Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sada smo na početku, točnije, skoro na početku, jer oko nečega se složismo, nešto ipak riješismo. Samo da podsjetim oko čega se složismo:

Naravno da se Rim nije službeno zvao Babilon, sveti Petar pišući iz Rima, i simbolično imenujući ga Babilonom, daje do znanja što se u to vrijeme događa kršćanima u Rimu. Kasnije će i sveti Ivan u Otkrivenju iz istih razloga (progon kršćana) simbolično Rim imenovati Babilonom. Nije se ni u vrijeme pisanja Otkrivenja Rim službeno zvao Babilon, a Ivan ga tako imenuje. Nije ni do dana današnjega Babilon postao službeno ime Rima.

Rim jeste Vavilon i Slap i ja istu tezu zastupamo po tom pitanju što mi je posebno drago.
Taj naziv nije svetski već duhovni i tako ga Bog oslovljava i verni zbog učenja otpadništvu-preljubi.

Dakle OSMI JE ZVER i taj OSMI je iz VAVILONA a Slap reče da je Vavilom RIM u Božjim očima i tako ga duhovno oslovljava i preko Petra i preko Jovana,

I zaista je važnije ovo drugo oko čega se složismo. Dakle, kada sveti Ivan govori o Babilonu, kao velikom gradu i gradu na sedam bregova, riječ je zaista o poganskom Rimu. Ništa čudno da Ivan Rim takvim vidi i da ga naziva Babilonom, kada znamo da sveti Petar, još pola stoljeća ranije, na čelu rimskih kršćana i Rimske crkve piše svoju poslanicu u kojoj i on Rim naziva Babilonom, ovako:

1 Pet 5,13: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!

Tako je bracika i Jovan to isto vidi do kraja isti grad sa istim nazivom jer kako bi drugačijei naslovio takvo mesto odakle ide vino bluda i hulne glave i Petar deli to mišljenje jer vrše nasleđe Vavilona.

Dakle, teško, ali ipak se ja i Lavić oko nečega složismo. Složismo se da je zaista riječ o Rimu kojega sveti Ivan opisuje kao veliki grad i grad na sedam bregova imenujući ga Babilonom, a što potvrđuje i sveti Petar, kada u svojoj poslanici šalje pozdrave od Crkve, ponovo ga imenujući Babilonom.

Što sada, kako dalje? Još točnije, kako vani iz jame koju sami sebi iskopaše „trubači“? Kakvu sada vratolomiju izvesti pa „na brzinu i lopovski način“ svetog Petra zamijeniti Šimunom magom. Vidjesmo da Petar pišući svoju poslanicu šalje pozdrave od Crkve iz Babilona (Rima), a „trubačima“ bi sada trebalo na Petrovu stolicu posjesti Šimuna maga, tako im nauku paše. Da bi Šimuna maga posjeli na mjesto svetog Petra moraju iz Rima i Rimske crkve istjerati Petra i negdje ga „udomiti“. Pogledajmo kako „trubači“ udomiše svetog Petra:

Kasnije, oko 66. godine naše ere Petar se obreo među Jevrejima u gradu Vavilonu (Prva Petrova 5:13). Ne zaboravite da je on bio Apostol obrezanima. Zašto bi onda otišao u Vavilon među neobrezane? Budući da istorija pokazuje da su mnogi Jevreji u Hristovo vreme živeli u oblasti Mesopotamije, kao i u Palestini, nema sumnje da je Petar otišao na Istok (gde se nalazila Mesopotamija), a ne na Zapad gde se nalazio Rim! Možda iz tog razloga teolozi kažu da su Petrovi spisi prilično začinjeni aramejskom "aromom" pošto se u Vavilonu govorio aramejski jezik. Otkud istočni aramejski uticaj u Petrovim poslanicama? Naravno, otuda što se on navikao na istočnjački dijalekat.
__________________________________________________________________________________________

Ovaj citat uzet je iz povećeg teksta pod naslovom „Čarobnjak Simon“, sa sajta „sionska truba“. Na kraju ovog teksta na „trubačkom sajtu“ stoji ova napomena: Ova studija je preuzeta sa Interneta, njen autor i izvor nije poznat.

Analizirajmo ukratko nekoliko elemenata i argumenata po kojima „trubači“ svetog Petra udomiše u Babilon u Mezopotamiji. Kažu „trubači“ kako je Petar bio apostol obrezanima, pa mu kao stado pronađoše obrezane (Židove) u Babilonu u Mezopatamiji. „Trubači“ se čak na povijest pozivaju, kažu kako „istorija pokazuje da su mnogi Jevreji u Hristovo vreme živeli u oblasti Mesopotamije“. Imaju „trubači“ još jedan „dokaz i argument“ da je Petar vodio Crkvu u Babilonu u Mezopotamiji, kažu da su Petrovi spisi „začinjeni aramejskom aromom", a Petar je taj „istočnjački dijalekt“ mogao primiti samo na Istoku, u Babilonu u Mezopotamiji.

Što ovdje uočavamo. Uočavamo da „nepoznati autor iz nepoznatog izvora“ ne pozna najtemeljnije činjenice. Svetom Petru je aramejski jezik materinji jezik, tako da Petar nije morao nigdje ići da bi naučio i navikao u spisima koristiti „začine sa aramejskom aromom“. Drugi argument „nepoznatog autora“ je još skandalozniji. „Nepoznati autor“ ne pozna, pojma nema, najnotorniju povijesnu činjenicu. Naime, Babilon u Mezopotamiji nestao je u razvalinama još tri stoljeća prije Krista. Evo, pogledajte na donjoj fotografiji kako izgleda Babilon u Mezopotamiji, čak malo „uređen i dotjeran“ u odnosu na onaj kakav je bio u Petrovo vrijeme. Primjetite onu palmu u donjem desnom kutu fotografije. Je li to zaista „Petrova palma“? Je li tu palmu Petar posadio i onda u njenoj hladovini okupljao Crkvu u Babilonu? Piše li Petar svoju poslanicu ispod ove palme, i šalje li pozdrave od Crkve iz ovog Babilona?

Babylon,_1932.jpg

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Temu Papstvo otvorih radi dokaza ko je čovek bezakonja koji stoluje u Vavilonu i tu se složismo da je Rim duhovno Vavilon baš zbog tog bezakonika što nosi hulno ime na glavi i odatle teče lažna nauka koja odvraća ljude po celom svetu od Boga.

I još se složismo da autor sa Sinoske trube je pisao svašta. Zna se da i arapi i Jevreji i ceo Mesopotamijski deo ima Semitski koren jezika i nema Petar šta u govoru preuzmati kad je isti koren jezika.
I naravno da se slažemo kako istorijski Vavilon odavno je uništen. Moralo se i malo provokacije po ovom pitanju postaviti da bi konačno isplivao Rim i to mi je i bio cilj i sad je sve po tom pitanju u redu.

Ali, sad stigosmo do one druge tačke čekao sam da Slap pristane na onu da je Rim duhovni Vavilon i potom po sledu dogašaja ide i logično pitanje koje čekam odavno kad je Vavilon Rim i tad i do kraja u duhovnom pogledu a Petar je javlja iz Vaviolona da li je on onda bio u tom Rimu?
Naravno da je bio i tako ga oslovio i sad neko očekuje alibi za pape...e toga na žalost nema.

U vremenu Petra i Pavla kao i kasnije Rim su Jevreji oslovljavali Vavilonom zbog nasleđa mnogoboštva i raznih elemenata koje su upražnjavali a to se i do dana današnjeg zadržalo i sad ide pitanje otkud crkva Hrišćana u sred Vavilona?
Pa sam Jovan u Otk, govori o Vavilonu i viče svetima: ,,IZUĆITE IZ NJEGA NARODE MOJ DA VAM NE NAUDE ZLA NJEGOVA,, zla koja će pasti na taj grad.Tamo će do kraja biti Božjih ljudi i time što tamo ima Božjih taj grad ne gubi svoje ime Vavilon jer se tamo ustoličila paganština.

Tamo postoji jedan broj svetih Božjih Božjeg naroda ali sem njih postoji mnogo paganštine i poglavara pagana koji predvodi taj pokret i nosi hulno ime i nudi nauku otpadništa (vino bluda) nije petar bio u Vavilonu poglavar tih pagana koji i danas idu za hulnom glavom.Ako je Petar dobio vlast da bude prvi među jednakima on nije sam ništa odlučivao jer su to na saborima radili SVI ravnopravno.

Petar je obilazio crkve kao i Pavle ali nigde nema izveštaja da je Petar bio graditelj mostova (maximus pontifex) niti sveti otac niti poglavar Rima. Petar se ne oglašava kao poglavar Rima ja takav zapis ne nađoh a i ako bi bio starešina zajednice svetih u jednom gradu što je i normalno to su bili svi oni i niko ni nad kim nije bio glava već Isus nad svima. Da je Petar bio držan za višeg od ostalih nebi u Jerusalimu na saboru trebao da se ispoveda braći i nebi mu Pavle smeo stati nasuprot.

Dakle, Rim niti sedište zveri sa Petrom nema dodirnih tačaka jer svetih ima svuda ali tu primat drži poglavar sa hulnom glavom koji se uzdiže da je Bog i biće uništen zato se narod Božji poziva da izađu iz tog grada gde stoluje taj čovek i pokušava podmetnuti da je on naslednik Petrov, da je tako nebi taj grad bio nazvan Vavilon i nebi ta glava bila oslovljena čovek bezakonja i zver. Rekoh da je zamena teza i gluma tog bezakonika opasan pokušaj da se poistoveti sa svetima koje Bog poziva da IZAĐU.

I lukavi glumac ZNA da piše kako SVETI treba da IZAĐU iz tog grada i zamisli on će odglumiti svetog i izaći odatle i sesti u Jerusalimski Hram i tamo se Bogom predstaviti.Ja bi voleo da čujem iz Biblije zapis gde se Petar kao Rimski sveti otac poziva ili najveći među apostolima te mu u Vavilon stižu i Pavle i Jakov i ostali a ih on savetuje.To je plagijat kao i vaznesenje Marijinog tela i služi da se zavedu sveti i bezakonik predstavi kao Isusov sluga ali Biblija ga razotkriva i kaže da je zmijin sluga i dobiva presto zmije.Stvari su tako jasne i čiste da jedino onaj ko neće da veruje Božjoj reči taj neće hteti istinu čuti.

Što se tiče Simona čarobnjaka on je u istom vremenu živeo i delovao želeći veliku slavu koji je i imao on je bio poglavar paganštine i njihov sveti otac. Kao što i danas uporedo postoje u istom grau i masonske lože i satanistički skupovi i njihovi poglavari a onda u istom gradu postoje i Božji sveti i svetima Bog upućuje poziv da izađu odatle jer će do kraja tamo vladati predstavnik Vavilonskog kulta.

.....Što se tiče onog gore izraza ,,provokacija,, mislim na onaj mali protisak da je Vavilon bio u Mesopotamiji i da je Petar otur pisao čekajući da se neko...da ne kažem upeca već isprovocira i potvrdi da nije istorijski Vavilon jer i nije već da je Rim jer je očigledno da tu onda< nema kud onaj ko tvrdi da je Petar bio u Rimu da kaže da je pisao iz nekog drugog grada i stigosmo na moju radost do istine, Sad ostaje i ispod druge noge izvući poštapalicu zvanu Petar papa i stvar će biti u celosti jasna ko je u početku delovao uporedo sa svetima i ko danas drži primat uporedo sa svetima i zato se oni pozivaju napolje-van.
Taj poziv nije usledio odmah jer tad nije stizao sud i gnev ali kad se bezakonik otkrije sveti nesmeju ostati tamo jer će tražiti poklonjenje i zlo će se sručiti tamo.

Pozdrav Slapu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I još se složismo da autor sa Sinoske trube je pisao svašta. Zna se da i arapi i Jevreji i ceo Mesopotamijski deo ima Semitski koren jezika i nema Petar šta u govoru preuzmati kad je isti koren jezika.

Gdje si ti napisao da je "trubač" pisao svašta? Dapače, koliko mene pamćenje služi ti si s njime i složio.

I naravno da se slažemo kako istorijski Vavilon odavno je uništen.

Od kada se to ti slažeš da je povijesni Babilon odavno uništen?

Moralo se i malo provokacije po ovom pitanju postaviti da bi konačno isplivao Rim i to mi je i bio cilj i sad je sve po tom pitanju u redu.

Ne, nije bilo potrebe za provokacijom. Ja čitavo vrijeme zastupam i tvrdim da je Babilon u Petrovoj poslanici i u Ivanovu Otkrivenju zapravo Rim.

Ali, sad stigosmo do one druge tačke čekao sam da Slap pristane na onu da je Rim duhovni Vavilon i potom po sledu dogašaja ide i logično pitanje koje čekam odavno kad je Vavilon Rim i tad i do kraja u duhovnom pogledu a Petar je javlja iz Vaviolona da li je on onda bio u tom Rimu?
Naravno da je bio i tako ga oslovio i sad neko očekuje alibi za pape...e toga na žalost nema.

To Laviću, bravo! Ti konačno dođe na moje. Sveti Petar je ipak bio u Rimu. A "alibi za pape", i do toga ćemo mi doći.

U vremenu Petra i Pavla kao i kasnije Rim su Jevreji oslovljavali Vavilonom zbog nasleđa mnogoboštva i raznih elemenata koje su upražnjavali a to se i do dana današnjeg zadržalo i sad ide pitanje otkud crkva Hrišćana u sred Vavilona?

Crkve su nastajale u svim poganskim središtima, pa tako i u Rimu. Antiohija, Korint, Solun, Filipi, Kolos i mnoštvo drugih središta bili su poganska mjesta, naseljena uglavnom poganima. Nisu Crkve nastajale tako da je Bog s neba bacao kršćane u ta mjesta i tako osnivao mjesne Crkve, nego su manjim dijelom Židovi i uglavnom pogani iz tih mjesta prihvaćali Radosnu vijest, postajali kršćani i tako u poganskom okruženju oformili svoje zajednice, Crkve. Na taj način nastaju Crkve u Antiohiji, Korintu, Solunu, Filipima, Kolosi i svim drugim mjestima. Potpuno ista stvar događa se i u Rimu. Oni koji prihvaćaju Krista postaju kršćani i oformljuju svoju zajednicu u Rimu, Rimsku Crkvu - "prosto ko pasulj". Zato me i iznenađuje tvoje pitanje, "otkud crkva Hrišćana u sred Vavilona?", pa čovječe, pitaj svetog Petra. Petar piše iz Rima i šalje pozdrave od Crkve iz Rima - Rimske crkve.

Pa sam Jovan u Otk, govori o Vavilonu i viče svetima: ,,IZUĆITE IZ NJEGA NARODE MOJ DA VAM NE NAUDE ZLA NJEGOVA,, zla koja će pasti na taj grad.Tamo će do kraja biti Božjih ljudi i time što tamo ima Božjih taj grad ne gubi svoje ime Vavilon jer se tamo ustoličila paganština.

Da, poziva ih da iziđu iz poganskog Rima, pa što onda? Je li i Crkva u Rimu, u čije ime Petar šalje pozdrave, također dio te poganštine?

Tamo postoji jedan broj svetih Božjih Božjeg naroda ali sem njih postoji mnogo paganštine i poglavara pagana koji predvodi taj pokret i nosi hulno ime i nudi nauku otpadništa (vino bluda) nije petar bio u Vavilonu poglavar tih pagana koji i danas idu za hulnom glavom.Ako je Petar dobio vlast da bude prvi među jednakima on nije sam ništa odlučivao jer su to na saborima radili SVI ravnopravno.

Sveti Božji su bili upravo oni koje je Petar vodio u Rimu. To su rimski kršćani, dakle, Rimska crkva. To su oni koji su zbog svoga svjedočenja za Krista bili bacani divljim zvijerima ili su vješani i spaljivani. Od Petra pa do danas svi rimski biskupi okupljaju i vode kršćane koji vjeruju baš onako kako su vjerovali mučenici i svjedoci vjere u Krista iz Petrova vremena. Prema tome, ti pogane i poganštinu tražiš na potpuno krivoj adresi. Jedno je "poganština Rima", zbog čega i Petar i Ivan Rim nazivaju Babilonom, a posve drugo je Rimska crkva koja baštini vjeru svetog Petra i ostalih apostola sve do današnjeg dana.

Petar je obilazio crkve kao i Pavle ali nigde nema izveštaja da je Petar bio graditelj mostova (maximus pontifex) niti sveti otac niti poglavar Rima. Petar se ne oglašava kao poglavar Rima ja takav zapis ne nađoh a i ako bi bio starešina zajednice svetih u jednom gradu što je i normalno to su bili svi oni i niko ni nad kim nije bio glava već Isus nad svima. Da je Petar bio držan za višeg od ostalih nebi u Jerusalimu na saboru trebao da se ispoveda braći i nebi mu Pavle smeo stati nasuprot.

Dovoljno je da se Petar oglasio kao poglavar Crkve iz Rima.

Dakle, Rim niti sedište zveri sa Petrom nema dodirnih tačaka

Osim što je Petar bio poglavar Rimske crkve. Takva je i veza današnjeg pape s Rimom.

zato se narod Božji poziva da izađu iz tog grada gde stoluje taj čovek i pokušava podmetnuti da je on naslednik Petrov,

Da, narod se poziva da iziđe iz velikog grada, grada na sedam bregova, Rima. Vidjeli smo da se Petar oglašava u ime Crkve iz Rima, kao poglavar Rimske crkve, pa kako bi onda bilo podmetanje da je svaki Rimski biskup Petrov nasljednik?

da je tako nebi taj grad bio nazvan Vavilon i nebi ta glava bila oslovljena čovek bezakonja i zver. Rekoh da je zamena teza i gluma tog bezakonika opasan pokušaj da se poistoveti sa svetima koje Bog poziva da IZAĐU.

Pa što onda kad je Rim nazvan Babilonom? I sam sveti Petar je Rim nazvao Babilonom, ali mu to nije priječilo da vodi Crkvu i u tom i takvom Babilonu (Rimu). Zar je sveti Petar u Rimu zasadio sjeme Bludnice? Zar je sveti Petar "Bezakonik koji je već na djelu" o kojemu piše sveti Pavao? Jesi li ti pri sebi čovječe?

A tko je čovjek bezakonja i zvjer? To sigurno nije netko tko vjeruje i naučava onako kako je vjerovao sveti Petar, ostali apostoli i kako vjeruje Crkva već dva tisućljeća. Čovjek bezakonja je svakako netko iz kruga onih koji napadaju i odbacuju vjeru apostola i Crkve. O tome bi se moglo na zasebnoj temi.

I lukavi glumac ZNA da piše kako SVETI treba da IZAĐU iz tog grada i zamisli on će odglumiti svetog i izaći odatle i sesti u Jerusalimski Hram i tamo se Bogom predstaviti.

Možete slobodno i ti i Miroljub zasjesti u Jeruzalemski Hram. Petrov nasljednik sjedi tamo gdje je sjedio Petar i tamo mu je i mjesto.

Što se tiče Simona čarobnjaka on je u istom vremenu živeo i delovao želeći veliku slavu koji je i imao on je bio poglavar paganštine i njihov sveti otac. Kao što i danas uporedo postoje u istom grau i masonske lože i satanistički skupovi i njihovi poglavari a onda u istom gradu postoje i Božji sveti i svetima Bog upućuje poziv da izađu odatle jer će do kraja tamo vladati predstavnik Vavilonskog kulta.

Možemo i o tome gdje je bio i što je radio Šimun mag, ali najvažnije je da smo vidjeli da Crkvu u Rimu vodi sveti Petar.

.....Što se tiče onog gore izraza ,,provokacija,, mislim na onaj mali protisak da je Vavilon bio u Mesopotamiji i da je Petar otur pisao čekajući da se neko...da ne kažem upeca već isprovocira i potvrdi da nije istorijski Vavilon jer i nije već da je Rim jer je očigledno da tu onda< nema kud onaj ko tvrdi da je Petar bio u Rimu da kaže da je pisao iz nekog drugog grada i stigosmo na moju radost do istine, Sad ostaje i ispod druge noge izvući poštapalicu zvanu Petar papa i stvar će biti u celosti jasna ko je u početku delovao uporedo sa svetima i ko danas drži primat uporedo sa svetima i zato se oni pozivaju napolje-van.

:roll::roll: Pa ti si htio Petra istjerati iz Rima, a ne ja. Tebi je trebao Babilon, "grad palmi", a ne meni. Ne bih ti ja ovo više ni spominjao, nego me ti zasmija, a kad se već smijem da se onda i ovako malo izvaljam.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne, nije bilo potrebe za provokacijom. Ja čitavo vrijeme zastupam i tvrdim da je Babilon u Petrovoj poslanici i u Ivanovu Otkrivenju zapravo Rim.

Tako lepo je reći istinu.
Kad znamo koga Petar oslovljava gradom Vavilonom i znamo da isti i u Jovanovom Otk predstavlja Vavilon onda znamo sedišta hlnih glava i odakle ide vino bluda svim narodima.

To Laviću, bravo! Ti konačno dođe na moje. Sveti Petar je ipak bio u Rimu. A "alibi za pape", i do toga ćemo mi doći.

Nema tu ni tvoje ni moje već Biblijsko da je Petar bio u Vavilonu za vernike a Rim za svet.
Gore opširnije rekog o stanju u tom gradu i u onom vremenu i na kraju.
Sem ako bi ti da izmestiš naziv Vavilon pa da ponovo postane Rim....
Jasno je zašto se rim zove Vavilonom jer unutra stoluje čovek bezakonja sa hulnom glavicom i nudi vino bluda celom svetu a ima i zvanje CARA a to ima samo vladar Vatikana.

Da, poziva ih da iziđu iz poganskog Rima, pa što onda? Je li i Crkva u Rimu, u čije ime Petar šalje pozdrave, također dio te poganštine?

Ne, ne možemo mešati neznabožce sa verujućima.Treba razlikovati one koji veruju Isusa i crkva su od onih koji to nisu i Petar ne šalje pozdrave od nevernika već od vernika iz paganizma.

Sveti Božji su bili upravo oni koje je Petar vodio u Rimu. To su rimski kršćani, dakle, Rimska crkva.
Tačno tako.Ali sem tih vernih postoje i neverni koji imaju svog lidera i zbog kojih je taj grad prozvan Vavilonom, nije zbog Petra nazvan Vavilon već zbog otpadništva unutar grada i njihovog poglavara.

To su oni koji su zbog svoga svjedočenja za Krista bili bacani divljim zvijerima ili su vješani i spaljivani.

Tačno tako,uvek je bilo malo verujućih tamo i Bog na kraju poziva te svete da IZAĐU iz tog grada gde je sedište čoveka bezakonja koji glumi Božjeg slugu a od zmije dobija presto i nosi trospratnu kapu.

Od Petra pa do danas svi rimski biskupi okupljaju i vode kršćane koji vjeruju baš onako kako su vjerovali mučenici i svjedoci vjere u Krista iz Petrova vremena. Prema tome, ti pogane i poganštinu tražiš na potpuno krivoj adresi. Jedno je "poganština Rima", zbog čega i Petar i Ivan Rim nazivaju Babilonom, a posve drugo je Rimska crkva koja baštini vjeru svetog Petra i ostalih apostola sve do današnjeg dana.

Pa ti bi sad da načiniš Jovana i Petra varalicama a time i Boga...ti kažeš da verske vođe u Vavilonu-Rimu nisu oni što nose na glavi hulno ime i nude vino bluda svetu jer se njihova nauka uči širom sveta jer imaju svoje verske objekte svuda...dobro, a ko je onda čovek bezakonja Rimu koji nosi hulno ime na glavi i takvih je bilo puno preko 150 i imaju svoje verske zajednice po svetu?
To nije papa po tebi a ja pitam ko SVE to tamo isto čini i nosi a čovek je bezakonja i stoluje u Rimu a nije papa i Car je unutar Rima slušam Slape:

1.Zašto Rim slovi Vavilonom zbog koga?

2.Zašto Bog poziva da se izađe iz tog grada da svete tamo ne zatre?

3.Ko je nosilac hulne kape?

4.Ko je CAR u Rimu?

5.Ko ima po celom svetu svoje verne i opija ih vinom bluda a stoluje u Rimu koja tio verska zajednica?

Nije sporno da je Petar bio u Rimu ali ako tvrdiš da je bio papa onda mi daj datum od kad do kad je sedeo u Rimu i bio poglavar i gde i kad je razapet i od koga i gde je pogreben,ne na pionirsku reč već na dokaz svako ko kaže da zna da je tako bilo mora pokazati odakle je to saznao da se i mi uverimo slušam Slape:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako lepo je reći istinu.
Kad znamo koga Petar oslovljava gradom Vavilonom i znamo da isti i u Jovanovom Otk predstavlja Vavilon onda znamo sedišta hlnih glava i odakle ide vino bluda svim narodima.

Zašto si onda ti tako uporno pokušavao svetog Petra „istjerati“ iz Rima i tako neistinom pogaziti istinu?

Nema tu ni tvoje ni moje već Biblijsko da je Petar bio u Vavilonu za vernike a Rim za svet.

Točno, nije to ni tvoje ni moje, nego činjenica. Samo što sam ja tu činjenicu iznosio i zastupao čitavo vrijeme, a ti si je nijekao sve do jučer.

Gore opširnije rekog o stanju u tom gradu i u onom vremenu i na kraju.
Sem ako bi ti da izmestiš naziv Vavilon pa da ponovo postane Rim....
Jasno je zašto se rim zove Vavilonom jer unutra stoluje čovek bezakonja sa hulnom glavicom i nudi vino bluda celom svetu a ima i zvanje CARA a to ima samo vladar Vatikana.

Polako, polako, do toga tek trebamo doći. Tvrdio si ti sve do jučer da Petar nikada nije bio u Rimu, pa si ipak od te tvrdnje odustao.

Ne, ne možemo mešati neznabožce sa verujućima.Treba razlikovati one koji veruju Isusa i crkva su od onih koji to nisu i Petar ne šalje pozdrave od nevernika već od vernika iz paganizma.

Točno, ne šalje sveti Petar pozdrave od rimskih pogana, nego od Rimske crkve – rimskih kršćana. I ti rimski kršćani (Rimska Crkva) nisu u nekom imaginarnom prostoru nego unutar samog poganskog Rima, kojega zbog njegovih poganština Petar naziva Babilonom.

Tačno tako.Ali sem tih vernih postoje i neverni koji imaju svog lidera i zbog kojih je taj grad prozvan Vavilonom, nije zbog Petra nazvan Vavilon već zbog otpadništva unutar grada i njihovog poglavara.

Bravo, vidiš kako logika čovjeku pomaže. Nije Petar otpadnik, niti je Rimska crkva koju Petar vodi otpadnica, otpadnik i otpadništvo je netko i nešto što mora biti izvan Rimske crkve.

Tačno tako,uvek je bilo malo verujućih tamo i Bog na kraju poziva te svete da IZAĐU iz tog grada gde je sedište čoveka bezakonja koji glumi Božjeg slugu a od zmije dobija presto i nosi trospratnu kapu.

Ovo je već tvoje samovoljno imputiranje i interveniranje u svetopisamski tekst, a ja u tome ne bih sudjelovao. Kada daš kompletan i korektan citat ja ću komentirati.

Pa ti bi sad da načiniš Jovana i Petra varalicama a time i Boga...

To si ti pokušavao, a ne ja. Ti si pokušao svetog Petra „istjerati“ iz Rima i zatrti svaki trag Petrova boravka u Rimu, baš kao i oni trubači.

ti kažeš da verske vođe u Vavilonu-Rimu nisu oni što nose na glavi hulno ime i nude vino bluda svetu jer se njihova nauka uči širom sveta jer imaju svoje verske objekte svuda...

Opet imputiraš svetopisamskom tekstu. Provjeri, u Svetom Pismu nema ni „vjerskih vođa“ ni „vjerskih objekata“. Komentirat ću samo konkretan i korektan svetopisamski citat.

U ovoj tvojoj "konstrukciji" imamo mi nešto puno važnije. Naravno, nisi svjestan, ali upravo se u ovakvoj tvojoj konstrukciji krije i klica samouništenja čitave tvoje hibridne konstrukcije. Naime, tvoja konstrukcija se između ostalog temelji na osovini "Pavlova Bezakonika" i "Ivanove zvijeri". Prema tebi, to je zapravo jedan isti. Ako je tako, a Pavao kaže da je "otajstvo bezakonja već na djelu" , i ti tvrdiš da se to bezakonje rađa i događa u Rimskoj crkvi, onda se to bezakonje moralo roditi i biti na djelu u Rimskoj crkvi još u vrijeme dok je sveti Petar vodio Rimsku crkvu. Zar zaista misliš da je bezakonje na djelu u Rimskoj crkvi koju u to vrijeme vodi sveti Petar? Zar zaista misliš da bi Petar mogao imati što zajedničko sa Bezakonikom?

Tebi se tvoja hibridna konstrukcija činila stabilnom, jer si se nadao kako ćeš iz Rima i Rimske crkve istjerati Petra i zamesti sve njegove tragove u Rimu, i onda na njegovo mjesto ustoličiti Šimuna maga. Nisi uspio istjerati Petra iz Rima, ali si zato uklonio temeljni kamen svoje hibridne konstrukcije sa Šimunom magom, i tako srušio čitavu svoju konstrukciju i sve teze kojima je bila isprepletena.

dobro, a ko je onda čovek bezakonja Rimu koji nosi hulno ime na glavi i takvih je bilo puno preko 150 i imaju svoje verske zajednice po svetu?

Tko i gdje spominje „vjerske zajednice“ i koje? Opet ne želim komentirati ono što ti imputiraš Svetom Pismu. A hulno ime na glavi? Pa rimskim carevima su davali naslove bogova i prinosili im žrtve kao i ostalim svojim poganskim bogovima, kud ćeš hulnijih imena.

A tko je čovjek bezakonja u Rimu? Šta ja znam Laviću, traži ga. Pavao kaže da je otajstvo bezakonja već na dijelu kad on piše svoju poslanicu. Ja ne mogu prihvatiti da to bezakonje počinje s Petrom i da Petar može imati bilo što sa Bezakonikom.

To nije papa po tebi a ja pitam ko SVE to tamo isto čini i nosi a čovek je bezakonja i stoluje u Rimu a nije papa i Car je unutar Rima slušam Slape:

Papa nije, jer vidjesmo prema svetom Pavlu da bi u tom slučaju bezakonje moralo početi s Petrom. Bezakonje i Bezakonika očito onda treba tražiti izvan Rimske crkve.

1.Zašto Rim slovi Vavilonom zbog koga?

Jedno je sigurno, nije zbog Rimske crkve. Kada bi bilo zbog Rimske crkve, a i Petar Rim naziva Babilonom u vrijeme svoga boravka u Rimu, to bi značilo da je sam Petar vođa Babilona. Nije li suludo?

2.Zašto Bog poziva da se izađe iz tog grada da svete tamo ne zatre?

Odgovor je samorazumljiv. Poziva ih da napuste poganštinu koja se događa u velikom gradu i gradu na sedam bregova, a ne da napuste Crkvu. Upravo obrnuto, Bog ljude poziva da uđu u njegovu Crkvu.

3.Ko je nosilac hulne kape?

Spomenuh već gore. Oni koji se bogovima proglasiše i kojima su pogani prinosili kao i ostalim svojim bogovima. Rimske kršćane bacali su zvijerima između ostalog i zbog toga što su odbijali ovima prinositi žrtve kao bogovima.

4.Ko je CAR u Rimu?

Guglaj.

5.Ko ima po celom svetu svoje verne i opija ih vinom bluda a stoluje u Rimu koja tio verska zajednica?

Gdje piše da je riječ o nekoj vjerskoj zajednici? Nije li, na primjer, danas Internet mjesto i medij koji najviše "opija vinom bluda"? Upravo se Katolička Crkva s Petrovim nasljednikom na čelu najviše suprotstavlja takvim praksama.

Nije sporno da je Petar bio u Rimu ali ako tvrdiš da je bio papa onda mi daj datum od kad do kad je sedeo u Rimu i bio poglavar i gde i kad je razapet i od koga i gde je pogreben,ne na pionirsku reč već na dokaz svako ko kaže da zna da je tako bilo mora pokazati odakle je to saznao da se i mi uverimo slušam Slape:

Datum hoćeš!? Isus je svakako važniji od pape, pa ne znamo točne datume ni Isusova rođenja ni Isusove smrti. A ako o ovome hoćeš nešto saznati, čitaj Laviću, naravno, ne "trubače" i "nepoznate autore".

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Papa nije, jer vidjesmo prema svetom Pavlu da bi u tom slučaju bezakonje moralo početi s Petrom. Bezakonje i Bezakonika očito onda treba tražiti izvan Rimske crkve.

Petar beše u VAVILONU kako braći prenesi U PRVO VEKU a to znači da je već u Petrovom vremenu taj pagansko okultni centar slovio za Vavilon a ne za Rim. Rim se zvanično zvao ali u verskim krugovima Vavilon i Petar piše iz tog centra gde on nije predstavnik bezakonja već one male šačice svetih koji poverovaše u istinu pored Simona maga i cele plejade bezakonika. U Rimu su oni bili većina i imali svoja okupljanja i paganske obrede i oni su držali Rim i sa onim vladarima sarađivali. Vidiš da je postojalo u sred Vavilona otpad a Petar sa tim nema ništa on ima onaj skup vernih koji se i poimenično mogu nabrojati nije to bilo brojno stado kao pagansko okultni centar koji je paralelno obavljao svoje kao i ona šačica vernih svoje po kućama.O imama izvan te šačice i govorim jer su oni imali graditelja mostova tj. maximus pontifexa što je i današnji naziv onog u belom odelu.

Jedno je sigurno, nije zbog Rimske crkve. Kada bi bilo zbog Rimske crkve, a i Petar Rim naziva Babilonom u vrijeme svoga boravka u Rimu, to bi značilo da je sam Petar vođa Babilona. Nije li suludo?

Vidiš da si sad i ovde stigao na ono što ja tvrdim odavno da Petar nije bio tad papa u Rimu jer su oni imali svog paganskog vođu Simona maga a Petar je bio u onoj maloj kućnoj zajednici jer tad nije bilo obraćenika na milione ili stitine hiljada već na desetine pojedinaca i kako se može par desetimna vernika postaviti nad milionskim Rimom i nad njihovom paganskom vlašću da oni njima određuju verovanje Hrišćana...vidiš kako je suluda tvoja ideja da je Petar nad tim okultnim centrom dominirao šačicom Hrišćana koji to nisu javno smeli ni ispovedati jer bi glava pala a Petar tamo stoluje i ceo Rim se trese...vidiš li koliko je to neozbiljni plagijat koji su ti ponudili i ti ga pokušavaš nama poturiti ali mi smo tu rolu odgledali i znamo da je plagijat koji se nikako ne uklapa u mnoge stvari kao što i sam počinješ da uviđaš suludost tih ideja.

Odgovor je samorazumljiv. Poziva ih da napuste poganštinu koja se događa u velikom gradu i gradu na sedam bregova, a ne da napuste Crkvu. Upravo obrnuto, Bog ljude poziva da uđu u njegovu Crkvu.

Upitah te zašto Bog poziva da beže iz tog grada a ti kažeš da ih Bog poziva da uđu u tu crkvu...koji crkvu Slape zar ti ovde hoćeš da kažeš da je Rim postao Vavilon zbog gradonačelnka koji po celom svetu uči hulu i glumi Boga....hajde možeš ti to bolje ovo ću ti uzeti kao lapsus.
A onda kažeš da poziva svete da napuste paganštinu..otkud paganština u crkvi zar ti ne reče da je Petar tamo poglavar a Bog im kaže bežite odatle jer će zatrti to mesto zbog onog što je tamo glava hulna i lider pobune i odatle ide vino bluda ne ide Slape vino bluda iz zajednice svetih već iz zajednice koju predvodi hulna glava a to nije Božji skup već preljubnika.
Što bi oni Petar oslovljavao mesto gde SVETI stoluju Vavilonom?
Nije Simon vrač svet Slape već onaj mali skup negde u nekim kućama.

Spomenuh već gore. Oni koji se bogovima proglasiše i kojima su pogani prinosili kao i ostalim svojim bogovima. Rimske kršćane bacali su zvijerima između ostalog i zbog toga što su odbijali ovima prinositi žrtve kao bogovima.

Kako su mogli bacati svete životinjama kad Petar tamo stoluje i neda?
Petra nisu dirali...kako to, da li je on bio svet ili ne?
Pa gde je ta tolika zajednica i sedište Petrovo kad ih pobiše tu šačicu svetih?
Jeste reč o Simonu ali magu koji je mirno stolovao tamo i niko ga nije dirao i imao je mnoštvo sledbenika i kasnije su podmetnuli da je to Simon Petar bio tamo nad okultistima poglavar i nisu ga dirali a onu šačicu svetih progonili i ubijali. Vidiš li sad bar malo bolje svu tu apsurdnost tvojih pokušaja da ubaciš Petra u kanže nevernika gde on sedi i oni ga slušaju dok mu pobiše svo stado?

Ne služim se ja čika Goglom to sam davno iz knjiga naučio da je Vatikan država i da će tamo sedi CAR kao vladar te< države jeste mala zato i piše MALI rog koji huli.Sad znaš da ne moraš guglati.

Gdje piše da je riječ o nekoj vjerskoj zajednici? Nije li, na primjer, danas Internet mjesto i medij koji najviše "opija vinom bluda"? Upravo se Katolička Crkva s Petrovim nasljednikom na čelu najviše suprotstavlja takvim praksama.

Vino bluda teče iz velikog GRADA koji rekosmo da je Vavilon a to je RIM i koji gugle ide iz Rima celim svetom i uči po celom svetu u vrećama kao fratri. Znači internet opija vinom bluda narode i sedi u Rimu i car je internet i hulna glava i živog će ga Hrist uhvatiti kad dođe...Slape, prespavaj pre nego napiši nešto ...možda ti mesečariš pa nesvesno noću napišeš ovakve stvari....izvuci ti iz struje komp pred spavanje što e sigurno, sigurno je.

Datum hoćeš!? Isus je svakako važniji od pape, pa ne znamo točne datume ni Isusova rođenja ni Isusove smrti. A ako o ovome hoćeš nešto saznati, čitaj Laviću, naravno, ne "trubače" i "nepoznate autore".

Pa kako ti možeš tvrditi da je Petar bio u Rimu papa a neznaš ni kad je ustoličen ni ko ga ustoliči ni do kad je vladao...a vidi sad nešto drugo, svetska politička istorija beleži tačan naziv i redosled svih graditelja mostova par vekova p.n.e. i to ide i u n.e.samo se nezna u prvom veku za Petra a svi ostali rimski vladari i senatori u istoriji Rima se imenom pozivaju i zna ko je kad šta radio...Slape, Slape ostade ti i bez drugog oslonca imaš nekoliko dobrih podebljih knjiga o istoriji Rima ali i ostalih koje svaki detalj iz tog vremena beleže i sve ličnosti se znaju pa čak i graditelji mostova a pošto su oni masoni ili lepšte rečeno ljudi iz senke potraži tamo imena tig graditelja u prvom veku i kad pročitaš Simon onda ćeš znati da je Petar apostol postao vrač i mason i kao takav vladao u Rimu nad tadašnjim okultnim svetom i ta se tradicija do danas i do kraja nastavlja zato Bog za kraj kaže da ono svetih što e tamo nađe BEŽE iz tog grada gde je sedište zveri.

Ne zaboravi NIKAD taj grad nije bio sedište svetih NIKAD jer i Petar piše u prvom veku da je to VAVILON i Jovan ga za kraj predstavlja Vavilonom tako da SVI poglavari što vladaše u Vavilonu su otpadnici od vere i vrše preljubu sa drugim bogovim u vidu raznih prikaza devojaka i kipova i likova i sunčanih likova i žrtvuju Isusa svaki dan i pretvaraju hleb u meso i vino u krv i prodaju oproštenje i prave čistionu jer nemaju ko ni ih očistio pa moraju sami da ispaštaju dok se ne očiste.

Pozdrav, meni je uvek bilo zadovoljstvo sa tobom razgovarati jer verujem da ćeš poverovati u istinu i da ćeš se promeniti. Verujem da sve ovo što si radio iz ubeđenja si radio (dobro ni plata nije za baciti) ali nisi ostao tvrdoglav i to me raduje jer će ti Bog otvoriti da vidiš sve kako treba.
Želim ti puno uspeha u životu i radu što se mene tiče tema o papstvu je završena jer sam dokazao sve što je trebalo o toj instituciji.
Ako imaš još koju nedoumicu tu sam da pomognem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Petar beše u VAVILONU kako braći prenesi U PRVO VEKU a to znači da je već u Petrovom vremenu taj pagansko okultni centar slovio za Vavilon a ne za Rim.

Krivo. Upravo je Rim Babilon, Rim = Babilon. To vidimo i u Ivanovu Otkrivenje kada Ivan opisuje kažnjavanje Bludnice. Kazna je zadesila upravo veliki grad, grad na sedam bregova, dakle Rim.

Rim se zvanično zvao ali u verskim krugovima Vavilon i Petar piše iz tog centra gde on nije predstavnik bezakonja već one male šačice svetih koji poverovaše u istinu pored Simona maga i cele plejade bezakonika.

Pa to ja tebi čitavo vrijeme govorim. Nije Petar Bezakonik i bezakonje nema nikakve veze sa Rimskom crkvom koju Petar vodi. Bezakonik i bezakonje, kao što si i ti ovdje uočio, nemaju nikakve veze s rimskim kršćanima i Rimskom crkvom.

Vidiš da si sad i ovde stigao na ono što ja tvrdim odavno da Petar nije bio tad papa u Rimu jer su oni imali svog paganskog vođu Simona maga a Petar je bio u onoj maloj kućnoj zajednici jer tad nije bilo obraćenika na milione ili stitine hiljada već na desetine pojedinaca i kako se može par desetimna vernika postaviti nad milionskim Rimom i nad njihovom paganskom vlašću da oni njima određuju verovanje Hrišćana...

Jesi li ti pri pameti? Tko je tvrdio da su Petar i rimski kršćani milijunskom poganskom Rimu određivali i naređivali što će vjerovati. Upravo je obrnuto, poganski Rim je progonio i Petra i Rimsku crkvu tražeći od njih da se odreknu Krista. I zbog toga, što se nisu odricali Krista, rimski kršćani su bacani divljim zvijerima ili su vješani i spaljivani.

vidiš kako je suluda tvoja ideja da je Petar nad tim okultnim centrom dominirao šačicom Hrišćana koji to nisu javno smeli ni ispovedati jer bi glava pala a Petar tamo stoluje i ceo Rim se trese...vidiš li koliko je to neozbiljni plagijat koji su ti ponudili i ti ga pokušavaš nama poturiti ali mi smo tu rolu odgledali i znamo da je plagijat koji se nikako ne uklapa u mnoge stvari kao što i sam počinješ da uviđaš suludost tih ideja.

Sulud je tvoj pokušaj imbecilne akrobacije i insinuacije. Ja sam čitavo vrijeme ponavljao i govorio o najokrutnijem progonu rimskih kršćana od strane poganskog Rima, a ne o dominaciji Petra i kršćana nad Rimom. Razumijem, kada se ostane bez argumenata, kao što si ti ostao, očaj čovjeka tjera čak i na imbecilnosti. Nova taktika ti nije samo imbecilna, nego i mizerna i jeftina.

Upitah te zašto Bog poziva da beže iz tog grada a ti kažeš da ih Bog poziva da uđu u tu crkvu...koji crkvu Slape zar ti ovde hoćeš da kažeš da je Rim postao Vavilon zbog gradonačelnka koji po celom svetu uči hulu i glumi Boga....hajde možeš ti to bolje ovo ću ti uzeti kao lapsus.

I ti znaš u svojoj raboti podbaciti. Evo, ono gore ti je bilo imbecilnije.

Kako su mogli bacati svete životinjama kad Petar tamo stoluje i neda?
Petra nisu dirali...kako to, da li je on bio svet ili ne?

Stolovao je i sveti Jakov u Jeruzalemu, pa tvoji svejedno ubiše svetog Stjepana, a vrlo brzo nakon toga i samog Jakova. Ista sudbina zadesila je i Petra i rimske kršćane.

Pa gde je ta tolika zajednica i sedište Petrovo kad ih pobiše tu šačicu svetih?

Krv mučenika sjeme je Crkve. Tebi krv tih svetih ništa ne znači, pa je potpuno razumljivo tvoje ruganje žrtvi tih mučenika.

Jeste reč o Simonu ali magu koji je mirno stolovao tamo i niko ga nije dirao i imao je mnoštvo sledbenika i kasnije su podmetnuli da je to Simon Petar bio tamo nad okultistima poglavar i nisu ga dirali a onu šačicu svetih progonili i ubijali. Vidiš li sad bar malo bolje svu tu apsurdnost tvojih pokušaja da ubaciš Petra u kanže nevernika gde on sedi i oni ga slušaju dok mu pobiše svo stado?

Hoćeš reći da je Šimun mag podmetnuo svetom Petru, mag se predstavio Petrom i slao pozdrave iz Babilona?

Ne služim se ja čika Goglom to sam davno iz knjiga naučio da je Vatikan država i da će tamo sedi CAR kao vladar te< države jeste mala zato i piše MALI rog koji huli.Sad znaš da ne moraš guglati.

Možda si ti i u pravu. Dovoljan je tebi i nivo "trubača", a za više od "trube" treba i truda uložiti.

Želim ti puno uspeha u životu i radu što se mene tiče tema o papstvu je završena jer sam dokazao sve što je trebalo o toj instituciji.
Ako imaš još koju nedoumicu tu sam da pomognem.

Ja nemam nedoumice, tema je i za mene završila, ali ako se oglasiš kao "suvisli netrubač" možda i progovorim.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Krivo. Upravo je Rim Babilon, Rim = Babilon. To vidimo i u Ivanovu Otkrivenje kada Ivan opisuje kažnjavanje Bludnice. Kazna je zadesila upravo veliki grad, grad na sedam bregova, dakle Rim.

Slape,Jovan opisuje RIM na kraju vremena a ne u prvom veku šta će ga snaći ta radnja ide u bud
ućnosti jer piše da će trajno biti zatrt i više se tamo neće čuti glas ženika niti će iko živeti. Nije kazna ZADESILA već ĆE ZADESITI. Hvala ti što si pitao i meni je drago da ti mogu pomoći da ne tumaraš.

Pa to ja tebi čitavo vrijeme govorim. Nije Petar Bezakonik i bezakonje nema nikakve veze sa Rimskom crkvom koju Petar vodi. Bezakonik i bezakonje, kao što si i ti ovdje uočio, nemaju nikakve veze s rimskim kršćanima i Rimskom crkvom.

Tako je Slape jer u Rimu nikad nije Petar bio papa već Sinomon vrač koji je imao ogromnu ,masu iza sebe a Petar je bio u poseti vernima Rimu a to stado je mali broj i nikakve veze nema obilazak kuća vernih sa sedenjem u zgradi i voditi tadašnju veru koja je bila paganština.Ti si lepo uočio da je Petar bio minorna figura u Rimu jer je Rim imao i pre i posle Petra svoje paganske pape a Petar je bio apostol koji nikakve ingerencije nije imao ni nad Rimom ni nad paganima u Rimu a vernih u tom vremenu je bila šačica koja se po kućama tajno sastajala i gde je tu stolovanje i papa?

Jesi li ti pri pameti?

Ja tebe tako nešto nisam pitao.

Tko je tvrdio da su Petar i rimski kršćani milijunskom poganskom Rimu određivali i naređivali što će vjerovati. Upravo je obrnuto, poganski Rim je progonio i Petra i Rimsku crkvu tražeći od njih da se odreknu Krista. I zbog toga, što se nisu odricali Krista, rimski kršćani su bacani divljim zvijerima ili su vješani i spaljivani.

Eto, sam svedočiš da ni Petar tamo nije stolovao niti su verni smeli tad reći da su Hrišćani pa nad kim i gde je stolovao Petar.....vidiš Slape da je to iluzija, prevariše te nemoj dati više da slediš one čiji tragovi ostavljaju krv za sobom i varaju u svemu što uče. Sam si rekao da to nije bilo moguće i nema Petar tamo mesto da stoluje a tek godine kojese navode su još smešnije i tvrdnja da je Petar tamo sahranjen a njegov grob u Izraelu.

Sulud je tvoj pokušaj imbecilne akrobacije i insinuacije.

Slape...da li si to ti? Čiji je ovo rečnik odjednom?

Ja sam čitavo vrijeme ponavljao i govorio o najokrutnijem progonu rimskih kršćana od strane poganskog Rima, a ne o dominaciji Petra i kršćana nad Rimom. Razumijem, kada se ostane bez argumenata, kao što si ti ostao, očaj čovjeka tjera čak i na imbecilnosti. Nova taktika ti nije samo imbecilna, nego i mizerna i jeftina.

Ja sam veoma zadovoljan sa ovim što ti reče veoma i volim ovako kad sam bez argumenata gde ti svedočiš da Petar nije glave smeo pomoliti u Rimu u to vreme kad je bio papa u velikom Rimu obilazeći šačicu vernika koji se kriše po kućama. Zadovoljan sam tako ti mene uvek bez argumenata ostavi i brzo ćemo imati istu veru.

I ti znaš u svojoj raboti podbaciti. Evo, ono gore ti je bilo imbecilnije.

Jeste u pravu si imbecilno je kad čitam šta piše da je Vavilon na sedam gora grad gde stoluje hulna glava ili ti čovek bezakonja i odatle teče vino bluda po svetu, baš sam imbecil kad citiram Jovanove reči. Nisi li ti nešto nervozan...ili mi se samo učinilo?

Stolovao je i sveti Jakov u Jeruzalemu, pa tvoji svejedno ubiše svetog Stjepana, a vrlo brzo nakon toga i samog Jakova. Ista sudbina zadesila je i Petra i rimske kršćane.

MOji su verovali a oni što nisu oni sad vladaju svetom i koliko vidim baš tvoj im je gazda i slušaju ga jer on Ga razapinje i prinosi svaki dan, kad bi još moglo i koljem i klinovima svaki dan onda bi tek bila radost ovako stalno samo visi.

Hoćeš reći da je Šimun mag podmetnuo svetom Petru, mag se predstavio Petrom i slao pozdrave iz Babilona?

Ne mogu ja tako nešto reći niti mi tako nešto može pasti na pamet to samo iz tvoje može izaći i nije mi čudno gledajući šta si sve pisao. Simon vrač je bio poglavar celog Rima a Petar kao gost kod braće javio se i pozdravio ostale iz Vavilona gde papuje vrač a Petar po kućama tajno šeta.

Možda si ti i u pravu. Dovoljan je tebi i nivo "trubača", a za više od "trube" treba i truda uložiti.

Šta ti je Slape...tema je o Simonu vraču i njegovoj organizaciji koja pokušava zameniti ime i reći kako su tad Petra slušali tako i satana se devojkom pokazuje i tajna bezakonja pokriva svaki segment tog vladanja odakle ide vino bluda.

Ja nemam nedoumice, tema je i za mene završila, ali ako se oglasiš kao "suvisli netrubač" možda i progovorim.

Znači Petar bio papa a Simon vrač pobegao u rupu kod šačice vernih okultista i ceo Rim se tresao od Petra i onog mnoštva svetih i tako vrač pobeže iz Vavilona, valja li ti ova Slape? Kad već skupljaš sve što ti neko kaže evo i ova pa je brani. Da vrač ostade spalili bi ga ili životinje rasatgle jer je Vavilon vrvio od Hrišćana. Kako bi rekao jedan brat pametnom dosta. Svako je mogao čuti i shvatiti gde je istina a ko nudi hipotezu bez osnova i dokaza nemajući ni datume kad ko počinje i završavati vladanje niti koliko hrišćana tad beše niti se zna od kad do kad je Simon vrač stolovao u Rimu ali se TVRDI....časna pionirska je dokaz....Slape, odmori malo umorio si se i počeo si nervozan biti menjaš govor...da te neko nije naljutio? Reci meni ko je da to rešimo nesmeju oni tebe ne brini opusti se.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Je li jarac ili Baphomet Papin bog i iniciranih - ne goyima - stoke - naroda kako hoćete

papa_f10.jpg

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Je li jarac ili Baphomet Papin bog i iniciranih - ne goyima - stoke - naroda kako hoćete

papa_f10.jpg

Vidiš kad reuma dođe u šake kako čovek ne može da radi sa prstima.
Sve što je Simon vrač upražnjavao to i njegovi naslednici rade.
Šta mislite ko to iz Rima nudi vino bluda celom svetu.....da nije Petar apostol?

Natrag