Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Navedi spisak tema koje sam ja otvorio, i videces da nema ni jedna otvorena bilo protiv koga.Sve moje teme koje sam otvorio se bave spasenjem.
Naveo sam na drugoj temi jedna od prvih tvojih tema je-

"Zablude tradicionalnog Hriscanstva"

a ista kao i ova je -

"Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo

I rekoh nisi ti jedini, prvi je onaj sto piski pa onda ti i na kraju Tripo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Naveo sam na drugoj temi jedna od prvih tvojih tema je-

"Zablude tradicionalnog Hriscanstva"

a ista kao i ova je -

"Crkveni običaji i učenja i njihovo mnogobožačko i okultno poreklo

I rekoh nisi ti jedini, prvi je onaj sto piski pa onda ti i na kraju Tripo.

Sve te teme postavljaju samo sa jednim ciljem, da druge ubede kako je njihova "doktrina" jedina "ispravna". Bez toga oni nemaju ništa. Prosto moraju, a to im i naređuju fundamentali da uklone "konkurenciju" tako što će druge ubeđivati da je "konkurencija" "prljava", a oni nisu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve te teme postavljaju samo sa jednim ciljem, da druge ubede kako je njihova "doktrina" jedina "ispravna". Bez toga oni nemaju ništa. Prosto moraju, a to im i naređuju fundamentali da uklone "konkurenciju" tako što će druge ubeđivati da je "konkurencija" "prljava", a oni nisu.

Da, upravo je kako si rekao. Ali ne moraju to da rade, mogli su da se fokusiraju na propovedanje Hrista, njega i samo njega kao covekovog najboljeg prijatelja, Boga i Spasitelja. Mogli su velika dela ciniti za njega, pa iako im je vera slaba, on bi ih prepoznao, samo da su se fokusirali na Hrista, da su ljude pozvali k njemu, da su se ostavili nas koji smo Boga vec poznali i posvetili se onima koji za njega nisu ni culi!

Ne shvataju da ih je satana preuzeo i naterao da se "bave drugim Hriscanima" da ih koristi da preko njih poseje razdor, stavarajuci podele, a to radi da bi usporio Bozje delo i na kraju uzrokovao propast svih ljudi!

Ne shvatam brate kako im nije jasno, da ovi nasi sukobi sluze satani a ne Bogu. Mi gubimo dragoceno vreme na svadje koje nikom ne koriste!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno, neke teme su otvorene sa ciljem da ukazu na pravi put spasenja, a ne da vredjaju, omalovazavaju druge.

Po Miretu Isus i apostoli nisu trebali da iznose istinu da ne bi govorili protiv zablude.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo promocije spiritizma.

Smrt, to je ništa samo magnovenje, prelazak u večni život.

Čovek ne uspe ni da zatvori oči , a već mu se otvaraju duhovne oči i vidi svoje telo i misli zašto bih bio u telu tako je dobro bez njega.

Sveti Gavrilo Gruzijski

Čitav niz neistina je iznesen u cilju promocije spiritizma.

Biblija govori sasvim suprotno.

Mrtvi nemaju misli, nemaju osjećanja , nemaju nikakvog udjela u onome što biva pod suncem.

Takođe ovdje imamo promociju vantjelesnih iskustava što je odlika hinduizma.

Takođe ovdje vidimo bogohulnu izjavu da je Bog ljudima dao teret jer im je dao tijelo kao opterećenje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne shvatam brate kako im nije jasno, da ovi nasi sukobi sluze satani a ne Bogu. Mi gubimo dragoceno vreme na svadje koje nikom ne koriste!

Vremena više i nemamo. No to nije ni bitno. Njih Hrist i ne interesuje, kao i nas i njega bi popljuvali. Oni nisu Hrišćani, samo se tako nazivaju. Tako da, badava im sve, čeka ih gehena jer dela nemaju, niti su im dela u slavu Onoga Koji Jeste, nego u slavu sopstvenog ega.

Ta Rekao je da mu se gade sve njihove žrtve, svi mlađaci, sve subote, sve jer srca su im puna jeda i samozaljubljenosti. Oni sude, a suditi ne mogu. Sude po Subotama - po senkama. Sude a sebe ne vide. Pravednost im počiva u nakaradnom tumačenju ukradenog pisma, u subotama, jelu u pilu. Telu se klanjaju, mrtvu ženu udarenu u glavu drže nezabludnom... Osudili su sami sebe.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vremena više i nemamo.

Vama je skoro isteklo.

Njih Hrist i ne interesuje, kao i nas i njega bi popljuvali.

A vidimo po vašim djelima da vas interesuje.

Oni nisu Hrišćani, samo se tako nazivaju.

Vaša djela haosa, beznađa, raskola to dokazuju.

Tako da, badava im sve, čeka ih gehena jer dela nemaju, niti su im dela u slavu Onoga Koji Jeste, nego u slavu sopstvenog ega.

A vama Gehena došla već ovdje.

niti su im dela u slavu Onoga Koji Jeste, nego u slavu sopstvenog ega.

Opet projekcija.

Ta Rekao je da mu se gade sve njihove žrtve, svi mlađaci, sve subote, sve jer srca su im puna jeda i samozaljubljenosti.

Vidimo to po Ukrajini, Venecueli itd.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet izbjegavaju ovo što je dato vezano za temu jer Biblija kaže da nema misli , nema emocija onome ko umre.

Natrag