Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire

Ti si nnažalost u otpadu, jer ne učiš ništa Adventističko.

Adventisti po bibliji ne veruju u zagrobni život.

Ja nisam adventista. Ti sebe zoves adventistom a ne ucis Trojstvo, sto znaci da se lazno predstavljas kao pripadnik crkve cije ucenje ne sledis..

Mene osuđuješ da imam dva Boga, a ti veruješ u tri.

Mi nemamo tri Boga, mi imamo JEDNOG BOGA u kojem je tri licnosti. On je JEDNO BICE! A ti imas DVA ODVOJENA BICA!

Isus tebi nije isto bice sa Ocem, on je potpuno odvojeno bice od Jahvea!

TO SU DVA BOGA!

Ja verujem da je Isus po prirodi jednak Bogu jer je telo njegovog tela, i Duh njegovog duha.

Ako sam ja jednak sa tobom po prirodi (oboje smo ljudi), to ne znaci da smo ja i ti ISTO BICE!

Isto je kada se radi o Bogu i Hristu!

To sto su "jednke prirode", ne cini ih - ISTIM BICEM!

Dakle, ti imas DVA BOGA!
Odnosno DVA NEZAVISNA BICA!

Kod Trojstva to nije tako, vec se radi o JEDNOM BICU u kome se nalaze tri licnosti!

I tu sam ja po pitanju Božanstva završio, i poslušaću bibliju i Ellen White da to nije bitno za spasenje, i da time ne trebamo da se bavimo.

Kako mozes reci da je nebitno da li je Hristos Bog, ako je glavni cilj satane da ga nacini stvorenim bicem? A ti ovo podrzavas?

Ima kome je ovo jako bitno, taj neko je Bozji neprijatelj, a ti si stao na njegovu stranu, promovisuci takvo ucenje!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jao sve si pomešao i pripisao mi svašta, i ako sam ja već više puta objasnio.

Dakle, ti veruješ u jednog Boga kao biće sa tri glave.
Sad si to napisao.

Ja verujem da su Bog Otac i Gospod Isus dva bića, ali od iste tvari.
Ne postoji supstanciona razlika.

Ako kap vode izdvojiš iz čaše - ona je ista vodi u čaši.

 Ja verujem sve kao Adventisti.
Ali, smatram da ova tema nije od bitne važnosti, jer je nećemo razumeti osim u večnosti.

To govori i Ellen White, i tu je kraj.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, ti veruješ u jednog Boga kao biće sa tri glave.

Izrugujes se Bogu??? Bog nije bice sa tri glave, sram te bilo!

Sad si to napisao.

To si ti napisao!

A ja sam napisao da je Bog JEDNO BICE koje se sastoji od TRI LICNOSTI - Oca Sina i Svetoga Duha - u sebi!

A ti imas DVA ODVOJENA BICA, koja nisu jedno bice!

Znaci, TI NEMAS JEDNOG BOGA (JEDNO BICE) , VEC DVA BOGA! (DVA ODVOJENA BICA).

Ja verujem da su Bog Otac i Gospod Isus dva bića, ali od iste tvari.

Evo sad si priznao, ti verujes u DVA ODVOJENA BICA, sto znaci da imas DVA BOGA!

Mi Hriscani nemamo TRI BICA, niti DVA BICA, nas Bog je JEDNO BICE i jedna sustina, koja se sastoji od tri licnosti u sebi!

Ne postoji supstanciona razlika

Kakve veze ima "supstancijarna" razlika, sa ovim?

Ja sam covek i ti si covek, iste smo 'supstance' ali nismo ISTO BICE! Nas je DVOJICA!

Isto tako ti verujes da su Isus i Bog dva "odvojena bica", ti verujes u DVA BOGA!

A biblija nije POLITEIZAM ili DUALIZAM, da mozes ovo tvrditi! Ona ne uci vise bogova!

Ako kap vode izdvojiš iz čaše - ona je ista vodi u čaši.

Ajde ne pisi gluposti, nije se Bog podelio na dva dela! Ne mozes Boga deliti na vise bica, on je nedeljiv! Niti ovo dopusta biblija, jer onda imamo POLITEIZAM! A biblija nije politeisticka knjiga!

Ti ovde promovises DUALIZAM i ucenje o DVA ODVOJENA BOGA!

To je suprtono bibliji i suprotno judaizmu!

To govori i Ellen White, i tu je kraj.

Tebi je izgleda vaznija EGW od biblije! Ti do ovoga i nisi ni dosao biblijom!

A nije tacno da je ona to ucila!
To je teska izmisljotina!

Ona je pisala o TROJSTVU!
A ne o DUALIZMU!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Mire

Ti si nnažalost u otpadu, jer ne učiš ništa Adventističko.

Adventisti po bibliji ne veruju u zagrobni život.

A ti veruješ da se mrtvi javljaju živima.
I što je gore, veruješ da to čine kroz Rimokatoličku crkvu.

Adventisti veruju po bibliji da su Rimokatolička crkva i papstvo antihrišćanska organizacija.

Ti je podržvaš i veruješ da je ona Božja.

 Odbacio si subotu.

I ko zna šta još.

To znači, da si se već poklonio antihristu.

Mene osuđuješ da imam dva Boga, a ti veruješ u tri.

Ja verujem da je Isus po prirodi jednak Bogu jer je telo njegovog tela, i Duh njegovog duha.

Da je Božji Sin spasitelj i posrednik u nebeskoj Svetinji.

I tu sam ja po pitanju Božanstva završio, i poslušaću bibliju i Ellen White da to nije bitno za spasenje, i da time ne trebamo da se bavimo.

A ti živi u prevari koju ti drugi serviraju.
Pogledaj što radi Madonna ruga se Katoličkoj Crkvi da li je to normalno? Zašto?
ruga se Djevici Mariji, Isus Kristu i euharistiji

64-godišnja pop pjevačica eksplicitno je koristila katoličke slike kako bi promovirala svoj posljednji album i turneju. Predstavljala se kao Gospa žalosna, rugala se Isusu, apostolima, krunici, Posljednjoj večeri i Euharistiji. Na najmanje dvije slike Madonna se predstavlja kao Gospa žalosna. Prikazuje se suzama koje joj teku niz lice, zajedno s Gospinih sedam mačeva koji probijaju srce. Na drugim slikama predstavlja se kao Isus noseći veliku krunicu. Bogohulne slike također prikazuju apostole kao žene odjevene u vulgarno ruho, rugajući se našem Gospodinu u Euharistiji. Pjevačica objašnjava svoje obrazloženje bogohuljenja u pitanju Vanity Faira, nazivajući svoje napadače u Katoličkoj crkvi "licemjerima", jer vjeruje da je "odražavala Isusova učenja".

Screen-Shot-2023-01-24-at-4.39.22-PM.png

disgusting-700x438.jpg

mocked-last-supper-700x468.jpg

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Odluči se.

Jedno biće sa tri glave.
Ili tri odvojena bića koja su ista po prirodi i čine jednog Boga.

Ja napisah šta verujem.

Isus je isti kao i Otac, po telu, po duhu, i sa njim čini jedno jer je isti kao i on.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nema trojstva - postoji samo Jedan Bog, Otac. On je jedan i jedini", kaže Isus, 24. rujna 1914., Poruke, Volume 1
(There is no trinity - there is only One God, the Father. He is One and Alone", by Jesus, 24 September 1914, Messages, Volume 1)

Citati iz gore već spomenute okultne knjige, mix new age-a i kršćanstva, godine 1914-1917, automatskih poruka i komunikacije s demonima njegovog autora. Autoru to naravno nije rekao Isus već netko drugi...

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Zar je judaizam onda okultan?
Tuđu vjeru ne diram i ne vrijeđam, to neću komentirati.
Nije moj nivo, možda sudiš po sebi kad si se tako zgodno toga dosjetio?
Ako malo bolje razmisliš ja nisam govorila ništa protiv muslimana niti sam tebe optuživala da si postao musliman.
Poštujem tuđe, ali držim i ljubim svoje.

No, daj ih molim te pitaj da ti objasne kad je Bog rekao načinimo čovjeka po našem obličju s kim je On to pričao, koga je On to pitao? Da li si ikada čitao neke dijelove iz Talmuda i što piše u njima o našem Isusu i našoj Djevici Mariji. Da li Isusa židovi prihvaćaju kao Mesiju?

Po tebi sve religije osim kršćanstva razumiju Boga, a kršćani su sljedbenici Isusa Krista i to je ispravno po Bibliji, a ne zato što ja nebitna tako kažem ili mislim, jer i sam Stari Zavjet govori o Isus Kristu i Njegovu dolasku. Nije važno toliko što mislimo, jer mišljenje svako ima, ali važno je kako piše u Riječi Božjoj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tuđu vjeru ne diram i ne vrijeđam, to neću komentirati
Poštujem tuđe ali ljubim svoje

Da, ali i judaizam takođe veruje samo u jednog Boga, pa povezivanje okultizma sa takvom predstavom o prirodi Božijoj je malo degute. Jer evo i judaizam ne priznaje da je postoje tri lica Božanstva, ali nisu okultisti, jel tako?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, ali i judaizam takođe veruje samo u jednog Boga, pa povezivanje okultizma sa takvom predstavom o prirodi Božijoj je malo degute. Jer evo i judaizam ne priznaje da je postoje tri lica Božanstva, ali nisu okultisti, jel tako?

Talmudaši, među kojima si i ti, jesu okultisti. Oni tvrde da je Isusova Majka Marija kurva a Isus kopile, kojeg još nazivaju “crknutim psetom”.

Natrag