Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dali ti vidiš što pišeš??????????????????????????????????????????
Čitala sam sve ispred , dao si se isprovicirat .

Ma nije,hteo je udovoljiti tuđem egu jer hrabri su uvek spremni slabijem reći kako su oni zapravo slabi da udovolje mališi.
Onaj ko zna taj ne pati zbog udovoljavanja iskompleksiranoj osobi već s lakoćom daje igračku koja će će zadovoljiti mališu iako je igračka imaginacija.

UVEK,onaj koji popusti je jači i pametniji.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dali ti vidiš što pišeš??????????????????????????????????????????
Čitala sam sve ispred , dao si se isprovicirat .

Nije se Mire isprovocirao, vec daje Tripu ono sto on zeli cuti, on tako misli da je pravoslavna crkva satanisticka i spiritisticka, tamo po njemu caruje satana, a namesnik mu je antihrist u Rimu.
Ocekivao sam da ce na to reci amin, al je lukav jer zna da cemo ga onda optuziti..

Pa mora se isprovocirati kada je dobio dokaze da mu crkca promoviše spiritizam i kada nema adekvatnog odgovora.

Bas su ti jaki dokazi da ih treba komentarisati :)
Kao onaj tvoj gornji biser da ''PRAVOSLAVNA CRKVA UCI REINKARNACIJU''

:roll:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bas su ti jaki dokazi da ih treba komentarisati :)
Kao onaj tvoj gornji biser da ''PRAVOSLAVNA CRKVA UCI REINKARNACIJU''

Da uči reinkarnaciju. To sam dokazao. Najveće sljepilo nekoga je da ne zna ni šta uči. Tako je i vaše crkve. Vaš opis duše je reinkarnacija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vaš opis duše je reinkarnacija.

Napustanje tela od strane duse, ili takozvano "seljenje duse" jeste povezano sa reinkarnacijom, jer ako dusa napusta telo i ponovo se u njega vracam bilo odmah ili o vaskrsenju - to je bukvalno reinkarnacija, i ona se po tom ucenju moze useliti u bilo koje telo, i onda se setiti da je nekada zivela na zemlji.

U svakom slucaju - ucenje po kome dusa ili ak duh nastavljaju da zive nakon smrti tela, je mnogobozacko ucenje..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakva reinkarnacija, sramota je sta pricate.
Reinkarnacija podrazumeva preegzistenciju duse, i njeno seljenje iz tela u telo "uvek iznova", koje ne mora biti nuzno covek, sto ovde nije slucaj.

"Reinkarnacija (ponovno utelovljenje) je verovanje po kome je sadašnji život SAMO JEDNA OD MNOGOBROJNIH INKARNIRANIH (utelovljenih) formi, koje čovek mora da prođe na svom putu ka savršenstvu."

U slucaju Isusa, mogli biste da tvrdite neku vrstu "reinkarnacije"(seljenje preegzistirane duse) , iako se teoloski to zove "inkarnacija" , kada Isusova Dusa ulazi u zemaljsko telo, sto ce se desiti i prilikom vaskrsenja tela svakog coveka.

Zasto to u slucaju Isusa "moze" a u slucaju vaskrslih "ne moze" biti?

I na kraju, sramota je da ne poznajete osnovne teoloske termine, pa "inkarnaciju" nazivate "reinkarnacijom".

Inkarnacija je - "useljenje duse u telo".

Reinkarnacija je - "ponovno(neprestano) seljenje dusa".

U Hriscanstvu ne postoji "reinkarnacija" vec "vaskrsenje"(ozivljavanje).

Sramota je na sta ja sve treba da odgovaram i slusam, i vi sebe nazivate poznavaocima teologije...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kakva reinkarnacija, sramota je sta pricate.

Kako ne učite kada kažete da se duša vraća u tijelo. Male razlike sa istočnjačim eligijama nisu dkaz da ne učite.

Reinkarnacija podrazumeva preegzistenciju duse,

Šta je to bitno ako učite da duša izlazi iz tijela i opet se vraća u tijelo.

i njeno seljenje iz tela u telo "uvek iznova",

Isto koment. kao i prethodni.

"Reinkarnacija (ponovno utelovljenje) je verovanje po kome je sadašnji život SAMO JEDNA OD MNOGOBROJNIH inkarniranih (utelovljenih) formi, koje čovek mora da prođe na svom putu ka savršenstvu."

Reinkarnacija je i ono što sam ja dao sa wikiped. a koje odgovara vašem učenju.

U slucaju Isusa, mogli biste da tvrdite neku vrstu "reinkarnacije"(seljenje dusa) , iako se teoloski to zove "inkarnacija"

To je laž, nije iz Isusa izašla duša nego duh životni.

kada Isusova Dusa ulazi u zemaljsko telo,

Isus je duša, a nije ušla u njega duša nego duh životni. Čitaj malo NZ.

sto ce se desiti i prilikom vaskrsenja tela svakog coveka.

Pa u ljude će ući duh životni. A ne duša.

Zasto to u slucaju Isusa "moze" a u slucaju vaskrslih "ne moze" biti?

Pa nigdje ne izlazi duša i ne ulazi duša.

I na kraju, sramota je da ne poznajete osnovne teoloske termine, pa "inkarnaciju" nazivate "reinkarnacijom".

Očigledno da ti ne znaš šta je duša, a šta duh životni. Brkaš pojmove.

Inkarnacija je - "useljenje duse u telo".

Pa i termin reinkarnacija ima i taj opis. Potpuno nebitno što se u reinkarnaciji to ponavlja. Suštinski je to isti proces.

Reinkarnacija je - "ponovno(neprestano) seljenje dusa".

Već objašnjeno.

U Hriscanstvu ne postoji "reinkarnacija" vec "vaskrsenje"(ozivljavanje).

Pa PC to i ne uči. uči dakle inkarnaciju. Svejedno terminologija je nebitna, bitno je učenje. A ono je suštinski isto Samo je razlika u ponavljanju. Ako sam te ejdnom udario onda sam te udario. Više puta ili jednom je udaranje ili udarac.

Sramota je na sta ja sve treba da odgovaram i slusam, i vi sebe nazivate poznavaocima teologije...

sramota je što to uči tvoja crkva jer to nije biblijsko.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rekao sam, Isusova preegzistirana Dusa ulazi u telo. Ti kazes "to je Duh zivotni".

Pitam ja tebe, kako mu je onda preneo licnost?
Po vama, nema "prenosenja licnosti" , vec se "licnost formira" formiranjem tela - kako je Isus onda znao za svoju "preegzistenciju"???

(Adventisti uce INKARNACIJU, da je Isus INKARNIRANI BOG, malo se informisi, time indirektno priznaju mogucnost postojanja duse)

Dalje Reinkarnacija je po vama "seljenje duse".
Ako je tako, onda se i Isus "reinkarnirao" - njegova preegzistrana dusa je usla u ljudsko telo, telo je umrlo, dusa izasla i on se "inkarnirao u drugo nebesko telo" .

Dakle po vama i Biblija uci reinkarnaciju a ne samo crkva..

Ovo je zlonamerno igranje terminima, Biblija nigde ne uci reinkarnaciju(to je nesto sto se ponavlja iznova i iznova), niti to uci crkva...

Poslednja izmena:
Natrag