Otkrivena Isusova grobnica и "nova/najstarija Biblija"?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sto se mene tice primam ti ja izvinjenje. Ti mozes ako hoces vjerovati i u boga mjeseca u njegove kceri, u sta hoces, to nije moj problem. Ne znam hoce li ti Bog oprostiti.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Bog ne grijesi!
procitaj kakvi su bili Samuelovi sinovi, a oni su pisali!
zato je Bog rekao: svojim su rukama dopisivali i odgovrace za to vatrom.

Po tebi su u pravu sto odbacise i htjedose muciti Isusa?
Milioni ljudi znaju Kur'an napamet!
Svi muslimani na svijetu znaju napamet nekoliko kracih poglavlja! Na arapskom-kuranskom jeziku (koji se razlikuje od danasnjeg arapskog jezika), dok na svojim jezicima jedva da znaju to isto.

selam alejkum (neka je mir Bozji na vas)

Rekao sam ti da je Kur'an Bozja Cudo!
I evo, ti povjerova!
Nije strasno, lako se uci napamet! To je Bozje Cudo!

Prve dvije knjige date su odabranom narodu Izralecima. Ti tu nemas udjela, tebe tu nema....
Kur'an je dat svim narodima na svijetu.
Rusi su ga stampali na zlatnim listovima. nema unistenja. Bog je rwkao: Ja bdijem nad Kur'anom, bice sacuvan do sudnjeg dana! nNema nikakvih izgleda da nece biti sacuvan!

Selam alejkum (neka je Mir Bozji na vas)
Alihu salam tebi brate ali nisi u pravuu prve dve knjige pise Jahve a ne Allah!!

pozdrav brate Harry.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Džabe napadaju Bibliju i Isusa Hrista. Jer "Suši se trava cvijet opada riječ Boga našega ostaje dovijeka" Isaija 40,8

Ekumenizam vodi u kraj svijeta. Ali sve tako treba da bude kaže Bog u Bibliji.

A samim tim što je ova Biblija skrivana 12 godina jasno je da su sve falsifikovali u vezi Isusa i Trojstva.

Evo link zablude islama o Bibliji i Isusu.

Zablude Islama o Bibliji i Isusu | Hriscanska Adventisticka Crkva Chicago

Jedino Isus ima silu života koja pobeđuje smrt, kao što je to i rekao u Jovanu 11:25-26: „Ja sam vaskrsenije i život: koji vjeruje mene ako i umre življeće. I nijedan koji živi i vjeruje mene neće umrijeti vavijek.“

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U redu brate ako mislis da je inace dokazi!!!Dokazi da u originalnoj tori,tevratu pise Alla(h)???

Pozdrav brate Harry.

Sta ti je originalno?

Hoces reci da Dio ne znaci Bog?

ponovicu opo ko zna koji put: uzmi Bibliju na arapskom jeziku i zamoli nekog krscanina koji poznaje arapski da ti procita Ko je stvorio nebesa i zemlju. Cut ces: Allah!
Ne postoji drugi Bog!

Kako ti nije jasno?

Osim topga ako kazem da je Allahovom Voljom Isus dosao na svijet i donio Evandjelje ljudima, onda mozes znati Ko je Bog.

U stvari, ne znam sta hoces?

Pozdrav tebi

Džabe napadaju Bibliju i Isusa Hrista. Jer "Suši se trava cvijet opada riječ Boga našega ostaje dovijeka" Isaija 40,8

Ekumenizam vodi u kraj svijeta. Ali sve tako treba da bude kaže Bog u Bibliji.

A samim tim što je ova Biblija skrivana 12 godina jasno je da su sve falsifikovali u vezi Isusa i Trojstva.

Evo link zablude islama o Bibliji i Isusu.

Zablude Islama o Bibliji i Isusu | Hriscanska Adventisticka Crkva Chicago

Jedino Isus ima silu života koja pobeđuje smrt, kao što je to i rekao u Jovanu 11:25-26: „Ja sam vaskrsenije i život: koji vjeruje mene ako i umre življeće. I nijedan koji živi i vjeruje mene neće umrijeti vavijek.“

Ovdje Tripo ako iko skrece ljudima paznju da konacno pocnu citirati Isusove rijeci, to sam ja.
ako pregledas sve postove vidjeces da sam ga najvise ja citirao! Ne kazem mnogo puta, nego vise nego ostali.

Prilog adventistcke crkve o bezuslovnoj savresnosti Biblije je samo prazna rijec na papiru, tvrdnja bez ikakvog pokrica.
svako to moze reci za bilo sta: ja tvrdim nesto i tvrdim da je to ispravno zato sto to bas ja tvrdim!

Ostalim ljudima sigurno bih tada izgledao ili kao cudak ili kao krajnji glupan.

Na temi Kur'an ili Biblija sam izlozio dokaze o kontradikcijama u Bibliji.

Niko ih nije osporio, pa cak ni adventisti!

Doduse, bilo je vracanja niskim udarcima, to da. prozivanje nekakvih idola i slicnih stvari, onoga u sta oni ocito vjeruju.

Evo tebi da dokazem ako hoces biti iskren:
Uzmi rodoslovlja Isusova, dva su u Biblji, i pazljivo ih usporedi.
Razlikuju se u 17 koljena i u jos vise imena u tim koljenima.
Ako mi kazes da Bog ne zna izdiktirati tacno rodoslovlje, onda si tezak nevjernik.

A ja ti tvrdim da ni jedno od ta dva rodoslovlja nije Isusovo!

Tvrdim ti na osnovi Biblije!

Jer ne pisa li u Bibliji d djevica rodila Isusa, djevica koju muska ruka nije takla?
Pise.

kako ce onda pripadati bilo kojem ljudskom plemenu?

Ostale kontradikcije u Bibliji potrazi na temi Kur'an i Biblija.

I ako smatras da nisam u pravu, samo napisi.
Bioce mi drago da sam u krivu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Превод речи уопште није проблем, главни проблем је на који начин се следи Бог за кога се говори да нам је заједнички. Оспоравају се све пророчке књиге из Старог завета, оспорава се Мојсијево петокњижје, оспоравају се људи који су били Израиљ, а прихватили хришћанство. Понекад се употребљавају цитати из Библије и то само да би се нападали хришћани, тј. да им се наруга за веру у Три Сведока која сведоче на Небу. Све је у ту сврху, религија која тежи да се рашири на штету друге, тј. да се "просвете" хришћани исламом. У великој су заблуди хришћани, али ће им мухамеданци помоћи јер је њима дао књигу неки анђео за кога се тврди да је Гаврило (Габријел, Џибрил).

Пратио сам друге форуме, тамо видео Харија да ради исте ствари, и закључио на основу понављања: све што се ради је да хришћани морају да се правдају за оптужбе и ругања, а нико не дира у материјал оних који нападају Библију. Тако се радило 20. векова, оспоравања су почела од самог старта, са сличним и истим аргументима.

А шта ћемо са свим овим лажним књигама које извиру ниоткуда и међусобно су контрадикторне? Иако се једна другој противе, користе се против хришћана. Користе их атеисти, мухамеданци, припадници неких хришћанских деноминација.

Зато се ја и слажем са Харијем да има више богова, постоји мој Бог и богови који се "шлепају" на конту мога Господа. Не мора он да призна моја Три Сведока, а ни сви који оспоравају, слободно нека се уздају у ове нове књиге које оспоравају божанску природу Исуса Христа. Само је проблем кредибилитет свих тих књига.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Što se tiče "kontradikcija" u Bibliji dobićeš najmanje 90 jasnih, tačnih i logičnih objašnjenja koja potpunosti opovrgavaju tvrdnju muslimana da je Biblija puna kontradikcija.

A Biblija jeste jedina Božija knjiga i jedina Njegova objava. Jer ne postoje dva Boga i ne mogu biti dvije knjige od Boga.

Bog ne laže, jer u Bibliji je jasno da je Isus Bog. A u Kuranu nije. Pa kako mogu biti obje knjige Božije. Nemoj se naći uvrijeđen, jer ja ne mislim da sam manji grešnik od bilo koga na zemlji.

A posebno ću ti dati objašnjenje za rodoslovlje i daću ga odmah.

[h=1]Zašto se Isusov rodoslov toliko razlikuje u Mateju i Luki?[/h]

Pitanje: Zašto se Isusov rodoslov toliko razlikuje u Mateju i Luki?

Odgovor:
Isusov rodoslov se nalazi na dva mesta u Svetom Pismu: Matej 1 i Luka 3:23-38. Matej prati Isusov rodoslov od Isusa do Avrama. Luka prati Isusov rodoslov od Isusa do Adama. Međutim, potoji dobar razlog da verujemo da Matej i Luka daju dva potpuno različita rodoslova. Na primer, Matej kaže da se Josifov otac zvao Jakov (Matej 1:16), dok u Luki, Josifov otac se daje kao Ilij (Luka 3:23). Matej prati liniju rodoslova kroz Davidovog sina Solomona (Matej 1:6), dok Luka prati liniju kroz Davidovog sina Natana (Luka 3:31). U stvari, između Davida i Isusa, jedina zajednička imena su Salatiil i Zorovavel (Matej 1:12; Luka 3:27).

Neki navode ove razlike kao dokaz da u Bibliji postoje greške. Međutim, Jevreji su bili vrlo pedantni u čuvanju informacija, posebno kada se radi o rodoslovu. Potpuno je nazamislivo da su Matej i Luka mogli da daju potpuno dva različita rodoslova iz iste linije. Iznova, rodoslov između Davida i Isusa je potpuno različit. Čak i pomenuti Salatiil i Zorovavel su verovatno različite osobe sa istim imenima. Matej kaže da se Salatilov otac zvao Jehonija dok u Luki se zove Nirije. Bilo bi sasvim prirodno da Salatiil da ime svom sinu Zorovavel, s obzirom na slavne ličnosti tog vremena sa tim imenom (vidi knjige proroka Jezdre i Nemiju).

Drugo objašnjenje je da Matej prvenstveno prati osnovnu rodoslovnu liniju, dok Luka uzima u obzir mesta gde se desio “leviratni brak.” Ako bi čovek umro a da nema sinova, tradicija je bila da se brat tog čoveka oženi njegovom ženom i rodi sina koji bi sačuvao ime umrlog čoveka. Ovakvo objašnjenje nije mnogo logično jer bi u tom slučaju u svakoj generaciji između Davida i Isusa trebalo da postoji takav brak da bi se objasnila razlika u svakoj generaciji. Ovo izgleda malo verovatno.

Ako uzmemo u obzir ove koncepte, većina Biblijskih stručnjaka pretpostavljaju da je Luka zapisao Marijin rodoslov a Matej Josifov. Matej prati Josifovu liniju (Isusov legalni otac), kroz Davidovog sina Solomona, dok Luka prati Marijinu liniju (Isusova krvna linija), kroz Davidovog sina Natana. Ne postoji grčka reč za Davidovog zeta, i Josif bi se smatrao Ilijevim sinom zato što je bio oženjen njegovom ćerkom Marijom. Bilo kroz koju liniju, Isus je Davidov potomak, i samim tim može da bude Mesija. Da se prati rodoslov kroz majčinu stranu je neuobičajeno, ali takvo je bilo i devstveno rođenje. Lukino objašnjenje je da je Isus bio Josifov sin, “kako se mislilo” (Luka 3:23).

http://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-rodoslov.html

Evo Heri pa vidi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Све је у ту сврху, религија која тежи да се рашири на штету друге, тј. да се "просвете" хришћани исламом.
Malovjerno svejdocenje!
Bog upravlja svim!
У великој су заблуди хришћани, али ће им мухамеданци помоћи јер је њима дао књигу неки анђео за кога се тврди да је Гаврило (Габријел, Џибрил).
To je isti koji se prikazao Abrahamu, to je isti koji je prenio blagovjesti Mariji-djevici, a to sto ti vjerujes da nije nego neko drugi, ostaje tvoj izbor.

Зато се ја и слажем са Харијем да има више богова,
Ako ti je stalo da lazno svjedocis, onda ova recenica moze da ostane.
Ja kazem: postojio samo Jedan Bog, Koji se obajvio sa Ja Sam Koji jesam!
Ja Tog Jednog Boga ispravno nazivam: Allah i Milostivi.

Nemojte pokusavati da mi kao gera podvaljujete u sta ja navodno vjerujem.
Ja sam u tome vrlo jasan i precizan. I vjerujem bez imalo sumnje!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Što se tiče "kontradikcija" u Bibliji dobićeš najmanje 90 jasnih, tačnih i logičnih objašnjenja koja potpunosti opovrgavaju tvrdnju muslimana da je Biblija puna kontradikcija.

A Biblija jeste jedina Božija knjiga i jedina Njegova objava. Jer ne postoje dva Boga i ne mogu biti dvije knjige od Boga.

Bog ne laže, jer u Bibliji je jasno da je Isus Bog. A u Kuranu nije. Pa kako mogu biti obje knjige Božije. Nemoj se naći uvrijeđen, jer ja ne mislim da sam manji grešnik od bilo koga na zemlji.

A posebno ću ti dati objašnjenje za rodoslovlje.

Vrlo dobro!

Mogu i ja opovrgnuti odmah jednu tvrdnju: Biblija je puna kontradikcija! Biblije nije puna kontradikcija! - u redu?

E sad da onda vidio one kontradikcije za koje mozemo tvrditi da jesu, i za ono sto definitivno ne potice iz direktonog Bozjeg Govora nego iz ljudske ruke. Ima toga puno u Bibliji.

Mozes poceti od rodoslovlja Isusovih, to je u biblijskim pojmovima jos svjeze, tek oko dvije hljade godina.

Ja ne znam sta u vezi s njima drugi muslimani misle ili tvrde, ali ti ja tvrdim: obadva rodoslovlja su medjusobno jako razlicita, i obadva rodoslovlja su sasvim netacna i neprimjerena da se pripusuju Isusu.

Samo te upozoravam, rekao si teske rijeci: tacno i logicno.

Mene to neobicno raduje, te teske rijeci, i moras znati da one iskljucuju nasu vjeru ili nas stav o tome.

Zato sumnjam u to sto si najavio, jer ljudi imaju cesto velika usta a vrlo mala ili nikakva djela.

Natrag