Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato ne treba verovati ni u jedno, ni u reinkarnaciju, ni u zagrobni zivot gde dusa ili duh napustaju telo i zive u bestelesnom obliku - jer oba ucenja su mnogobozacka.

Jedino je sigurna vera u vaskrsenje, i jedino su u njega verovali apostoli, i o njemu govorili i pisali.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato ne treba verovati ni u jedno, ni u reinkarnaciju, ni u zagrobni zivot gde dusa ili duh napustaju telo i zive u bestelesnom obliku - jer oba ucenja su mnogobozacka.

Jedino je sigurna vera u vaskrsenje, i jedino su u njega verovali apostoli, i o njemu govorili i pisali.

Svasta, kakva logika?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pitam ja tebe, kako mu je onda preneo licnost?
Po vama, nema "prenosenja licnosti" , vec se "licnost formira" formiranjem tela - kako je Isus onda znao za svoju "preegzistenciju"???

(Adventisti uce INKARNACIJU, da je Isus INKARNIRANI BOG, malo se informisi, time indirektno priznaju mogucnost postojanja duse)

Dalje Reinkarnacija je po vama "seljenje duse".
Ako je tako, onda se i Isus "reinkarnirao" - njegova preegzistrana dusa je usla u ljudsko telo, telo je umrlo, dusa izasla i on se "inkarnirao u drugo nebesko telo" .

Ne znaš ni šta je vaskrsenje. vidiš da si se ovdje izgubio u filozofiranju. A ti znaš šta je Bog uzeo? Pa učenje tvoje crkve je da je duša besmrtna i da je to duhovna osoba. I tvoje učenje me ne zanima. Ja ovdje obaram učenje tvoje crkve.

ADVENTISTI UCE INKARNACIJU - DA JE ISUS INKARNIRANI BOG.
ONDA I VI UCITE ISTO.

Kakve veze ima dolazak Isusa u tijelo sa ovim? Baš lupaš. Nemaš istinu pa širiš temu.

Hoćeš sljepilo svoje crkve da pripišeš nama. Ko vam je kriv što učite duha Kaspera.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne znaš ni šta je vaskrsenje. vidiš da si se ovdje izgubio u filozofiranju. A ti znaš šta je Bog uzeo? Pa učenje tvoje crkve je da je duša besmrtna i da je to duhovna osoba. I tvoje učenje me ne zanima. Ja ovdje obaram učenje tvoje crkve.

Bice da se izgubio onaj koji nije dao odgovor na postavljeno pitanje..

Kakve veze ima dolazak Isusa u tijelo sa ovim? Baš lupaš. Nemaš istinu pa širiš temu.
Hoćeš sljepilo svoje crkve da pripišeš nama. Ko vam je kriv što učite duha Kaspera.

Molim?
Pa ti si govorio o Inkarnaciji Isusa i coveka a ne ja.

Evo sta si rekao:
Dakle učite inkarnaciju, a ne vaskrsenje.

Ja sam odgovorio:

ADVENTISTI UCE INKARNACIJU - DA JE ISUS INKARNIRANI BOG.
ONDA I VI UCITE ISTO.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razlika izmedju reinkarnacije i Hristovog utelovljenja je u tome sto Isus nije pre utelovljenja bio bestelesni duh onakav kakav navodno poseduju ljudi nakon smrti, vec je bio Bog u telu i sa osobinama Bozanskog bica.

Hristovo utelovljenje je bilo cudo koje podrazumeva da je Bog preuzeo ljudsko telo.

On je mogao jednostavno sici sa neba u telu - otelotvoriti se, ali se namerno rodio u telu zene Marije preuzevsi deo ljudske prirode ali ne prestavsu ujedno biti Bog, da bi mogao proci sve sto covek prolazi ( glad, zedj, tugu, odbacenost, patnju, bol, smrt.. ) i da bi se izjednacio sa covekom i dao mu primer poniznosti i poslusnosti, jer je jedino tako mogao pomoci coveku da tim istim primerom zivi, umre, i bude vaskrsnut o vaskrsenju mrtvih.

Imam samo jedno pitanje.

Ako bestelesni Duh napusta telo nakon smrti kao svesni elemenat, i po nekima on lebdi nad svojim telom i gleda ga, da li to znaci da taj duh moze svojevoljno da se vrati u svoje telo kako bi ono ozivelo, ili pak u neko drugo telo koje je u tom casu umrlo?

Hvala.

Misao koja mi se sada javlja je sledeca, da po toj teoriji neki takav navodni duh moze ukrasti telo drugog coveka, sto bi znacilo da i u duhovnom svetu vlada kriminal, i konflikti takve vrste, i da je i tamo potrebna brigada policijskih duhova:)

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Misao koja mi se sada javlja je sledeca, da po toj teoriji neki takav navodni duh moze ukrasti telo drugog coveka, sto bi znacilo da i u duhovnom svetu vlada kriminal, i konflikti takve vrste, i da je i tamo potrebna brigada policijskih duhova:)

Vaše učenje nemože uvjeriti nikog , ali ipak imate velki plan kojeg se trebate držat , kao što prikazuje ovaj dole video , možda nekog i ubjedite , daste roboti iz budućnosti .
Isus i Terminator - rođenje isusa
[raw]<iframe width="1480" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/e1FXcbM47xg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Реинкарнација или препорађање (лат. re-incarnatio - поновно утеловљење) је веровање о поновном враћање душе у земаљско тело. Wikipedia

Dakle PC uči reinkarnaciju. Ponovno utjelovljenje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Antonija, Sara Konor takodje u filmu Terminator kaze sledece "JER AKO MASINA TERMINATOR MOZE SHVATITI VREDNOST LJUDSKOG ZIVOTA, MOZDA MOZEMO I MI"

Ovo je ironija, ali istina je da ljudi slabo shvataju vrednost bilo cega.

Ti kazes da nase ucenje ne moze uveriti nikoga, a statistika je ta - da milioni ljudi u svetu godisnje pristupaju Adventistickoj crkvi, shvatajuci istine biblije koje ona propoveda.

Ucenje o vaskrsenju je nepomirljivo sa idejom besmrtne duse, i tu nema kompromisa, a svako neka se moli Bogu i on ce mu otkriti u skladu sa iskrenoscu da spozna ovu istinu.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Natrag