Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taktičaru pozdrav.
Jesu oni kao mala deca i ništa ne znaju zato ih treba poučiti.
Ali i deca neka hoće poslušati a neka ne. Tako ovde imamo dve devojčice sudije i jenog dečaka koji voli da se igra.
Dječak, ja jesam Yugo nostalgičar koji ljubi sve narode i nisam šovinista niti sudim nikome.Ima li još nešto o meni Slape? Ti iznesi sve moje sa foruma a Bog će tvoje.
Nikad nisam bio komunista niti jezuita jer mu to dođe isto samo su činovi različiti.
Eto vidiš koliko se razlikujemo.
Jasno mi je zašto ne govoriš Božje reči jer Bog ne daje u evrima platu.
Samo ti sinko radi svoj posao i idi za kim želiš ja sam bar rekao svoje mišljenje a mlaćenje prazne slame mi nije sagovornik.
Eto imaš dva anđelčića čuvara i dovoljna ti je njihova reč meni je dovoljna Božja blagodat.
Svaki razuman čovek je video ko ima kakve tragove i koju nameru pa neka sam izabere.
Želim svima da izaberu život a to znači Boga i Božju reč uzeti a onda će mati sukob sa rimskom kurijom kao što ga imaše svi Božji i što će imati iznova samo dok bezakonik ojača i prevari mnoštvo da bi nad istima vladao.

Bog vas blagoslovio narode i čuvajte duše svoje od vukova grabljivih a tela prepustite njima jer oni samo to mogu ubiti jer će Bog osvetiti vašu krv iz ruku njihovih.Pustite ih neka oni rade svoj posao a vi se držite Isusa nebeskog jer će vam oni zemaljskog nuditi koji će čudom udiviti SVET a svet su neverujući.
Nije verujući svaki koji kaže da veruje već oni što vrše volju Božju.Amin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sveta stolica. Sveti otac. Zaime Hriscani kakve veze ovo ima sa Hristom!
Ko vas je tako naucio???
Hrist nije, znamo sigurno! A ja pitam ko jeste!

Ima nešto u ovome tvome. Krist je apostolima jednom prilikom rekao da sagrade "Kulu stražaru". I upute im je dao, rekao im je da je ne grade na pijesku.

Kakvi treba da budu oni koji predvode i vise nego jasnim recima je dano da se zapise u Bibliji. Da li je iko Petra ili Pavla zvao svetim ocem?! Niko nikad! Zasto?
Nije li Pavle danju bio jevandjelizator a nocu pleo mreze i sio satore kako bi se sam izdrzavao jer nije hteo braci da bude na teretu. Bezazleno - poput malog deteta!
A danas! Koliko hoces parazitskih predvodnika koji sede u hramovima tudjim parama kupljenim i zidanim a prstom nikad nisu mrdnuli! Trutovi i paraziti!

Kako je ucio Isus? Ko hoce da bude prvi mora da bude poslednji! Ko svima opere noge taj nek vam bude vodja... rece apostolima! Ko se najvise ponizi bice najvise uzvisen! Ocem ne zovite NIKOG na zemlji! Jer mi smo svi braca i mi smo svi sluge Bogu svevisnjemu!

Mene nimalo ne čudi što ti ne znaš što sve u Bibliji piše. I ti pripadaš "programiranim konzumentima Biblije" (PKB), pa za tebe u Bibliji postoji samo ono što su ti "programeri" namjestili. A u Bibliji piše i ovo:

1 Kor 4,14-17: Ne pišem ovoga da vas postidim, nego da vas kao ljubljenu svoju djecu urazumim.Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca. Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih! Zaklinjem vas, dakle: nasljedovatelji moji budite. Zato upravo poslah k vama Timoteja, koji mi je dijete ljubljeno i vjerno u Gospodinu, da vas podsjeti na naputke moje, u Kristu, kako posvuda u svakoj crkvi učim.

Pogledaj, sveti Pavao korintskim kršćanima piše da ne mogu imati više otaca – on Pavao ih rodi, on im je otac. Vidiš kako indoktrinacija navlači prevjes preko očiju kada se čita Biblija. Potraži kakvog programera da ti dekodira ono "programirano konzumiranje Biblije".

Hteli vi da priznate ili ne, Petra za zivota niko nikad nije zvao svetim ocem, jer to nije u skladu sa izvornim Hriscanstvom! Petar je zasigurno bio poput malog deteta!

Opet sindrom PGB. Petar je i mač potezao, ali ti ne vidiš od onog prevjesa.

Taktičaru pozdrav.

Da je bar i Taktičara dobiti u ekipu, svi te drugi napustiše.

Dječak, ja jesam Yugo nostalgičar koji ljubi sve narode i nisam šovinista niti sudim nikome.Ima li još nešto o meni Slape? Ti iznesi sve moje sa foruma a Bog će tvoje.

Neizmjerna je tvoja ljubav! Dok ti se činilo da bi se Hrvate moglo u loncu prekuhati u Jugoslavene, prihvatio bi ih tako prekuhane. Kad si vidio da su prestari za kuhanje, postadoše ti ustaše i koljači. (Ispričavam se uredniku, i neću uopće ulaziti u daljnju diskusiju po ovom pitanju, samo kratko odgovorih Laviću)

Nikad nisam bio komunista niti jezuita jer mu to dođe isto samo su činovi različiti.
Eto vidiš koliko se razlikujemo.

Mnogo se razlikujemo. Toliko mnogo da ne bih nabrajao razlike.

Jasno mi je zašto ne govoriš Božje reči jer Bog ne daje u evrima platu.
Samo ti sinko radi svoj posao i idi za kim želiš ja sam bar rekao svoje mišljenje a mlaćenje prazne slame mi nije sagovornik.

A ti mislio da ću poći za tobom!? Eno ti Taktičara, neka on ide za tobom.

Svaki razuman čovek je video ko ima kakve tragove i koju nameru pa neka sam izabere.

Tako je. Neka svatko sam izabere, zašto bi ti svima birao?

Želim svima da izaberu život a to znači Boga i Božju reč uzeti a onda će mati sukob sa rimskom kurijom kao što ga imaše svi Božji i što će imati iznova samo dok bezakonik ojača i prevari mnoštvo da bi nad istima vladao.

Krasno! Najprije ljudima sugeriraš i savjetuješ "Boga i Božju reč uzeti", ali se ne trebaju na to oslanjati, jer ćeš im ti razumijevanje zasaditi, imat ćete sukob sa rimskom kurijom.

Nije verujući svaki koji kaže da veruje već oni što vrše volju Božju.Amin.

Vjerujući su oni kojima Lavić izda certifikat.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Kakav je to apologetski stih - Pavao otac Timoteju.

MOLITVE GOSPI OD ZDRAVLJA:

Pripravna molitva
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te....

Molitva zahvalnica

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
o svetkovini...

Molitva za zdravlje

Gospodine svemogući vječni Bože,....
------------------------------------------
Krunica Ocu Nebeskom

Na veliko zrno: Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče,
--------------------------------------------------------------------
Euharistijska molitva

S: Gospodin s vama!
N: I s duhom tvojim!
S: Gore srca...
N: ...imamo kod Gospodina.
S: Hvali dajmo Gospodinu Bogu našemu...
N: ... dostojno i pravedno.
S: Uistinu je dostojno i pravedno, pravo i spasonosno, da vazda i svagdje zahvaljujemo tebi, Gospodine, Sveti Oče, svemogući vječni Bože, po Kristu našem Gospodinu.

itd.itd...

Pitanje: Kako se papa (pape) usudi da prihvati za sebe naslov "Sveti Otac" - kad je (i) iz katoličkih molitava jasno da se ta titula odnosi na Boga Stvoritelja?
Isto tako, kako se ljudi usuđuju izjednačavati stvorenje sa Stvoriteljem?

P.S. Ne brini laviću ja sam uz tebe...samo ne znam gdje ti je SION na ovoj temi...izgleda da je samo na mom forumu napravio džumbus....

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Taktičaru pozdrav.
Jesu oni kao mala deca i ništa ne znaju zato ih treba poučiti.
Ali i deca neka hoće poslušati a neka ne. Tako ovde imamo dve devojčice sudije i jenog dečaka koji voli da se igra.

Evo ja priznajem dasam još u pelenama , a jednog dana kad izrastem iz pelena želim da budem čvrsta i ponosna na vjeru svoji pra pra djedova , a ne ko neki da ostave vjeru svoji praoca, i odmetnu se i sami neznaju kud .

Vratimo se na temu o papi.
Zašto papu poštuju toliki narodi , možda zato štoje političar , ili štoje poglavica kako ga pojedinci zovu . Zašto tolike mase ljudi , razni kultura i nacija ,i vođe svjedske poštuju i pozdravljaju papu . Evo zašto ga poštuju i cjene, zato što širi vjeru u Krista , i što se ponizno moli za oprost svakog čovjeka , i za mir i pomirenje svakog naroda . Zto što poziva na pokajanje i obraćanje ka Bogu Kristu . Krist je rekao : Koje veći onaj koji sjedi ili onaj koji služi , rekao je onaj koji sjedi , naravno daje veći od onoga koji služi , eto jasam došao da služim i da budem sluga . Tako je i papa sluga Kristov ,sluga crkvi , sluga vjernicima , sluga Božji ,i eto zato ga vole mase . Nije on nikakav poglavica ni vladar , on je obični sluga , sluga Kristov.

[raw]<iframe src="http://slobodnaevropa.share.rferl.org/flashembed.aspx?t=vid&amp;id=26716746&amp;w=640&amp;h=363&amp;skin=embeded" scrolling="no" frameborder="0" width="640" height="363"></iframe>[/raw]
Istanbul: Molitva pape Franje u Plavoj džamiji
Objavljeno 29.11.2014

Papa Franjo molio se u subotu zajedno sa velikim muftijom Istanbula Rahmijem Jaranom u Džamiji sultana Ahmeta iz 17. vijeka, poznatom kao Plava džamija. Franjo je posjetio i Aja Sofiju, sada muzej, a svojevremeno pravoslavnu crkvu i džamiju. Portparol Vatikana Federiko Lombardi kazao je da je papa, drugog dana trodnevne posjete Turskoj, rekao muftiji dva puta da "mi obožavamo Boga", a ne samo ga hvalimo i veličamo. Video: Reuters

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakav je to apologetski stih - Pavao otac Timoteju.

Nije samo Timoteju, nego i mnogim drugima, čitaj Bibliju. A kakav je to apologetski stih, pitaš ti mene. Možda ti je i smiješan, ali ako je i smiješan, smiješan je samo zbog toga što je smiješno vaše razumijevanje svetopisamskog teksta. Jesi li vidio kako se sveti Pavao ne libi nazvati ocem i Timoteja i mnogih drugih. Pavao je izvrsno razumio što znači, "Ni ocem ne zovite nikoga na zemlji jer jedan je Otac vaš - onaj na nebesima.", ipak, Pavao piše Timoteju onako kako piše. Već sam rekao Taktičaru, a vrijedi i za tebe, vi "programirani konzumenti Biblije" to ne razumijete.

Pitanje: Kako se papa (pape) usudi da prihvati za sebe naslov "Sveti Otac" - kad je (i) iz katoličkih molitava jasno da se ta titula odnosi na Boga Stvoritelja?

Sinovi svoje očeve zovu ocem. Očevi svoje sinove zovu sinom. U slučaju svetog Pavla vidjesmo da Pavao sam sebe predstavlja i zove ocem Timoteju i mnogim drugima. Iz svega je jasno da postoje zemaljski očevi po krvi i da ih možemo i smijemo zvati ocem, te da postoje i "duhovni očevi" (kao u slučaju Pavla) i da ih također možemo i smijemo zvati ocem. Ni jedni ni drugi niti jesu niti pretendiraju biti Otac nebeski. Naravno, ti to ne razumiješ upravo zbog toga što si "programirani konzument Biblije".

Isto tako, kako se ljudi usuđuju izjednačavati stvorenje sa Stvoriteljem?

A tko to čini? Osim toga, piramida tvrdi da to i ti činiš.

P.S. Ne brini laviću ja sam uz tebe...samo ne znam gdje ti je SION na ovoj temi...izgleda da je samo na mom forumu napravio džumbus....

Laviću će tvoja podrška doći k'o ozeblom sunce. Pokrenuo je diskusiju koja za njega nije samo jalova, nego višestruko štetna. Kao prvo, sam je opovrgnuo ono što je htio dokazati. Htio je svima pokazati kako sveti Petar nema nikakve veze s Rimskom crkvom, a onda je sam pokazao i dokazao kako apostol Petar svoju poslanicu piše baš iz Rima i kao predstavnik Rimske crkve, dakle – 0:1 - autogol!

Drugo, Lavić se htio predstaviti i kod sviju ostaviti dojam čovjeka kome je stalo do Božje riječi i kome je stalo da istina Božje riječi dopre do ljudi, a onda se ispostavilo, po vlastitom Lavićevu priznanju, da je najveći nostalgičar za državom i sustavom u kojem se već djecu indoktriniralo kako je religija opijum za narod. Zar se može biti uzdisatelj za Božjim i nostalgičar za komunističko-boljševičkim? 0:2 - autogol!

I treće, Lavić se predstavljao širiteljem Božje riječi i Božje istine, a na kraju ga zgrozilo što sam ja iznio neke detalje o "njegovu liku i djelu". Kakav je to širitelj Božje istine koji svoj lik i svoje djelo skriva od svjetla dana? Kako možete ljudima nuditi nešto kao Božje, a skrivati im tko ste i što ste. I na koncu, kako možete očekivati da vam ljudi na to nasjednu? 0:3 - autogol!

Zaboga, ne vrijeđajte ljudima zdravi razum.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Evo ja priznajem dasam još u pelenama , a jednog dana kad izrastem iz pelena želim da budem čvrsta i ponosna na vjeru svoji pra pra djedova , a ne ko neki da ostave vjeru svoji praoca, i odmetnu se i sami neznaju kud .

Vratimo se na temu o papi.

I pačići kad odrastu žele postati patke ništa novo.
Priznanje ne znači odbacivanje a odbacivanje je bolje od samog priznanja.
Odbaciti zlo je uvwek najbolje rešenje.
Pitaš se zašto SAV SVET obožava tu osobu pa to ti piše u Bibliji samo trebaš zamoliti starije da je skinu od gore sa police:

13:3 I videh jednu od glava njenih kao ranjenu na smrt, i rana smrti njene izleči se. I čudi se sva zemlja iza zveri, i pokloniše se zmiji, koja dade oblast zveri.
13:4 I pokloniše se zveri govoreći: Ko je kao zver? I ko može ratovati s njom?
13:5 I dana joj biše usta koja govore velike stvari i huljenja, i dana joj bi oblast da čini četrdeset i dva meseca.
13:6 I otvori usta svoja za huljenje na Boga, da huli na ime Njegovo, i na kuću Njegovu, i na one koji žive na nebu.
13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.
13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.
13:9 Ako ko ima uho neka čuje.

A to će činiti jer je oruđe satane i dobija presto satanin a opet to je prihvatio da čini SVESNO i zavodi one što:

2:8 Pa će se onda javiti bezakonik, kog će Gospod Isus ubiti duhom usta svojih, i iskoreniti svetlošću dolaska svog;
2:9 Kog je dolazak po činjenju sotoninom sa svakom silom, i znacima i lažnim čudesima,
2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.

Zato vam nudim ISTINU da bi se spasili a ako ostanete u mržnji onda ne možete prihvatiti istinu jer nemate LJUBAVI prema Božjoj reči i daje vam da verujete laži i postradate sa čovekom bezakonja a zašto ga zovu BEZAKONIK zato što gazi Božju reč koja je zakon.
Piše da će ta glavica menjati zakon i vreme za odmor i ubijati sveta možda je to Holivud radio kroz istoriju i izmislio inkvizicije a oproštajnice su protestanti prodavali.

Mlada si po tvojoj reči i budi malo više oprezna i spora za suditi a brza za čuti i mudra za rasuđivanje po BIBLIJI.Jednog dana pre ili kasnije shvatićeš ko vam je bio iskreni prijatelj.Čovek obično voli laskanja i da čuje ono što mu je milo i štp on misli a mnogo je bolje čuti istinu kako god ona zvučala i smetala našem egu.
Pozdrav.

Laviću će tvoja podrška doći k'o ozeblom sunce. Pokrenuo je diskusiju koja za njega nije samo jalova, nego višestruko štetna. Kao prvo, sam je opovrgnuo ono što je htio dokazati. Htio je svima pokazati kako sveti Petar nema nikakve veze s Rimskom crkvom, a onda je sam pokazao i dokazao kako apostol Petar svoju poslanicu piše baš iz Rima i kao predstavnik Rimske crkve, dakle – 0:1 - autogol!

Idi begaj,pa ti si neki humorista kaj ne?
Dokle ćeš besomučno izmišljati i lagati ČOVEČE????
Rekao sam ti da je Pera bio u VAVILONU a oni su Rim tad RIMOM ZVALI...skini taj šeširić da bar nešto uđe ispod njega.
Vavilon je u bivšoj Mesopotamiji Slape i Jerusalim nije u Americi već u Izraelu a Rim je u Italiji.
Jel ti to sad pišeš konačno kao neki odgovor i nudiš dokaz SVOJU pionirsku komunističku reč...:bfghb:

Daj neđi nešto pristojnije nemoj ismevati Božju reč niti nuditi proizvode iz kanalizacije mi ti verujemo da su ti dobri ali ih nama ne nudi.
Petar bio Rimski papa :bfghb:
A imaš li ti nešto iz istorije ili Biblije meni pionirska reč ništa ne znači.
A časnu nemaš inače nebi radio to što radiš i još za novac.
Šta te briga sad će penzija a oni nek vide posle gde si ih zaveo.

Pera iz Rima piše poslanicu....ti samo bisere nižeš biće to dobra krunica.
Paja je pisao iz Amsterdama Peri u Rimu i slao džointe.
I onda Paja ide kod Pere da poučava vernike o Isusu....:assassin:
Voleo bih da čujem koliko ovde ima još takvih koji tvrde da je Pera bio Rimski papa i od kad do kad i gde mu je bila žena?
Izvolite kad već imate odgovore i dajete si GO dajte ga sebi šta da vam radim ali ovde pišite odgovore koje NEMATE i NEZNATE.

I sad će Slap ono što jedino zna: ,,Ovaj Lavić je onakav, ovaj Lavić je onakav....,,
Zatim gospa: ,,JUH, te seljačine traže od gosn Slapčeka odgovor on im ga neće dati njima do meni,,

A moglo bi:
Odgovor je i onda dati citate iz Jevrejske istorije ( Biblije) ili Flavija. Može i svetske istorije koja nesme suprotiti Biblijskim zapisima i eto ga ništa lakše to tražim odavno a ono NEMA, sve iz šupljeg u prazno presipaju ali odgovora naprosto NEMA....lagio im neko i upecali se i sad mamac nude VERNICIMA, halo, pa nisu svi kao vi glava se sem šišanja može koristiti i za nošenje šeširića a kod nas za razmišljanje služi.Da čujem da li je i kod vas za razmišljanje a to ćete ODGOVOROM pokazati SLUŠAMO:

,, Franjo molio se u subotu zajedno sa velikim muftijom Istanbula Rahmijem Jaranom u Džamiji sultana Ahmeta ,,

Đes ba Jaro,ništa bez Jare. Možda su i klanjali zajedno. Posle će Jaran klanjati zveri iz bezdana a sad samo vežbaju.Glavom o glvu kao jarčevi i zato Isus jarčeve na sigurno stavlja.

,,P.S. Ne brini laviću ja sam uz tebe...samo ne znam gdje ti je SION na ovoj temi...izgleda da je samo na mom forumu napravio džumbus...,,.

Nemam ja ovde protivnika da nas trebaju dvojica. Ovih par su neznalice i pokušavam im pomoći .Znam da puno očekujem od onih što ne veruju Božjoj reči ali ....svrati kod Siona pa mu reci.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ни један патријарх (римски, московски, јерусалимски, грчки, београдски, цариградски,...) не може (нема права пред Богом) да нас наговара да радимо ствари које хришћани никада нису практиковали. Данас сви говоре како можемо да се молимо заједно са онима који не прихватају Сина Божијег, са хиндусима, будистима, врачевима и сл. Сутра већ, када изађем пред Господа, и Он ме пита : "Зашто си то радио?", ја нећу имати никакав аргумент у своју одбрану. Јер ја сам слободно биће и нико, али нико, не може да ме натера (осим да ме убије) да учествујем у службама и молитвама са онима који се одричу Сина Божијег.

Апостол Јован каже да се чак не рукујемо и примамо у кућу оне који доносе друго јеванђеље и апостолску науку, јер тако узимамо учешће у тим злим делима, постајемо заједничари.

2.Јованова 1
7. Јер многе варалице изиђоше на свет који не признају Исуса Христа да је дошао у телу; ово је варалица и антихрист.

Ако неко ово не види, онда ја ту не могу ништа што се неко моли са антихристима. За мене је лично то ужасно, а католици нека сами виде шта се дешава. Ја сам гледао више балване у свом оку, па су ме питали: какав си ти то православац? Искрен и тврдлоглав, постојан под налетом "нових таласа". Зато, чувајмо се, не губимо Спасење бранећи и нападајући полуделе главе. Замислимо апостола Павла како се моли у паганском храму (јер шири хришћанство?!). То је немогуће ни замислити.

8. Чувајте се да не изгубимо шта смо зарадили, него да примимо плату потпуно.
9. Који год преступа и не стоји у науци Христовој онај нема Бога; а који стоји у науци Христовој онај има и Оца и Сина.
10. Ако ко долази к вама и ове науке не доноси, не примајте га у кућу, и не поздрављајте се с њим;
11. Јер ко се поздрави с њим, прима део у његовим злим делима.

Шта би било да су сви слушали првосвештенике који су хтели да убију Исуса? На нама је да поштујемо свештенство, а то свештенство шта ради и како ради, свакоме може да буде јасно. Јер ми веома грешимо, стављамо свештенство (слуге Божије) испред самог Господа. Ако ми неко каже да мој патријарх ради то и то, ја то не узимам лично. Шта он ради, на његову главу и савест. Ја знам да многе ствари ради које ни један патријарх није радио, али то је његова ствар. Свако од нас има очи, уши, савест, познавање Писма - своје лично сведочанство, како га нико на планети не би преварио. Оставимо, дакле, свакоме понаособ да види сам по својој савести да ли је нешто ван оквира хришћанске вере и традиције или не. То је она Христова мудрост: види прво балван у своме оку, па онда трун у туђем. Ако неко не жели да види балван, он га сигурно неће видети.

Оно што се спрема за хришћански свет не односи се на поглаваре који су накупили себи земаљског балага, већ обичан верујући свет - хришћане. Било да су католици, православци, протестанти.

Defense Department classifies Catholics, evangelicals as extremists
Министарство одбране класификује католикe, евангелистe као екстремистe

http://www.
washingtontimes.com/news/2013/apr/5/dod-presentation-classifies-catholics-evangelicals/?page=all

Pentagon Classifies Evangelical Christians, Catholics as “Extremists”

http://radio.
foxnews.com/toddstarnes/top-stories/pentagon-classifies-evangelical-christians-catholics-as-extremists.html

По новом, свако ко не прихвата содомију и антихришћанство (антихриста касније) постаје велика сметња, сада се полако спремају закони за нас у Европи и Америци, остатак света је у многоме већ антихришћански. Прогони хришћане свакодневно, без икакве осуде запада. Можда мало, али веома безначајно.

Дакле, оно што је некада била хришћанска нација више није (баш као и Турска), тј. хришћанству се ближи крај. А лажов заправо контрира свему што стоји записано, а убеђује Американце и свет у нешто ново. Нешто много воле свог савезника који почисти све хришћанско.

While we are zealously performing the duties of good citizens and soldiers, we certainly ought not to be inattentive to the higher duties of religion. To the distinguished character of Patriot, it should be our highest glory to add the more distinguished character of Christian."
--The Writings of Washington, pp. 342-343.

John Adams
2nd U.S. President and Signer of the Declaration of Independence

"Suppose a nation in some distant Region should take the Bible for their only law Book, and every member should regulate his conduct by the precepts there exhibited! Every member would be obliged in conscience, to temperance, frugality, and industry; to justice, kindness, and charity towards his fellow men; and to piety, love, and reverence toward Almighty God ... What a Eutopia, what a Paradise would this region be."
--Diary and Autobiography of John Adams, Vol. III, p. 9.

"The general principles, on which the Fathers achieved independence, were the only Principles in which that beautiful Assembly of young Gentlemen could Unite, and these Principles only could be intended by them in their address, or by me in my answer. And what were these general Principles? I answer, the general Principles of Christianity, in which all these Sects were United: And the general Principles of English and American Liberty, in which all those young Men United, and which had United all Parties in America, in Majorities sufficient to assert and maintain her Independence.

Herbert W Armstrong

"Now I will avow, that I then believe, and now believe, that those general Principles of Christianity, are as eternal and immutable, as the Existence and Attributes of God; and that those Principles of Liberty, are as unalterable as human Nature and our terrestrial, mundane System."
--Adams wrote this on June 28, 1813, excerpt from a letter to Thomas Jefferson.

"The second day of July, 1776, will be the most memorable epoch in the history of America. I am apt to believe that it will be celebrated by succeeding generations as the great anniversary Festival. It ought to be commemorated, as the Day of Deliverance, by solemn acts of devotion to God Almighty. It ought to be solemnized with pomp and parade, with shows, games, sports, guns, bells, bonfires and illuminations, from one end of this continent to the other, from this time forward forever."
--Adams wrote this in a letter to his wife, Abigail, on July 3, 1776.

Thomas Jefferson
3rd U.S. President, Drafter and Signer of the Declaration of Independence

"God who gave us life gave us liberty. And can the liberties of a nation be thought secure when we have removed their only firm basis, a conviction in the minds of the people that these liberties are of the Gift of God? That they are not to be violated but with His wrath? Indeed, I tremble for my country when I reflect that God is just; that His justice cannot sleep forever; That a revolution of the wheel of fortune, a change of situation, is among possible events; that it may become probable by Supernatural influence! The Almighty has no attribute which can take side with us in that event."
--Notes on the State of Virginia, Query XVIII, p. 237.

"I am a real Christian – that is to say, a disciple of the doctrines of Jesus Christ."
--The Writings of Thomas Jefferson, p. 385.

John Hancock
1st Signer of the Declaration of Independence

"Resistance to tyranny becomes the Christian and social duty of each individual. ... Continue steadfast and, with a proper sense of your dependence on God, nobly defend those rights which heaven gave, and no man ought to take from us."
--History of the United States of America, Vol. II, p. 229.

Benjamin Franklin
Signer of the Declaration of Independence and Unites States Constitution

"Here is my Creed. I believe in one God, the Creator of the Universe. That He governs it by His Providence. That He ought to be worshipped.

"That the most acceptable service we render to him is in doing good to his other children. That the soul of man is immortal, and will be treated with justice in another life respecting its conduct in this. These I take to be the fundamental points in all sound religion, and I regard them as you do in whatever sect I meet with them.

"As to Jesus of Nazareth, my opinion of whom you particularly desire, I think the system of morals and his religion, as he left them to us, is the best the world ever saw, or is likely to see;

"But I apprehend it has received various corrupting changes, and I have, with most of the present dissenters in England, some doubts as to his divinity; though it is a question I do not dogmatize upon, having never studied it, and think it needless to busy myself with it now, when I expect soon an opportunity of knowing the truth with less trouble. I see no harm, however, in its being believed, if that belief has the good consequence, as probably it has, of making his doctrines more respected and more observed; especially as I do not perceive, that the Supreme takes it amiss, by distinguishing the unbelievers in his government of the world with any peculiar marks of his displeasure."
--Benjamin Franklin wrote this in a letter to Ezra Stiles, President of Yale University on March 9, 1790.

итд.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Idi begaj,pa ti si neki humorista kaj ne?
Dokle ćeš besomučno izmišljati i lagati ČOVEČE????
Rekao sam ti da je Pera bio u VAVILONU a oni su Rim tad RIMOM ZVALI...skini taj šeširić da bar nešto uđe ispod njega.

Jesi, jesi, evo točno kako bješe:

U kom ono Vavilonu apostol piše da je bio u prvom veku?

Sad si me isprepadao, polako. Židovi generalno znaju, ali ima i Židova koji ne znaju izbrojati do sedam.

U kakvom Babilonu je bio? :roll:

5:13 Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko, sin moj. 5:14 Pozdravite jedan drugog celivom ljubavi. Mir vam svima u Hristu Isusu. Amin. ...

Knjiga se zove Biblija i vernici je čitaju i znaju zato se ne uzbuđuj to za tebe ne važi.

I, što sve može značiti Babilon? Što je ovdje Babilon?

Udariš smajliju i eto ga.

Postoji samo jedno mesto odakle teče vino bluda i opija narode a vino bluda je odvajanje od Boga jer blud je preljuba za drugog.
.............
Otk. po Jovanu kaže da postoji Vavilon koje je lociran na jednom carstvu u kojem ima veliki grad i morska luka a leži na sedam brežuljaka i zove se Rim.

OK, Lavić mene zove lažovom, iako je to iz njegovih usta kompliment, ali pogledajte što sam od sebe pravi. Lavić najprije pita u kojem Babilonu je Petar bio, a onda vrlo brzo sam odgovara: "Postoji samo jedno mesto ...", "Babilon je lociran u velikom gradu koji leži na sedam brežuljaka i zove se Rim.", odgovara Lavić. Kad je shvatio da je sam raskrinkao vlastitu blamažu, Lavić mene optužuje za bjesomučno izmišljanje i laganje. Nazdravlje, Laviću! Pa ti si sam napisao da je Rim jedino mjesto koje odgovara Babilonu iz kojeg Petar i Marko šalju pozdrave.

Kad se čovjek jedan put izblamira pokušavajući podmetnuti drugome i obmanuti druge, blamažama nikad kraja. Laviću nije dovoljno što je tvrdio, "Babilon iz kojeg se Petar javlja može biti samo Rim", a onda nakon što je prespavao, "Rim nikako ne može biti grad iz kojeg se Petar javlja", nego nastavlja nizati blamaže. Evo još jedne:

Vavilon je u bivšoj Mesopotamiji Slape i Jerusalim nije u Americi već u Izraelu a Rim je u Italiji.
Jel ti to sad pišeš konačno kao neki odgovor i nudiš dokaz SVOJU pionirsku komunističku reč...:bfghb:

Lavić je najprije mene pokušao uvjeriti kako Babilon, iz kojeg Petar šalje pozdrave, može biti jedino Rim. Nakon toga me uvjerava da Rim nikako ne može biti taj Babilon, a sada me, evo, poučava gdje je Babilon a gdje je Rim. Uvjerava me Lavić da je apostol Petar bio u "pravom Babilonu", onom u Mezopotamiji. Eto, Petar je otišao baš u taj Babilon naviještati Evanđelje. A je li tako?

1920px-Babylon%2C_1932.jpg

Ovo je fotografija koju i djeca susretnu već u 5. razredu osnovne škole. Fotografija prikazuje Babilon (u Mezopotamiji), onakvog kako je Babilon izgledao još par stoljeća prije Krista. Primjetite dolje desno jednu palmu. Petar je pod ovom palmom proveo punih sedam i pol godina, posve sam. Jedino bi mu Marko došao za godišnji, pa jednom takvom zgodom Petar šalje razglednicu i pozdrave od sebe i Marka.

A imaš li ti nešto iz istorije ili Biblije meni pionirska reč ništa ne znači.

Zar nisi zadovoljan s Petrovom razglednicom?

A časnu nemaš inače nebi radio to što radiš i još za novac.
Šta te briga sad će penzija a oni nek vide posle gde si ih zaveo.

Imate li vi razvodnici u paklu beneficirani radni staž, ili vi nikad ne mirujete?

Pera iz Rima piše poslanicu....ti samo bisere nižeš biće to dobra krunica.
Paja je pisao iz Amsterdama Peri u Rimu i slao džointe.

Ti bi svoju "bisernicu" mogao kakvom šeiku za dobre novce uvaliti.

I sad će Slap ono što jedino zna: ,,Ovaj Lavić je onakav, ovaj Lavić je onakav....,,
:bfghb: - :roll:

NEMA....lagio im neko i upecali se i sad mamac nude VERNICIMA, halo, pa nisu svi kao vi glava se sem šišanja može koristiti i za nošenje šeširića a kod nas za razmišljanje služi.

Ne daj se ti više nikome upecati. "U klupu" s ovima iz 5. razreda.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
OK, Lavić mene zove lažovom, iako je to iz njegovih usta kompliment, ali pogledajte što sam od sebe pravi. Lavić najprije pita u kojem Babilonu je Petar bio, a onda vrlo brzo sam odgovara: "Postoji samo jedno mesto ...", "Babilon je lociran u velikom gradu koji leži na sedam brežuljaka i zove se Rim.", odgovara Lavić. Kad je shvatio da je sam raskrinkao vlastitu blamažu, Lavić mene optužuj a bjesomučno izmišljanje i laganje. Nazdravlje, Laviću! Pa ti si sam napisao da je Rim jedino mjesto koje odgovara Babilonu iz kojeg Petar i Marko šalju pozdrave.

Kad se čovjek jedan put izblamira pokušavajući podmetnuti drugome i obmanuti druge, blamažama nikad kraja. Laviću nije dovoljno što je tvrdio, "Babilon iz kojeg se Petar javlja može biti samo Rim", a onda nakon što je prespavao, "Rim nikako ne može biti grad iz kojeg se Petar javlja", nego nastavlja nizati blamaže. Evo još jedne:

Baki sinko, providno mnogo providno.
Aha, ti si prava dobrica koja uvek odgovori i NIKAD ne piše o meni ali bar da piše istinu već kombinuje i vara da bi mu zavidili i oni što sede na sedam gora.

Vidi ovako SLAPE, ovo ti treći put govorim i ponavljam zbog tvog tvrdoglavog i drskog podmetanja:
1. Prvo sam ti postavio pitanje u kojem Vavilonu je bio Petar i ti si ĆUTAO a onda si negde iskopao da je u ono vreme Paja pisao poslanicu Vaviloncima a ne Rimljanima i sav sretan počinješ likovati AHA LAVIĆU i sl. a ja ti rekoh da se Rim i tad zvao Rim i da ne pije vode tvoja ideja gde želiš Petru podbaciti Rim umesto kako piše Vavilona.

Dalje ja ti tvrdim iznova da je JEDINI Vavilon RIM (jer Rim nikad nije bio zvan Vavilonom u istoriji ali je u proroštvu nazvan a proroštvo govori za zadnje vreme jer tad nije bilo poglavice nad Hrišćanima u Rimu.
I onda ti odmah pišem i tvrdim da je Rim DANAŠNJI Vavilon a ne ISTORIJSKI.
Pera se jeste iz Vavilona javljao ali ne iz Rima i....i o čemu ti sad pričaš?

Uzmi redom citate šta ti govorim i šta te pitam i nađi mi gde si odgovorio gde i od kad do kad je Petar bio Rimski papa i nisi ništa podgovorio osim što kao papagaj ponavljaš da je ta rimska organizacija Božja sveta crkva....o čemu ti to, čitaj Bibliju i čućeš ko je BLUDNICA i ko OPIJA VINOM BLUDA ako to nije Vatikan eto ti prilike da to ARGUMENTOVANO demantuješ kao i ono da je Pera bio poglavica PAGANA.

Jovan će tek KASNIJE doneti Otk, kad Pere ne bude i niko tad nije Rim oslovljavao Vavilonom.A Pavle ide u RIm i ne piše ide Vaviloncima da ih uči o Isusu posle Pere.Bar nešto iz istorije da znaš nebi ismevao ono što piše zarad hulne glave i ličnog dohotka.

Tebi bar nije dosadno sad možeš ponovo o meni i to ide u radni staž samo ti radi svoj posao.
Niko ozbiljan ni ne može više od tebe očekivati odgovor o temi već samo analiza sagovornika to si isto radio na svim forumima gde smo se sretali i uvek sam te upozoravao da to ne činiš već da se baviš temom.
Ti ćeš se UVEK baviti temom kad su druge crkve u pitanju a kad je pitanje učenja Rimske radne zajednice onda više nema teme već po svaku cenu spam ili pokušaj nipodaštavanja sagovornika koristeći sva sredstava, kombinacije i podmetanja.
Niko ovde od VERNIH nije glup da ne vidi čime se baviš, mnogo providno.
Ako imaš šta o temi piši ako ne ćuti i zaobiđi mene.
Kad prestaneš pisati o meni onda nećeš imata šta pisati jer o temi ništa nisi rekao niti umeš jer bi to v eć uradio kad bi znao.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi ovako SLAPE, ovo ti treći put govorim i ponavljam zbog tvog tvrdoglavog i drskog podmetanja:

Ja sam ti još mila majka koliko si sam sebe izblamirao i iskompromitirao. Meni je čak bilo neugodno sve to gledati. U jednom danu si znao sam sebe po nekoliko puta demantirati. Nadmašio si čak i Stipu Mesića.

Natrag