Član
- Učlanjen(a)
- 24.09.2010
- Poruka
- 544
Ali kada je tako, zašto se po pravilu ogromnoj većini članova društva nastoji silom zakona nametnuti prihvatanje nečega protiv čega je cijelo njihovo biće, nešto što je u dubokoj suprotnosti i sa njihovim vaspitanjem, moralnim vrijednostima, religijom i cjelokupnim vrjednosnim sistemom?
Zato što ta "ogromna većina" (mada je upitno koliko je tačan postotak) samim tim što ima izgrađene određene "moralne vrednosti, religiozni i vrednosni sistem" ne znači da je on kao takav dobar za čovečanstvo. Moram opet da pomenem nacističku Nemačku. Zamisli da smo sada ti i ja u 30-im godinama 20-og veka i da ti meni daješ iste argumente u prilog proterivanju, zatvaranju i ubijanju Jevreja i komunista. Potpuno je ista stvar; da li bi ti, zbog toga što imaš "ogromnu većinu stanovništva koja duboko, iskreno i apsolutno mrzi Jevreje i komuniste" bio u pravu? Jevreji i komunisti tada, kao ni homoseksualci sada NIKOME ništa loše ne rade, nikoga ne ugrožavaju i ničiju slobodu ne umanjuju. Ovde se samo radi o prihvatanju različitosti i ničemu više.
Moja riječ na ovom forumu nije napad nego odbrana, odbrana od nasilja kojim mi se želi devalvirati moje seksualno opredjeljenje stavljanjem u istu ravan sa nečim devijantnim i bolesnim. Odbrana od svim silama i svim sredstvima nametane "jednakosti" u pogledu sklapanja braka, prava na djecu, prava na nasljeđivanje iz tako prihvaćenih brakova između istopolnih, odbrana od promjena u obrazovnom sistemu koje treba da afirmišu homoseksualnost i prikažu je ravnopravnom u vaspitnom procesu.
Vidiš, ovde se radi o "iracionalnim uverenjima". To što se ti osećaš napadnutim ne znači da zaista i jesi. Ako se ti osećaš devalviranim to nikako ne znači da i jesi. To je samo tvoja (pogrešna) percepcija stvari, a kognitivisti bi rekli da je to "tvoj problem". I zaista, ako promeniš način razmišljanja možeš stvari postaviti u drugačiji kontekst. Ne moraš ti da voliš homoseksualce, niti da se družiš sa njima. Probaj samo da o njima razmišljaš kao o ljudima koji su malo drugačiji od tebe i koji traže svoja prava. Oni nikoga ne ugrožavaju, niti pokušavaju da unište društvo. Samo traže svoja prava koja smatraju da imaju. Samo zato što se to nama, možda, ne sviđa ne znači da mora biti po našem. Na kraju krajeva, pošto se pozivaš na religioznost, zar nije tvoj bog rekao da su svi ljudi božja stvorenja i da samo bog ima pravo da sudi?
Istraživanja pokazuju i da veliki deo srpskog stanovništva u Srbiji ima loše mišljenje o Romima. Hoćemo li da ih proteramo zbog toga? Većina ljudi u Srbiji se izjašnjavaju kao vernici, hajde onda da proteramo i ateiste, jer se oni usuđuju da žive kao nevernici i samim tim "devalviraju naš život pravednih hrišćana". Kada stvari postavimo u taj kontekst, onda i one dobijaju smisao, zar ne?
Poslednja izmena: