Parada ponosa ili srama?

Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
167
Ne miješaj babe i žabe! Ne traži analogiju u rasnoj i socijalnoj diskriminaciji. Ako je rasna diskriminacija u Americi sada stvar istorije, a u dogledno vrijeme, izvjesno je da će biti i u cijelom svijetu, to ne znači da će se isto deševati i sa diskriminacijom asocijalnih pojava. Greška je tu povlačiti paralele. Istina je da se vremena mijenjaju, ali neke prirodne zakonitosti se ne mijenjaju. Sklonost ka homoseksualizmu je devijantna pojava i to se ne može osporiti. Ona se kao takva može prihvatiti, kao što se prihvata i svaka druga bolest ili nastranost, i ovdje, ponavljam, nije riječ o tome - prihvatiti ili tolerisati te pojave, nego je riječ o tome što se sa njima, bez ikakve potrebe, siluju normalna osjećanja normalnih ljudi.

prirodne zakonitosti i devijacije...hmm...pa onda ajmo ovako. u prirodi se isto javljau devijacije, npr okoti se životinja sa krivim nogama ili bijele boje. u prirodi takva životinja ne preživi dugo. kad bi takve životinje imale šansu da prežive i razmnožavaju se prenosile bi svoje gene i oslabile a u konačnici možda i totalno uništile vrstu. ljudi su tu malo zafrknuli prirodu tako da vi možete imati djecu iako npr ste slijepi, grbavi, glupavi itd. Dali bi takve ljude trebalo izgnati iz društva da nam ne oslabljuju vrstu? Društvo ih tolerira kao i sve druge sve dok ne krše zakone. Isto tako mislim da bi i homeoseksualce ili bilo koju drugu skupinu trebalo toleritrati sve dok nisu nasilini ili na neki drugi način ugrožavaju druge. A što se tiće manjine i većine. Iznad jedne ludince stoj natpis ''Mi smo ovdje jer smo u manjini''

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nažalost legalizovaće se homobrakovi u Srbiji a jednog dana i u svim zemljama Evrope.
Iako će se u Srbiji Ustav prekršiti oni će dobiti legalizaciju. U Ustavu stoji da je brak zajednica muškarca i žene, a ne muškarca i muškarca ili žene i žene.
Već ima i prvi homoseksualac političar u Srbiji, u glavnom odboru SPS-a je.
Na kraju će dobiti i usvajanje djece i vjenčavanje u crkvama.
Legalizacija brakova homoseksualaca nije ništa novo. Bilo je to legalno čak poželjno u gradovima Sodoma i Gomora, pa im se desilo ono što im se desilo.
Eto ih sravnjenih sa zemljom. (područje Masada blizu Mrtvog mora). Legalizacija homoseksualnih brakova je samo paravan za legalizaciju pedofilije koja će doći kasnije.
U Hrv. je već pokrenuta inicijativa za legalizaciju incesta tako da će djeca (18+god.) moći legalno da stupaju u seksualne odnose (brat-sestra, brat-brat, sestra-sestra, sin-mama itd. itd. UF muka mi je već.
Eto i Split će dobiti paradu "ponosa".
U BG je prvi put održana a da niko nije dirao učesnike.
Ne znam šta je samo u tome ponosno. Prije bi se reklo da je to sramotno.
U svakom slučaju osuđujem nasilje nad homoseksualcima jer to nije hrišćanski. Parada je samo povod tim sramotnim nelegalnim zakonima koji će doći na usvajanje.
U Holandiji je prije nekoliko god. bila osnovana Stranka pedofila koja se zalagala za spuštanje granice stupanja u seksualne odnose na 12-13 god. Sve je to povezano i iz satanskih centara moći sve se to finansira velikim parama. Ne znam samo da li je ova stranka zabranjena kasnije.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Već smo ranije raspravljali o ovim stvarima ali očigledno neki ljudi i dalje imaju vrlo neprimerene stavove i mišljenja. Bez namere da upirem prstom, pitao bih one koji su očigledno na ovaj ili onaj način protiv homoseksualaca, šta im znači sledeće:

To nije prirodno - šta mislite pod tim?
To je silovanje ostalih - kako to može biti silovanje, da li neko ostale tera da idu na ulicu i gledaju tu paradu?
Da, reći ćete da neko mora tamo da prolazi; ali onda neko može smatrati da je silovanje i puštanje glasne muzike koju on ne voli a mora da sluša dok ide na posao, ili ljubljenje nekog heteroseksulanog para za šta on smatra da je neprimereno a mora da prođe pored njih u parku.
Pitate se zašto paradiraju kada već imaju neka prava? Pa zato što u demokratiji svako, svako i svako treba da ima pravo na javno okupljanje i iznošenje svog mišljenja ili zahteva dok god oni NE ugrožavaju fizičku sigurnost i prava ostalih građana, ili ne pozivaju na mržnju i nasilje. To što rade homoseksualci na paradi ne ugrožava nikoga.

Možda najjednostavnije pitanje koje bih vam postavio - zašto vam oni smetaju? zašto?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Nažalost legalizovaće se homobrakovi u Srbiji a jednog dana i u svim zemljama Evrope.
Iako će se u Srbiji Ustav prekršiti oni će dobiti legalizaciju. U Ustavu stoji da je brak zajednica muškarca i žene, a ne muškarca i muškarca ili žene i žene.
Već ima i prvi homoseksualac političar u Srbiji, u glavnom odboru SPS-a je.
Na kraju će dobiti i usvajanje djece i vjenčavanje u crkvama.
Legalizacija brakova homoseksualaca nije ništa novo. Bilo je to legalno čak poželjno u gradovima Sodoma i Gomora, pa im se desilo ono što im se desilo.
Eto ih sravnjenih sa zemljom. (područje Masada blizu Mrtvog mora). Legalizacija homoseksualnih brakova je samo paravan za legalizaciju pedofilije koja će doći kasnije.
U Hrv. je već pokrenuta inicijativa za legalizaciju incesta tako da će djeca (18+god.) moći legalno da stupaju u seksualne odnose (brat-sestra, brat-brat, sestra-sestra, sin-mama itd. itd. UF muka mi je već.
Eto i Split će dobiti paradu "ponosa".
U BG je prvi put održana a da niko nije dirao učesnike.
Ne znam šta je samo u tome ponosno. Prije bi se reklo da je to sramotno.
U svakom slučaju osuđujem nasilje nad homoseksualcima jer to nije hrišćanski. Parada je samo povod tim sramotnim nelegalnim zakonima koji će doći na usvajanje.
U Holandiji je prije nekoliko god. bila osnovana Stranka pedofila koja se zalagala za spuštanje granice stupanja u seksualne odnose na 12-13 god. Sve je to povezano i iz satanskih centara moći sve se to finansira velikim parama. Ne znam samo da li je ova stranka zabranjena kasnije.

Ovde imamo poređenja koja nisu adekvatna , homoseksualizam se poredi sa pedofiljom gde jedan od učesnika u takvom odnosu nije dorastao samostalnom odlučivanju , znači njegova subjektivnost nije u potpunosti izgrađena (uostalom pravno gledano deca i nisu subjekti odlučivanja ).
Zatim se poredi sa incestom gde postoji velika društvena opasnost od uspostavljanja ovakvog odnosa , zabrana incesta jeste osnov funkcionisanja civilizacije a i postoji velika verovatnoća da bi potomci u takvom odnosu bili mentalno oboleli.
Pa postavljam pitanje , kakva realna društvena opasnost postoji od homoseksualizma ako znamo da je to u dobroj meri urođena sklonost?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Meni nije jasno, odnosno ja to shvatam kao nešto što nije u skladu sa onim što je dato u prirodi - no, budući da kod gotovo svih životinja (o čemu sam takođe već pisao), od običnih mušica do primata možemo naći homoseksualne odnose, zaključak koji ja donosim je da to jeste prirodno. Ili sam pogrešno shvatio značenje prirodnog?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Meni nije jasno, odnosno ja to shvatam kao nešto što nije u skladu sa onim što je dato u prirodi - no, budući da kod gotovo svih životinja (o čemu sam takođe već pisao), od običnih mušica do primata možemo naći homoseksualne odnose, zaključak koji ja donosim je da to jeste prirodno. Ili sam pogrešno shvatio značenje prirodnog?
Sve što u prirodi postoji, a što se smatra životom, uređeno je tako da se taj život održi - da se produži vrsta. To je smisao svega što zovemo životom. To zovemo prirodnim stanjem, prirodnim pravilom. Odstupanje od toga pravila, znači nestanak vrste. Nije potrebna neka velika mudrost da se shvati ta prosta činjnenica. Odstupanja od ovoga pravila ima, i to nije ništa drugo nego devijantna pojava. To je pojava koja odstupa od primarnog prirodnog pravila. Možemo mi sada filozofirati i tržiti eufemizme za takve pojave, ali, u suštini, to je devijacija.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
To bi značilo da žene koje ne mogu imati decu su zapravo devijantne i neprirodne .

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Sve što u prirodi postoji, a što se smatra životom, uređeno je tako da se taj život održi - da se produži vrsta. To je smisao svega što zovemo životom. To zovemo prirodnim stanjem, prirodnim pravilom. Odstupanje od toga pravila, znači nestanak vrste. Nije potrebna neka velika mudrost da se shvati ta prosta činjnenica. Odstupanja od ovoga pravila ima, i to nije ništa drugo nego devijantna pojava. To je pojava koja odstupa od primarnog prirodnog pravila. Možemo mi sada filozofirati i tržiti eufemizme za takve pojave, ali, u suštini, to je devijacija.

Da, sve vrste imaju prirodan nagon za samoodržanje i održanje vrste. Ako posmatramo sa evolucionističkog stanovišta, onda one jedinke koje postaju (ili se rode) kao homoseksualci zaista ne mogu da doprinesu održavanju vrste. Možemo to da nazovemo kako god hoćemo, ali da li to znači da one ne treba da postoje? Životinje ne odbacuju homoseksualne pripadnike svoje vrste, zar bismo mi trebali? Ako bi ih i odbacivali samo na osnovu toga što ne mogu da doprinesu produženju vrste, da li onda treba da odbacujemo i one jedinke koje ne mogu da imaju potomke? Ili one koje jednostavno to ne žele? Ako ćemo krenuti po toj logici, onda možemo da odbacujemo i ljude koji su pokušali samoubistvo. Jer kod njih je očigledno zakazao nagon za samoodržanjem, pa onda treba da ih se rešimo? Ili obeležimo? Ismevamo? Mrzimo? Napadamo? Samo zato što su drugačiji, a zapravo ne ugrožavaju nikoga.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
To bi značilo da žene koje ne mogu imati decu su zapravo devijantne i neprirodne .
To je banalizovanje. Takve žene nisu neprirodne, ali nisu ni prirodno savršene, jer ne mogu izvršiti svoju osnovnu funkciju - produženje vrste. To je činjenica. I naravno da se tu radi o devijaciji nekog dijela organizma. O čemu bi se drugom radilo?

Da, sve vrste imaju prirodan nagon za samoodržanje i održanje vrste. Ako posmatramo sa evolucionističkog stanovišta, onda one jedinke koje postaju (ili se rode) kao homoseksualci zaista ne mogu da doprinesu održavanju vrste. Možemo to da nazovemo kako god hoćemo, ali da li to znači da one ne treba da postoje? Životinje ne odbacuju homoseksualne pripadnike svoje vrste, zar bismo mi trebali? Ako bi ih i odbacivali samo na osnovu toga što ne mogu da doprinesu produženju vrste, da li onda treba da odbacujemo i one jedinke koje ne mogu da imaju potomke? Ili one koje jednostavno to ne žele? Ako ćemo krenuti po toj logici, onda možemo da odbacujemo i ljude koji su pokušali samoubistvo. Jer kod njih je očigledno zakazao nagon za samoodržanjem, pa onda treba da ih se rešimo? Ili obeležimo? Ismevamo? Mrzimo? Napadamo? Samo zato što su drugačiji, a zapravo ne ugrožavaju nikoga.
Niko ovdje nije govorio o tome da homoseksualci ne treba da postoje, da treba društvo "očistiti" od njih. Niko nije ni pomenuo odbacivanje jedinki koje ne mogu imati potomstvo. Da i ne govorim o samoubicama... Kakva je to logika, i kakva se to analogija ovdje traži u ovakvim nategnutim poređenjima? Govorimo o tome da li je seksualni nagon prema istom polu prirodna ili devijantna pojava. Ja sam rekao zašto mislim da je devijntna. Govorimo o tome, a ne pribjegavajmo poređenjima koja nemaju nikakve osnove.

Natrag