Otkrivena Isusova grobnica и "nova/najstarija Biblija"?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
U principu jako zahvaljujem drugu Jurivaki sto maestralno vodi ovaj forum pustajuci da se diskusije razvijaju tokom koji bih ja nazvao priridnim.
Zboga toga je bar ovaj dio foruma jako frekventan, i mislim da veoma ucimo jedni od drugih, sto je u stvari najvaznije.
Ne moramo se slagati s onim sto citamo, ali ipak naucimo nekek sasvim nove stvari, ako nista drugo utvrdimo da svi ljudi ne misle isto.
Ako bih nekome mpgao dati najvece prioznanje za najtolerantniji forum u ex.YU, dao bih ga tebi Jurivaka, jer iako tolerantan diskusuje ne poprimaju ni vulgarne ni banalne tonove.
Uvbijedjen sam sto i moji sagovornici misle jednako.

Sljedeci kojima zahvaljujem sto me trpe jesu moja draga braca po Bogu, koji se ovdje potpisuju i trose vrijeme i strpljenje (kao i ja) da kazu ono sto msile i osjecaju.
Pa iako nemamo uvijek ista misljenja ostajemo na fonu medjusobnog uvazavanja. Na taj nacin sticemo nesaglediva dobra i mozemo dati primjer ljudima da razlicite religije mogu zivjeti bez medjusobnih fizickih ili svadjalackih obracuna.

Akom imamo jedna visi cilj od nas, bilo da se radi o Bogu bilo o civilizaciji, nase nesuglsice prestaju imati nezeljenu tezinu.

Nadam se da ste mi oprostili dosadfasnje i da cete mi i dalje oprostiti pisanje koje ce sen razlikovati od onoga sto se obicno cuje.

Ovo sam napisao prije nego sam procitao gornji post od brata gere, ali to sto sam napisao zadrazavam bez brisanja, jer mislim tako.

Muhammed a.s. je posjetio Raj i Pakao. U tu posjetu pod nazivom Miradzdzd ili Nocno putovanje, uznesen je u nama nevidljivi svijet i prenio ono sto je vidio.

Ha,ha,ha ja nisam odavno cuo takvu glupst sta je stobom Harry?mislio sam da si ozbiljniji momak!!
Da li si procitao? Postoji knjiga, prevod s latinskog, preveo sinan Gudzevic. Vrlo interesantno. Vrlo slikovito, mislim da ziv covjek to ne bi mogao izmisliti.

Kaze apostol pavle!!!!! i apostoli!!!
"Ali ako vam čak i mi, ili anđeo sa neba propoveda evanđelje različito od onoga koje smo vam mi propovedali, neka bude proklet!" (Gal. 1:8 EČ)

"Ako ko misli da je prorok ili da je nadahnut, neka razabere da je Gospodnja naredba ovo što vam pišem." (1. Kor. 14:37 EČ)
Evandjelje nema veze s tim. ali Pavle ne propovjeda Evandjelje! U tome je problem: On ukida SZ i uvodi crkvu! Ne Isus.

"Ali ako vam čak i mi, ili anđeo sa neba propoveda evanđelje različito od onoga koje smo vam mi propovedali, neka bude proklet!" (Gal. 1:8 EČ)
Amin! nekla bude proklet i andjeo koji to cini i covjek koji to cini!
Samo ne vidim ako aludiras na Kur'an da propovijeda drugaciji princip nego Evandjelje?
Nisamjos naisao na ozbiljnu primjedbu.
"Tada im Isus odgovori i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koji me je poslao. Ako ko hoće da čini njegovu volju, znaće da li je ova nauka od Boga, ili ja govorim sam od sebe." (Jn. 7:16-17 EČ)
Amin! Ja vjerujem da je Evandjelje jedno i da je od Boga Licno!
Govorio ga je Isus, koga vi, da ponovim, skoro nikada ne citirate.
Zasto?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Harry, ovo je samo dokaz, doduše na mikro planu, što znači da je tako moguće i na makro planu, da raličite religije i vjere mogu koegzistirati i u miru živjeti jedni pored drugih i jedni sa drugima, ako se međusobno poštuju i uvažavaju. Takođe, ovdje se može naći dokaz, da se među različitim vjerskim denominacijma mogu voditi i doktrinarne i svake druge rasprave, ako ih ne vode isključivi i netolerantni ljudi, nego tolerantni i dobronamjerni, koji poštuju tuđe i drugačije mišljenje i koji svoju istinu ne nameću drugima po svaku cijenu.
Ako smo svi Božija djeca, kako kažu svete knjige, onda se tako i trebamo ponašati - biti ljudi, prije svega.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
U principu jako zahvaljujem drugu Jurivaki sto maestralno vodi ovaj forum pustajuci da se diskusije razvijaju tokom koji bih ja nazvao priridnim.
Zboga toga je bar ovaj dio foruma jako frekventan, i mislim da veoma ucimo jedni od drugih, sto je u stvari najvaznije.
Ne moramo se slagati s onim sto citamo, ali ipak naucimo nekek sasvim nove stvari, ako nista drugo utvrdimo da svi ljudi ne misle isto.
Ako bih nekome mpgao dati najvece prioznanje za najtolerantniji forum u ex.YU, dao bih ga tebi Jurivaka, jer iako tolerantan diskusuje ne poprimaju ni vulgarne ni banalne tonove.
Uvbijedjen sam sto i moji sagovornici misle jednako.

Sljedeci kojima zahvaljujem sto me trpe jesu moja draga braca po Bogu, koji se ovdje potpisuju i trose vrijeme i strpljenje (kao i ja) da kazu ono sto msile i osjecaju.
Pa iako nemamo uvijek ista misljenja ostajemo na fonu medjusobnog uvazavanja. Na taj nacin sticemo nesaglediva dobra i mozemo dati primjer ljudima da razlicite religije mogu zivjeti bez medjusobnih fizickih ili svadjalackih obracuna.

Akom imamo jedna visi cilj od nas, bilo da se radi o Bogu bilo o civilizaciji, nase nesuglsice prestaju imati nezeljenu tezinu.

Nadam se da ste mi oprostili dosadfasnje i da cete mi i dalje oprostiti pisanje koje ce sen razlikovati od onoga sto se obicno cuje.

Ovo sam napisao prije nego sam procitao gornji post od brata gere, ali to sto sam napisao zadrazavam bez brisanja, jer mislim tako.

Da li si procitao? Postoji knjiga, prevod s latinskog, preveo sinan Gudzevic. Vrlo interesantno. Vrlo slikovito, mislim da ziv covjek to ne bi mogao izmisliti.

Evandjelje nema veze s tim. ali Pavle ne propovjeda Evandjelje! U tome je problem: On ukida SZ i uvodi crkvu! Ne Isus.

Amin! nekla bude proklet i andjeo koji to cini i covjek koji to cini!
Samo ne vidim ako aludiras na Kur'an da propovijeda drugaciji princip nego Evandjelje?
Nisamjos naisao na ozbiljnu primjedbu.

Amin! Ja vjerujem da je Evandjelje jedno i da je od Boga Licno!
Govorio ga je Isus, koga vi, da ponovim, skoro nikada ne citirate.
Zasto?

Dragi brate Harry!kazem brate jer tako i mislim, jer smo svi mi braca po Tvorcu nasemu (OCU)nebeskome i nazivamo se "zemljani" zar ne? Nisi ti dosao s marsa a ja s venere!!!

Ja se uvek trudim da budem sabran kad diskutujem s nekim ovo je samo diskusija i nista vise!tvoje je pravo da izneses tvoje misljenje a ja svoje leli tako? Ja sam nevolim forume gde se psuju i vredjaju a potom govore kako veruju u Boga,a narusavaju 1 zapovest hristovu ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe.Ovo je jedini forum na koji postujem sada, drugi su mi se smucili a najvise krstarica ali citam postove.

Ima prepucavanja po nekad i ovde ali drug jurivaka to brzo sredi zbog cega sam mu i zahvalan!netrpim ja tebe i ti mene i ja i ti zelimo da znamo istinu i Biblija i Kur´an su istorijske knjige, upravo zato treba poznavati dobro istoriju i arheologiju da bi imao cime da branis ono sto tvrdis brate.

Samo na rec niko ti nece verovati a rgumenti su nesto drugo!Dali se secas stiha kad je Isus upitao Tomu ko sam ja?a aToma mu rece Gospod moj i Bog moj!a Isus ce na to to si poverovao zato sto si me video ali zaista vam kazem blago onom koji me nije video a poverova u mene!Eto ja ga nisam video i verujem u njega.

Ali kad diskutujemo po nekad nam se cini da smo uvredjeni zbog raznih postiranja, ali to neznaci da nebismo popili kafu,pivo itd i caskali o necem drugom u nekom kaficu ako bi se negde sreli. Religijske nesloge danas nisu razlog da hriscanin i musliman,budist,hinduist itd ne budu prijatelji.

Ova dva stiha imaju veliku kazivnu moc!

Kaze apostol pavle!!!!! i apostoli!!!

"Ako ko misli da je prorok ili da je nadahnut, neka razabere da je Gospodnja naredba ovo što vam pišem." (1. Kor. 14:37 EČ)

Ti neverujes Pavlu to je tvoje pravo,ja mu verujem!jer ga je sam Hrist izabrao a petar ga je kao glava apostola priznao na osnovu svedoka iz sirije i okoline izraela. U ostalom Isus je sam izabrao 12 apostola koji treba da raznesu jevanjdjele po svetu e sad ako su drugi ljudi posle apostola izvrtali pisma i Isusovu nauku koja je od Boga na njima je greh a ne na nama.

Za mene su ova dva stiha veoma snazna i ja verujem u njih jer je provereno u starim spisama!

Pavle u ovom stiku kaze naka proveri Gospodnju naredbu o tome sto on pise!!!Ja to upravo i radim na forumu svo vreme.

Dao si mi primedbu da ne citiramo Isusa nije tacno citiramo najverovatnije nisi procitao te postove ako ja nisam 7 puta postavio skoro svu Bibliju onda nije niko mozes da pitas jurivaku,citiram kad je to potrebno.

Pozdrav brate Harry.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
ne mogu da ti se nacudim brate harry! Da jos uvek nisi ni spomenuo bibliju koju je postavio adrian i ja takodje bibliju djavola?

A o glupostima koje pises nemam reci!!!

adrian je imao u vidu ovo:kuda idu svetski lideri elite,to se vidi iz njihovih znakova koji pokazuju rukom.a cim nadjem muftije foto! Gde koriste isti znak rukom postavicu trenutno ne znam gde je.

to su ti lideri novog svetskog poretka u koji ti verujes.

Pozdrav brate harry.

Геро, брате. Види наш Хари везу, само је тешко да се прихвати тако нешто. Има осећај да ћемо ликовати ако за нешто каже да макар изазива сумњу у веродостојност. Због предрасуда мисли да ћемо га понижавати јер смо "преобразили муслимана у хришћанина". Нетачно!

Постоји Истина и постоји лаж. Не могу бити две истине по нашем нахођењу, или је нешто истина или није. Сумња се у веродостојност књига које су настале од очевидаца (апостола), а прихвата се неко јеванђеље које је злоупотребило име апостола Варнаве. Такође, као и ова "пронађена" библија, и Варнавино Јеванђеље је у супротности са оригиналном Библијом, а што је
најјачи аргумент: у супротности је и са Кураном!

То се прећуткује, важно је да оспорава Библију, а да у неким деловима подржава Куран. Тамо где се не подудара или је чак супротно, тај део се прескаче и заобилази. Тако се и цитирају наши песници (апостоли) где одговара да се подржи Куран, ова "библија" или лажно Варнавино јеванђеље. Ја сам упоран и могу да излачим те супротности, али ми је драже право Јеванђеље од оспоравања лажних књига. Важно је само да напоменем шта све може да заведе човека, после могу да говорим о Новом и Старом завету и о местима где се напомиње ово што се дешава.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Harry, ovo je samo dokaz, doduše na mikro planu, što znači da je tako moguće i na makro planu, da raličite religije i vjere mogu koegzistirati i u miru živjeti jedni pored drugih i jedni sa drugima, ako se međusobno poštuju i uvažavaju. Takođe, ovdje se može naći dokaz, da se među različitim vjerskim denominacijma mogu voditi i doktrinarne i svake druge rasprave, ako ih ne vode isključivi i netolerantni ljudi, nego tolerantni i dobronamjerni, koji poštuju tuđe i drugačije mišljenje i koji svoju istinu ne nameću drugima po svaku cijenu.
Ako smo svi Božija djeca, kako kažu svete knjige, onda se tako i trebamo ponašati - biti ljudi, prije svega.

Jurka potpuno si u pravu! nije lose da to postavis na temu JS-ci jer oni ako nemas njihovo misljenje odmah te stave na listu ignore ovde na forumu a takodje i na ulici.

Pözdrav od Gere

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Геро, брате. Види наш Хари везу, само је тешко да се прихвати тако нешто. Има осећај да ћемо ликовати ако за нешто каже да макар изазива сумњу у веродостојност. Због предрасуда мисли да ћемо га понижавати јер смо "преобразили муслимана у хришћанина". Нетачно!
netacno!

mene zanima samo sta Bog kaze. I dokle god se slaze onio sto vi govorit s onim sto Biga kaze, ja nemam niakkvih problema da budemo istomisljenici ili istovjernici.

а што је најјачи аргумент: у супротности је и са Кураном!
Nisam proucavao Barnabino pisanje tako da ne znam sta se od toga sto je napisao ne slaze s Kur'anom.
Mozes li to ovdje pokazati?

Istoricari kazu da je napisano oko 70 Isusovih zivotopisa koje mi pogresno nazivano evandjeljima.
Evandjelje je jedno i Bog je dao Isusu da ga prenese ljudima.
Zivotopisci nisu uvijek bili svi uz Isusa, prema tome bilo je stvari koje nisu mogli cuti ni zapisati, ili koje su culi od rugih pa zapisali (kao Luka). Ko je od njih bio stvarno s Isusm ne moze se preciziratiPa i oni zivotopisi koji su uvrsteni u Biliju nisu sasvim ispravni, vec je ukazano na neke greske.
medjutim, sto se tIce najave dolaska poslanika Muhammeda a.s. Barnaba ga imenuje, a Ivan na primjer unosi zabunu nazivajuci ga Duh istine, jer ljudi mijesaju s Duhom svetim Duha istine.

Osim toga, ja vjerujem da Isus anisu ni razapeli ni ubili, jer je Bog Milostiv i On cuva svoje ljude.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
netacno!

mene zanima samo sta Bog kaze. I dokle god se slaze onio sto vi govorit s onim sto Biga kaze, ja nemam niakkvih problema da budemo istomisljenici ili istovjernici.

Nisam proucavao Barnabino pisanje tako da ne znam sta se od toga sto je napisao ne slaze s Kur'anom.
Mozes li to ovdje pokazati?

Istoricari kazu da je napisano oko 70 Isusovih zivotopisa koje mi pogresno nazivano evandjeljima.
Evandjelje je jedno i Bog je dao Isusu da ga prenese ljudima.
Zivotopisci nisu uvijek bili svi uz Isusa, prema tome bilo je stvari koje nisu mogli cuti ni zapisati, ili koje su culi od rugih pa zapisali (kao Luka). Ko je od njih bio stvarno s Isusm ne moze se preciziratiPa i oni zivotopisi koji su uvrsteni u Biliju nisu sasvim ispravni, vec je ukazano na neke greske.
medjutim, sto se tIce najave dolaska poslanika Muhammeda a.s. Barnaba ga imenuje, a Ivan na primjer unosi zabunu nazivajuci ga Duh istine, jer ljudi mijesaju s Duhom svetim Duha istine.

Osim toga, ja vjerujem da Isus anisu ni razapeli ni ubili, jer je Bog Milostiv i On cuva svoje ljude.

Harry dokazi mi to ,ti me ljutis kad pises, a dokaza nikakvog! dokazi i ja cu ti prvi poverovati!!!

Sta da pricam stobom kad nisi u stanju da razumes najosnovnije stihove!kao na primer ove>

Pozdrav brate Harry.

Pozdrav brate.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
netacno!

mene zanima samo sta Bog kaze. I dokle god se slaze onio sto vi govorit s onim sto Biga kaze, ja nemam niakkvih problema da budemo istomisljenici ili istovjernici. (То је кључно! Мора да се слаже са Божијим речима, али свако тврди да има Божију реч у својим рукама, а то не може бити истина - мора да постоји само једно исправно сведочанство!)

Mozes li to ovdje pokazati?(Сад треба да тражим твоје цитате? Ајд` не прави се, ово сам нашао на муслиманским сајтовима, мало си ме подценио!)

Istoricari kazu da je napisano oko 70 Isusovih zivotopisa koje mi pogresno nazivano evandjeljima.(ми читамо право Јеванђеље!)
Evandjelje je jedno i Bog je dao Isusu da ga prenese ljudima. (али не оно које ти цитираш против Исуса)

Zivotopisci nisu uvijek bili svi uz Isusa, prema tome bilo je stvari koje nisu mogli cuti ni zapisati, ili koje su culi od rugih pa zapisali (kao Luka).(Нетачно, Лука је један од најбољих историчара уопште, то може да се види док се чита његов запис Сведочанства, а пре свега је био Павлов сапутник и по Риму, Далмацији, Македонији...Зато се и он оспорава, али историјске чињенице које је он забележио и добро пре тога проверио нико од историчара није могао да оспори, већ се позивају на његово писање)

Ko je od njih bio stvarno s Isusm ne moze se preciziratiPa i oni zivotopisi koji su uvrsteni u Biliju nisu sasvim ispravni, vec je ukazano na neke greske. (јасно се зна ко је био са Исусом, како се не запиташ ко је био са Мухамедом?)

medjutim, sto se tIce najave dolaska poslanika Muhammeda a.s. Barnaba ga imenuje, a Ivan na primjer unosi zabunu nazivajuci ga Duh istine, jer ljudi mijesaju s Duhom svetim Duha istine. (Јован Мухамеда назива Духом Истине? Никако! Немој да хулиш више на Духа Светога, без обзира што си научен да Му се противиш, јер Бог је Дух - Богу се Живом противиш!)

Osim toga, ja vjerujem da Isus anisu ni razapeli ni ubili, jer je Bog Milostiv i On cuva svoje ljude. (ти рече да нам Бог сваки дан шаље смрт, а само је Исуса поштедео јер то не одговара причи да је Мухамед христ, а не да је Исус Христ - један једини Спаситељ у историји човечанства који је испунио сва пророчанства, а то је математички немогуће ако ниси стварно од Бога)

Значи није убијен ни распет? А шта ћемо са хиљадама очевидаца и стотинама којима се показао после Васкрсења? Чак је сахрањен у гробници једног од најутицајнијих људи тог времена, једног од оних што су Га осудили. То није нешто што се тако лако сакрива, поготову у време Пасхе када је Јерусалим пун Јевреја и Римљана, странаца.

Можеш ти да верујеш у све што се противи истини, није проблем, али постоје нехришћани, чак сами Јевреји имају у Талмуду записано, који су убележили као историчари дешавања. А њима сигурно није било тада у интересу да Исус Васкрсне, чак Га описују као чаробњака (увредљиво). Није се могло манипулисати и лагати на тај начин, поготову што се све читало јавно пред људима, није било телевизије.

38. А потом Јосиф из Ариматеје, који беше ученик Исусов али крадом од страха јеврејског, моли Пилата да узме тело Исусово, и допусти Пилат. Онда дође и узе тело Исусово.
39. А дође и Никодим (поглавар свештенички), који пре долази Исусу ноћу, и донесе помешане смирне и алоја око сто литара.
40. И узеше тело Исусово, и обавише Га платном с мирисима, као што је обичај у Јевреја да укопавају.(Јован 19)

62. Сутрадан пак по петку сабраше се главари свештенички и фарисеји код Пилата,
63. И рекоше: Господару! Ми се опоменусмо да овај лажа каза још за живота: После три дана устаћу.
64. Зато заповеди да се утврди гроб до трећег дана да не дођу како ученици његови ноћу и да га не украду и не кажу народу: Уста из мртвих; и биће последња превара гора од прве.
65. Рече им Пилат: Ево вам страже, па идите те утврдите како знате.
66. А они отишавши са стражом утврдише гроб, и запечатише камен.(Матеј 27)

1. А по вечеру суботном на освитак првог дана недеље дође Марија Магдалина и друга Марија да огледају гроб.
2. И гле, земља се затресе врло; јер анђео Господњи сиђе с неба, и приступивши одвали камен од врата гробних и сеђаше на њему.
3. А лице његово беше као муња, и одело његово као снег.
4. И од страха његовог уздрхташе се стражари, и постадоше као мртви.
5. А анђео одговарајући рече женама: Не бојте се ви; јер знам да Исуса распетог тражите.
6. Није овде: јер устаде као што је казао. Ходите да видите место где је лежао Господ. (Матеј 28)

Ко још узима жене за сведоке? У то време нико! Тада се реч жене није скоро уопште важила. Значи да нико ништа није хтео да крије, да није "штеловао" и прерађивао. Онако како је записано, тако је и остављено, без обзира што су неки се одмах хватали за те детаље да би сумњали у Васкрсење. Управо то и јесте суштина, ти који једва чекају да нађу нешто да оспоре Васкрсење (да не спомињем Страдање, а то је немогуће јер су и Римски историчари забележили) имају једно име у Писму -ругачи.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Постоји Истина и постоји лаж. Не могу бити две истине по нашем нахођењу, или је нешто истина или није. Сумња се у веродостојност књига које су настале од очевидаца (апостола), а прихвата се неко јеванђеље које је злоупотребило име апостола Варнаве. Такође, као и ова "пронађена" библија, и Варнавино Јеванђеље је у супротности са оригиналном Библијом, а што је
најјачи аргумент: у супротности је и са Кураном!

То се прећуткује, важно је да оспорава Библију, а да у неким деловима подржава Куран. Тамо где се не подудара или је чак супротно, тај део се прескаче и заобилази. Тако се и цитирају наши песници (апостоли) где одговара да се подржи Куран, ова "библија" или лажно Варнавино јеванђеље. Ја сам упоран и могу да излачим те супротности, али ми је драже право Јеванђеље од оспоравања лажних књига. Важно је само да напоменем шта све може да заведе човека, после могу да говорим о Новом и Старом завету и о местима где се напомиње ово што се дешава.
Znam brate Adriane potpuno si u pravu evo mog priloga:
057b8aeea1c5cbe810cf7a1bab37c59f_moon6_egyptian.jpg3141c15913d0a4d2c6c5c7237186dc28_moon2_karum1.jpgL2hvbWUvbGl2ZWhpc3RvcnlydS93d3cvaHRtbC9pbWFnZXMvc3Rvcmllcy8wMDM0IHNpeWFuaXllLmpwZw==.jpgmesec i sunce????77db680014d44595e8a47b192f909fae_moon5_persian.jpgkcer ili zena Allaha!!!

A ovo je za Harry-ja:

(1 Jovanova 4:1-6) 1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.
1 Car. 18:24, Jer. 14:14, Jer. 23:21, Jer. 28:9, Mt. 24:5, 1 Kor. 12:10, 1 Kor. 14:32

2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;
1 Kor. 12:3, 1 Jn. 5:1

3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
1 Jn. 2:22, 2 Jn. 1:7

4 Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.
Jn. 12:31, Ef. 2:2

5 Oni su od sveta, zato govore od sveta, i svet ih sluša.
Lk. 6:26, Jn. 3:31, Jn. 15:19

6 Mi smo od Boga; koji poznaje Boga sluša nas, a koji nije od Boga ne sluša nas. Po ovom poznajemo duha istine i duha prevare.
Isa. 8:20, Jn. 8:47, Jn. 10:27, 1 Kor. 14:37, 2 Kor. 10:7, 2 Sol. 1:8
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 2:21-29) 21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.

22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
1 Jn. 4:3

23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
Jn. 14:7

24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
Jn. 15:9, 1 Jn. 1:3, 2 Jn. 1:6

25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
Jn. 17:3

26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.

27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
Jer. 31:34, Jn. 14:26, Jn. 16:13, Jev. 8:10

28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.

29 Ako znate da je pravednik, poznajte da je svaki koji tvori pravdu od Njega rođen.
Dela 22:14, 3 Jn. 1:11
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(1 Jovanova 5:1-13)
1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.
Jn. 1:12, Jn. 15:23, 1 Jn. 2:22

2 Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.

3 Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
Mih. 6:8, Mt. 11:30, Jn. 14:15

4 Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet.
Jn. 16:33

5 Ko je koji svet pobeđuje osim onog koji veruje da je Isus Sin Božji?
Lk. 9:19, Rim. 7:25, 1 Kor. 15:57

6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jn. 15:26, Jn. 19:34

7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
5 Moj. 6:4, Isa. 48:16, Agej 2:5, Agej 2:7, Jn. 1:1

8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Jn. 19:34

9 Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Mt. 3:16, Jn. 5:34, Jn. 8:17

10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
Jn. 3:33, Rim. 8:16, Gal. 4:6

11 I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
Jn. 1:4

12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
Jev. 3:14, 1 Jn. 2:23

13 Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.

Pazi sad ovo:(Efescim 4:5,6)

5 Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje,
1 Kor. 1:13, 1 Kor. 8:6, Jev. 6:6

6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
(Ps. 83:18, Mal. 2:10, Rim. 11:36 isa 9:6 Jovan 1:1-4)

Pozdrav brate od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
jurka greska udalji molim te i izvinjavam se!!!

Poslednja izmena:
Natrag