Parada ponosa ili srama?

Član
Učlanjen(a)
18.04.2011
Poruka
366
pa ja samo polazim od toga kako bi se osecala da mi dete,bilo musko ili zensko..dovodi u sobu svog decka ili devojcicuwacko2da ih posmatram u razmenjivanjima neznosti,drzanjem za rucicu,usvajanjem dece.....pitam se da li neko misli o tome..super je biti liberala,slobodan..ali pitam se gde je granica..ili je vise nema..dozvoljeno je izopacenje,skrnavljenje bioloskog koda..iskreno,meni ovo bes stvara..jer ce se sutra stvarno klincima plasirati,a vec se i plasira da je cool,in biti lezbejka ili gej...ne govorim ovo ostrasceno,s prezirom..vec ulaseno,jer se bojim da ce ovaj svet otici u .......

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
pa ja samo polazim od toga kako bi se osecala da mi dete,bilo musko ili zensko..dovodi u sobu svog decka ili devojcicuwacko2da ih posmatram u razmenjivanjima neznosti,drzanjem za rucicu,usvajanjem dece.....pitam se da li neko misli o tome..super je biti liberala,slobodan..ali pitam se gde je granica..ili je vise nema..dozvoljeno je izopacenje,skrnavljenje bioloskog koda..iskreno,meni ovo bes stvara..jer ce se sutra stvarno klincima plasirati,a vec se i plasira da je cool,in biti lezbejka ili gej...ne govorim ovo ostrasceno,s prezirom..vec ulaseno,jer se bojim da ce ovaj svet otici u .......

Čak i ako prihvatimo tezu da se smišljeno plasiraju informacije i stvara slika da je "in biti gej" to nema baš nikakve veze na to kako će se omladina ili ljudi ponašati. Sklonost istom ili suprotnom polu rezultat je biologije a ne trenda ili nečeg drugog. Strah ovde nije potreban.

Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
55
Meni je jako glupo sto se o homoseksualcima pocelo pricati tek sada. Odjednom oni svima smetaju.
To je tako u Srbiji.
Odjednom su pronasli pedeset pedofila, odjednom se uzdigli homoseksualci.
Ne, i jednih i drugih, "bolesnika" je uvek bilo, samo sto se na njih nije obracala paznja.
Iskreno, nemam nista protiv njih. Ne zavirujem u tudje zivote, vec se bavim sobom.
Tolerantna sam samo i gotivim suprotni pol.
Ali, kontam da bi otisla da ih branim. Iz nekog inata, pojma nemam.
Kad huligani mogu da razbiju grad iz ciste dosade, zasto ja ne bih (iz ciste dosade) dosla da podrzim ljude koji se bore za svoja prava.
Pojma nemam.
Ko mi garantuje da moj prvi komsija, sa kojim se svako jutro rukujem, ne zlostavlja kravu ili kera?
Zaista me nije briga sta rade.
Sto se tice vaspitanja mog deteta, u buducnosti - zna se.
TO nije normalno, ali ima ljudi koji TO rade.
Ponavljam da mi je tako sve jedno da li se zove parada ponosa ili parada srama.
Nek paradiraju ako hoce.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kad huligani mogu da razbiju grad iz ciste dosade, zasto ja ne bih (iz ciste dosade) dosla da podrzim ljude koji se bore za svoja prava.
A, za kakva se to prava bore homoseksualci? Da tucaju jedan drugoga? Ta im prava niko nije ugrozio, niti im je zabranio da to rade. Ne radi se ovdje ni o kakvim ugroženim pravima, nego o bolesnoj potrebi da se paradira nastranostima.

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Znanstveno dokazano:
Homofobni muškarci se napaljuju gledajući muški sex

pride_split77-110611-homofobi-vojkobasic625.jpg

Foto: Vojko Bašić/Cropix
POVODOM današnjeg Gay Pridea u Splitu te homofobnih i vrlo agresivnih reakcija dijela Splićana odlučili smo vas podsjetiti na znanstveno istraživanje iz 1996. godine koje je eksplicitno povezalo homofobiju s homoseksualnim uzbuđenjem.

Članak Henryja E. Adamsa, Lestera W. Wrighta i Bethany A. Lohr objavljen u američkom Časopisu za abnormalnu psihologiju pod naslovom Je li homofobija povezana s homoseksualnim uzbuđenjem? je, naravno, izazvao mnoge kontroverze nakon što je uspio dokazati teoriju koja se u psihologiji proteže još od Sigmunda Freuda i njegovoga koncepta latentne homoseksualnosti.

Autori su istraživali ulogu uzbuđenja na homoseksualne sadržaje kod heteroseksualnih muškaraca. Sudionici istraživanja bili su skupina od 35 homofobnih muškaraca te skupina od 29 nehomofobnih muškaraca, a podijeljeni su u skupine prema ranije provedenom testiranju razine njihove homofobije (Indeks homofobije).

Samo su se homofobni muškarci uzbudili gledajući muški seks

Sudionicima su prikazivani "eksplicitni erotski sadržaji" i to oni koji prikazuju heteroseksualni spolni odnos, spolni odnos više muškaraca te spolni odnos više žena. Zanimljivo je da su se pripadnici obje skupine muškaraca uzbudili gledajući heteroseksualni odnos i odnos više žena, dok su se samo homofobni muškarci uzbudili na prizore koji su prikazivali isključivo muški seks.

Obje skupine su ispunile i upitnike o razini agresivnosti, a rezultati su pokazali da u tome području nema značajne razlike između homofobnih i nehomofobnih muškaraca. "Homofobija je očito povezana s homoseksualnim uzbuđenjem kojega je homofobni pojedinac ili nesvjestan, ili ga poriče", zaključuje se u sažetku tog vrlo citiranog znanstvenog članka kojega u cijelosti možete pročitati ovdje.

Izvor: Index.hr

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ovo što je nazvano naučnim dokazom, nije to ni izbliza. Ovo je samo još jedan dokaz kako se olako upotrebljavaju „velike riječi“, bez da se kritički sagledaju sve činjenice i validni dokazi. Kada se za nešto kaže da je naučno utvrđeno, onda bi to trebalo da bude neupitna istina, međutim ova priča o homofobizmu je daleko od toga.
Naime, i sami istraživači koji su vršili ovaj eksperiment i „utvrdili“ da se homofobičari više seksualno uzbuđuju od nehomofobičara, dok istovremeno posmatraju seks muškaraca, priznaju da to uzbuđenje ne mora biti vezano za sam seksualni čin koji posmatraju, nego da za to postoji i drugo teoretsko objašnjenje, a to je anksioznost. Anksioznost pojačava unutrašnje uzbuđenje, pa je moguće da odgovor na homoseksualni stimulans kod homofobičara, leži prije u funkciji straha, stanja prijetnje, nego u seksualnom uzbuđenju samom po sebi.

Evo vidiš, Kantona, koja je mana kopy/paste tekstova. Ja bih sada pitao autora ovoga članka, zašto je iz ove infiormacije izostavio i ovu drugu teoretsku mogućnost uzbuđenja homofobista? Ovako kako je djelimično prezentirana, debelo se može posumnjati u tendencioznost autora.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poruka
343
Nije to samo parada srama vec i parada ruganja od onih koji su ih poslali i koji vode svijet u propast...

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Još jedno od naručenih korporativnih istraživanja puno nedorečenosti i falsifikata, koje zatim korporativni informacioni javni servisi plasiraju kao ozbiljnu vijest i otkriće iz oblasti psihologije a svi ostali po svijetu kopiraju i plasiraju nekritički.

Od 1973. god. kada je Američko psihijatrijsko društvo skinulo homoseksualnost sa liste mentalnih bolesti, traje ofanziva preoblikovanja svijesti normalnih u cilju afirmacije homoseksualnog ponašanja i prihvatanja istog od strane većine kao nečeg sasvim normalnog i poželjnog u društvu. Pročitajte ponovo ovaj članak Džudit Risman i dobro ga prostudirajte :

http://serbianforum.org/psihologija/151078-parada-ponosa-ili-srama-19.html#post744069

U tekstu koji je postavio Eric se tendenciozno tvrdi da je "članak" troje autora "uspio da dokaže" ali se navodi da je izazvao brojne kontroverze. Dok se površno navodi metodologija nekog sumljivog testiranja i tvrdnja da je "teorija dokazana", nigdje ni riječi o argumentaciji kritičara na objavljeni članak troje autora. U svijesti neupućenih čitalaca koji se povremeno ali sve ćešće susreću sa sličnim "rezultatima" naručenih, plaćenih kvazi-naučnih studija plasiranih putem dnevne štampe, polako ali sigurno se stvara slika "da tu ima nešto", jer da nema ne bi se toliko pisalo i brujalo o tome.

Članak i navodna studija idu i dalje u manipulaciji, pokušavajući staviti znak jednakosti između homoseksualaca i onih koji ih preziru tvrdeći da ovi posljednji u sebi posjeduju latentnu homoseksualnost. Razlika je samo eto u tome što jedni paradiraju javno slineći se međusobno a drugi nastoje da im zbog toga porazbijaju glave. Pa pošto smo vam svojim istraživanjem dokazali i pokazali da između ove dvije grupe gotovo da i nema neke razlike, stvar dalje i nije potrebno posmatrati kao nepomirljiv sukoba heteroseksualaca i homoseksualaca. Svako buduće javno paradiranje u promociji homoseksualnog ponašanja i odgovor na njega paradajzom, kamenjem i praznim flašama je stoga samo krivično pravni problem u kojem su oni koji otvoreno prikazuju svoju homoseksualnost miroljubivi i civilizovani a oni drugi, latentni homoseksualci su opasni, zli i nasilni. Latentni su ti koje treba liječiti i liječenjem od njih napraviti "normalne" miroljubive i civilizovane homoseksualce jer će time biti otklonjeno njihovo destruktivno nasilničko ponašanje.

Istina je ipak malo drugačija jer se najveći broj latentnih homoseksualaca a i onih koji su svjersni svog zanimanja za isti pol ali se stide to javno izreći, nalazi upravo među onima koji najglasnije podržavaju zahtjeve gay i lezibejske populacije.

Sada očekujem da se neke grupa "naučnika" pozabavi problemom liječenja ovih latentnih homoseksualaca, opasnih, zlih i nasilnih, i da nam otkrije epohalne terapijske metode kojima bi se violentna, prikrivena homoseksualnost adekvatnim tretmanima liječila i pretvarala u društveno prihvatljivu i miroljubivu otvorenu homoseksualnost.

U istu grupu kao ovaj Ericov članak spadaju i u medijima plasirane informacije kako je homoseksualnost genetski predodređena, dakle stvar biologije koje se bazira na jednom istraživanju i studiji, takođe kvazi-naučnoj, prezentovanoj 1993. godine, koja je doduše uspješno oborena od strane kritičara koji su ukazali na sve njene metodološke nedostatke i nedosljednosti, a i zbog nepodudaranja rezultata ispitivanja koja su tom metodologijom ponovo provođena i provjeravana.

Naime te 1993. godine grupa "naučnika" je ustanovila da 33 od 40 parova jednojajčanih blizanaca homoseksualaca ima specifičnu genetsku sliku, koja se razlikuje od heteroseksualnih jednojajčanih blizanaca. Tako je krenula priča o tzv. "gay genu" čije bi otkriće dokazalo isključivo biološki uzrok homoseksualnosti. Kasniji eksperimenti provedeni nezavisno, od strane više naučnih timova dali su drugačije rezultate što je izazvalo opravdanu sumlju u na sva zvona od strane medija favorizovano prvobitno istraživanje, tako da je potraga za "gay genom" još uvijek u toku... po svoj prilici uzaludna. Ovo je odgovor članu 100Dinara na njegov post o biološkoj uslovljenosti homoseksualnog ponašanja.

Američka psihijatrijska asocijacija (APA) je 1973. uklonila homoseksualnost sa svoje liste „poremećaja“ na osnovu glasanja svojih članova. Većina istraživača homoseksualnog pokreta zaključila je da je taj potez APA-e postavio temelje za legitimizaciju homoseksualizma.
Danas se homofobima proglašavaju oni koji nasilnim metodama pokušavaju spriječiti besramna i perverzna paradiranja, javnu gologuziju i javno balavljenje među istopolnima (ne podržavam nasilne metode prema njima jer njihovo stanje smatram bolešću a bolesne se ne tuče). Propagandna mašinerija Novog svjetskog poretka ide dalje stavljajući znak jednakosti među njima "otkrivajući" prikrivenu homoseksualnost među homofobima. Sutra će svako kritičko mišljenje prema homoseksualnosti biti proglašavano homofobijom iako nije nasilno. Tako ćemo svi u satanskoj uravnolovci Novog svjetskog poretka, korporativne nauke i medija postati homoseksualci.

22 godine nakon toga, 1995, APA je uklonila pedofiliju i sadizam iz svoje klasifikacije „poremećaja“, Dijagnostičkog i statističkog priručnika IV (Diagnostic and Statistical Manual IV)
Scenario je već poznat, slijede "parade ponosnih", borba za priznavanje "prava na različitost" i "ugrožena ljudska prava", proglašavanje onih koji im budu razbijali glave latentnim pedofilima i sadistima dok će ih stvarni pedofili ali koji se boje javno priznati svoju pedofiliju, pod maskom filantropije, pacifizma i brige za ljudska prava, svesrdno podržavati u ovakvim i slličnim raspravama slično kao što to danas vidimo u raspravama o homoseksualnosti.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Moram se osvrnuti na deo ovog i prijašnjih tekstova koji komentarišu i napadaju Dijagnostički i statistički priručnik Američke Psihijatrijske Asocijacije.

Naime, iako je laicima to teško za razumeti, pa i mnogim stručnim osobama, pogotovo medicinarima, mentalne bolesti ne mogu se posmatrati kao druge, somatske bolesti. Sve su mentalne bolesti multifaktorski uzrokovane i ne postoji jednoznačna veza između etiologije, kliničke slike i tretmana. Zbog toga su sve klasifikacije mentalnih bolesti opisne prirode, služe za bolje upoznavanje i prepoznavanje i svaka je klasifikacija mentalnih bolesti stvar dogovora jer jednostavno ne postoji drugačiji način da se one klasifikuju. E sad, ono što je bitno napomenuti jeste da se pri klasifikaciji UVEK mora težiti razjašnjavanju pojmova. Zbog toga nove klasifikacije (DSM-IV i ICD-10) u svojim kategorijama poremećaje polne želje ne stavljaju u kategoriju "mentalnih poremećaja" per se. Jednostavno, ne možemo staviti pedofiliju i sahomazohizam u istu kategoriju sa šizofrenijom ili perzistentnim poremećajem sa sumanutošću (to bi bilo kao da vi smatrate formulu 1 i fudbal kao dva sporta u istoj kategoriji). To nikako ne znači da se ublažava ozbiljnost, npr. pedofilije, to samo znači da ona ima svoju posebnu kategoriju (u ovom slučaju spada u poremećaje seksualne sklonosti).

E sad, zašto se homoseksualizam više ne smatra poremećajem. Pa nema razloga da ga smatramo nekim poremećajem i da pokušavamo da ih nasilno lečimo, zatvaramo ili ubijamo. Homoseksualci ne predstavljaju pretnju nikome, i zbog toga je ta kategorija uklonjena iz klasifikacije poremećaja. Dalje, pedofilija je danas moralno odvratna i društveno neprihvaćena, i sa tim se verovatno svi slažu. NO, nemojmo zaboraviti da je pedofilija nekada bila ne samo prihvatljiva, nego i društveno poželjna. Setite se Sparte i proguglajte malo odakle zapravo dolazi naziv "peder".

Zašto ne napadate vegetarijance? Nekada je vegetarijanstvo bilo klasifikovano kao poremećaj u psihijatrijskih udžbenicima. Da li masturbirate? Onanija je nekada bila klasifikovana kao poremećaj nagona za održavanjem vrste. Znate li šta je efebofilija? Ljubav starijih žena prema mlađim muškarcima, koja je nekada takođe smatrana poremećajem. Felatio i cunillingus? Znate šta znače, a da su sada pedesete bili biste smatrani zrelim za psihijatriju ako bi ste ih upražnjavali. Nudizam je nekada smatran za poremećaj takođe.

Kriterijum po kojemu se društvo treba voditi u proceni normalnosti jako je teško odrediti, ali ja zastupam stav Humanista da je sloboda ograničena društvenom odgovornošću. Zbog toga zaista smatram da nema razloga da napadamo homoseksualce jer onim svojim ponašanjem nikoga ne ugrožavaju.

Poslednja izmena:

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506

Kriterijum po kojemu se društvo treba voditi u proceni normalnosti jako je teško odrediti, ali ja zastupam stav Humanista da je sloboda ograničena društvenom odgovornošću. Zbog toga zaista smatram da nema razloga da napadamo homoseksualce jer onim svojim ponašanjem nikoga ne ugrožavaju.
Naravno da je društvene kriterijume u procjeni jako teško odrediti. Ali kada je tako, zašto se po pravilu ogromnoj većini članova društva nastoji silom zakona nametnuti prihvatanje nečega protiv čega je cijelo njihovo biće, nešto što je u dubokoj suprotnosti i sa njihovim vaspitanjem, moralnim vrijednostima, religijom i cjelokupnim vrjednosnim sistemom? Kažeš, klasifikacija je stvar dogovora. Pošto je ljudska psiha isuviše fluidan pojam da bi se egzaktnim naučnim metodama došlo do bilo kakvog dokaza za bilo šta, ostaje nam da se dogovaramo. Koji su to mainsrem autoriteti u oblasti psihologije koji dogovorom i glasanjem određuju šta je normalno i društveno prihvatljivo a šta ne. I kolika je njihova moć kada se čak i države poput Srbije, Hrvatske, Crne gore, BiH, moraju povinovati njihovim zaključcima donesenim na osnovu dogovora i glasanja uz obilnu pomoć i pritiske u vidu sve izraženijih ucjena i prijetnji koji dolaze od strane SAD i EU? Zar je glasanje o nekoj psihijatrijskoj kategoriji u Američkoj asocijaciji psihijatara obavezujuće za cijelu planetu?

Ko je ovde nasilan?

Čemu tvoje prozivanje da napadamo homoseksualce zbog njihovog poremećaja? To ovde nije radio niko. Moja riječ na ovom forumu nije napad nego odbrana, odbrana od nasilja kojim mi se želi devalvirati moje seksualno opredjeljenje stavljanjem u istu ravan sa nečim devijantnim i bolesnim. Odbrana od svim silama i svim sredstvima nametane "jednakosti" u pogledu sklapanja braka, prava na djecu, prava na nasljeđivanje iz tako prihvaćenih brakova između istopolnih, odbrana od promjena u obrazovnom sistemu koje treba da afirmišu homoseksualnost i prikažu je ravnopravnom u vaspitnom procesu.

Koja je to grupa "mudraca" toliko moćna da se pred njom savijaju vlade većine zemalja donoseći zakone u korist 1-4% populacije protivno jasno izraženoj volji i mišljenju ogromne većine. U svim zemljama koje su donijele zakone o istopolnim brakovima i omogućile usvajanje djece homoseksualnim "supružnicima" preko 90% populacije je bilo protiv.

O čijem nasilju mi ovde govorimo?

Sve više do svijesti običnog čovjeka dopiru činjenice i spoznaja da su sve redom američke asocijacije u oblasti nauke, kulture i obrazovanja pod direktnom vlašću i na platnim listama korporacija. I ne samo američke nego i WTO i WHO kao i mnoge druge. Nezavisne naučne institucije u SAD više gotovo da ne postoje. Isto kao i nezavisni mediji. Bilo da se radi o informacijama vezanim za režim u Libiji, Iraku, Siriji, Iranu ili potrebi da se ostvari interes u nekoj drugoj oblasti (medicina, hemija i farmacija, energetski sektor, psihijatrija), sve do jedne su selektivno filtrirane ili tendenciozno fabrikovane i plasirane sa isključivim ciljem da odgovaraju potrebama onih koji upravljaju korporacijama. Od Američke agencije za hranu i lijekove, preko asocijacija za srčana oboljenja, karcinom ili SIDU, preko referentnih visokoškolskih ustanova i instituta poput MIT-a, Harvarda, Berklija, Jejla itd. do izdavaštva u oblasti struke i nauke, svi odreda su na platnim spiskovima korporativnog biznisa. Potpuno je isti slučaj i sa Američkom asocijacijom psihijatara.

Pa stoga, bilo da me Codex alimentarius ubjeđuje kako mi je potrebna daleko manja dnevna količina vitamina nego do sada propisana, da treba zabraniti slobodnu prodaju istih ili dozvoliti nesmetanu prodaju GMO hrane, a štetnim proglasiti liječenje ljekovitim biljkama, bilo da me katastrofalne medicinske preporuke ubjeđuju da treba da zamjenim svinjsku mast suncokretovim uljem i predivni maslac otrovnim margarinima, preko toga da se karcinom isključivo može i smije tretirati operativno, zračenjem i ubrizgavanjem bojnih otrova direktno u krvotok (hemoterapija), sumanutih terapeutskih protokola kojima se osteoporoza liječi povećanjem unosa kalcijuma, ili zubi djece štite vrlo toksičnim fluorom i mnogo šta drugo, pa do toga kako treba da prihvatim kao normalno da homoseksualci imaju pravo na brak i usvajanje djece ili da je Sadam imao oružje za masovno uništenje a Gadafi je najcrnji diktator koji samo što ne pije krv djeci... JA IM NE VJERUJEM.

A lijepo prost narod u mom kraju veli:

"Bolje ćerka kurva nego sin peder."

Natrag