisam ravnodusan prema religiji, kao sto su ateisti, vec razumem sta religija radi, i protiv religije sam generalno. Delim ateisticko neverovanje u boga, ali takodje znam da je religija ljudska izmisljotina i stetna po nas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Bog ne kaznjava ljude vecnim paklom, jer pakao kao mesto vecnog mucenja ne postoji.
Bog ce na kraju morati da oduzme zivot jednom odredjenom broju ljudi, ali ce to biti izbor koji su sami doneli ili ce doneti, odbivsi Bozju milost da ih spasi od vecne smrti.
Prema tome, vecna smrt je posledica odbijanja vecnog zivota, jer ti ljudi su odbili Bozju milost, nisu dopustili da ih Bog promeni i da im da savrsenu bezgresnu prirodu koja ce moci da izdrzi svetlost i slavu Hristovog dolaska.

Prilikom Hristovog dolaska Bog nece ubijati ljude, vec ce ljudi umreti od svetlosti i slave Hristove pojave koja ce biti veca od sjaja hiljadu sunaca, njihova gresna telesna priroda nece izdrzati Hristovu pojavu, jer greh ne moze da postoji u prisustvu Hristove punine sile i slave.

Kako nece Isus ubijati ljude, ovo sto si napisao je kao da si rekao da masovni ubica ne ubija ljude nego ljudi umiru od njegove municije.
Znaci Isus ima da sija kao mala supernova. Mozda je poredjenje sa atomskom bombom adekvatnije.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Nece ljudi umreti od Hrista, umrece od smrta. :D
Cak ni sama recenica nije konzistentna sama sa sobom. Prvo ce hrist doci, onda bog nece ubijati ljude, vec ce ljudi umreti od hristove svetlosti.
A sto on lepo ne kaze tati da mu kupi neku odecu da ne zaslepljuje posten narod okolo, pokupi vas bezgresne i odveze u nepoznatom pravcu, a nas gresne ostavi ovde gde jesmo? Zvuci razumno. Sto mu mi smetamo? Nek si napravi sebi novi novcijati univerzum, pa nek se igra tamo. Ipak, on to moze, jel.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne moze da kaze tati jer je sam sebi cale a tata je sam sebi sin. Trojstvo je komplikonanije od kvantne mehanike.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ma nije komplikovano, bog se razmnozavao prostom deobom, kao amebe. Jedino sto je smesno, je da se hriscanstvo, pored tri vrhovna bica, naziva monoteistickom religijom. To ko nes kafa, tri u jedan. Zar nije odlika monoteizma, jedan bog, a ovde tri. Oce li se ovi hriscani dogovoriti koliko bogova imaju? Kome se klanjaju, isusu, bogu, svetom duhu?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Klanjaju se trobogu. Ali ni tu nije kraj ludilu, Adam je opstio sa svojim rebrom i tako smo nastali. To su strasne stvari. U vremenu u kome im je svaka informacija na jedan klik, odluce se za neoriginalne bajke primitivnih cobana iz bronzanog doba. I jos se ponose time i zahtevanju postovanje za svoju veru.

P.S.
Dobar ti je onaj klip "afterlife", gotivni likovi pricaju u njemu.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
U vremenu u kome im je svaka informacija na jedan klik, odluce se za neoriginalne bajke primitivnih cobana iz bronzanog doba. I jos se ponose time i zahtevanju postovanje za svoju veru.

Odlicno sazeto i mudro zboris. TheThinkingAtheist je bio 10 godina hriscanski govornik, i onda skontao... Ima jos likova na YouTube-tu, poput TheAmazingAtheist, odatle mozes da vidis ko koga prati od njih, pa vidis i druge genijalne videe.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Odlicno sazeto i mudro zboris. TheThinkingAtheist je bio 10 godina hriscanski govornik, i onda skontao... Ima jos likova na YouTube-tu, poput TheAmazingAtheist, odatle mozes da vidis ko koga prati od njih, pa vidis i druge genijalne videe.

Gledam ih sve povremeno, samo nisam video ovaj klip. I Thunderfoot, AronRA, Darkmatter, TheThinkingAtheist, TheAmazingAtheist, Ozmoroid... pa do 4 jahaca apokalipse na celu sa pokojnim Hitchensom (bog da mu dusu prosti).:D

Natrag