U principu ti pokušavaš da napraviš bootabilni dvd sa Win 8.1 instalacijom. Odneseš kod prijatelja i kod njega ne izbacuje nikakvu grešku. Jeste li pokušali butati kod prijatelja, odnosno kako ste ga isprobali kod prijatelja. Ja koristim Ashampoo Burning Studio 14.0.5 a cd-ove i dvd-ove koristim najjeftinije. Primijetio sam da kod svakog dvd-ja koji narežem ako sam uključio verifikaciju narezanog materijala izbaci mi poruku kao i kod tebe. Verifikacija nije uspjela i narezani materijal neće dobro raditi. Međutim sve što narežem je u savršenom stanju. Ali kod tebe me malo buni što si prije napisao "istu takvu obavest dobivam prilikom setup:setup.exe(entry point not found)". Nekako mi je sve to zamršeno....
win xp i sedmica sam narezao ni sam ne znam koliko ali ovakvu grešku nisam nikad dobivao
bez obzira da li čekiram verify ili ne
ako dobijem ovakvu obavest tj.logo od microsofta nakon prženja znadem da je cd/dvd bootabilan
ovdje sam stavio za xp,mada je i za sedmicu slično(radi se o plavom logu koji dobijem nakon što ubacim dvd u kućište
welcome to microsoft win xp
_what do you want to do
_install win xp
_learn more about the setup
_install optional windows components
_perform aditional tasks
check system compabality
kod osmice je to skraćeno na 2 dela
da bi potvrdio da je sve u redu započnem instalaciju i ako neću da instaliram normalno izađem sa F3 iz setup-a
E sada je problem sa ovim dvd-om.Nakon što ga ubacim u kućište dobivam onakvu poruku
tad mi je jasno da neću moći instalirati windows,što se i potvrdi kada pokušam da ga instaliram
što se tiče samog dvd on je bootabilan 100%
ali je problem verovatno u O.S jer kod njega na sedmici bootuje a kod mene na xp neće