Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ponovicu post, ne znam jel to dozvoljeno i gde je urednik?

Al evo:

Ovo je iz zaostavstine Elen White, sliku su promovisali Elen White i James White, originalno u ''Velikoj Borbi'' 1874.

Litografija sa svevidecim okom, je pokazana Jamesu White-u od strane M. G. Kellogg-a u ranim 1870-im, posto mu se svidela on ju je publikovao..

To je dokaz da vam je okultizam prisutan od samih pocetaka.
(na slici se vide 10 Bozjih zapovesti okacene o drvo a izmedju njih je svevidece oko..)

Photograph-from-Ellen-White-Estate-2013-August.jpg

U narednim verzijama ovo svevidece oko je uklonjeno a slika je preradjena:

The-Way-of-Life.jpg

Svima je poznato, da su gotovo svi pioniri adventizma bili masoni, kako onda poricati ukljucenost okultnog u vas nastanak?
To je apsolutno nemoguce..

Sve ono zasta nas optuzujete imate i vi..
Zato vise necu da slusam da nazivate pravoslavnu crkvu paganskom, jer i vi imate paganske - ''satanisticke korene''.

PC promoviše spiritizam.

Javljanje patrijarha Pavla.

Ta nemoj mi kasti ''promovise spiritizam''?
Hoces mi ti konacno dati DOGMU CRKVE GDE ONA UCI VERNIKE DA ''PITAJU MRTVE''????

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire,oni su se zbunili hteli su zapravo postaviti tekst razgovora veštice Jelene sa crknutim masonom ali pogrešno klikuše.
Mene uvek obraduje kad vidim onaj čarobni krug uhvaćenihzra promrzle ručice gde kažu da prizivaju blagoslov,koliko tek blagoslova sa Oriona prizvaše Hitlerovi ortaci ,,Crno sunce,, kad dobiše nacrt letećih tanjira i atomsku bombu...pazi ti nemoj ih ljutiti mogu i oni dobiti neki nacrt pa da polete ko zna Orion ima raznih iznenađenja i datuma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ove slike nemaju veze sa prisutnoscu okultizma u Adventizmu, i pitanje je koja je original a koja falsifikat.

Osim toga, pobude iz kojih neko moze staviti odredjenu sliku mogu biti razlicite, ali za protivnike uvek postoji jednostranost.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Šta je bitno oko, bitna je nauka da li je istinita ili lažna i rodovi.

Tačno,može biti i sa jednim okom satanista.
Orion je svu istinu sručio veštici sa kristalnim zubima koja govori o kraju sveta i može da govori a što nebi kad joj je rečeno kao i Mileru i Raselu isti anđeo ih poučavao.

Rekoh li ja da je ponos i ubeđenje opasna stvar.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slava Bogu i na Ellen White, i na njegovoj crkvi, a svim lazama, klevetnicima, i covekomrscima, sramota i prekor od Gospoda.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne verujem koliko slepoce i zatvaranja ociju pred dokazima?
Laodikeja uzmi pa proveri da li je ova slika stampana u prvom izdanju Velike Borbe pa ces onda nesto i shvatiti..

__________________________________________________________________________________________

Tripo, ti si neverovatan covek: ''rod i dela'' trazis?
Vec sam odgovorio na to i ti si taj post izbegao, jer sam dokazao da se ''rodovima ne moze meriti istinitost necije nauke''.
Tvrdoglavost se zaista isplati ako hoces ostati slep.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, napisao sam PITANJE JE, a ne da je to sigurno tako, a odgovor u vezi toga sam vec dao, ovde u suzenoj verziji, a na temi ADVENTISTI kompletan odgovor.

Osim toga, pobude iz kojih neko moze staviti odredjenu sliku mogu biti razlicite, ali za protivnike uvek postoji jednostranost.

Ti si napomenuo da je Pravoslavnu crkvu osnovao Hristos.
Skokni do teme Adventisti, i procitaj pazljivo moja poslednja dva komentara.

Natrag