Član
- Učlanjen(a)
- 17.01.2010
- Poruka
- 749
....у то време као и обично, имао је само једну мантију. сестра од тетке, агица коју је често посећивао ѕадиркивала га је: "какав си ти патријарх кад имаш само једну мантију? " на то ће новоизабрани патријарх:" шта ће ми више, не могу две одједном да обучем."
једном приликом док је сам ишао узбрдо тротоаром улице краља петра у којој је седиште патријаршије, сустиже га, у најновијем моделу мерцедеса познати свештеник једне од најпознатијих београдских вркава. зауставио је аутомобил изашао и обратио се патријарху:
- ваша светости, дозволите да вас повезем. само реците где треба.
патријарх не хтеде да га одбије, уђе и седе. чим кренуше, видевши како луксузно изгледа овај аутомобил, упита га патријарх:
- а, јел те оче, чији је ово ауто?
- мој, ваша светости!- као да се похвали протојереј.
- станите! - заповеди патријарх павле.
изађе прекрсти се и рече свештенику:
- нека вам је бог на помоћи!
настави пешке.
једном приликом док је сам ишао узбрдо тротоаром улице краља петра у којој је седиште патријаршије, сустиже га, у најновијем моделу мерцедеса познати свештеник једне од најпознатијих београдских вркава. зауставио је аутомобил изашао и обратио се патријарху:
- ваша светости, дозволите да вас повезем. само реците где треба.
патријарх не хтеде да га одбије, уђе и седе. чим кренуше, видевши како луксузно изгледа овај аутомобил, упита га патријарх:
- а, јел те оче, чији је ово ауто?
- мој, ваша светости!- као да се похвали протојереј.
- станите! - заповеди патријарх павле.
изађе прекрсти се и рече свештенику:
- нека вам је бог на помоћи!
настави пешке.