*** Original ESD Windows 8.1 Core/Professional x86/x64 ***

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
pozdrav.skinuo sam win.8.1 sa prvog posta,hash vrednost proverio i ona se poklapala.
spržio pomoću imgburna brzinom 2x
dobivam sledeće obavesti nakon što verify bude gotov .istu takvu obavest dobivam prilikom setup:
setup.exe(entry point not found)
the procedure entry point_CxxFrameHandler3 could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll
the file autorun.dll could not be loaded or is corupt,setup cannot continue.error code is 0X7F
zbog čega se ovo dešava pošto vidim da sam jedini sa ovim problemom

Da se malo uključim u burnu raspravu. Samo mi malo pojasni, pošto nisam najbolje razumio. Kada ti tačno dobijaš ovu grešku. Kada ti iskoči prozor sa ovim obavještenjem...

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
Da se malo uključim u burnu raspravu. Samo mi malo pojasni, pošto nisam najbolje razumio. Kada ti tačno dobijaš ovu grešku. Kada ti iskoči prozor sa ovim obavještenjem...
ovu grešku dobijem nakon što spržim dvd
ako sam čekirao "verify" dobijem je odmah nakon toga
znači ,nema oni standardni"logo" kao npr.kod win xp ili sedmice gdje me pita šta hoću da uradim
hajde,mislim pokušati ću da vidim da li će bootati
u biosu stavim na cd/dvd
ubacim dvd u kućište
restartujem komp
neće da bootuje
taj isti dvd odnesem kod prijatelja koji koristi win 7,32bitni
kod njega ne prikazuje tu grešku,sve je kako treba

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
znači ,nema oni standardni"logo" kao npr.kod win xp ili sedmice gdje me pita šta hoću da uradim
u biosu stavim na cd/dvd
ubacim dvd u kućište
restartujem komp
neće da bootuje

U principu ti pokušavaš da napraviš bootabilni dvd sa Win 8.1 instalacijom. Odneseš kod prijatelja i kod njega ne izbacuje nikakvu grešku. Jeste li pokušali butati kod prijatelja, odnosno kako ste ga isprobali kod prijatelja. Ja koristim Ashampoo Burning Studio 14.0.5 a cd-ove i dvd-ove koristim najjeftinije. Primijetio sam da kod svakog dvd-ja koji narežem ako sam uključio verifikaciju narezanog materijala izbaci mi poruku kao i kod tebe. Verifikacija nije uspjela i narezani materijal neće dobro raditi. Međutim sve što narežem je u savršenom stanju. Ali kod tebe me malo buni što si prije napisao "istu takvu obavest dobivam prilikom setup:setup.exe(entry point not found)". Nekako mi je sve to zamršeno....

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
U principu ti pokušavaš da napraviš bootabilni dvd sa Win 8.1 instalacijom. Odneseš kod prijatelja i kod njega ne izbacuje nikakvu grešku. Jeste li pokušali butati kod prijatelja, odnosno kako ste ga isprobali kod prijatelja. Ja koristim Ashampoo Burning Studio 14.0.5 a cd-ove i dvd-ove koristim najjeftinije. Primijetio sam da kod svakog dvd-ja koji narežem ako sam uključio verifikaciju narezanog materijala izbaci mi poruku kao i kod tebe. Verifikacija nije uspjela i narezani materijal neće dobro raditi. Međutim sve što narežem je u savršenom stanju. Ali kod tebe me malo buni što si prije napisao "istu takvu obavest dobivam prilikom setup:setup.exe(entry point not found)". Nekako mi je sve to zamršeno....
win xp i sedmica sam narezao ni sam ne znam koliko ali ovakvu grešku nisam nikad dobivao
bez obzira da li čekiram verify ili ne
ako dobijem ovakvu obavest tj.logo od microsofta nakon prženja znadem da je cd/dvd bootabilan
ovdje sam stavio za xp,mada je i za sedmicu slično(radi se o plavom logu koji dobijem nakon što ubacim dvd u kućište

welcome to microsoft win xp
_what do you want to do
_install win xp
_learn more about the setup
_install optional windows components
_perform aditional tasks
check system compabality
kod osmice je to skraćeno na 2 dela
da bi potvrdio da je sve u redu započnem instalaciju i ako neću da instaliram normalno izađem sa F3 iz setup-a

E sada je problem sa ovim dvd-om.Nakon što ga ubacim u kućište dobivam onakvu poruku
tad mi je jasno da neću moći instalirati windows,što se i potvrdi kada pokušam da ga instaliram
što se tiče samog dvd on je bootabilan 100%
ali je problem verovatno u O.S jer kod njega na sedmici bootuje a kod mene na xp neće

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
win xp i sedmica sam narezao ni sam ne znam koliko ali ovakvu grešku nisam nikad dobivao
bez obzira da li čekiram verify ili ne
ako dobijem ovakvu obavest tj.logo od microsofta nakon prženja znadem da je cd/dvd bootabilan
ovdje sam stavio za xp,mada je i za sedmicu slično(radi se o plavom logu koji dobijem nakon što ubacim dvd u kućište

welcome to microsoft win xp
_what do you want to do
_install win xp
_learn more about the setup
_install optional windows components
_perform aditional tasks
check system compabality
kod osmice je to skraćeno na 2 dela
da bi potvrdio da je sve u redu započnem instalaciju i ako neću da instaliram normalno izađem sa F3 iz setup-a

E sada je problem sa ovim dvd-om.Nakon što ga ubacim u kućište dobivam onakvu poruku
tad mi je jasno da neću moći instalirati windows,što se i potvrdi kada pokušam da ga instaliram
što se tiče samog dvd on je bootabilan 100%
ali je problem verovatno u O.S jer kod njega na sedmici bootuje a kod mene na xp neće

Samo butanje nema veze sa operativnim sistemom jer to se radi prije pokretanja windowsa....Narezivanje botabilnog dvd-a u neri se to radi preko opcije Image Recorder a u Ashampoo preko opcije Nareži sliku ili Burn the image. Vjerujem da je i u ostalim programima ovako. Ja mislim da taj dvd ili nije narezan kako treba ili ti je slika diska oštećena ili ta tvoja optika ne valja...

picture1.png

picture2.png

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
Hvala ti na velikom trudu koji ulažeš da pokušamo naći rešenje ovoga problema
Rešenje je po meni jedino da napravim bootabilan usb i pokušam tako da instaliram osmicu
Radi se o rešenju na koji me je uputio sHAKaJaada i gledajući preko ostalih foruma
To što ti pržiš cd/dvd sa nerom/ashampoom a ja sa img burn i power iso ne igra neku veliku ulogu jer
"princip je isti ostalo su nijanse"
Jer kako mogu tražiti grešku u programu za prženje kad sam sa istim napravio ne znam ni sam koliko win xp/7 i
kad taj isti dvd funkcionira kod moga prijatelja tj.sa istim može instalirati win 8.
ukazati ću ti još jednom preko ovoga linka da nisam samo ja sa ovakvim problemom i da koliko mogu videti/razumeti niko ne traži rešenje u vidu promene programa za prženje 'The procedure entry point CxxFrameHandler3 could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll'

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Hvala ti na velikom trudu koji ulažeš da pokušamo naći rešenje ovoga problema
Rešenje je po meni jedino da napravim bootabilan usb i pokušam tako da instaliram osmicu
Radi se o rešenju na koji me je uputio sHAKaJaada i gledajući preko ostalih foruma
To što ti pržiš cd/dvd sa nerom/ashampoom a ja sa img burn i power iso ne igra neku veliku ulogu jer
"princip je isti ostalo su nijanse"
Jer kako mogu tražiti grešku u programu za prženje kad sam sa istim napravio ne znam ni sam koliko win xp/7 i
kad taj isti dvd funkcionira kod moga prijatelja tj.sa istim može instalirati win 8.
ukazati ću ti još jednom preko ovoga linka da nisam samo ja sa ovakvim problemom i da koliko mogu videti/razumeti niko ne traži rešenje u vidu promene programa za prženje 'The procedure entry point CxxFrameHandler3 could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll'

Nisam ja ni rekao da mijenjaš program za prženje. Ja sam ti samo objasnio kako ide narezivanje sa ova dva programa. Napravi onda bootabilni usb, pa to je bar lako....

Učlanjen(a)
21.06.2011
Poruka
3
pozdrav.. skinio sam Win8 s linka iz prvog posta, x86 sa Update-om sa direkt linka i SHA-1 vrijednost mi se ne poklapa..

File: WIN81U1-X86-4065105-WWW.SOFTWARE182.COM-.iso
SHA-1: 54b8572556b316a6bece54c5033564e3296f5951, a treba biti C2D6F5D06362B7CB17DFDAADFB848C760963B254

i sad mi nije jasno sta dalje, instalirati ili ne ??
i jos jedno pitanje, moze li se instalirati sa prijenosnog harda (znam kako, al ne znam dal ima kakve veze)? hvala

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
pozdrav.. skinio sam Win8 s linka iz prvog posta, x86 sa Update-om sa direkt linka i SHA-1 vrijednost mi se ne poklapa..

File: WIN81U1-X86-4065105-WWW.SOFTWARE182.COM-.iso
SHA-1: 54b8572556b316a6bece54c5033564e3296f5951, a treba biti C2D6F5D06362B7CB17DFDAADFB848C760963B254

i sad mi nije jasno sta dalje, instalirati ili ne ??
i jos jedno pitanje, moze li se instalirati sa prijenosnog harda (znam kako, al ne znam dal ima kakve veze)? hvala

SKIDAJ DRUGI, TO JE NEISPRAVNO

UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
u biosu stavim na cd/dvd
ubacim dvd u kućište
restartujem komp
neće da bootuje
Isključi opciju "Verify"!

Koristite USB za Win 8.1!

Natrag