Paradoks raja

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Da, mene osudjujes a gradis svoju doktrinu na ljudskim svedocenjima a ne na reci Bozjoj.

Sto se tive price o Bogatasu i Lazaru, Is je ispricao jednu pricu a ne istiniti dogadjaj da bi ukazao na odredjene duhoovne realnosti i iz nje izvukao pouku.

Е. ово је доктрина људска, схваташ ли да сте ви једини који то тврде за сву историју цркве, почев од Јевреја који такође не говоре као ви. И ко има доктрине које пркосе Библији? Ни једна Христова прича није празна и без истине. Хоћеш да кажеш да је Исус измислио да накона смрти човек одлази у Ад и Њему? Читај пажљиво причу шта се дешава након смрти, иако су можда ликови измишљени, мада таквих Лазара и богаташа има и превише.

Adrijane, takav Bog nije vredan ljudske paznje koji kroz citavu vecnost muci ljude samo zato sto su nekome ukrali recimo malo hleba jer su bili gladni i umrli ne pokajavsi se za taj greh, to je krajnje bolesno i nehumano.
U to moze da veruje samo totalno neposvecena osoba koja nikada nije dozivela zivo stvarno iskustvo sa Bogom, covek koji je krajnje zao i nehuman, covek u kome sotona vrsi dalekosezan uticaj svih mogucih losih karakternih osobina..
To je ponistavanje samoga Boga i njegove dobrote i ljubavi.

Hvala Bogu sto nije tako, i sto je smrt kraj postojanja a ne vecni zivot u mukama.

Na Bozjem srcu ce kroz citavu vecnost ostati jedna rana kao zal za ljudima koji su odbili ponudjeni dar spasenja, pa kako bi takav Bog kroz citavu vecnost mogao da gleda vecno mucenje onih koje je stvorio ma koliko da su odbili ponudjeni dar spasenja.
Sta bi spaseni mogli da misle o takvom Bogu u raju, zar nece reci "Boze mi ovde uzivamo u hladovini a neki se tamo muce pod zemljom u ognju.

Verujem da si Adrijan mnogo gledao filmova u kojima ima puno krvi i ubijanja, jer ja ne mogu drugacije da protumacim tvoj stav, osim kao stav krajnje zlog coveka.

Izvini na ovim recima ali drugacije se ne moze kvalifikovati karakter coveka koji veruje u pakao.

Pozdrav

Не, Адриан не верује у филмове и не намеће своју вољу Богу, већ води рачуна шта је воља Божија. Не можемо ми прекрајати и одређивати какав Бог треба да буде. Ако је за тебе није овакав Бог вредан пажње, могу мислити како Га ти замишљаш. Само обрати пажњу шта си изговорио. Обрати пажњу колико пута Христ понавља да у паклу црв никада не умире, да муке не престају и сл. Ако се то теби не свиђа, ти гледај да не завршиш тамо. А никако не смеш да говориш као хришћанин какав Бог треба да буде, Он је такав какав је, а ми Га прихватамо или одбацујемо.

43. И ако те рука твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је без руке у живот ући, неголи с обе руке ући у пакао, у огањ вечни, 44. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.
45. И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни, 46. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.

47. Ако те и око твоје саблажњава, ископај га: боље ти је с једним оком ући у царство Божје, неголи с два ока да те баце у пакао огњени, 48. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси. (Марко 9)

Дакле, сви ми који верујемо да пакао постоји и да тамо завршавају зли и хулници, ми смо крајње зли. Док сте ви који не верујете у то крајње добри. Није ни чудо што говориш да се у Библији налазе фалсификати и подметнуте речи, лепо су те едуковали. Срећом па ја остадох прост и ненаучен, зато и не желим да завршим у мукама, већ у наручју Христовом.

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)

Убије те - мртав си и баци те у пакао. Толико је једноставно. А ти види са твојима из адвентизма зашто признају Алаха иако то не би смели. Иако говориш неке ствари које нису на месту, још увек се ниси одрекао Бога и признао...знаш кога за Бога. Има наде, само не одричи се имена Исусовог, као брата те молим, јер знаш да је то једино име које доноси Спасење. Да те и ту не преваре и убеде.

Веруј ми, у овоме нема трунке лицемерства, већ забринутост и велики бол јер годинама гледам како и они који за себе кажу да су хришћани говоре јеретичке ствари и од
ричу се Исуса, иако мисле да нису.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Adriane sudis nepravedno i nemas pojma o cemu pricas!
Optuzujes musliane sto lopovu odsijeku ruku, a navodis stihove gdje se sijeku ruke, vade oci itd....
Vidis kako sve ispliva, majstore!
Kur'an je ipak Knjiga Savrsena: ako se pokaje, oprostite mu! Allah prima pokajanje!

Razumijes?

A sada malo pogledaj Isusove biografije pa ces naci da kaze: Boge je Bog zivih, a ne mrtvih!

Bog je svima Bog! I onima koji ce biti baceni u Pakao, a to ce se dogoditi nakjon Sudnjeg dana.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Е. ово је доктрина људска, схваташ ли да сте ви једини који то тврде за сву историју цркве, почев од Јевреја који такође не говоре као ви. И ко има доктрине које пркосе Библији? Ни једна Христова прича није празна и без истине. Хоћеш да кажеш да је Исус измислио да накона смрти човек одлази у Ад и Њему? Читај пажљиво причу шта се дешава након смрти, иако су можда ликови измишљени, мада таквих Лазара и богаташа има и превише.

Upravo se doktrina pakla suproti bibliji, ona nema veze sa biblijom vec je to mnogobozacko ucenje ciji je otac Grcki filozof Platon.

Drugo, Ad ili Had u bibliji nije pakaom vec grob, sto Had i znaci - grob ili raka.

Не, Адриан не верује у филмове и не намеће своју вољу Богу, већ води рачуна шта је воља Божија. Не можемо ми прекрајати и одређивати какав Бог треба да буде. Ако је за тебе није овакав Бог вредан пажње, могу мислити како Га ти замишљаш. Само обрати пажњу шта си изговорио. Обрати пажњу колико пута Христ понавља да у паклу црв никада не умире, да муке не престају и сл. Ако се то теби не свиђа, ти гледај да не завршиш тамо. А никако не смеш да говориш као хришћанин какав Бог треба да буде, Он је такав какав је, а ми Га прихватамо или одбацујемо.

43. И ако те рука твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је без руке у живот ући, неголи с обе руке ући у пакао, у огањ вечни,44. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.
45. И ако те нога твоја саблажњава, одсеци је: боље ти је ући у живот хром, неголи с две ноге да те баце у пакао, у огањ вечни,46. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси.

47. Ако те и око твоје саблажњава, ископај га: боље ти је с једним оком ући у царство Божје, неголи с два ока да те баце у пакао огњени,48. Где црв њихов не умире, и огањ се не гаси. (Марко 9)

Mi mozemo svasta zamisljati, ali biblija daje sliku Boga kao onoga koji je mudrost i pravda i olicenje ljubavi i milosti.

U bibliji izraz VECNA VATRA ne znaci da ce elementi vecno goreti u vatri, vec do trenutka kada obavi delo spaljivanja.
Tako u bibliji pronalazimo izraze kao sto su VECNI SUD, VECNO SPASENJE, VECNI OKOVI, itd.
Kao sto znamo odrzavanje Bozjeg suda nece trajati vecno vec do trenutka kada se izrekne presuda, tako i vecni okovi ne podrazumevaju vecno okivanje ili drzanje u okovima, pa ni vecno spasenje ne znaci vecno spasavanje, i prema tome ni vecna vatra nije vecno spaljivanje ili gorenje u vatri, vec se ovde radi o rezultatima ili posledicama spaljivanja, a to je da ce elementi biti baceni u vatru i izgoreti jednom za vecnost, niklada vise nece postojati.
Dakle vatra je vecna jer donosi rezultate da ce elementi izgoreti u njoj i nestace za citavu vecnost.

Osim toga, ovde se govori o nekakvim crvima koji ce se zajedno muciti sa covekom "
Где црв њихов не умире"
Dakle po tebi su Adrian i crvi su gresnici koji su zasluzili vecnu kaznu.
To je paradoks koji nema veze sa biblijom, crvi su u zemlji odnosno u grobu, a na kraju istorije sveta gresnici ce biti vaskrsnuti i baceni u oganj ne da se vecno muce, vec da nestanu za citavu vecnost

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Матеј 10)

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. (Лука 12)

Tacno, ovaj tekst lepo kaze da ce ceo covek biti POGUBLJEN u ognjenom jezeru na kraju istorije sveta, ne samo telo kao bezivotna forma, vec ziv covek kao spoj zivotnog duha i tela koji cini dusu zivu.
Dakle takav covek ce biti POGUBLJEN kao sto tekst kaze, nestace za vecnost a nece se vecno muciti.

Poznati biblijski teklst jasno kaze "PLATA ZA GREH JE SMRT.. a ne vecno mucenje u paklu..

To je tako jasno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Adriane sudis nepravedno i nemas pojma o cemu pricas!
Optuzujes musliane sto lopovu odsijeku ruku, a navodis stihove gdje se sijeku ruke, vade oci itd....
Vidis kako sve ispliva, majstore!

Нико не говори о сечењу руку и ногу, Христ каже да је боље ући у Царство без руке и ноге, него не ући уопште. Што не значи да у Царству нећемо имати удове, него се мисли да одсецање неких наших навика и дела, жртвовање своје воље и испуњавање Божије, одсецање (одстрањивање) онога што нас спречава да будемо у Царству, а не мисли се на физичко одсецање.. Уосталом, шта ја теби и говорим.

Kur'an je ipak Knjiga Savrsena: ako se pokaje, oprostite mu! Allah prima pokajanje!

Razumijes?

Наравно, живео говорник! Нека теби твог Алаха и за нас се не брини.

Upravo se doktrina pakla suproti bibliji, ona nema veze sa biblijom vec je to mnogobozacko ucenje ciji je otac Grcki filozof Platon.

Drugo, Ad ili Had u bibliji nije pakaom vec grob, sto Had i znaci - grob ili raka.

Драган(е), ако твој "пророк" тако каже, онда ни Библија није у праву. Доктрина пакла је из Библије, а ти маштај и "спавај" после смрти, ја бих моме Господу у наручје. Све је вама из Вавилона и Грчке, све су вама нешто мењали Библију кад немате доказа, само своје јереси да оправдате. Нисте ви једини теолози на свету, али сте веома успешни преваранти и обмањивачи - извртачи Писма. Остави људима да сами виде, данас свако може да провери. И ваша "предавања" и ваше догме. Све се да проверити, тако да можете да преварите само оне који вам то дозволе.

Mi mozemo svasta zamisljati, ali biblija daje sliku Boga kao onoga koji je mudrost i pravda i olicenje ljubavi i milosti.

U bibliji izraz VECNA VATRA ne znaci da ce elementi vecno goreti u vatri, vec do trenutka kada obavi delo spaljivanja.
Tako u bibliji pronalazimo izraze kao sto su VECNI SUD, VECNO SPASENJE, VECNI OKOVI, itd.
Kao sto znamo odrzavanje Bozjeg suda nece trajati vecno vec do trenutka kada se izrekne presuda, tako i vecni okovi ne podrazumevaju vecno okivanje ili drzanje u okovima, pa ni vecno spasenje ne znaci vecno spasavanje, i prema tome ni vecna vatra nije vecno spaljivanje ili gorenje u vatri, vec se ovde radi o rezultatima ili posledicama spaljivanja, a to je da ce elementi biti baceni u vatru i izgoreti jednom za vecnost, niklada vise nece postojati.
Dakle vatra je vecna jer donosi rezultate da ce elementi izgoreti u njoj i nestace za citavu vecnost.

Osim toga, ovde se govori o nekakvim crvima koji ce se zajedno muciti sa covekom "
Где црв њихов не умире"
Dakle po tebi su Adrian i crvi su gresnici koji su zasluzili vecnu kaznu.
To je paradoks koji nema veze sa biblijom, crvi su u zemlji odnosno u grobu, a na kraju istorije sveta gresnici ce biti vaskrsnuti i baceni u oganj ne da se vecno muce, vec da nestanu za citavu vecnost

Tacno, ovaj tekst lepo kaze da ce ceo covek biti POGUBLJEN u ognjenom jezeru na kraju istorije sveta, ne samo telo kao bezivotna forma, vec ziv covek kao spoj zivotnog duha i tela koji cini dusu zivu.
Dakle takav covek ce biti POGUBLJEN kao sto tekst kaze, nestace za vecnost a nece se vecno muciti.

Poznati biblijski teklst jasno kaze "PLATA ZA GREH JE SMRT.. a ne vecno mucenje u paklu..

To je tako jasno. [/QUOTE]

Ви би хладно и Господа Исуса убеђивали да није правилно рекао и да оно што је рекао је парадокс. По вашој аналогији и ВЕЧНИ ЖИВОТ није вечан. Шта ћемо сад? Исти проблем као и са "сведоцима". Немате везу са везом, узалуд понављате ваше доктрине када се све јасно види:

Дакле, после смрти у пакао. Е, тамо су лажни пророци завршили. Бар мислим, ипак су заслужни за много обманутих људи. Није на мени да судим (срећом), али тако каже Библија, која нема фалсификата у себи иако ти говориш другачије на реч Божију.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ne kaze nikakav moj prorok, to je biblijsko ucenje.

Da, gresnici ce biti baceni u ognjeno jezero, ceo covek koga ce Gospod vaskrsnuti u poslednnji dan, nece biti bacena neka besmrtna bestelesna dusa, vec ceo covek sa telom, i takav covek ce izgoreti u vatri da vise ne postoji za citavu vecnost.
Dakle nema vecnog mucenja.

Vecni zivot je vecni ZIVOT, nasuprot tome vecna smrt nije vecni zivot u mukama, vec jednostavno SMRT kao vecno nepostojanje.

Kao sto sam vec napomenuo rec AD ili HAD - HADES izvedeno iz Grckog jezika znaci Grob ili Jama.

Da vidimo jedan primer kako razliciti prevodioci prevode rec AD ili HADES - Grob;

Vuk Karadjic;

''I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak;

''I vidjeh mrtvace velike i male, gdje stoje pred prijestoljem; i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i suđeni biše mrtvaci po onome, što je napisano u knjigama, po djelima njihovim.
I more dade svoje mrtvace; i smrt i podzemlje dadoše svoje mrtvace; i svaki bi suđen po djelima svojim.
I smrt i podzemlje bačeni biše u jezero ognjeno, Ovo je druga smrt, jezero ognjeno. [SUP]15[/SUP] I tko se ne nađe zapisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno''

Dimitrije Stefanović:

''I videh mrtvace, velike i male, gde stoje pred prestolom, i otvoriše se knjige. I druga se knjiga otvori, knjiga života. I mrtvacima se sudi kao što je napisano u knjigama, po delima njihovim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i ad dadoše svoje mrtvace, i sudi im se, svakome po delima njegovim.
I smrt i ad bačeni biše u jezero ognjeno. Ovo je druga smrt, jezero ognjeno.
I ko se ne nađe zapisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno''

Lujo Bakotić;

''I videh mrtvace male i velike gde stoje pred prestolom. I otvoriše se knjige. I druga se knjiga otvori, koja je knjiga života. Mrtvacima bi suđeno po delima njihovim, kako je napisano bilo u tim knjigama.
I more vrati mrtvace koji su u njemu bili, i smrt i predeo mrtvih vratiše svoje mrtvace, i primiše sud svaki po delima svojim.
I smrt i predeo mrtvih behu bačeni u jezero ognjeno. I to je druga smrt.
I ko se ne nađe zapisan u knjizi života bi bačen u jezero ognjeno''

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
"Ne kaze nikakav moj prorok, to je biblijsko ucenje."

То каже твој пророк, а не Библија и тако си научен у адвентизму, самог себе онда лажеш. Мени је све једно, не морам више да те убеђујем, покушао сам и ствар је завршена. Остали могу сами да просуде. Читај пажљиво, иако имаш завесу на очима можда на крају и видиш јасно, ако се посветиш Христу, а не Хеленином посланству:

Кратко и јасно, нема места за манипулације...или има?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Ne kaze nikakav moj prorok, to je biblijsko ucenje."

То каже твој пророк, а не Библија и тако си научен у адвентизму, самог себе онда лажеш. Мени је све једно, не морам више да те убеђујем, покушао сам и ствар је завршена. Остали могу сами да просуде. Читај пажљиво, иако имаш завесу на очима можда на крају и видиш јасно, ако се посветиш Христу, а не Хеленином посланству:

Кратко и јасно, нема места за манипулације...или има?

Hajde da vidimo o kom paklu se radi u ovom stihu.
Evo prevoda sa Grckog originala:

nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se onoga koji ima vlast, pošto ubije, baciti u gejenu. Da, kažem vam, onoga se bojte.

( luka 12. 5 )

Dakle ovde se spominje jedan izraz Gehena, i odnosi se na vatru koja ce u poslednji dan pasti sa neba na bezbozne.
Od ove vatre ce se na zemlji stvoriti ognjeno jezero gde ce izgoreti bezbozni, i nakon toga ce se ta vatra ugasiti, i Bog ce na ovoj zemlji srvoriti raj.
To je sustina, ne postoji neki pakao kao mesto u kome ce se gresnici vecno muciti, vec ce jednostavno biti unisteni u vatri GEHENE, koja ce se nakon odredjenog vremena ugasiti kada obavi posao spaljivanja.

To je cisto biblijsko ucenje.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Hajde da vidimo o kom paklu se radi u ovom stihu.
Evo prevoda sa Grckog originala:

nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se onoga koji ima vlast, pošto ubije, baciti u gejenu. Da, kažem vam, onoga se bojte.

( luka 12. 5 )

Dakle ovde se spominje jedan izraz Gehena, i odnosi se na vatru koja ce u poslednji dan pasti sa neba na bezbozne.
Od ove vatre ce se na zemlji stvoriti ognjeno jezero gde ce izgoreti bezbozni, i nakon toga ce se ta vatra ugasiti, i Bog ce na ovoj zemlji srvoriti raj.
To je sustina, ne postoji neki pakao kao mesto u kome ce se gresnici vecno muciti, vec ce jednostavno biti unisteni u vatri GEHENE, koja ce se nakon odredjenog vremena ugasiti kada obavi posao spaljivanja.

To je cisto biblijsko ucenje.

То је чисто извртање и измишљање, верујем да је многима мука више од ваших анализа. Ово смо неколико пута прошли и стварно је више замарајуће.

Luke 12:5 Greek Study Bible (Apostolic / Interlinear)

ὑποδείξω δὲ ὑμῖν τίνα φοβήθητε· φοβήθητε τὸν μετὰ τὸ ἀποκτεῖναι ἔχοντα ἐξουσίαν ἐμβαλεῖν εἰς τὴν γέενναν. ναὶ λέγω ὑμῖν, τοῦτον φοβήθητε.

KJV with Strong's
But I will forewarn you whom ye shall fear Fear him which after he hath killed hath power to cast into hell yea I say unto you Fear him

gehenna, hell.

Of Hebrew origin (gay' and Hinnom); valley of (the son of) Hinnom; ge-henna (or Ge-Hinnom), a valley of Jerusalem, used (figuratively) as a name for the place (or state) of everlasting punishment -- hell.

Од хебрејског порекла (gay' and Hinnom), долина (син од), Бен Хином, ге-кану (или Ге-Бен Хином), долина у Јерусалиму коришћена (фигуративно) као назив за место (или стање) вечне казне - пакао.

Неке деноминације хришћанства, као нпр. Јеховини сведоци, верују да је пакао о којем говори Свето писмо у ствари заједнички гроб човечанства, симболично почивалиште у којем умрли чекају ускрсење.
"Шта су шеол и хад?" - Званичан сајт Јеховиних сведока

Занимљиво, исти корени, иста учења. Али ви знате најбоље.

"Кабала је описује као „чекаоницу“ за све душе, и добре и зле."

Оригинални извор тог учења, само што ви кажете "спаваоница". А ти настави анализу слободно, не могу више да се понављам.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle to smo resili.

SEOL, HADES = GROB, JAMA

GEHENA ( Pogresno prevedena sa pakao ) = OGNJENO JEZERO, VATRA KOJA CE U POSLEDNJI DAN PASTI NA BEZBOZNE.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Vecni zivot je vecni ZIVOT, nasuprot tome vecna smrt nije vecni zivot u mukama, vec jednostavno SMRT kao vecno nepostojanje.

Ма, није ваљда! Значи Исус лаже? Аковечни живот значи вечни живот, онда вечне муке значе вечне муке. И ту нема философирања. Сада ти нас убеђујеш како вечно не значи вечно, има ли смисла?

Vuk Karadjic;
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak;
I more dade svoje mrtvace; i smrt i podzemlje dadoše svoje mrtvace; i svaki bi suđen po djelima svojim.

Dimitrije Stefanović:
I more dade svoje mrtvace, i smrt i ad dadoše svoje mrtvace, i sudi im se, svakome po delima njegovim.

Lujo Bakotić;
I more vrati mrtvace koji su u njemu bili, i smrt i predeo mrtvih vratiše svoje mrtvace, i primiše sud svaki po delima svojim.
I smrt i predeo mrtvih behu bačeni u jezero ognjeno. I to je druga smrt.

Подземље, предео мртвих...треба ли објашњавати?

46. И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни. (Матеј 25)

2. И много оних који спавају у праху земаљском пробудиће се, једни на живот вечни, а други на срамоту и прекор вечни. (Данило 12)

9. И трећи анђео за њим иде говорећи гласом великим: Ко се год поклони звери и икони њеној, и прими жиг на чело своје или на руку своју,10. И он ће пити од вина гнева Божијег, које је непомешано уточено у чашу гнева Његовог, и биће мучен огњем и сумпором пред анђелима светима и пред Јагњетом.
11. И дим мучења њиховог излазиће ва век века; и неће имати мира дан и ноћ који се поклањају звери и икони њеној, и који примају жиг имена њеног.(Откривење 14)

10. И ђаво који их вараше би бачен у језеро огњено и сумпорито, где је звер и лажни пророк; и биће мучени дан и ноћ ва век века.(Откривење 20)

Propovednik 12:7 (RDK)
[SUP]7[/SUP] I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

2. Korinćanima 5:8 (RDK)
[SUP]8[/SUP] Ali se ne bojimo, i mnogo volimo otići od tela, i ići ka Gospodu.

21. Јер је мени живот Христос, а смрт добитак.
22. А кад ми живљење у телу плод доноси, то не знам шта ћу изабрати.
23. А обоје ми је мило, имајући жељу отићи и с Христом бити, које би много боље било;
24. Али остати у телу потребније је вас ради. (Филибљанима 1)

Natrag