Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire izmisljas.

U tradicionalnim crkvama Pravoslavlja postojei svevideca oka, piramide, okultni znaci rukomm, sunca, ptice fenix simhbola sotone, pentagrami unuta kruga, horoskopski zodijaci, mnogobozacki stubovi, mnogobozacka okultna ucenja i obicaji.. Pozabavi se time, nemoj traziti iglu u plastu sena koja ne postoji kod drugih..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire izmisljas.

U tradicionalnim crkvama Pravoslavlja postojei svevideca oka, piramide, okultni znaci rukomm sunca, ptice fenix simhbola sotone, pentagrami unuta kruga, horoskopski zodijaci, mnogobozacki stubovi, mnogobozacka okultna ucenja i obicaji.. Pozabavi se time, nemoj traziti iglu u plastu sena koja ne postoji kod drugih..

Postoji i kod vas isto to dokazao sam..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji, to su samo geometrijski oblici tavanica, krova, prozora, itd.
Ne postoje vidljivi planski postavljeni simboli, niti Adventisti imaju bilo kakve obicaje, radnje, polozaje ili akcije rukom, i ucenja koja bi ih povezala sa bilo cime okultnim.

Ako bi geometrijske oblike tavanice prikazali kao namerno napravljene sa nekakvom zlom namerom, tada niko ne bi dosao do rezultata, jer danas postoje razliciti oblici bilo gde u svetu gradjevinarstva, pa i prirodi, i tada bi morali da osudimo sve ljude da su okultisti, cak i Boga koji je stvorio cvece u obliku pentagrama ili zvezda.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne postoji, to su samo geometrijski oblici tavanica, krova, prozora, itd.
Ne postoje vidljivi planski postavljeni simboli, niti Adventisti imaju bilo kakve obicaje, radnje, polozaje ili akcije rukom, i ucenja koja bi ih povezala sa bilo cime okultnim.

Ako bi geometrijske oblike tavanice prikazali kao namerno napravljene sa nekakvom zlom namerom, tada niko ne bi dosao do rezultata, jer danas postoje razliciti oblici bilo gde u svetu gradjevinarstva, pa i prirodi, i tada bi morali da osudimo sve ljude da su okultisti, cak i Boga koji je stvorio cvece u obliku pentagrama ili zvezda.

Laodikeja molim te izvini, ali ja sam postavio simbole..
Hoces reci da ni ovde ne postoji namera?

Kako postoji namera u ovim simbolima, tako postoji namera graditelja koji je sagradio ovu crkvu:

Kosena_church_Matatufu-280x300.jpg

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A znaci Adventista, ne okultni simbol ili piramidua.

Za ostalo sam bjasnio.
Ti simboli na odredjenim publikacijama su uneti od strane jezuita koji su infiltrirani u Adventizam sa ciljem kompromitovanja i unistenja organizacije.

Pogledaj i procitaj ovo, korisno je.

Jezuitska zakletva.

Sine moj, sada si naučen da igraš prikriveno - među rimokatolicima da budeš rimokatolik i da špijuniraš sopstveno bratstvo; da ne veruješ ni jednom čoveku, niti u jednog čoveka; među reformistima da budeš reformista, među hugenotima da budeš hugenota, među kalvinistima da budeš kalvinista. Među protestantima da budeš protestant i pridobijanjem njihovog poverenja da držiš čak i besedu sa njihove propovedaonice i da ih potkazuješ svom silinom svoga bića naše svete religije i našeg pape. I da si u stanju da se spustiš tako nisko da postaneš Jevrejin među Jevrejima, što će ti omogućiti da prikupiš sve informacije za svoj Red kao odani vojnik pape.

Naučen si da podmuklo seješ seme mržnje i ljubomore medju narodima, regionima i državama koje žive u miru, i podstičeš ih na krvava dela, gurajući ih u ratove jedne protiv drugih, i da kreiraš revolucije i građanske ratove u zemljama koje su nezavisne i prosperitetne, izigravajući da neguješ umetnost, nauku i uživanje u blagodetima mira. Da učestvuješ na strani boraca i da igraš u tajnosti sa svojom braćom jezuitima, koji mogu biti na istom poslu na suprotnoj strani u ratu, ali da se otvoreno suprostavljaš onome za koga bi mogao biti povezan. Samo Crkva na kraju mora da izvuče dobit iz uslova koji će biti sastavni deo konačnog mirovnog sporazuma i koji će opravdati sva sredstva”.

Naučen si sada svojim dužnostima špijuna, da prikupljaš sve statističke podatke, činjenice i informacije od svakog izvora; da se dodvoravaš kao poverljiva osoba u poznatim krugovima protestanata i jeretika svakog nivoa i svake ličnosti, kao i bankara, trgovca, advokata, među učenicima škola i studentima, u parlamentima i zakonodavstvu, u državnom pravosuđu i da budeš ’sav prtljag svim ljudima’ za dobro pape, čije smo sluge do svoje smrti.

Primio si sve instrukcije pre nego si posto iskušenik, i služio si kao pomoćnik, ispovednik i sveštenik, ali nisi bio okružen sa svim neophodnim da bi komandovao armijom Lojole u službi pape. Moraš služiti odgovarajuće vreme kao sredsvo i izvršilac naređenje svojih nadređenih. Niko ovde ne može komandovati ko nije sebe blagoslovio sa krvlju jeretika. Bez prolivanja krvi ni jedan čovek ne može biti spasen…

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A znaci Adventista, ne okultni simbol ili piramidua.

Zaostalo sam bjasnio.
Ti simboli na odredjenim publikacijama su uneti od strane jezuita koji su infiltrirani u Adventizam sa ciljem kompromitovanja i unistenja organizacije.

Ti si mene pitao ''gde su simboli u crkvama'' ja sam ti pokazao ''logotipe i gradjevine'' koje imaju te iste simbole, tako da ne mozes poreci. Ne ocekujes valjda da postave ocigledno?
A izmedju ostalog i ja svedocim da sam video ''svevidece oko'' na proslavi stogodisnjice crkve, tako da znam da postavljaju i unutra po crkvama..

Dalje, kada govoris o infiltraciji , ne mozes biti u pravu jer masoni su prisutni od samog osnivanja, a osnivaci su bili masoni, i to ne mozes poreci.. Mozda je EGW bila protiv masona ali nikako ne mozes poreci njihovo prisustvo od samih pocetaka, za to postoje materijalni dokazi kao i svedocenja pojedinaca.. Na primer Kainos je postavio jedan video koji to potvrdjuje, postoje svedocenja ljudi u tom videu...

To znaci ako su prisutni od samih pocetaka, suludo bi bilo i pomisliti da je katolicka crkva vec na samom pocetku bila zainteresovana da se infiltrira u grupu ''cekalaca drugog Hristovog dolaska'' jel ta grupa je tada za njih bila totalno nezanimljiva..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Previdjas moje ranije odgovore.

Adventisti su nastali na Americkom kontinentu gde je bila treadicija clanstvo u masonskoj organizaciji.
Ellen White i Adventisti su se jos u pocetku ogradili od masonstva, i upucivali na to da neko ne moze da bude Adventista a da pripada masonskoj organizaciji - o cemu je vec opsirno pisao Marko.
Ovo je dato upravo iz razloga koji sam naveo, sto su Adventisti nastali na tlu gde je tradicija bila da neko bude clan masonske loze.
Mnogi su u Americi pristupali Masonima iz razlicitih pobuda, ugleda u drustvu, privilegija..itd, a ni neznajuci sta je masonstvo u sustini, jer postoji laicko masonstvo koje nema veze sa pravim masonstvom, i postoje redovi koji jedini znaju sustinu same masonerije.
Adventisti jesu organizaciono nastali na Americkom kontinentu, ali od protestanata i reformacije koja je nastala u Evropi, i verski i kulturoloski oni su Evropski protestanti, jer protestantizam nije nastao u Americi vec u Evropi, i oni su nastali od pripadnika razlicitih protestantskih zajednica.

Dakle, moj konacni odgovor je taj, Adventiste nisu osnovali masoni, vec su nastali od pripadnika razlicitih protestantskih crkava.

Dakle, pristup nekih obicnih ljudi gradjana koji su bili pripadnici masona - ne znaci da su masoni osnovali Adventiste, vec cinjenicu da su mnogi iz drugih organizacija i crkava pristupali Adventistima, i crkva popunjavala svoje redove vernika.

To sto recimo danas mnostvo Pravoslavnih ili nekih drugih Hriscana pristupa Adventistima ili drugim crkvama, ne znaci da su te crkve osnovane od tih pridoslica, vec postoje stalna kretanja, ljudi jednostavno dolaze i odlaze.

Adventisti nemaju ni jedno masonsko ucenje, kada se to dokaze onda bi ta tvrdnja mogla da se uzme u obzir, a takvih ucenja i obelezja je mnostvo u tradicionalnim crkvama, i sada mi odgovori, da li ja treba iz tog razloga da zakljucim da su Pravoslavnu crkvu osnovali masoni?

Sto se tice Jezuita, ovo je susta istina..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Previdjas moje ranije odgovore.

Adventisti su nastali na Americkom kontinentu gde je bila treadicija clanstvo u masonskoj organizaciji.
Ellen White i Adventisti su se jos u pocetku ogradili od masonstva, i upucivali na to da neko ne moze da bude Adventista a da pripada masonskoj organizaciji - o cemu je vec opsirno pisao Marko.
Ovo je dato upravo iz razloga koji sam naveo, sto su Adventisti nastali na tlu gde je tradicija bila da neko bude clan masonske loze.
Mnogi su u Americi pristupali Masonima iz razlicitih pobuda, ugleda u drustvu, privilegija..itd, a ni neznajuci sta je masonstvo u sustini, jer postoji laicko masonstvo koje nema veze sa pravim masonstvom, i postoje redovi koji jedini znaju sustinu same masonerije.
Adventisti jesu organizaciono nastali na Americkom kontinentu, ali od protestanata i reformacije koja je nastala u Evropi, i verski i kulturoloski oni su Evropski protestanti, jer protestantizam nije nastao u Americi vec u Evropi, i oni su nastali od pripadnika razlicitih protestantskih zajednica.

Dakle, moj konacni odgovor je taj, Adventiste nisu osnovali masoni, vec su nastali od pripadnika razlicitih protestantskih crkava.

Dakle, pristup nekih obicnih ljudi gradjana koji su bili pripadnici masona - ne znaci da su masoni osnovali Adventiste, vec cinjenicu da su mnogi iz drugih organizacija i crkava pristupali Adventistima, i crkva popunjavala svoje redove vernika.

To sto recimo danas mnostvo Pravoslavnih ili nekih drugih Hriscana pristupa Adventistima ili drugim crkvama, ne znaci da su te crkve osnovane od tih pridoslica, vec postoje stalna kretanja, ljudi jednostavno dolaze i odlaze.

Adventisti nemaju ni jedno masonsko ucenje, kada se to dokaze onda bi ta tvrdnja mogla da se uzme u obzir, a takvih ucenja i obelezja je mnostvo u tradicionalnim crkvama, i sada mi odgovori, da li ja treba iz tog razloga da zakljucim da su Pravoslavnu crkvu osnovali masoni?

Ako uzmemo tvoju teoriju za ispravnu, onda nisu ni J.S. osnovali masoni..
I ako je ova tvoja teorija tacna, onda jos manje imate prava nas optuzivati za ''masonske i okultne simbole'' jer su ih donele pridoslice kao i kod vas..

Dakle zasto nas optuzujete???
Zasto postavljate masonske i okultne simbole i tvrdite da zato sto ih ima mi smo okultisti???
I gde su ti masonska ucenja u tradicionalnim crkvama?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nemam obicaj da pisem protiv drugih, mada jesam napisao analizu "Istina o Jehovinim svedocima" gde sam postavio dokaze povezanosti svedoka sa masonima, i masonska ucenja u njihovoj organizaciji.
Takodje, napisao sam analizu "Duhovni vavilon - crkveni obicaji i ucenja i njihovo mnogobozacko i okultno poreklo" gde sam naveo mnostvo masonskih obelezja u tradicionalnim crkvama, ali ja ne idem okolo da ovo propovedam ili sirim javno, cak nikada, ali kada se iznose tvrdnje protiv Adventizma, onda postavim neke od ovih tekstova.
Ja uglavnom govorim istinu zapisanu u bibliji, to je moj princip, i to bi trebao da bude princip svih koji se zovu Hriscani.

Ipak, ovde vidimo suprotno, kod Taramane, Adriana, a evo i Tripo uzvraca udarac, ili ga zadaje prvi, sto se ja ne slazem u svaku ruku.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja nemam obicaj da pisem protiv drugih, mada jesam napisao analizu "Istina o Jehovinim svedocima" gde sam postavio dokaze povezanosti svedoka sa masonima, i masonska ucenja u njihovoj organizaciji.
Takodje, napisao sam analizu "Duhovni vavilon - crkveni obicaji i ucenja i njihovo mnogobozacko i okultno poreklo" gde sam naveo mnostvo masonskih obelezja u tradicionalnim crkvama, ali ja ne idem okolo da ovo propovedam ili sirim javno, cak nikada, ali kada se iznose tvrdnje protiv Adventizma, onda postavim neke od ovih tekstova.
Ja uglavnom govorim istinu zapisanu u bibliji, to je moj princip, i to bi trebao da bude princip svih koji se zovu Hriscani.

Ipak, ovde vidimo suprotno, kod Taramane, Adriana, a evo i Tripo uzvraca udarac, ili ga zadaje prvi, sto se ja ne slazem u svaku ruku.

Znam ja da se ti ne slazes sa time da mi napadamo jedno drugo zbog simbola i da si ono postavio kao kontraodgovor da bi opravdao adventiste, jer svuda imamo iste simbole i ja se sa tobom u potpunosti slazem..

A sto se tice same analize, ja sam siguran da ni ti vise ne smatras da je ta analiza validna, jer ako je u vasem slucaju postojanje ovih simbola opravdano cinjenicom da su ''neke pridoslice donele sa sobom te simbole'' onda je i u nasem slucaju to opravdano istim tim argumentom..

Sada pitanje, i konacno u pravom smeru, gde si nasao masonska ucenja u pravoslavnoj crkvi i koja su?

Natrag