Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da, ali i judaizsm takođe veruje samo u jednog Boga, pa povezivanje okultizma i takvu predstavu o prirodi Božijoj je malo degute. Jer evo i judaizam ne priznaje da je postoje tri lica Božanstva.
Oprosti, ti si bio taj koji je povezao te dvije stvari, a ne ja. Zapravo ti si i htio da ispadne tako, to si učinio baš da rasprava ide na taj mlin i da vrtiš jednu te istu priču i ne kažeš ništa. Griješiš dušu. Ne moraš biti okultan da vjeruješ onako kako zapravo nije, gledajući Bibliju u njenoj cjelovitosti, a ne zato što ja to kažem ili bilo tko drugi da je tako. Bila sam agnostik, iako rođeni katolik, te vrlo dobro znam zašto vjerujem da je Biblija Božja Riječ. Smatram da sam ti sve time odgovorila. Ovdje se valjda smiju postavljati citati iz okultnih new age kršćanskih knjiga kao upozorenje ili ne?

Samo ću ti još reći da vidim što radiš... možeš slobodno nastaviti ali bez mene...

Svako dobro

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ok, samo inforisah auditorijum, da i judaizam takođe veruje samo u Jedno Božansko Biće. A da li su oni upravu, to je druga stvar. Samo rekoh, jedna ogromna zajednica koju čine Jevreji veruje to isto.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Ogromna manjina.

Bacanje ljage na jedan narod i jednu religiju je poziv na linč celog naroda..neka vrsta duhovnog genocida.

Time se otkrivaju skriveni motivi pojedinaca koji takve stvari iznose. Ne treba ovo raditi, ne treba ovako uopštavati stvari.

Oni koji su učestovali u ovom delu su pre svega ljudi ukoreni za grehove a koje nisu hteli odbaciti. Otuda mržnja na Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ogromna manjina.

Bacanje ljage na jedan narod i jednu religiju je poziv na linč celog naroda..neka vrsta duhovnog genocida.

U Bibliji piše da je mnoštvo (mnogi) vikalo: RASPNI GA!

Smijem li koristiti i citirati Bibliju u tvojoj prisutnosti? Ti smiješ biti antikrist, a meni skoro pa prijetiš kada ja izrazim protivljenje antikristima, pa i onim antikristima Židovima koji su razapeli Isusa.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U Bibliji piše da je mnoštvo (mnogi) vikalo: RASPNI GA!

Mnoštvo od onih koji su bili na trgu :). Valda razumeš na koji prostor se tačno misli u u tom Biblijsom tekstu. A koliko je Jevreja bilo u celoj Judeji i Izraelu tada i svetu. Vidiš, u odosu na sve njihovoje beznačajna manjina.

Vidiš, ovakvi stavovi i uopštavanja u srednjem veku su bili poziv na linč Jevreja...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mnoštvo od onih koji su bili na trgu :).

Tako je. A kakvo je bilo opće raspoloženje Židova u to vrijeme prema Kristovim sljedbenicima, govori činjenica da su Židovi bili prvi progonitelji kršćana. Židovi su ubijali kršćane jer su Isusa Krista slavili kao Boga. Sjeti se ubijenih Stjepana, Jakova, .. itd. I ti bi danas, kad bi imao moć, ubijao kršćane jer slave Krista kao Boga. Ovdje likuješ navodeći kako Bog preko islama kažnjava kršćane. Ti si, ‘čovječe’, ili bolesnik ili zločinac, a mene bi htio prokazati kao antisemita.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isusovo raspeće nije izvršila većina. Moramo biti precizni. To je ogromna manjina.

Stefana takođe je kamenovala ogromna manjina..u to vreme.

Jednostavno, ne radi se o jednom pokvarenom narodu-Jevreja kako se to često izopači,već se radi o pokvarenosti sveta generalno. Jer kada se propoveda pokajanje to uznemiri duhove. I Rimljani su proganjali hrišćane posle. I drugi narodi isto...mi ovde na Balkanu takođe smo proganjali hrišćane..naši preci...ništa to nema veze sa jednim narodom.

Natrag