Parada ponosa ili srama?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Iz onoga što je Jurivaka definisao, može se doći do zaključka, da su i žene koje ne mogu imati decu, kao i impotentni muškarci, takođe devijantni i neprirodni.
Mislim da je to skroz pogrešno razmišljanje.Homoseksulanost ne treba povezivati sa ''održavanjem vrste''. Isto tako, postoje i parovi koji mogu imati decu, ali ih ne žele. Međutim, društvo ih nije odbacilo. Sama činjenica da oni to mogu, ali neće, nikome ne smeta...
Homoseksulanost se uglavnom otkriva u dosta ranom životnom dobu. Ali jednostavno okolnosti i sredina, ne dozvoljavaju takvim osobama da se ''izraze'', zbog osude iste te okoline. Neki se podvrgnu lečenju, nekima uspe da promene svoj ''mentalni sklop'', ali je to zaista retkost. Uglavnom ostanu to što jesu do kraja života.
Ja sam i u prethodnom postu rekla, da nisu krivi što su takvi, ne treba ih ni odbaciti, ali ne treba da ''propagiraju takvo stanje''...Oni su to što jesu, ali ne moraju nikome da pokazuju da je dobro što su takvi, kad nije. Eto, to je ono što meni smeta...Neka žive svoj život, ali moraju da budu svesni, da su u ''manjini'' i da se u skladu sa tim i ponašaju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Iz onoga što je Jurivaka definisao, može se doći do zaključka, da su i žene koje ne mogu imati decu, kao i impotentni muškarci, takođe devijantni i neprirodni.
Mislim da je to skroz pogrešno razmišljanje.Homoseksulanost ne treba povezivati sa ''održavanjem vrste''. Isto tako, postoje i parovi koji mogu imati decu, ali ih ne žele. Međutim, društvo ih nije odbacilo. Sama činjenica da oni to mogu, ali neće, nikome ne smeta...
Homoseksulanost se uglavnom otkriva u dosta ranom životnom dobu. Ali jednostavno okolnosti i sredina, ne dozvoljavaju takvim osobama da se ''izraze'', zbog osude iste te okoline. Neki se podvrgnu lečenju, nekima uspe da promene svoj ''mentalni sklop'', ali je to zaista retkost. Uglavnom ostanu to što jesu do kraja života.
Ja sam i u prethodnom postu rekla, da nisu krivi što su takvi, ne treba ih ni odbaciti, ali ne treba da ''propagiraju takvo stanje''...Oni su to što jesu, ali ne moraju nikome da pokazuju da je dobro što su takvi, kad nije. Eto, to je ono što meni smeta...Neka žive svoj život, ali moraju da budu svesni, da su u ''manjini'' i da se u skladu sa tim i ponašaju.
Ti, ili nisi pročitala što sam napisao, ili nisi razumjela ono što sam napisao? Ko ovdje govori o odbacivanju? Zašto po svaku cijenu pokušavate da podmetnete ono što nisam rekao? Onda, pravi raliku između neprirodnog, prirodnog i devijacije. Devijacija ne znači uvijek i neprirodno.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Niko ovdje nije govorio o tome da homoseksualci ne treba da postoje, da treba društvo "očistiti" od njih. Niko nije ni pomenuo odbacivanje jedinki koje ne mogu imati potomstvo. Da i ne govorim o samoubicama... Kakva je to logika, i kakva se to analogija ovdje traži u ovakvim nategnutim poređenjima? Govorimo o tome da li je seksualni nagon prema istom polu prirodna ili devijantna pojava. Ja sam rekao zašto mislim da je devijntna. Govorimo o tome, a ne pribjegavajmo poređenjima koja nemaju nikakve osnove.
Ali osnovna tema jeste gej parada, tvrdnja da je nešto neprirodno i da takvima zbog toga treba zabraniti tj. ukinuti im pravo na paradu jeste osnov cele priče , tako da ta poređenja jesu primerena. Ako se jednoj grupi ljudi zabranjuje masovno izražavanje vlastitih stavova jer su neprirodni, zato što odstupaju od evolutivnih normi to znači da takvi ljudi nisu ravnopravni a glavna njhova krivica je njihova neusklađenost sa evolucionim tokovima koje je čovek procenio .
Drugo a vezano je za prvo, poistovećivati prirodnost sa evolutivnim tokom jeste pogrešno jer odkud mi znamo da svi mi nismo slepo crevo (sporedna grana) u evolutivnom razvoju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Greska kada manjina pocne da forsira vecinu svojim stavovima onda to prelazi granicu tolerancije.Kao domacin i porodican covek licno smatram da nijhove devijacije i frustracije treba da zadrze za sebe.Pored svih muka koje imamo i kao zivimo bavimo se njihovim guzicama.U svetu i krava da mrdne repom ovi nasi ovde to proglasavaju kao IN i oponasaju zdusno pa makar se to kasnije pokazalo i kao veoma stetno, ali nema veze izdrzace to sve Srbija.Naucno je dokazano Homoseksualnost je BOLEST,moze bilo ko misliti sta hoce ali to jeste to.Deca umiru od raka po bolnicama ,od leukemije a mi placamo (gradjani)a da nas nisu pitali dali to zelimo Gej parade (sa najavama nasilja).Pa kome to treba ,RAZMISLITE!!!!!!

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Čini se da ovde postoji još jedan problem, pored stava o homoseksualizmu - a to je problem demokratije i viđenja demokratije. Jurivaka govori o "psihičkom silovanju" koje gej parada vrši nad ostalima. To je potpuna besmislica; silovanje podrazumeva prinudu a ovde prinude nema. Kao što sam već mnogo puta rekao, niko nikoga ne tera niti da ide na paradu, niti da gleda paradu, niti da čita o njoj. Ono što je bitno u demokratiji, onakvoj kakvoj ona zaista jeste, i u kojoj ja želim da živim jeste da svaki čovek i svaka grupa koja oseća da ima potrebu da javno izrazi svoje mišljenje, želje, zahteve, probleme, ideologiju, sreću, tugu ili bilo šta drugo (dok god to direktno ne ugrožava prava drugih građana, ili poziva na mržnju, ubijanje i netrpeljivost) to treba biti u mogućnosti da javno i uradi. Vi ste protiv gej parada; da li ste protiv parada podrške raznim političkim grupama ili partijama? da li ste protiv javnih religijskih okupljanja? da li ste protiv javnih slavlja povodom pobeda u sportu? Sve te javne skupove neko bi mogao da okarakteriše kao "psihičko silovanje" a za onu priču o vladavini manjine nad većinom ili većine nad manjinom, reći ću samo ovo - setite se nacističke Nemačke 30ih godina. Da li je većina koja je podržavala vlast bila u pravu samo zato što je većina? Ne bih da spominjem neke novije primere...

Peca29, naučno je dokazano i da se najveći procenat seksualnih delikata incesta odvija u "domaćinskim" porodicama sa tradicionalnim religijskim vrednostima, sklonima jakom izražavanju moralnih i religioznih uverenja (Alexander and Lupfer, 1987; Gebhard et al, 1965 prema Davidson i Nil, Psihologija abnormalnog doživljavanja, str 397-398).
Da li treba da zabranimo postojanje takvih porodica?
Naučnici tvrde i da je zaljubljenost tip poremećaja, odnosno bolesti, hoćemo li zabraniti i to?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ali osnovna tema jeste gej parada, tvrdnja da je nešto neprirodno i da takvima zbog toga treba zabraniti tj. ukinuti im pravo na paradu jeste osnov cele priče , tako da ta poređenja jesu primerena. Ako se jednoj grupi ljudi zabranjuje masovno izražavanje vlastitih stavova jer su neprirodni, zato što odstupaju od evolutivnih normi to znači da takvi ljudi nisu ravnopravni a glavna njhova krivica je njihova neusklađenost sa evolucionim tokovima koje je čovek procenio .
Drugo a vezano je za prvo, poistovećivati prirodnost sa evolutivnim tokom jeste pogrešno jer odkud mi znamo da svi mi nismo slepo crevo (sporedna grana) u evolutivnom razvoju.
Ok. Tvrdiš li ti da je prirodan seksualni nagom prema istom spolu? Hajde da to rasčistimo, a nemoj se baviti fikcijama i mogućim slijepim crijevima. Kao i cijela priroda i život ima svoja pravila po kojima nastaje, traje i nestaje, ali prije nego nestane, obezbjeđuje nastavak svoje vrste. To je uređeno prirodom i mi to zato zovemo prirodnim. Ponavljam, svako odstupanje od toga prirodnog pravila je devijacija. Ako misliš da nije, reci zašto tako misliš
100Dinara:
Ono što je bitno u demokratiji, onakvoj kakvoj ona zaista jeste, i u kojoj ja želim da živim jeste da svaki čovek i svaka grupa koja oseća da ima potrebu da javno izrazi svoje mišljenje, želje, zahteve, probleme, ideologiju, sreću, tugu ili bilo šta drugo (dok god to direktno ne ugrožava prava drugih građana, ili poziva na mržnju, ubijanje i netrpeljivost)
To je zloupotreba demokratije i ne samo demokratrije, nego je to zloupotreba ljudskih prava i sloboda. Upravo o tome i jeste riječ, što ljudska prava i slobode mogu to biti samo do one mjere dok, ne bilo koji način, ovo podvlačim - bilo koji način, ne ugrožavaju ista ta prava i slobode drugih. Ima li 90% (a možda i više) građana Srbije pravo da traži od svoje države da bude zaštićeno od psihičkog silovanja (BTW, psihičko silovanje itekako postoji i ne bih te ja trebao učiti o tome) i ataka na njihova moralna i etička osjećanja. Dakle, niko razuman neće negirati ovo pravo građana. Ima li pravo grupa homoseksualaca da pradira i na taj način iskazuje svoju seksualnu opredeljenost? Ima, po svim demokratskim načelima, ali, ako takva manifestacija atakuje na osjećanja drugih (zanemarimo u ovom slučaju da je to ogromna većina), onda dolazimo do onoga da ona ugrožava prava tih drugih, pa, prema tome, nije prihvatljiva.
SvensonT:
kako ti gledaš na osobe koje imaju sado-mazo sklonosti? dali je to normalno? prirodno?
Pitanjem se ne odgovara na pitanje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
167
Greska kada manjina pocne da forsira vecinu svojim stavovima onda to prelazi granicu tolerancije.Kao domacin i porodican covek licno smatram da nijhove devijacije i frustracije treba da zadrze za sebe.Pored svih muka koje imamo i kao zivimo bavimo se njihovim guzicama.U svetu i krava da mrdne repom ovi nasi ovde to proglasavaju kao IN i oponasaju zdusno pa makar se to kasnije pokazalo i kao veoma stetno, ali nema veze izdrzace to sve Srbija.Naucno je dokazano Homoseksualnost je BOLEST,moze bilo ko misliti sta hoce ali to jeste to.Deca umiru od raka po bolnicama ,od leukemije a mi placamo (gradjani)a da nas nisu pitali dali to zelimo Gej parade (sa najavama nasilja).Pa kome to treba ,RAZMISLITE!!!!!!

plaćanje...obiteljske vrijednosti...ček, ček...na nešto me to podsjeća. o pa da, na crkvu. ja plaćam tu crkvu a niko me nepita dali želim. kako kod vas crkva podupire četnike tako i kod nas ustaše. vidiš, to mene vrijeđa. a što se tiće paradiranja, pa paradiraju svi, političari, , navijači, borci za prava životinja i drugi. zašto nebi mogli homoseksulaci? mene više smeta paradiranje političara i njihove gluposti, paradiranje pijanih navijača i njihove mentalno retardirane pjesme, paradiranje popova i njihovo licemjerstvo.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ok. Tvrdiš li ti da je prirodan seksualni nagom prema istom spolu? Hajde da to rasčistimo, a nemoj se baviti fikcijama i mogućim slijepim crijevima. Kao i cijela priroda i život ima svoja pravila po kojima nastaje, traje i nestaje, ali prije nego nestane, obezbjeđuje nastavak svoje vrste. To je uređeno prirodom i mi to zato zovemo prirodnim. Ponavljam, svako odstupanje od toga prirodnog pravila je devijacija. Ako misliš da nije, reci zašto tako misliš.

kako ti gledaš na osobe koje imaju sado-mazo sklonosti? dali je to normalno? prirodno?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ok. Tvrdiš li ti da je prirodan seksualni nagom prema istom spolu? Hajde da to rasčistimo, a nemoj se baviti fikcijama i mogućim slijepim crijevima. Kao i cijela priroda i život ima svoja pravila po kojima nastaje, traje i nestaje, ali prije nego nestane, obezbjeđuje nastavak svoje vrste. To je uređeno prirodom i mi to zato zovemo prirodnim. Ponavljam, svako odstupanje od toga prirodnog pravila je devijacija. Ako misliš da nije, reci zašto tako misliš
Čim seksualan nagon prema istopolcu postoji u prirodi tj. kod životinja on je prirodan, manjinski ali prirodan (u ovom kontekstu -manjinski -kod ljudi to možemo uporediti sa levorukima). Potomstvo se na globalnijem nivou ostvaruje i bez gejeva i bez ljudi koji to ne mogu ostvariti, znači nije potrebno da oni imaju decu da bi ljudsko društvo opstalo. Sposobnost rađanja i ostvarenja potomstva jeste urođena i prirodna a urođena nesposobnost tog ostvarenja je takođe prirodna. Ono što sam želeo da kažem u prošlom postu , jeste to da ako ostavljanje potomstva identifikujemo sa prirodnošću jer je u skladu sa evolutivnim normama onda je to pogrešno. Upravo ostvarenje prevelikog potomstva može biti protiv evolucionih normi i napretka ljudi. Na primer danas se smatra da je najveći problem budućnosti u prenaseljenosti planete , koje može dovesti do gladovanja, ratova i možda do nestanka vrste .

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čim seksualan nagon prema istopolcu postoji u prirodi tj. kod životinja on je prirodan, manjinski ali prirodan (u ovom kontekstu -manjinski- to možemo uporediti sa levorukima). Potomstvo se na globalnijem nivou ostvaruje i bez gejeva i bez ljudi koji to ne mogu ostvariti, znači nije potrebno da oni imaju decu da bi ljudsko društvo opstalo. Sposobnost rađanja i ostvarenja potomstva jeste urođena i prirodna a urođena nesposobnost tog ostvarenja je takođe prirodna. Ono što sam želeo da kažem u prošlom postu , jeste to da ako ostavljanje potomstva identifikujemo sa prirodnošću jer je skladu sa evolutivnim normama onda je to pogrešno. Upravo ostvarenje prevelikog potomstva može biti protiv evolucionih normi i napretka ljudi. Na primer danas se smatra da je najveći problem budućnosti u prenaseljenosti planete , koje može dovesti do gladovanja, ratova i možda do nestanka vrste .
Pa, ovo ti baš nije dubokoumno. Sapas planete od prenaseljenosti tražiti u homoseksualnom oprdeljenju i smatrati ga zbog toga pozitivnom pojavom, u najmanju ruku je degutantno. Takvo mišljenje govori o nečemu drugom, ali ne bih sad o tome. Ovdje govorimo o ljudima homoseksualcima, a ne o životinjama. Dakle, govorimo o svjenim bićima. Takođe govorimo o principima, o pravilima života. Prema tome, irelevantno je hoće li mali broj homoseksualno opredeljenih ugroziti ljudsku vrstu. Ponavljam, riječ je o principu i prirodnoj definiciji života.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Gde sam ja napisao da spas planete leži u homoseksualizmu ? , samo sam napisao da obaveza ostvarenja potomstva ne ide obavezno u smeru evolucionih normi .
Pravila života o kojima ti pišeš za neke važe a za neke ne važe , i za jedne i za druge važi to da su opšte prirodni jer postoje i kod ljudi i kod životinja . Životinje su u ovoj temi jako važne jer ako homoseksualnost postoji kod njih to je znak da se ne radi o čovekovoj specifičnosti , ta pojava nije veštačka (ljudska) tvorevina već prirodna.
Prema tome, irelevantno je hoće li mali broj homoseksualno opredeljenih ugroziti ljudsku vrstu.
Ovo uopšte nije irelevantno , ovo je najvažnije , ako homoseksualizam ne ugrožava ljudsko društvo (time i vrstu) ne vidim razlog zašto treba zabranjivati njihovo protesno izražavanje a ako ugrožava , zašto ugrožava ?

Poslednja izmena:
Natrag