Pitanja za ateiste???

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Volim sto znate i buducnost :)

Problem je u tome sto se vi vernici i ne trudite da bidete razumni, sa temama o ljudima patkama i dinosaurusima stvorenim od strane gresnika, i da je hriscanstvo istinita vera vi bi ste bili krivi sto dosta nas ne bi bilo spaseno, jer razuman covek moze samo da se smeje vernicima koji lupaju takve gluposti :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Volim sto znate i buducnost :)

Problem je u tome sto se vi vernici i ne trudite da bidete razumni, sa temama o ljudima patkama i dinosaurusima stvorenim od strane gresnika, i da je hriscanstvo istinita vera vi bi ste bili krivi sto dosta nas ne bi bilo spaseno, jer razuman covek moze samo da se smeje vernicima koji lupaju takve gluposti :)

Čovek u svakom slučaju ne treba da bude isključiv u tvrdnjama da je njegovo mišljenje jedino ispravno, posebno onaj ko nije doživeo lično iskustvo koje bi ga u to uverilo.
Poznajem čoveka koji ima privatnu knjižaru u centru grada, koji se deklariše kao ekstremni Staljinovski komunista.
On je naprimer izjavio da u kući ima sakrivenu sliku Staljina, i da mu se svakoga dana moli.
Taj čovek obmanjuje samoga sebe, i od običnog čoveka stvorio Boga kome se klanja.
S tim u vezi, smatram da je ateizam idolopoklonstvo najgore vrste koje se zasniva na čistom teoretisanju, u ateizmu čovek može samo da nagađa, da mišljenje izgrađuje ili na naučnim otkrićima koja su lažna, ili prava ali pogrešno predstavljena da bi se globalna javnost obmanula.

Hrišćanin i te kako koristi razum, a to možemo zaključiti što u prošlosti nisu samo laici - obični neuki ljudi bili vernici, već i neka od najpoznatijih imena iz sveta nauke, umetnosti i umetničkog stvaralaštva, pisaca, filozofa, itd.. koji su svoju veru gradili koliko na razumnom shvatanju Boga, toliko više i ličnim iskustvom u dodiru sa Bogom.

Prema tome, ateizam je po meni sakaćenje čovekovog uma, civilizacijska nazadnost.
Hrišćanstvo je za razliku od toga istinski razum i mudrost, koje poseduju ljudi koji na ovaj način razmišljaju o sebi i svetu koji ih okružuje, kao i smislu svog života, koji pronalaze u dodiru sa Bogom.

Sledeci biblijski tekst prikazuje Ateizam u svojoj sustini.

BOG SE OBJAVIO COVEKU U SVEMU STVORENOM, I COVEK NEMA IZGOVOR ZA NEGIRANJE POSTOJANJA TVORCA BOGA:

"Jer sto se moze doznati za Boga poznato je njima ( ljudima ): jer im je Bog javio; Jer sto se na njemu ne moze vidjeti, od postanja svijeta moglo se poznati i vidjeti na stvorenjima, i njegova vjecna sila i bozanstvo, da nemaju izgovora.

I PORED TOGA COVEKOVA RAZUMNA SPOZNAJA TVORCA PUTEM SVEGA STVORENOG JE DOVELA DO TOGA DA LJUDI SVESNO ODBACE BOGA I OKRENU SE IDOLOPOKLONICKOM ATEIZMU I SLAVLJENJU SAME PRIRODE KAO UZROKU SVEGA I COVEKA KAO VRHOVNOG BICA:

Jer kad poznase Boga, ne proslavise ga kao Boga niti mu zahvalise, nego zaludjese u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.
Kad se gradjahu mudri, poludjese,
I pretvorise slavu vjecnoga Boga u oblicje smrtnoga covjeka i ptica i cetvoronoznijeh zivotinja i gadova.
Zato ih predade Bog u zeljama njihovijeh srca u necistotu, da se pogane tjelesa njihova medju njima samima;
Koji pretvorise istinu Boziju u laz, i vecma postovase i posluzise tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.

TAKAV ATEISTICKI STAV PREMA SVOJ TVOREVINI I BOGU KAO TVORCU JE DOVELA DO MORALNOG I UMNOG IZOPACENJA I MORALNE I DUHOVNE DEGRADACIJE COVECANSTVA:

"Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer zene njihove pretvorise putno upotrebljavanje u besputno.
Tako i ljudi ostavivsi putno upotrebljavanje zenskoga roda, raspalise se zeljom svojom jedan na drugoga, i ljudi s ljudima cinjahu sram, i platu koja trebase za prijevaru njihovu primahu na sebi.
I kao sto ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da cine sto ne valja,
Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloce, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svadje, lukavstva, zlocudnosti;
Saptaci, opadaci, bogomrsci, siledzije, hvalise, ponositi, izmisljaci zala, nepokorni roditeljima,
Nerazumni, nevjere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
A neki i pravdu Boziju poznavsi da koji to cine zasluzuju smrt, ne samo to cine, nego pristaju na to i onima koji cine" ( Rimljanima poslanica 1. 18 - 32 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Gluposti, ateizam je prirodni odgovor na svet oko nas, ljudi koji prate dokaze ce videti da dokazi kontriraju svete knjige, i svaki vernik misli da je njegova vera jedina prava. Govoris o razumu i onda krenes da mi citiras bibliju :D
Izopacenost covecanstva je bila najveca dok su ljudi pratili svoje svete knjige bukvalno, i i dalje bi tako bilo, jer ako pogledamo realno niko od vas i nije pravi hriscanin, ko od vas drzi robove, prinosi zrtve ili govori iskreno ljudima koji nisu hriscani da ce ici u vecni oganj.
Biblija je daleko od moralne knjige, sreca pa je njeni vernici ne prate bukvalno.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Čovek u svakom slučaju ne treba da bude isključiv u tvrdnjama da je njegovo mišljenje jedino ispravno, posebno onaj ko nije doživeo lično iskustvo koje bi ga u to uverilo.

A koje ti to licno iskustvo vezano za boga imas?

Poznajem čoveka koji ima privatnu knjižaru u centru grada, koji se deklariše kao ekstremni Staljinovski komunista.
On je naprimer izjavio da u kući ima sakrivenu sliku Staljina, i da mu se svakoga dana moli.
Taj čovek obmanjuje samoga sebe, i od običnog čoveka stvorio Boga kome se klanja.

Kakve to veze ima sa ateizmom?

S tim u vezi, smatram da je ateizam idolopoklonstvo najgore vrste

A kome se to tacno ateisti klanjaju? Ateisti ne poznaju ni termin boga, ni termin djavola, niti bilo koji termin viseg bica.

u ateizmu čovek može samo da nagađa, da mišljenje izgrađuje ili na naučnim otkrićima koja su lažna, ili prava ali pogrešno predstavljena da bi se globalna javnost obmanula

Svaki covek 'nagadja' u zivotu, to nije osobina koja je svojstvena samo ateistima, vec ljudima generalno. Ateisti nemaju zajednicke osobine kao grupa, i ne prate nikakvu ideologiju, niti svete knjige. Ateisti mogu biti potpuno neobrazovni ljudi isto ko i teisti. Ocigledno imas potpuno pogresnu percepciju o ateizmu. Svako tvoje nabrajanje ovoga i onoga nema nikakve veze sa ateizmom, to je obicna teisticka propaganda, koju pokusavas da poturis neobavestenima, jacajuci sopstvenu veru.

Hrišćanin i te kako koristi razum

NI JEDAN teista, a kamoli hriscanin, ne zna ni sta znaci pojam 'razum i racionalno', jer da zna, ne bi bio teista na prvom mestu. Sve sto zna je da citira bibliju, i tu je kraj svog njegovog ovozemaljskog znanja. Ti si ocigledan primer toga.

Prema tome, ateizam je po meni sakaćenje čovekovog uma, civilizacijska nazadnost.

Moze tu malo dublje objasnjenje, koji su to rat poceli ateisti, koga su pogubili, itd? Il mogu ja da nabrojim svo teisticko nazadjenje civilizacije u zadnjih 5000 godina?

Sledeci biblijski tekst prikazuje Ateizam u svojoj sustini.

Znas li ti ista, osim da citiras bibliju, ono, neke cinjenice, istorijski dokumenti, presude na sudu, itd? Biblija nije dokaz nicega, ko sto bajka o Ivici i Marici nije dokaz da su ivica i marica ikada postojali. Kako mozes da kazes da je 'razumno' verovati u nesto sto nikad nisi video,sa cime nikad nisi razgovarao, i ono sto generalno postoji samo u tvojoj glavi kao ideja, a nerazumna ti je ijedna druga religija osim tvoje? Sta to tvoju religiju cini jedinstvenijom od religije Indijaca, ili katolika, ili muslimana? Da li to tebi deluje kao razumno?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moja licna iskustva sa Bogom mozes pogledati u licnoj temi koju sam pokrenuo na ovom forumu pod naslovom "ISKUSTVA SA BOGOM"

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Zaustavio sam se kod pomena crkve. Nema nikakve potrebe da citam dalje. Sve mi je jasno.
...

Ali cu svejedno prokomentarisati, posto sam procitao do kraja. Ti opisujes autosugestiju, koja nije nista novo i ne zahteva 'boga' u jednacini. Jednostavno, ti si nasao nacin da delujes na sebe i zdravlje uz pomoc autosugestije, sto sam i ja nekoliko puta u zivotu uradio, ali se nisam molio bogu. Tako da ne mogu da prepisem to bogu, ni pod razno. Ti ces naravno pripisati to bogu, posto si u tom trenutku verovao da ce ti on pomoci. Ono sto si ti dokazao, jeste da je ljudski um upravljac tela. Ljudski mozak kontrolise bol, kontrolise emocije, i moze da promeni tvoje osecaje toliko, da deluje kao potpuno cudo. I zub moze da boli do ludila, a mozak jednostavno u jednom momentu, moze da zavrne slavinu bola, i da zub odjednom prestane da boli. I kako je to dokaz da bog postoji, kad te iste stvari mogu da se dese i bez razmisljanja o bogu? I meni se desilo hiljade dogadjaja koji su me iznenadili, ali ih ne pripisujem bogu. Postoji racionalno objasnjenje zasto se nesto dogodilo. Odes kod doktora, pa neka on pokusa da ti objasni koji se to niz dogadjaja dogodio u tvom organizmu, ili ako je nesto van tebe, pokusas da sledis dogadjaje koji su prethodili u dogadjanju neceg iznenadjujuceg, i uvek ces naci objasnjenje.
Vidis, ja nemam nista protiv toga da ti verujes u to sto mislis da ti je pomoglo ako ti je pomoglo. Autosugestija je predivna stvar prirode, i neke bolesti mogu da se lece placebom, odnosno nicime, dok pacijent veruje da ce mu taj 'lek' pomoci.

Ono sto me extremno nervira, jeste sto teisti pokusavaju na svaki moguci nacin da ugroze druge, njihova verovanja, njihova zivotna opredeljenja, njihova zivotna prava. Dosadni su u propagiranju onoga u sta oni veruju misleci da svi moraju da veruju u to, njihova neobavestenost i neznanje su ekstremi, razmetanje glupostima suludo. Njihovo licemerje je toliko neprimereno danasnjem vremenu i danasnjem drustvu, da se zapitam da li oni misle da smo jos u mracnom dobu, kad su ljude spaljivali na lomaci. Njihov sud i osuda svega i svakoga, pa i ljudi koji su iz njihove grupe su sramotni. A oni se toga ni najmanje ne stide, zato sto nisu svesni svog ponasanja, a to je porazavajuce. Da bog postoji, pa VALJDA bi majku mu staru, popovi prvi verovali u njega, a ne bi se grebali novac od drzave, ne bi vozili luksuzne dzipove i kola od po 50000 evra, placali bi porez ko i svi ostali, ne bi se mesali u politiku. Ne bi bili i oni ko i svi ostali, i gejevi, i zlostavljaci dece, i ubice, i lopovi,i sta sve ne, zar ne?

Dok god teisti veruju za SEBE, i samo za sebe, da postoji bog, i imaju moral da ne budu licemeri, takve ljude cu postovati koliko i sebe. Cim pocnu da mi trube o bibliji, otprilike se tu sve zaustavlja. Najvise zato sto o bibliji i bogovima, kao i ljudima i ljudskoj potrebi da vladaju, uglavnom znam vise nego oni sami.

I za kraj, da tebe licno citiram:

Jedan biblijski citat kaze `KAKO CINITE LJUDIMA ONAKO CE VAM SE VRATITI..

Tako da, ne sudi drugima da ne bude sudjeno tebi.

TAKAV ATEISTICKI STAV PREMA SVOJ TVOREVINI I BOGU KAO TVORCU JE DOVELA DO MORALNOG I UMNOG IZOPACENJA I MORALNE I DUHOVNE DEGRADACIJE COVECANSTVA:

Zapravo covecanstvom uglavnom upravljaju vernici u boga, te ako zelis nekome da to nakacis, nakaci kolegama vernicima. Ja se ne secam ni jednog ateistickog rata, a do ujutro bih mogao da nabrajam verske ratove. Recimo ovi zadnji izmedju Hrvata katolika i Srba pravoslavaca, zatim Srba pravoslavaca i muslimana Bosanaca, ili Hrvata i Bosanaca, ili Srba i muslimana na Kosovu. Jeste, tacno je da je to bio nacionalisticki rat, ali i vernicki, veoma veoma napujdan verom. Tako da eto...a ti kritikuj i dalje ateizam.

DA LJUDI SVESNO ODBACE BOGA I OKRENU SE IDOLOPOKLONICKOM ATEIZMU

Atesiti se ne klanjaju nicemu, vi se klanjate ikonama. U cemu je poenta izvrtati cinjenice? Koje to ikone ili idole ateista ima u kuci, i u kojoj se on to crkvi moli. Jel ti uopste znas sta je idolopoklonstvo? Zapanjujuce kako volite, da ono sto vi radite, pripisujete onima koji ne rade nista. Prosto ostavi coveka bez teksta dokle ta teisticka glupost moze da ode, i da ne poznaje za granice razuma uopste.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ono sto sam ja opisao a sto se tice mojih licnih iskustava, nema nikakve veze sa autosugestijom, vec sa licnim Bozjim otkrivenjima coveku koji trazi Boga.
Ako ti licno ne verujes da se Bog moze otkriti coveku, to je problem tebe samoga, jer si uverio sebe predhodno ne ispitavsi da li je to tako, da ne postoji ikakva mogucnost da u svemiru obitava bice koje je zainteresovano za coveka i njegov zivot, i da mu se ono moze objaviti i stupiti sa covekom u direktni kontakt.

Ova iskustva koja sam postavio na ovom forumu, su samo neka od iskustava koja sam doziveo, a postoje i mnoga druga koja nisam postavio na ovom mestu, gde mi je Bog licno govorio i pokazivao mi svoju slavu, cudesno isceljivao moje bliznje na molitve koje sam upucivao za njih, bez da su oni to znali, itd.

Zato sam napomenuo u jednom od predhodnih komentara, da je ateizam po meni sakaćenje čovekovog uma i civilizacijska nazadnost, jer realnost je upravo ta da postoji tvorac Bog koji je stvorio coveka i sve sto nas okruzuje sto mozemo videti ili ne, i da on ima odgovore na sva sustinska pitanja ljudskog postojanja.
Govoriti ili misliti suprotno od ovoga znaci u stvari ogranicavati sebe, i ici uvek korak unazad u odnosu na spoznaju koju nudi biblijska istina.

Cela Evropska pa i svetska kulturna bastina se zasniva na veri u Boga, ako pogledamo neka najznacajnija umetnicka dela, najlepsa muzicka ili umetnicka dela su inspirisana biblijskom verom u Boga.
Kompozitori poput Baha, Mocarta, Hendla, Mendelsona, Mokranjca itd, su inspiraciju za svoja dela pronalazili u Bogu i licnosti Isusa Hrista, slikari Mikelandjelo, Rebrant, Djovani Batista, itd, su napravili neka od najznacajnijih umetnickih dela sa biblijskim motivima.
Vera u Boga je sustina i srz ljudskog postojanja, ateizam nikome nije nista dobro doneo niti ce ikada doneti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ono sto sam ja opisao a sto se tice mojih licnih iskustava, nema nikakve veze sa autosugestijom, vec sa licnim Bozjim otkrivenjima coveku koji trazi Boga.

Eto, ignorisanje cinjenica...

Ako ti licno ne verujes da se Bog moze otkriti coveku

Ne mogu da verujem u nesto sto je ispricano u jednoj knjizi, na osnovu koje se zasniva celo hriscanstvo. To je u najmanju ruku bezumno i iracionalno ponasanje. Kad bi mi to bila vodilja i norma, samim tim bih mogao poverovati u bilo koju knjigu, i samim tim svaka knjiga, dal je kuran, biblija, ili strip o zagoru, bi mogao meni postati sveta knjiga. Vera je sastavni deo procesa mozga, ti si fokusiran na samu veru, dok ja volim da znam kako proces vere kod coveka funkcionise, od cega zavisi i kako se manifestuje.

da ne postoji ikakva mogucnost da u svemiru obitava bice koje je zainteresovano za coveka i njegov zivot, i da mu se ono moze objaviti i stupiti sa covekom u direktni kontakt.

A sto onda to lepo ne uradi? Ne moze, jer ga nema... Jer da ga ima, svi bi se bacili na kolena. I ne bi ateisti ni postojali.
Vidis koncepcija boga iz biblije, meni je neprihvatljiva iz prostog razloga. Bog u bibliji je opisan kao jedan najobicniji monstrum, i na vrhu te price, on mi kaze da ako ne verujem u njega, poslace me negde tamo u pizdince. Pri tom, dao mi je slobodu razmisljanja, koja nije sloboda, vec ucena, da ako ga ne prepoznam ni iz cega, odnosno ne odglumim ludilo i zivim kao ludak ceo zivot, ne pise mi se dobro. Pa ko je tu lud? Usput, mogu da radim BUKVALNO sta ocu, odem u crkvu, odrecitujem par stihova, i sve u redu, gresi su mi oprosteni? Pa religija je najveca bolest, najveci razbijac morala, najgora moguca ljudska izmisjlotina koja je mogla da ugleda svetlost dana. Najdestruktivnija ideja koja je ikada nastala, naspram koje nuklearna bomba izgleda kao petarda.
Jel ti shvatas, da ljude kojima se prividjaju stvari guramo u ludnicu, osim ako im se bog ne prividja?

Mogao bi, inace, ako vec vrsis dijalog sa mnom, da ,kada ja napravim kontra argument, da ili kazes da prihvatas da sam u pravu, ili pobijes cinjenicama, a ne da precutno preskocis i ignorises redove koje sam napisao. Ne prilici dijalogu.

Nabacao si gomilu stvari, i ja sam te pitao, kakve veze ti nalazis u tome sto si rekao, samo si eskivirao da odgovoris. Znaci, nesto nije u redu. Obicno kad je nesto precutno, to znaci odobravanje.

Nemam komentar. Ovo je glupo. Moral svakog coveka zavisi od njegovog sistema vrednosti, a ne njegova verska pripadnost!

Moral jednog coveka zavisi od sredine u kojoj odrasta. Za jednog Amazonca, kanibalizam je normalna stvar, zato sto je rastao u takvom drustvu. Za tebe i mene nije. Moral ne dolazi iznutra, vec spolja, i kreira se najvise uz pomoc spoljnog uticaja, odgajanja i formira kod deteta. Ovde naravno ne pricamo o mentalno poremecenim osobama, vec o zdravim. Znaci, spoljni uticaj i procesiranje informacija. Jos jedan primer bi bio obucavanje dece da se raznesu bombom u ime boga.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znan na sta nisam odgovorio, osim sto nisam citirao svaku tvoju rec posebno, vec sam dao objedinjen odgovor.
Mozda mislis na pitanje kakve veze ima slucaj coveka koga sam pomenuo koji se klanja slici Staljina sa ateizmom.

Ja sam na ovo pitanje odgovorio vec u tom komentaru gde sam taj slucaj i pomenuo, a u ovom odgovoru je sadrzana i tvrdnja sta u stvari dovodi coveka u ludilo o kome ti govoris, da je to upravo negiranje postojanja Boga i ateizam kao ljudska mudrost koju covek stvara kao alternativu postojanju tvorca, koji je utopija, nesto sto je nepojmljivo, neistinito, a kojim covek sam sebe obmanjuje i dovodi sebe u stanje ludila o kome govori rec Bozja.

Ako pogledamo iskustvo Nemackog filozofa Fridriha Nichea, on je upravo iz ateizma koji je propagirao i vrsio idolopoklonstvo stvarajuci od coveka Boga, na kraju zavrsio u neuropsihijatrijskoj klinici, i u svom ludilu otisao toliko daleko da je jeo svoj sopstveni izmet.

Ovaj odgovor glasi:

I PORED TOGA COVEKOVA RAZUMNA SPOZNAJA TVORCA PUTEM SVEGA STVORENOG JE DOVELA DO TOGA DA LJUDI SVESNO ODBACE BOGA I OKRENU SE IDOLOPOKLONICKOM ATEIZMU I SLAVLJENJU SAME PRIRODE KAO UZROKU SVEGA I COVEKA KAO VRHOVNOG BICA:

Jer kad poznase Boga, ne proslavise ga kao Boga niti mu zahvalise,
nego zaludjese u svojijem mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.Kad se gradjahu mudri, poludjese,
I pretvorise slavu vjecnoga Boga u oblicje smrtnoga covjeka i ptica i cetvoronoznijeh zivotinja i gadova.
Zato ih predade Bog u zeljama njihovijeh srca u necistotu, da se pogane tjelesa njihova medju njima samima;
Koji pretvorise istinu Boziju u laz, i vecma postovase i posluzise tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.

Dakle, ateizam je idolopoklonicki jer prirodu smatra uzrokom svega, a coveka proglasava vrhovnim bicem, Bogom na zemlji.
Ako si citao neke istaknute ateisticke pisce i filozofe, videces da oni upravo govore na ovaj nacin.

Govorio si o mozgu.
Samo bih ti postavio jedno pitanje.
Da li verujes da je jedan tako slozeni sistem kakav je ljudski mozag moga da nastane pukim slucajem sam od sebe?
Ovo je pitanje za sve sto nas okruzuje, za sve matematicke slozenosti na zemlji i u kosmosu.
Zato je ateizam ili preciznije receno ateisticka nauka ogranicavanje coveka, jer se bavi posledicama a ne uzrocima.
Postoji istinska Bozja nauka, to je kreacionizam u koju su ukljuceni mnogi naucnici, istoricari, arheolozi..itd,
koji cvrstim neoborivim naucnim cinjenicama i otkricima dokazuju postojanje tvorca, kao i istinitost biblijskih izvestaja.
Na joutube ima dosta video materijala koji govore o Bozanskom stvaranju, i to je danas dostupno svakom coveku da niko nema razloga da ostane u neznanju ako to ne zeli.

Ja se ne klanjam ikonama ili slikama jer ne pripadam ni jednoj tradicionalnoj idolopoklonickoj crkvi , ja sam biblijski Hriscanin - Adventista, i klanjam se jedino Bogu onako kako Bozja rec i nalaze.

Prihvatanjem biblije covek ne postuje knjigu, vec realnost a to je Bog, koji je i nadahnuo biblijske pisce da napisu bibliju kao pisano otkrivenje njegove volje i otkrivenje realnosti kakva ona i jeste.

Tvoj problem je u tome sto ti pre svega nemaš želju da sam otkriješ da li Bog postoji, jer da imaš ti bi to uradio, zatražio bi od Boga da ti se otkrije, i on bi to učinio, to je princip kojim se Bog otkriva čoveku, doći Bogu u ličnom traženju jednostavnim rečima, recimo sledećim "BOŽE, AKO STVARNO POSTOJIŠ TAMO NEGDE U KOSMOSU, I AKO SI ZAINTERESOVAN ZA MENE I MOJ ŽIVOT, MOLIM TE DA MI SE OTKRIJEŠ DANAS DA TE SPOZNAM U POTPUNOSTI, OBJAVI MI SE DA TE VIDIM I UVERI ME U SVOJE POSTOJANJE"
Ako to uradiš bez ikakvih predrasuda i predubedjenja, on ce to učiniti, to je iskustvo mnogih, kao i moje malenkosti.

Pozdrav

[TABLE="class: ts"]
[TR]
[TD="colspan: 2"][h=3]THE SEVENTH DAY PART 1 OF 11, ENGLISH VERSION - YouTube[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
► 26:25

[/TD]
[TD]www.youtube.com/watch?v=4Xy7wIjRDOM13 нов. 2012 - 26 мин - Отпремио/ла The Seventh Day: Revelations from the Lost Pages of History
Part 1 of a series of 11. Eleven part video series on the seventh day Sabbath of the Bible ...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ateisti prihvataju realnost da Bog ne komunicira sa ljudima i prihvataju snagu dokaza, a ne vjeru sestre Elene Wait koja je pisala silne one knjige tipa Bog mi je pokazao ono i odveo tamo, a nije znala da niko ne zna tačan datum Hristovog dolaska, već je: " Čvrsto vjerovala da će Hristos doći 1844", a kada nije došao nije im bilo dosta dva oka za plakanje.

I apostol Toma je bio ateista zato su ga i zvali neverni Toma... U Bibliji je zajedničko jedno ko god je trebao Alahu (ja volim tako da ga zovem po muslimanski) Alah je na ovaj ili onaj način razgovarao sa njim tako i ja zaključujem da li ti koji nosiš ime velikog biblijskog proroka ako se ne varam razgovaraš LICEM U LICE sa Alahom (ili Hristom nebitno) kao Mojsije na gori Sinajskoj ili kao što je razgovarao taj Laodikeja?? Ako ne razgovaraš sa Alahom, ja zaključujem da nisi VREDAN da Alah razgovara sa tobom sada kao što nećeš biti vrjedan da Alah razgovara sa tobom ni kasnije pa dalje zaključujem da u tom slučaju uopšte nije vredno razgovarati sa tobom u vezi ovih stvari ovde na forumu @Laodikeja jer nisi vredan jer Alah tako veli jer ne razgovara sa tobom, a ja sam na žalost u ovim stvarima uvek u pravu. Amin.
Mogao bih te još i izazvati na dvoboj kao sveti Ilija čiji je bog pravi učiniće da padne oganj s'neba i upali paljenicu, ako je ne upali da li to znači da bi i ti prošao ko Balovi sveštenici. Ja bih je kao hateista sigurno upalio uz pomoć šibice i benzina a ti sa tvojim Bogom ne bi mogao ništa da učiniš jer ništa ne znaš, već non stop citiraš Bibliju mesto da ideš tamo u Tiršovu i ne kažeš :"Neću da jedem ni da pijem dok Hristos ne izleči ovu decu". I tako nama svima pokažeš Hristovu snagu i koliko voliš bliženijeg svoga i to neizmernu Božiju ljubav (za koju ja ne bih dao ni propadljivu dlaku sa glave šta više pored takve ljubavi mržnja mi ne bi ni trebala) koju su ti puna sva ustai već jednom pređeš sa prazne priče na dela.

I za kraj ove diskusije da ti kažem moje iskustvo sa Alahom i njegovom ljubavlju. Alah bi me pre pljunuo nego što bi me spasao. Alah spasava samo one koji sami sebe spasu pa čak ni njh ne uvek. Tako ako mi neko kaže kako me Bog voli a Otac moj me mrzi(za razlog pitajte njega jer on je mene rodio a ne ja njega) ja ga zovem lažom i ocem laži u kome nema istine. Zato od ultrasataniste postajem budista jer sam prihvatio njegovo učenje a Buda je bio pravi prvi ateista koji je spoznao istinu, a ona je da Alah ne bi dao ni dlaku sa moje glave za sve one koji nisu bili jevreji. A i sam Hrist je sirofeničanki rekao:"Ne uzimaj hleb iz dečijih usta i bacaj ih psima jer ja sam došao do izgubljene dece Izrailjeva", a ne zbog Indijaca i Japanaca za kojih nikog nije bilo briga.

I kao što vidiš server nije pao dok neko bude pročitao ni munja nije udarila niti sam video svetlost iz monitora i čuo glas:"Sine moj zašto me toliko mrziš " jer je sve to istina što rekoh. Pitanje da li Boga ima ili ne bespredmetno je jer nema žive komunikacije već samo magla i iluzija a takav je i Bog. Amen.

Natrag