Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prespavaj ti pa sutra nazovi učiteljicu i zamoli da ne iskače kroz prozor samo da ti pokuša objasniti ovo do OSAM.Nije meni stalo ni do toga ali eto da ti pomognem jer ono što sam hteo da čujem sam čuo da je RIM= VAVILON.

Kod Ivana sedam kod tebe osam, pa što, ne bih ni ja oko toga cjepidlačio. I zaista je važnije ovo drugo oko čega se složismo. Dakle, kada sveti Ivan govori o Babilonu, kao velikom gradu i gradu na sedam bregova, riječ je zaista o poganskom Rimu. Ništa čudno da Ivan Rim takvim vidi i da ga naziva Babilonom, kada znamo da sveti Petar, još pola stoljeća ranije, na čelu rimskih kršćana i Rimske crkve piše svoju poslanicu u kojoj i on Rim naziva Babilonom, ovako:

1 Pet 5,13: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kod Ivana sedam kod tebe osam, pa što, ne bih ni ja oko toga cjepidlačio. I zaista je važnije ovo drugo oko čega se složismo. Dakle, kada sveti Ivan govori o Babilonu, kao velikom gradu i gradu na sedam bregova, riječ je zaista o poganskom Rimu. Ništa čudno da Ivan Rim takvim vidi i da ga naziva Babilonom, kada znamo da sveti Petar, još pola stoljeća ranije, na čelu rimskih kršćana i Rimske crkve piše svoju poslanicu u kojoj i on Rim naziva Babilonom, ovako:

1 Pet 5,13: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Pozdravite jedni druge cjelovom ljubavi! Mir svima vama koji ste u Kristu!

Tako je bracika i Jovan to isto vidi do kraja isti grad sa istim nazivom jer kako bi drugačijei naslovio takvo mesto odakle ide vino bluda i hulne glave i Petar deli to mišljenje jer vrše nasleđe Vavilona.
Da, kod Jovana i mene je OSMI i nigde ni jednog od sedmorice nije oslovio ZVER tako da ja verujem tako kako čitam a tebi ne brani niko da i trećeg nazoveš tako.
Meni je u celoj priči bilo važno da se čuje odakle teče vino bluda i gde stoluju hulne glave ništa više ja zadovoljan.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je bracika i Jovan to isto vidi do kraja isti grad sa istim nazivom jer kako bi drugačijei naslovio takvo mesto odakle ide vino bluda i hulne glave i Petar deli to mišljenje jer vrše nasleđe Vavilona.

Drago mi je da si i ti konačno na dobrom tragu, jer ja to tvrdim od početka. Babilon je veliki grad, grad u koji uplovljavaju moreplovci i grad koji se nalazi na sedam bregova, dakle Rim. Tako ga naziva sveti Petar pišući svoju poslanicu iz Rima, takvim ga opisuje sveti Ivan prije kazne nad Bludnicom i takvim ga ponovo opisuje Ivan kada piše o kazni nad Bludnicom - gradom velikim.

Da, kod Jovana i mene je OSMI i nigde ni jednog od sedmorice nije oslovio ZVER tako da ja verujem tako kako čitam a tebi ne brani niko da i trećeg nazoveš tako.

14% razlike, pusti sada. Kad ja ne cjepidlačim nemoj ni ti.

Meni je u celoj priči bilo važno da se čuje odakle teče vino bluda i gde stoluju hulne glave ništa više ja zadovoljan.
Pozdrav.

Vidiš kako se složimo kad ne cjepidlačimo. Riječ je zaista o Rimu, gradu velikom i gradu na sedam bregova.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana - Slap = 1:0 :)
Ocekuje se revans..

Ne, Istina je pobedila i meni je drago zbog toga jer sad Slapa poštujem kao vernika koji veruje Bogu.
Mana mu je što nikad od njega neće biti dobar Adventista jer ne kreira Božju reč seć sluša i veruje.
Mislim da tu manu neće moći eliminisati i da će ostati na stazi spasenja.
Nije znanje merilo veličine već koliko možemo oprostiti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Taramana - Slap = 1:0 :)
Ocekuje se revans..

Ja bih tebe pohvalio za ovu tvoju genijalnost, ali ti ćeš opet reći da ja lažem.

Ne, Istina je pobedila i meni je drago zbog toga jer sad Slapa poštujem kao vernika koji veruje Bogu.
Mana mu je što nikad od njega neće biti dobar Adventista jer ne kreira Božju reč seć sluša i veruje.
Mislim da tu manu neće moći eliminisati i da će ostati na stazi spasenja.
Nije znanje merilo veličine već koliko možemo oprostiti.

Upravo tako, opraštanje je mjera veličine, a znanje je nešto čime će Bog kad tad tu čovjekovu krepost nagraditi.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Sad se malo opusti. Vidi našao sam neki na netu insert iz filma pa ako želiš....pogledaj ovo je otkačeno više od naše teme...

Čemu služi prijartelj : Prijatelj služi da kada ti je loš dan odeš i pokvariš i njemu dan.

Jel ovaj video zeza Hrvate , ili Srbe ili obe strane?Pitala bi kakvi su to bolesni luđaci koji snimaju takve bolesne videje . Na kraju krajeva nek zajebavaju sve jebene nacijonaliste . Ovaj video je obično smeće i smrad . Takvim smradovima preporučila bi ljek a ljek je da budu ko djeca i gledaju

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čemu služi prijartelj : Prijatelj služi da kada ti je loš dan odeš i pokvariš i njemu dan.

Jel ovaj video zeza Hrvate , ili Srbe ili obe strane?Pitala bi kakvi su to bolesni luđaci koji snimaju takve bolesne videje . Na kraju krajeva nek zajebavaju sve jebene nacijonaliste . Ovaj video je obično smeće i smrad . Takvim smradovima preporučila bi ljek a ljek je da budu ko djeca i gledaju

Jeste, a bas me nasmejao ovaj crtani :) :) :)

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Šta ćeš sad! Čitaj Bibliju. Papina riječ je nepogriješiva kao što je bila nepogriješiva Petrova

Obožavam vatikan i papu , ali nikako se ne može papa uspoređivati sa Petrom , i stvarno je smješno kad neko tvrdi papina riječ je nepogriješiva kao što je bila nepogriješiva Petrova , i to da još piše u Bibliji .
Papa je poglavar crkve ,i poštujemo ga kao takvog , a daje nepogrešiv toje smješno . Samo je krist taj koji je nepogrešiv . Nigde papa nije rekao za sebe daje nepogrešiv , ali smo ga čuli gde je puno puta rekao
:A tkosam ja da sudim

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Obožavam vatikan i papu , ali nikako se ne može papa uspoređivati sa Petrom , i stvarno je smješno kad neko tvrdi papina riječ je nepogriješiva kao što je bila nepogriješiva Petrova , i to da još piše u Bibliji .
Papa je poglavar crkve ,i poštujemo ga kao takvog , a daje nepogrešiv toje smješno . Samo je krist taj koji je nepogrešiv . Nigde papa nije rekao za sebe daje nepogrešiv , ali smo ga čuli gde je puno puta rekao
:A tkosam ja da sudim

Papa ako je dobar i ako cini dobro i ja ga podrzavam, ali za nepogresivost u bibliji nema dokaza..
Pa i Petru se suprotstavlja Pavle, pa su se razisli, zamisli suprotstavlja se Papi..
Nema toga u Bibliji, vec su o pitanjima vere odlucivali svi apostoli zajedno, a Petar je bio jedan od govornika...

* I ovaj post premestite...

Natrag