Zaustavio sam se kod pomena crkve. Nema nikakve potrebe da citam dalje. Sve mi je jasno.
...
Ali cu svejedno prokomentarisati, posto sam procitao do kraja. Ti opisujes autosugestiju, koja nije nista novo i ne zahteva 'boga' u jednacini. Jednostavno, ti si nasao nacin da delujes na sebe i zdravlje uz pomoc autosugestije, sto sam i ja nekoliko puta u zivotu uradio, ali se nisam molio bogu. Tako da ne mogu da prepisem to bogu, ni pod razno. Ti ces naravno pripisati to bogu, posto si u tom trenutku verovao da ce ti on pomoci. Ono sto si ti dokazao, jeste da je ljudski um upravljac tela. Ljudski mozak kontrolise bol, kontrolise emocije, i moze da promeni tvoje osecaje toliko, da deluje kao potpuno cudo. I zub moze da boli do ludila, a mozak jednostavno u jednom momentu, moze da zavrne slavinu bola, i da zub odjednom prestane da boli. I kako je to dokaz da bog postoji, kad te iste stvari mogu da se dese i bez razmisljanja o bogu? I meni se desilo hiljade dogadjaja koji su me iznenadili, ali ih ne pripisujem bogu. Postoji racionalno objasnjenje zasto se nesto dogodilo. Odes kod doktora, pa neka on pokusa da ti objasni koji se to niz dogadjaja dogodio u tvom organizmu, ili ako je nesto van tebe, pokusas da sledis dogadjaje koji su prethodili u dogadjanju neceg iznenadjujuceg, i uvek ces naci objasnjenje.
Vidis, ja nemam nista protiv toga da ti verujes u to sto mislis da ti je pomoglo ako ti je pomoglo. Autosugestija je predivna stvar prirode, i neke bolesti mogu da se lece placebom, odnosno nicime, dok pacijent veruje da ce mu taj 'lek' pomoci.
Ono sto me extremno nervira, jeste sto teisti pokusavaju na svaki moguci nacin da ugroze druge, njihova verovanja, njihova zivotna opredeljenja, njihova zivotna prava. Dosadni su u propagiranju onoga u sta oni veruju misleci da svi moraju da veruju u to, njihova neobavestenost i neznanje su ekstremi, razmetanje glupostima suludo. Njihovo licemerje je toliko neprimereno danasnjem vremenu i danasnjem drustvu, da se zapitam da li oni misle da smo jos u mracnom dobu, kad su ljude spaljivali na lomaci. Njihov sud i osuda svega i svakoga, pa i ljudi koji su iz njihove grupe su sramotni. A oni se toga ni najmanje ne stide, zato sto nisu svesni svog ponasanja, a to je porazavajuce. Da bog postoji, pa VALJDA bi majku mu staru, popovi prvi verovali u njega, a ne bi se grebali novac od drzave, ne bi vozili luksuzne dzipove i kola od po 50000 evra, placali bi porez ko i svi ostali, ne bi se mesali u politiku. Ne bi bili i oni ko i svi ostali, i gejevi, i zlostavljaci dece, i ubice, i lopovi,i sta sve ne, zar ne?
Dok god teisti veruju za SEBE, i samo za sebe, da postoji bog, i imaju moral da ne budu licemeri, takve ljude cu postovati koliko i sebe. Cim pocnu da mi trube o bibliji, otprilike se tu sve zaustavlja. Najvise zato sto o bibliji i bogovima, kao i ljudima i ljudskoj potrebi da vladaju, uglavnom znam vise nego oni sami.
I za kraj, da tebe licno citiram:
Jedan biblijski citat kaze `KAKO CINITE LJUDIMA ONAKO CE VAM SE VRATITI..
Tako da, ne sudi drugima da ne bude sudjeno tebi.
TAKAV ATEISTICKI STAV PREMA SVOJ TVOREVINI I BOGU KAO TVORCU JE DOVELA DO MORALNOG I UMNOG IZOPACENJA I MORALNE I DUHOVNE DEGRADACIJE COVECANSTVA:
Zapravo covecanstvom uglavnom upravljaju vernici u boga, te ako zelis nekome da to nakacis, nakaci kolegama vernicima. Ja se ne secam ni jednog ateistickog rata, a do ujutro bih mogao da nabrajam verske ratove. Recimo ovi zadnji izmedju Hrvata katolika i Srba pravoslavaca, zatim Srba pravoslavaca i muslimana Bosanaca, ili Hrvata i Bosanaca, ili Srba i muslimana na Kosovu. Jeste, tacno je da je to bio nacionalisticki rat, ali i vernicki, veoma veoma napujdan verom. Tako da eto...a ti kritikuj i dalje ateizam.
DA LJUDI SVESNO ODBACE BOGA I OKRENU SE IDOLOPOKLONICKOM ATEIZMU
Atesiti se ne klanjaju nicemu, vi se klanjate ikonama. U cemu je poenta izvrtati cinjenice? Koje to ikone ili idole ateista ima u kuci, i u kojoj se on to crkvi moli. Jel ti uopste znas sta je idolopoklonstvo? Zapanjujuce kako volite, da ono sto vi radite, pripisujete onima koji ne rade nista. Prosto ostavi coveka bez teksta dokle ta teisticka glupost moze da ode, i da ne poznaje za granice razuma uopste.