Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ellen_g_white-freemasonry.jpg

Ovakvih stubova ima na svakom groblju, kod mene pravoslavni pop koji je umro prije 80 godina ima ovakav spomenik. Nikakav dokaz.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Onda je Taramanina crkva najčistija, niko od masona nije kod njega infiltriran.

Taramana izgleda i nema crkvu , on ima kako mi se čini samo sveto pismo , to jest Bibliju ,i dobro je tumači ,i svaka mu čast , i velki je vjernik u Krista ,i još sam nešto zaključila , daje bijo u nekoj sektaškoj organizaciji ,i dajese jedva izvukao iz grotla zla ..

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Taramana izgleda i nema crkvu , on ima kako mi se čini samo sveto pismo , to jest Bibliju ,i dobro je tumači ,i svaka mu čast , i velki je vjernik u Krista ,i još sam nešto zaključila , daje bijo u nekoj sektaškoj organizaciji ,i dajese jedva izvukao iz grotla zla ..

Znači i ti vjeruješ u jednog Boga koji je nekada Otac, pa Sin pa SD.....mijenja uloge kako kaže slap...i u dispenzacionilazam u neko tajno uzeće kao u onom filmu Left Behind....Ostavljeni....

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kod mene taj pokušaj lukavstva ne prolazi tako učei Muslimani i ortodox Jevreji i vi da je Otac Bog i svi vi imate Oca sa različitim imenimaali TAJNA POBOŽNOSTI je skrivena od ljudske mudrosti da nebi poznali Boga i spasili se.
Tvoju logiku mačku o rep okači jer ne vredi baš ništa i onda čuj poruku ljudi ispunjenih Duhom Svetim gde im je SIN mera ko ima a ko nema Boga.

Nema tu sinko moj nikakve lukavosti.
Bog zeli da svi ljudi dodju do spoznanja istine i da se spasu,i preko JS se svim ljudima propoveda ,da im se objavi nasiroko,a onaj ko se tome protivi jeste sotona i njegove sluge

A ko priča o voljenju ili ne voljenju zašto izvrćeš smisao i skrećeš sa teme?
Reč je o PRIZNAVANJU Isusa kao Spasitelja a verujući imaju jednog Boga i samim tim JEDNOG SPASITELJA.
I vama sad da Isus pokaže sebe Ocem vi bi ga ponovo raspeli jer ste slepci i nevernici.
Kad bi Isus ponovo dosao u telu,takvi kao ti bi ga opet kamenovali,bas kao i jevreji onoga doba.
Da Jehova nije poslao Isusa da nas spase,ne bi bili spaseni,yato je i Bog Otac Jehova nas glavni Spasitelj.
Sin Bozji je samo izvrsio uspesno,zadatak koji mu je postavio Bog Otac,i tu nema nikakve filozofije ni razvodnjavanja kao sto ti i tebi slicni cinite.
Da li si se ikada pitao sta bi se desilo da Jehova Bog Otac nije poslao svog sina Isusa na zemlju da izvrsi zadatak,ili pak da je isus odlucio da se ne zrtvuje za ljude nego da se ozeni i ode bilo gde,jel mislis da nije mogao to da uradi???

U tome i jeste poenta pevoje (petao) što se tako testira poznavanje Boga. Svaki koji nema Boga u telu taj ga nepozna već gradi trojicu ili dvojicu a vi Ga ružite jer objavu u telu gde jeSVA PUNINA BOGA telesno ne vidite i nemate Duha Svetoga inače bi znali istinu jer onaj koji je U VERUJUĆIMA u duhu je našem svojim Duhom kojim nas rađa i poučava SVAKOJ ISTINI.
Previse se bavis filozofijom,mnogo filozofiras umesto da citas Bibliju.
Ti i tvoji ste ti koji ruzite Boga Oca i to ne samo delima nego i recima.Da zaista verujete bilo u Boga Oca,bilo u Sina Bozjeg ne bi bilo ni ratova ni kriminala na celoj zemlji.
Sta je to po cemu se tvoja sekta razlikuje od SPC,i mnogih drugih crkava???

Riki,jel ti to meni nešto o Bogu kao govoriš....:roll:
Meni je vaše stvorenje BOG U TELU zato ja imam Sina kao Boga jer se tako Bog VIDNO PREDSTAVI a vi ga ružite i nipodaštavate jer vam masonski duh ne može ponuditi istinu pa se ni u Jehošuu ne krstite niti u Njegovu pravdu oblačite.
Izađi ti čoveče iz te jazbine i spali masonsku literaturu pa uzmi Bibliju i veruj sve kako čitaš i zamoli Isusa da te On pouči pa se onda javi,jel to dogovoreno?

Zaista si smesan,pazi samo da te ne zaboli stomak od smejanja. Kad budes razumeo da Bog Otac nikada nije bio u zemaljskom telu,da takodje nikada nije umro,i da se kao dan od noci razlikuje od onoga koga je napravio,mislim na Sina Bozjeg Isusa Hrista ,tek onda mozes da se bavis srednjim biblijskim kursom.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
USKRS, NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK
-_USKRS_HRIST.jpg
Vaskrs je najveći hrišćanski praznik u godini. Svi hrišćani slave najradosniji verski praznik - Uskrs, kojim je Isus Hristos pobedio najjače Satanino oružje - smr

U narodu postoji običaj da se za Uskrs farbaju jaja. Prema predanju, taj običaj potiče iz vremena kada je Marija Magdalena izašla pred rimskog cara Tiberija, poklonila mu crveno ofarbano kokošije jaje i počela govoriti o Isusovom vaskrsenju. Uskršnjim jajetom, takođe se želi simbolizovati očiglednost vaskrsenja i nastajanje života iz mrtvila. Običaj je da se prijateljima i ukućanima dele farbana jaja, kojima se oni tucaju, a onaj ko razbije drugome jaje ima pravo da ga uzme.

Kod:
http://www.novine.ca/slave/uskrs_1.asp

Ako nešto neznaš onda nije sramota pitati .

Ja se kajem, Isuse moj mili,

Od svakoga grijeha svoga.

Moje srce gorko cvili,

Jer uvrijedih tebe Boga svoga.

Zao mi je,ali nista od toga sto si ti napisala ne stoji u Bibliji,i to je prvo i osnovno.
Da bi neki praznik bio praznik,mora da postoji Bozja naredba,
Zatim mora da postoji zapisan tacan datum kad ce se praznik slaviti,
I na kraju mora postojati tacna ceremonija slavljenja.

Nadalje "uskrs" je kao praznik potpuno paganizovanog porekla i nema nikakve veze sa isusom Hristom ,vec sa boginjom plodnosti Istar koja se u to doba mnogo slavila kod paganizma.I to da je Marija poklonila cezaru Tiberiju jaja je cista glupost koja nema veze sa istinom.Da bar ima neke veze sa istinom sigurno bi to zapisali aostol Pavle,ili pak Kovan,Petar i drugi,ali nema cak ni pomisli na tako nesto.Pise li u Bibliji da je ikada iko i pomislio da se "tuca jajima" ili bilo kakva naznaka pominjanja uskrsa???,nista od toga,to su bajke za malu decu i unistavanje malih i mladih nozgova.

Takodje pogledajte tu ironiju odredjivanja dana uskrsenja Isusa Hrista u spc....,pa to je za smejanje .
Hoce li mi neko reci kako se bira taj datum,na osnovu cega?
Ko je taj "pametni" koji odredjuje kad ce pravoslavci da slave uskrs???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ništa manja magija nego ne davanje krvi onome kome j potrebna i ništa manji paganizam.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uskrs ima veze sa boginjom Istar, zaboravio si dodati i malo egipta - mozda sa Izidom.. zakuvaj to pa izmesaj mozda i izadje nesto svarljivo :)

Eh masoni :)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
pa procitajte malo o poreklu uskrsa i na ozbiljnijim naucnim radovima,a ne samo slusanjem Radio mileve

Natrag