Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
ne govorim ja o evoluciji nniti je sporim u tom smislu, pa svi smo mi milion puta videli zivotinju kad udje u taj reptilski mozak, mislim kad udje u to stanje, sta zivotinja uradi? ajkula zmija macka kuce krokodil? one saviju ledja ili neke zivotinje posto nemaju ledja sviju vrat da se tako izrazim, pa tako i covek i ti si u nekom posebnom stanju i pogled ti je drugaciji oci su ti nekako krupne, posto postoje pravila i sva su vezana jedna sa drugim, ali pravilo vezano za ovo je ako gledas kao sto gledamo normalno izgubices i u takvim situacijama ako koristis neku tehniku izgubices, sa dti mozes da se setas i daposmatras npr krokodila i sad on ce da bude u jednom mestu da se ne pomera, i sad neko ce mozda da pomisli da je siguran i da moze da pridje blize, onog ttrenutka kad krocis u njegovu zonu napada, on jednostavno reaguje bez ikakvog razmisljanja, on ne razmislja e on sad prilazi ja cu da ga ujedem za nogu pa cu da ga udarim repom itd, to bi bila tehnika jel tako?
moj pokojni ucitelj niije bio biolog ali je bio veliki poznavalac covecijeg tela, sve sto znam o coveku i telu sam naucio od njega
ali ono sto kazem je da sto se tice nauke za sad nema dokaz o povezanosti coveka i majmuna, po kostima koje su iskopali i istrazili, niti ja ovde sporim evoluciju niti pricam o tome, meni je evolucija mozga veoma poznata i kako mozak funcionise i zasto kad staris postajes pametniji zreliji a dok si mlad imas svakakvu blesave ideje pubertet i slicno, ja samo govorim da ono sto su iskopali i istrazili i rekli da za sad nema povezanosti, ako ja lazem onda su oni lagali mene i nas u krajnjem smislu, znaci to su naucne cinjenice koje su dokazali, ali one se ocigledno ne poklapaju sa nekim naukama koje vidim ovde
Ovo sto kazes da nema dokaza u fosilnom zapisu i da je svaki pracovek bio covek a svaki pramajmun je bio majmun, nije tacno. Za svaku vrstu koju ti je Joker naveo mozes da nadjes osobine i sam proceni koji od njih vise lici na majmuna, koji na coveka. Pogledaj opise, pogledaj osobine. To da nema dokaza je stara mantra i laz kreacionista. Bukvalno laz, ne zabuna, laz. Namerno plasirana laz. Vec nekoliko decenija ponavljaju tu laz i ako se covek sam ne potrudi da pogleda i istrazi malo, prihvatice tu laz kao istinu. Motiv za tu laz je vrlo jednostavan. Evolucija iako nema veze sa ateizmom kao i bilo koja grana bilo koje nauke, uvek zgazi na tvrdnju religioznih spisa i kad su mogli pod pretnjom nasilja i smrti da je guse to su radili. Sad kada ne mogu to da rade vise, barem ne u zapadnom delu sveta, sluze se lazima i prevarom. Gomila prodavaca magle. Njihov problem sa evolucijom nije sto ne opisuje neki plemeniti pocetak ljudske vrste, nego je problem sto sa evolucijom nemas Adama i Evu, nemas prvobitni greh i onda prica u Isusu koji umire za nase grhe nema poentu i cela biblijska prica pada u vodu. Zato se sluze lazima i prevarom. Skeptik si po prirodi, ne prihvataj lazi kao cinjenicu i proveri sam te tvrdnje.