Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ovo je bio moj odgovor, jer si trazio da prilozim koja su to ucenja prisutna u tradicionalnim crkvama.

U bibliji nema niceg povezanog sa mnogobostvom i okultizmom, i ja prvi put cujem da masoni bibliji pripisuju tako nesto.

"Amin"
ili "Amen" znaci "neka bude tako" i nema veze sa Egipatskim bogom sunca "Amon Ra"

Ja ne plasiram da je ista u bibliji povezano sa masonstvom i okultizmom, vec upravo suprotno, da se u bibliji nalazi cista Bozanska istina koja ovo osudjuje, a da su mnogobosci nakon smrti apostola, odnosno polovine drugog veka usli u crkvu i sa sobom doneli mnogobzacke elemente, ucenja, i obicaje.

Dakle, nuie problem u meni ili mojoj crkvi - jer ona ima cisto jevandjelje, vec je problem u tradicionaklnim crkvama koje su nastale kao mesavina mnogobozacke filozofije i Hriscanskih elemenata, sa pocetkom polovine 2 veka - onako kao su apostoli i najavili, da ce doci do otpada od biblijske istine, a koji ce biti pokrenut po apostolovim recima od strane laznih ucitelja i apostola koji ce uci u crkvu i uneti jeres pogibli, i to se i obistinilo.

Sada mi na osnovu iznetog odgovori, da li bih ja trebao da napustim cisto biblijsko ucenje koje sam spoznao iz reci Bozje, i da covek ne treba nista ciniti sto je suprotno ovoj biblijskoj istini, i da prihvatim ovu mesavinu mnogobostva i Hriscanskih elemenata?

Meni to nije po savesti, niti mi Bog tako nesto svedoci..

-----------------------------------------------

Antonija, sliku koju si postavila sa stubom na parceli porodice Ellen White - nije postavila porodica White, vec drzava u kojoj se to groblje nalazi, kao zahvalnost porodici White.

Taj stub se ne nalazi na grobu Ellen White, vec na rubu parcele koja pripada porodici White,
Na samom grobu Ellen White se nalazi otvorena biblija.

Osim toga, takvi spomenici su prihvaceni standardni oblik spomenika pristan na svim grobljima sveta, Srbije, Rusije, Japana, Izraela, Turske..itd..

Tako da je ta slika jedna velika prevara kojom se zavode neupuceni koji ne poznaju stvarne cinjenice, po principu "ako pijem jogurt iz tetrapaka u obliku piramide - ja sam mason"

SPOMENIK UJEDINITELJIMA SRPSTVA U STUBIKU

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Antonija, sliku koju si postavila sa stubom na parceli porodice Ellen White - nije postavila porodica White, vec drzava u kojoj se to groblje nalazi, kao zahvalnost porodici White.

Taj stub se ne nalazi na grobu Ellen White, vec na rubu parcele koja pripada porodici White,
Na samom grobu Ellen White se nalazi otvorena biblija.

:roll::roll::roll:
Još nije vreme da dajem videa ali će tad i Antonija videti koliko ti...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja, ti si mene pitao koje masonsko ucenje ima adventisticka crkva i ja sam ti odgovorio, zajednicko vam je - VAVILONSKO EGIPATSKA MISTERIJSKA VEZA - jer to ucenje imaju i masoni, odnosno da u tradicionalnim crkvama postoji paganizam koji je povezan sa "egipatskom i vavilonskom religijom"(sto je dokazali smo ovde netacno).

Masoni citavu Bibliju posmatraju kao VAVILONSKO EGIPATSKU MISTERIJSKU RELIGIJU i smatraju da je celokupni sistem judaizma a kasnije i Hriscanstva baziran na tome.

Osnivaci vasih sekti takodje(ukljucujuci tu i adventizam) ovo masonsko ucenje unose sa sobom i prenose ga u novoosnovane crkve.

To je ocigledno , a posebno kod CT.Russella osnivaca Jehovinih Svedoka koji je mnogo godina cak proveo studirajuci - mereci hodnike piramide u egiptu.. Masoni su fascinirani i zaokupljeni egiptom, a za Rusella je 100% dokazano da je bio i ostao mason do kraja zivota.. Dalje tu su i njegovi tekstovi koji podsecaju na astrologiju..

Isti je slucaj i sa EGW, i ona je pisala o "Bozjem svevidecem oku" te o "orionu", dodajmo tome i njeno okruzenje te uticaj masona na nju, koji su bili osnivaci zajednice, a nemojmo zaboraviti ni svevidece oko na slici, te osmotrimo sve vase danasnje logotipe koji su takodje masonski...
Sve je ovde jasno!

Vi imate masonsko ucenje, i preuzeli ste masonsku nauku o VAVILONSKO MISTERIJSKOJ VEZI u Hriscanstvu..

Jos ako cemo sada biti posteni i proveriti da li su masonske tvrdnje o postojanju "vavilonsko misterijske veze" u tradicionalnim crkvama tacne, zapazicemo da se tu cesto radi o namernom izvrtanju masona, te pripisivanju cisto Hriscanskim terminima(simbolima) znacenje koje oni zapravo nemaju, kao sto je to slucaj sa izrazom na kraju molitve AMEN - AMEN RA. To je falsifikat i namerna prevara!

To radite i vi!

Ta igrarija se radi gotovo sa svim Hriscanskim simbolima izrazima i pripisuje im se znacenje koje oni nemaju i nikada nisu ni imali.

To sam primetio jos davno da je sva ta vasa prica o "egipatsko-vavilonskoj vezi" kod nas, cista fikcija, te igra sa istorijskim cinjenicama.

Sada sam ovde dobio i potvrdu, jer vi samo sledite svoje ucitelje masone, koji se isto tako igraju izrazima znacima i simbolima, da bi dokazali nesto sto ne postoji...

Sve je ovo laz, i vi je sirite!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To sto pises nema veze sa masonskim ucenjem ili stavom, vec proiilazi iz istorije i istorijskih cinjenica da je do takvog mesanja mnogobozacke filozofije i Hriscanskih elemenata nakon polovine 2 veka doslo, i da su crkveni sabori usvajali mnogobozacke obicaje u crkvi.

ellen White nije pisala o Orionu sa stanovista okultizma, vec o Isusovom dolasku koji ce na putu ka zemlji proci kroz orionovu maglinu.

Orion je stvorio Bog, i on ga sam pominje u knjizi o Jovu, pa da li je iz tog razloga Bog mason i okultista?

Sto se tice oka, to je vadjenje iz konteksta i takodje nema veze sa okultizmom, i sam Bog u bibliji pise "OKO JE MOJE NA TEBI" pa da li je iz tog razloga i Bog mason i okultista?

vi ste vestacki povezali neke stvari i izvrnuli kontekst i smisao da bi ste dokazali nedokazivo.

300 GODINE UVEDENA MOLITVA ZA MRTVE
320 PALJENJE SVECA I OSENJAVANJE ZNAKOM KRSTA
336 NA SABORU U LAODIKEJI UVEDENO PRAZNOVANJE NEDELJE
431 POCELO OBOZAVANJE MARIJE PRVI PUT NAZVANA MAJKA BOZJA
500 SVESTENICI POCELI DRUGACIJE DA SE OBLACE OD DRUGIH LJUDI
593 PAPA GRGUR USPOSTAVLJA DOGMU O CISTILISTU
600 UVEDENA MOLITVA NEPOSREDNO MARIJI, ANDJELIMA I SVECIMA
786 ODOBRENO OBOZAVANJE KRSTA, IKONA I RELIKVIJA
850 UVEDENA UPOTREBA VODE KOJU BLAGOSILJA SVESTENIK
965 PAPA JOBAN XIII USPOSTAVIO KRSTAVANJE ZVONA
995PRVI PUT PAPA JOVAN XV KANONIZUJE UMRLE SVECE
1215 NA LATERANSKOM KONCILU USPOSTAVLJENO ISPOVEDANJE SVESTENIKU UMESTO BOGU
1229 KONCIL U VALENSIJI ZABRANJUJE VERNICIMA LAICIMA UPOTREBU BIBLIJE KOJU JE PROGLASIO ZABRANJENOM KNJIGOM
1251 SIMON STOK ENGLESKI MONAH UVODI BROJANICE
1545 KONCIL U TRENTU IZJEDNACIO TRADICIJU I BIBLIJI
TOKOM 12 VEKA UVEDENO KRSTAVANJE MALE DECE

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ok, kako ti objasnjavas cinjenicu da i vi i masoni imate isto ucenje, a to je da u Hriscanstvu imamo paganizam baziran na "vavilonsko-egipatskoj misterijskoj religiji" ?

Odakle vam ista nauka?

Zatim, kako tumacis da su osnivaci svih ovih sekti bili masoni a takodje i neki osnivaci adv. crkve?

Odakle vam isti koreni?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ok, kako ti objasnjavas cinjenicu da i vi i masoni imate isto ucenje, a to je da u Hriscanstvu imamo paganizam baziran na "vavilonsko-egipatskoj misterijskoj religiji"
Odakle vam ista nauka? ?

To uverenje ako ga masoni imaju nije masonsko, vec cinjenicno istorijsko koje poznaju svestrani istoricari, a sa nekima sam i licno razgovarao, i oni su na moju tvrdnju govorili da je to poznata stvar.

Zatim, kako tumacis da su osnivaci svih ovih sekti bili masoni a takodje i neki osnivaci adv. crkve?

Odakle vam isti koreni?

Nema istih korena.

Ni jedan osnivac ptotestanskih crkava nije bio mason.
Protestantske crkve su nastale okupljanjem oko ideologije idejnih vodja - reformatora, Lutera, Kalvina, Cvinglija, Noksa, Husa i Jeronima, itd..

Adventisti nemaju direktnog osnivaca, vec su oni nastali od pripadnika razlicitih protestantskih verski zajednica, kao i Katolika, koji su posecivali skupove na kojima je govorio Miler, i u vreme nakon velikog razocarenja sam Bog je kroz prorocke objave i direktno javljanje i vodstvo osnovao svoju crkvum sa misijom objave pocetka suda Bozjeg i skorog Hristovog dolaska u slavi.

To sto su obicni ljudi u Americi u kojoj je bila tradicija clanstvo u masonskoj organizaciji pristupali Adventistima, ne znaci da su Adventiste osnovali masoni, cak i da su iz ove organizacije neki od ljudi pristupili crkvi, to ne znaci da su oni osnoovali crkvu.

Jednostavno, u Adventistickom ucenju nema nista masonsko, vec je sve zasnovano na bibliji i otkrivenjima Bozjeg Duha.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Spiritizam je zabranjen za hriscane.
Pravi hriscanin nece da baje,da dzara vatru drvetom i izgovara "kolko varnica tolko prasica" itd...,
Pravi Hriscanin nece da ucestvuje ni u jednom obliku spiritizma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Spiritizam je zabranjen za hriscane.

Zato ste vi napravili magiju od slova pa vam je bitno da je Jehova a da nije Gospod.

Pravi hriscanin nece da baje,

vi to radite sa Jehova jer mislite da ćete biti bolji ako kažete Jehova.

Pravi Hriscanin nece da ucestvuje ni u jednom obliku spiritizma.

A vi učestvujete u magiji slova. Nije Gospod nego Jehova.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Riki ti nisi Hrišćanin jer sledbenici Isusovi propovedaju Spasitelja Isusa a vi nudite umesto Isusove krvi odeću i nauku masonsku.
Vaša bratija Adventisti iz istog korena ste iznikli i nosite isti rod pobune su prihvatili naziv hrišćani ali nude odeću i ishranu i svoju pravdu kroz držanje zakona.

Svi vi blago rečeno lažete da nudite jevanđelje jer je jevanđelje RADOSNA VEST a ARMAGEDON kojim plašite neuke nije radosna vest kao što ni održavanje zakona nije radosna vest jer ga niko nije održao.
Obe grupacije su fanatičke i pogađačke i osnivači su vam masoni.
Obe grupacije su lažni proroci i lažni učitelji ispunjeni duhom đavolskim jer duh lidera ispunjava sledbenike.
Pomišljao sam kako niste svesni gde se nalazite ali vremenom shvatih da vi grčevito branite masonstvo i laž pa kako mogu takve idiote braćom osloviti...ne pada mi na pamet da to činim.

Postoji veliki deou obe grupacije koji jadan nije svestan i njima treba ukazati a ko zbog svoje visosti ne može podneti gređku pri itboru lidera neka tera i dalje po podzemlju i vuče u zaprezi okultista narod u provaliju tu mi ništa ne možemo raditi osim javno razotkrivati ko ste vi zapravo.
Moja malenkost će u svom okruženju nesebično na tome poraditi nemojte sumnjati u to jer ne radim to zbog mene već iz ljubavi prema onima za koje krv sveta pade da bi se izbavili iz kandži laskavih prevaranata.
Svestan sam protiv koga ulazim u sukob i vredno je žrtvovati mnogo toga zato što smo skupo plaćeni da nebi završili na smetlištu okultizma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ironicno je da neko ko je u provaliji i dubokom glibu lazi i prevara, i licnog neposvecenja i mrznje prema neistomisljenicima, drugima koji zive po nacelima svete Bozje reci, imaju ljubav prema svima, i objavljuju cisto jevandjelje i spasenje u Gospodu isusu - govori sta treba da cine, i koji su im koreni, a da sam ima nju ejdjerska okultna ucnja, i cije se teorije ne mogu nicim dokazati osim ljudskom mudroscu.

Uz to, da se u njegovom zivotu, recima, i odnosu prema drugima ne pokazuju nikakvi rodovi vere i zajednice sa Isusom, koji bi trebao u coveku da radja istinsku ljubav, neznost, saosecanje, pozrtvovanost, itd..

Ogradjujem se o sve napisano, i proglasavam ih lazima i mudro smisljenim tricama da bi se naivni i lakoverni zaveli sa puta istine.

Natrag