Otkricu vam nesto

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Brate, ti si genije. Dok ubijas jedan karakter, pojacavas onaj drugi. Svaka cast. Lazar non-stop place a Misa je uvek junak. Umes da levitiras izmedju lestvica karaktera. Super, iskreno
Da svaki lik ima svoju osobinu mada ovo poglavlje mi je malo krace.Nema veze sledece ce biti duze da nadoknadim.yes3

Dodato posle 11 Sati 58 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Poglavlje 10 Orbita

Sada su plutali u satlu sami samcijati.Delovalo je da im nema spasa.
-Gde li smo sada?
Upita Anja.Petar ko is cuga.
-Ne bi se reklo da smo u buducnosti vec u sadasnjosti samo moramo da dodjemo do zemlje.
-Da,da samo toliko.
Rece Lazar.Petar mu uzvrati
-Pa sta ako nadjemo prikladna odela i ako se snadjem da pokrenem ovo cudo izbavicemo se iz orbite.
-A ako si tako pametan gde cemo da nadjemo gorivo za ovo kada sam ja probao da ga upalim.
Rece Lazar.
-Neznas ti nista pusti mene.
Posle 5 minuta bez uspeha Petar odustade.
-Nema sanse da ga upalimo moracemo do Marsa on nam je blizi.
-Zasto do Marsa?
Rece Lazar.Pa ja sam slusao na geografiji.Na Marsu ima gasova koji nam mogu koristiti.Uzviknu Petar.
-Streberu.
Tiho promumlja Lazar.Misa se ukljuci:
-A kako cemo stici na Mars kada nemamo goriva ni malo.
-Imamo u ostavi tu uvek ima hajde idemo ga potraziti.
Rece Petar.

Poglavlje 11 Putovanje na Mars

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
Mars ... nemoj da pises dok ne odem po cokoladice. kad se vec radi o avanture, moram da se spremim kompletno:D.

zezam se. samo nastavi i bez zurbe

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Poglavlje 11 Putovanje na Mars

Misa i Petar su otisli da provere ostavu,a ostali su ostali u glavnoj prostoriji i cekali ih.Dugo su trazili malo goriva ali bilo je uzaludno_Onda se Petar doseti da su goriva uvek ispod ostave sakrivena.Misa je nasao mala vratanca.Petar se spustio i bingo bile su 2 velike metalne posude sa gorivom.Bili je dovoljno.Kada su ih odneli gore svi su bili srecni jer ce se vratiti kuci.
-Petre sipaj gorivo u rezervoar idemo na Mars.
Petar ucini tako_ON rece:
-Kapetane Miso spremni smo.Pali motore.
I satl se pokrene.Lagano su se priblizavali Marsu.Svemir je bio tako lep i nemoguce ga je detaljno opisati.Anja zaljubljenica u svemir se nije mogla odlepiti sa prozora.Tako su se sve vise i vise priblizavali Marsu da jednostavno nisu mogli da cekaju da napune gorivo i da se vrate kuci.
-Miso za koliko stizemo?
Upita Vanja.Misa mu zadovoljno odgovori
-Za oko 10-ak minuta.
Vanja se nasmesi i opusti.Konacno stigose na Mars.Bio je tako crven kao najcrvenija ruza.Oni obukose svemirska odela i Misina noga kroci na Mars.

Poglavlje 12 Kobna smrt

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
imas jedan ispad. ako su nasli gorivo mogli su se odmah vratiti kuci i ne bi bilo potrebe ici na Mars. mozda bi mogao dati neoboriv razlog zasto su morali ici bas na Mars. Recimo nesto kao: Kapiju za portal ka Zemlji mogli su otvoriti jedino sa Marsa pa da to ubacis. Inace, odlican si, umes da zaostris kad treba.

Ne ljuti se na mene, ovo je samo prijateljski savet

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
imas jedan ispad. ako su nasli gorivo mogli su se odmah vratiti kuci i ne bi bilo potrebe ici na Mars. mozda bi mogao dati neoboriv razlog zasto su morali ici bas na Mars. Recimo nesto kao: Kapiju za portal ka Zemlji mogli su otvoriti jedino sa Marsa pa da to ubacis. Inace, odlican si, umes da zaostris kad treba.

Ne ljuti se na mene, ovo je samo prijateljski savet
Bili su jako udaljeni od zemlje a jako blizu Marsu nebi imali dovoljno goriva da stignu do Zemlje.A i cesme vise nema unistio ju je Misa secas se u poglavlju Dzumbus

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
Poglavlje 12 Kobna smrt

Svi su ubrzo izasli i poceli su da prikupljaju gas da bi se vratili kuci.
-Jos nemamo dovoljno treba nam jos kupite sto vise gasa.
-Razumem kapetane Miso
Rece Petar.Zadrzali su se poprilicno na Marsu.Goriva je bili jako malo nece uspeti ni za godinu dana.U tom momentu su primetili da nema Vanje.Krenuli su da ga traze.Svida su pretrazivali ali njemu ni traga ni glasa.Kasnije su primetili da nema ni Lazara.Uhvatila ih je panika gde li su?Zapitali su se osali.Nastavili su da ih traze.Misa je odjednom upao u neku rupu i Anja i Petar su skocili za njim.Pali su i jako su se ugruvali.
-Nemoguce u Marsu ima gravitacije.
Rece Petar.Ispred njih su izasli mali zeleni vanzemaljci.Nisu mogli da veruju da vanzemaljci postoje.Ali ipak vanzemaljci su im nesto pricali ali niko nije mogao da razume njihov jezik.Vanzemaljci su ih odveli kod glavnog gde su bili Vanja i Lazar.Bili su srecni sto se opet vide.
-Vi ljudi sta vas dovodi na moju planetu?
Mi moramo da se vratimo na zemlju pa smo dosli da uzmemo malo gasa nemamo dovoljno.Vanzemaljec se nasmeja i rece drugom nesto na svome jeziku.
-Ovo je O-222 moj najbolji i najpametniji vanzemaljac on ce vam pomoci da se vratite kuci.
Vanzemaljac ode do satla i brzom brzinom im napuni gorivo pomocu neke cudne stvarcice.O-222 rece.
-Ja cu poci sa vama da istrazim Zemlju ako se ne lljutite.
-Ne nikako podji sanama.
O-222 se uznemiri i rece:
-Ulazite u satl nemamo vremena.Kometa ce udariti u Mars.
Svi potrcase u satl a Vanja se okliznu i padne.Misa pokusa da izadje da mi pomogne ali je satl bio zakljucan i vec je krenuo.Vanja se okrenuo ka kometi koja je isla pravo u njega i nasmesio se i poceo je da peva.
-,,Blistaj blistaj zvezdo mala kolko blistas ka…
Kometa ga udari i verovatno ubi.Misi je krenula suza na oko_Odjednom je cuo melodiju pesme koje je Vanja pevao ali to mu se samo ucinilo.
Vanja je umro.

Poglavlje 13 Zemlja

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
trebalo je da me upozoris ranije na iznenadne smrti. ubacio sam se zestoko tako da si me sad verovao ili ne rasplakao ...

Član
Učlanjen(a)
31.10.2009
Poruka
3.068
trebalo je da me upozoris ranije na iznenadne smrti. ubacio sam se zestoko tako da si me sad verovao ili ne rasplakao ...
Sledece je poglavlje je super.

Dodato posle 14 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Poglavlje 13 Zemlja

Nije se u satlu cuo ni jedan glas.Anja je i dalje plakala.Prizor je bio tako tuzan da niko nebi mogao da izdrzi da ga gleda.Vanzemaljec je podrzavao sve ali bez uspeha.
-Ne znam sta da kazem nije trebalo niko da umre.
-Nisam trebao ni da popijem tu prokletu vodu nista od ovoga se nebi desilo.
-De,de nisi ti kriv Miso.
-Jesam ja kriv ja sam sve zapoceo ja sam pio tu vodu.
Obeshrabreni vanzemaljec se scucuri u cosak i on se stisa.U satlu je bila sada mrtva tisina.Zemlja je bila sve vise.Odjednom je satl postao veoma brz.
-Padamo na zemlju drzite se bice nezgodno sletanje.
Rece vanzemaljac.Misa se drzao i nije smeo da se pusti zemlja je bila tako bliz bar jedno 10 km su bili udaljeni padali su.
-Miso 200 metara do sletanja drzi se.
-Hocu.Svi se drzite cvrsto stigli smo kuci.
-Ali bez Vanje.
Tiho rece Anja.Misa je to cuo i opet se rastuzio.Isli su sve brze.
-Necemo uspeti idemo prebrzo.
-Izvuci pomocne kocnice.
Rece vanzemaljac.
-Kako?
-Crveno dugme jel ga vidis.
Misa klimnu glavom i pritisnu ga ali uzaludno.
-Padamooooooooo.

Poglavlje 14 Povratak u muzej

Poslednja izmena:
Natrag