Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
U principu jako zahvaljujem drugu Jurivaki sto maestralno vodi ovaj forum pustajuci da se diskusije razvijaju tokom koji bih ja nazvao priridnim.
Zboga toga je bar ovaj dio foruma jako frekventan, i mislim da veoma ucimo jedni od drugih, sto je u stvari najvaznije.
Ne moramo se slagati s onim sto citamo, ali ipak naucimo nekek sasvim nove stvari, ako nista drugo utvrdimo da svi ljudi ne misle isto.
Ako bih nekome mpgao dati najvece prioznanje za najtolerantniji forum u ex.YU, dao bih ga tebi Jurivaka, jer iako tolerantan diskusuje ne poprimaju ni vulgarne ni banalne tonove.
Uvbijedjen sam sto i moji sagovornici misle jednako.
Sljedeci kojima zahvaljujem sto me trpe jesu moja draga braca po Bogu, koji se ovdje potpisuju i trose vrijeme i strpljenje (kao i ja) da kazu ono sto msile i osjecaju.
Pa iako nemamo uvijek ista misljenja ostajemo na fonu medjusobnog uvazavanja. Na taj nacin sticemo nesaglediva dobra i mozemo dati primjer ljudima da razlicite religije mogu zivjeti bez medjusobnih fizickih ili svadjalackih obracuna.
Akom imamo jedna visi cilj od nas, bilo da se radi o Bogu bilo o civilizaciji, nase nesuglsice prestaju imati nezeljenu tezinu.
Nadam se da ste mi oprostili dosadfasnje i da cete mi i dalje oprostiti pisanje koje ce sen razlikovati od onoga sto se obicno cuje.
Ovo sam napisao prije nego sam procitao gornji post od brata gere, ali to sto sam napisao zadrazavam bez brisanja, jer mislim tako.
Samo ne vidim ako aludiras na Kur'an da propovijeda drugaciji princip nego Evandjelje?
Nisamjos naisao na ozbiljnu primjedbu.
Govorio ga je Isus, koga vi, da ponovim, skoro nikada ne citirate.
Zasto?
Zboga toga je bar ovaj dio foruma jako frekventan, i mislim da veoma ucimo jedni od drugih, sto je u stvari najvaznije.
Ne moramo se slagati s onim sto citamo, ali ipak naucimo nekek sasvim nove stvari, ako nista drugo utvrdimo da svi ljudi ne misle isto.
Ako bih nekome mpgao dati najvece prioznanje za najtolerantniji forum u ex.YU, dao bih ga tebi Jurivaka, jer iako tolerantan diskusuje ne poprimaju ni vulgarne ni banalne tonove.
Uvbijedjen sam sto i moji sagovornici misle jednako.
Sljedeci kojima zahvaljujem sto me trpe jesu moja draga braca po Bogu, koji se ovdje potpisuju i trose vrijeme i strpljenje (kao i ja) da kazu ono sto msile i osjecaju.
Pa iako nemamo uvijek ista misljenja ostajemo na fonu medjusobnog uvazavanja. Na taj nacin sticemo nesaglediva dobra i mozemo dati primjer ljudima da razlicite religije mogu zivjeti bez medjusobnih fizickih ili svadjalackih obracuna.
Akom imamo jedna visi cilj od nas, bilo da se radi o Bogu bilo o civilizaciji, nase nesuglsice prestaju imati nezeljenu tezinu.
Nadam se da ste mi oprostili dosadfasnje i da cete mi i dalje oprostiti pisanje koje ce sen razlikovati od onoga sto se obicno cuje.
Ovo sam napisao prije nego sam procitao gornji post od brata gere, ali to sto sam napisao zadrazavam bez brisanja, jer mislim tako.
Da li si procitao? Postoji knjiga, prevod s latinskog, preveo sinan Gudzevic. Vrlo interesantno. Vrlo slikovito, mislim da ziv covjek to ne bi mogao izmisliti.Muhammed a.s. je posjetio Raj i Pakao. U tu posjetu pod nazivom Miradzdzd ili Nocno putovanje, uznesen je u nama nevidljivi svijet i prenio ono sto je vidio.
Ha,ha,ha ja nisam odavno cuo takvu glupst sta je stobom Harry?mislio sam da si ozbiljniji momak!!
Evandjelje nema veze s tim. ali Pavle ne propovjeda Evandjelje! U tome je problem: On ukida SZ i uvodi crkvu! Ne Isus.Kaze apostol pavle!!!!! i apostoli!!!
"Ali ako vam čak i mi, ili anđeo sa neba propoveda evanđelje različito od onoga koje smo vam mi propovedali, neka bude proklet!" (Gal. 1:8 EČ)
"Ako ko misli da je prorok ili da je nadahnut, neka razabere da je Gospodnja naredba ovo što vam pišem." (1. Kor. 14:37 EČ)
Amin! nekla bude proklet i andjeo koji to cini i covjek koji to cini!"Ali ako vam čak i mi, ili anđeo sa neba propoveda evanđelje različito od onoga koje smo vam mi propovedali, neka bude proklet!" (Gal. 1:8 EČ)
Samo ne vidim ako aludiras na Kur'an da propovijeda drugaciji princip nego Evandjelje?
Nisamjos naisao na ozbiljnu primjedbu.
Amin! Ja vjerujem da je Evandjelje jedno i da je od Boga Licno!"Tada im Isus odgovori i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koji me je poslao. Ako ko hoće da čini njegovu volju, znaće da li je ova nauka od Boga, ili ja govorim sam od sebe." (Jn. 7:16-17 EČ)
Govorio ga je Isus, koga vi, da ponovim, skoro nikada ne citirate.
Zasto?