I religija je nastala iz čovekove svesti . Moral je nastao kao posledica regulisanja onakvih odnosa u društvu kakvi odgovaraju vladajućem sloju . Drugim rečima, vladajući sloj je stvorio moralne norme da bi održavao onakve društvene odnose kakve njemu odgovaraju.
.
Ako u prirodi postoje "devijantne" pojave onda su i one prirodne čim u njoj postoje . Ako u prirodi postoje neki kodovi (to možemo i drugačije nazvati) koji su preovlađujući a istovremeno postoje i kodovi koji su manjinski to znači da su i jedni i drugi prirodni. Kada se neko recimo rodi bez šake ili bez nekog dela tela , mi takvu pojavu možemo okarakterisati kao devijaciju jer taj čovek sa nekog većinskog ljudskog stanovišta ima umanjenu radnu sposobnost i životnu funkcionalnost , znači radna sposobnost je osnov da to proglasimo devijantnim. Međutim i ova devijacija je prirodna. Isto tako ako se neko rodi kao homoseksualac i tu sklonost pokazuje od malih nogu, iako njegovo ponašanje ne odgovara većinskom ta njegova sklonost jeste prirodna a da li je devijantna to zavisi od društva u kojem živimo. Nekada je na to gledano kao normalna stvar , nekada je potpuno ignorisana ili stigmatizovana a nekada stimulisana.
Jedino što bi po meni bilo opravdano za suzbijanje ovakve pojave jeste njena društvena opasnost koju ja ne vidim, a možda sam ja u zabludi pa zato još jednom pitam ;
Koja je to društvena opasnost od ove pojave ?
Religija se javila u čovjekovoj svijesti kao posledica straha od nepoznatog i nemogućnošću nekadašnjeg čovjeka da odgovori na mnoge nepoznanice sa kojima se sretao u prirodi. Sa moralom stvar stoji drugačije. On, u svom prvom obliku nije nastao kao posledica interesa vladajućih slojeva, jer u vrijeme kada se javljaju prve moralne norme, vladavine u smislu u kojem je danas poznajemo, nije ni bilo. Razumno je pretpostaviti da se u prvim rodovskim zajednicama, dakle, u prvim oblicima društvenog života, javila nužna potreba za nekim pravilima koja će urediti odnose u zajednici. Tu možemo tržiti začetke moralnih normi. Šta se sve sa tim normama kroz istoriju dešavalo i kako su se mijenjale, zloupotrebljavale, koristile..., druga je priča.
Ako u prirodi postoje "devijantne" pojave onda su i one prirodne čim u njoj postoje
To sam i ja rekao. Za razliku od tebe, rekao sam i da takve pojave nisu normalne. Da otstupaju od prirodne matrice. Ako je priroda dala kod (ili kako god se to zvalo) života, onda on ne može biti, niti je u više varijanti - normalni razvojni kod i kod sa devijacijama, to bi bio nonsens, a u prirodi nema gluposti.
Iz Wikipedije: "Дезоксирибонуклеинска киселина (скраћено ДНК) је нуклеинска киселина која садржи упутства за развој и правилно функционисање свих живих организама. Сва жива бића свој генетички материјал имају у облику ДНК, са изузетком неких вируса који имају РНК (рибонуклеинска киселина). ДНК има веома важну улогу у, не само преносу генетичких информација са једне на другу генерацију, већ садржи упутства и за грађење неопходних ћелијских органела, протеина и РНК молекула. ДНК сегмент који преноси ова важна упуства се назива ген."
Dakle, to je to. Nema rezervne varijante u kojoj su predviđene devijacije. Geni prenose nasledne informacije. Sada ti meni odgovori na sledeće jednostavno pitanje: otac heteroseksualac, a sin homoseksualac. Šta se desilo? Geni nisu pravilno prenijeli dio informacija koje se odnose na seksualnost. Dali je ova mogućnost (pogreška u prenosu informacija) projektovana i predviđena. Naravno da nije. Desila se graška. Ista je stvar se dešava i kod tjelasnih nedostataka poroda. Hoćeš li reći da su ovo normalne pojave? Naravno, možeš laički odgovoriti, pa jesu dok se dešavaju, no, ustvari, nisu. To su devijacije. To geni ne prenesu potpunu informaciju kako im je zadato "projektom", i desi se grška, odnosno devijacija.
Prema tome, kada se dijete rodi bez ruku, zar možeš reći da je to normalno dijete u svakom pogledu?
Kada se rodi osoba sa seksualnim sklonostima prema istom polu, isto važi i za nju.
I na kraju, da bude jasno, jer vidim da mnogima nije; niko ovdje ne govori o pravima na izbor, na slobodu, ljudi sa svojim životom mogu raditi šta žele, niko ne govori da takve ljude treba odbaciti i prezirati, ovdje se govori isključivo o tome da je homoseksualnost nastrana, neprirodna pojava i da ljudi skloni tome, nemaju ni razlog ni pravo da mašu po ulicama svojim zastavama i da javno pokazuju svoju nastranost.