Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
Da, mene osudjujes a gradis svoju doktrinu na ljudskim svedocenjima a ne na reci Bozjoj.
Sto se tive price o Bogatasu i Lazaru, Is je ispricao jednu pricu a ne istiniti dogadjaj da bi ukazao na odredjene duhoovne realnosti i iz nje izvukao pouku.
Е. ово је доктрина људска, схваташ ли да сте ви једини који то тврде за сву историју цркве, почев од Јевреја који такође не говоре као ви. И ко има доктрине које пркосе Библији? Ни једна Христова прича није празна и без истине. Хоћеш да кажеш да је Исус измислио да накона смрти човек одлази у Ад и Њему? Читај пажљиво причу шта се дешава након смрти, иако су можда ликови измишљени, мада таквих Лазара и богаташа има и превише.
Adrijane, takav Bog nije vredan ljudske paznje koji kroz citavu vecnost muci ljude samo zato sto su nekome ukrali recimo malo hleba jer su bili gladni i umrli ne pokajavsi se za taj greh, to je krajnje bolesno i nehumano.
U to moze da veruje samo totalno neposvecena osoba koja nikada nije dozivela zivo stvarno iskustvo sa Bogom, covek koji je krajnje zao i nehuman, covek u kome sotona vrsi dalekosezan uticaj svih mogucih losih karakternih osobina..
To je ponistavanje samoga Boga i njegove dobrote i ljubavi.
Hvala Bogu sto nije tako, i sto je smrt kraj postojanja a ne vecni zivot u mukama.
Na Bozjem srcu ce kroz citavu vecnost ostati jedna rana kao zal za ljudima koji su odbili ponudjeni dar spasenja, pa kako bi takav Bog kroz citavu vecnost mogao da gleda vecno mucenje onih koje je stvorio ma koliko da su odbili ponudjeni dar spasenja.
Sta bi spaseni mogli da misle o takvom Bogu u raju, zar nece reci "Boze mi ovde uzivamo u hladovini a neki se tamo muce pod zemljom u ognju.
Verujem da si Adrijan mnogo gledao filmova u kojima ima puno krvi i ubijanja, jer ja ne mogu drugacije da protumacim tvoj stav, osim kao stav krajnje zlog coveka.
Izvini na ovim recima ali drugacije se ne moze kvalifikovati karakter coveka koji veruje u pakao.
Pozdrav
Не, Адриан не верује у филмове и не намеће своју вољу Богу, већ води рачуна шта је воља Божија. Не можемо ми прекрајати и одређивати какав Бог треба да буде. Ако је за тебе није овакав Бог вредан пажње, могу мислити како Га ти замишљаш. Само обрати пажњу шта си изговорио. Обрати пажњу колико пута Христ понавља да у паклу црв никада не умире, да муке не престају и сл. Ако се то теби не свиђа, ти гледај да не завршиш тамо. А никако не смеш да говориш као хришћанин какав Бог треба да буде, Он је такав какав је, а ми Га прихватамо или одбацујемо.
43. И ако те рука твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је без руке у живот ући, неголи с обе руке ући у пакао, у огањ вечни, 44. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.
45. И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни, 46. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.
47. Ако те и око твоје саблажњава, ископај га: боље ти је с једним оком ући у царство Божје, неголи с два ока да те баце у пакао огњени, 48. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси. (Марко 9)
Дакле, сви ми који верујемо да пакао постоји и да тамо завршавају зли и хулници, ми смо крајње зли. Док сте ви који не верујете у то крајње добри. Није ни чудо што говориш да се у Библији налазе фалсификати и подметнуте речи, лепо су те едуковали. Срећом па ја остадох прост и ненаучен, зато и не желим да завршим у мукама, већ у наручју Христовом.
28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)
4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)
Убије те - мртав си и баци те у пакао. Толико је једноставно. А ти види са твојима из адвентизма зашто признају Алаха иако то не би смели. Иако говориш неке ствари које нису на месту, још увек се ниси одрекао Бога и признао...знаш кога за Бога. Има наде, само не одричи се имена Исусовог, као брата те молим, јер знаш да је то једино име које доноси Спасење. Да те и ту не преваре и убеде.
Веруј ми, у овоме нема трунке лицемерства, већ забринутост и велики бол јер годинама гледам како и они који за себе кажу да су хришћани говоре јеретичке ствари и одричу се Исуса, иако мисле да нису.