Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vec je dokazano, svako moze da proveri, uzmi pricu od free masonery i uporedi sa onim sto vi pisete identicno, sta vise zastrasujuce..

Da je isto to bi se već vidjelo.

A to da su vam osnivaci bili ukljuceni u masoneriju je isto dokazano,

Pa zar od masona da istina dođe.

A dokaze cu naravno postaviti, kad skupim vremena..

Pa dobro sam i rekao da nisi dao ovdje dokaze. Sada moraš da se baciš na mason pošto nisi mogao Biblijom da dokažeš svoja učenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, da li jedan mason moze napustiti masonsku organizaciju i postati Hriscanin i biti spasen?

Zamolio bih te da kratko odgovris na ovo pitanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, da li jedan mason moze napustiti masonsku organizaciju i postati Hriscanin i biti spasen?

Zamolio bih te da kratko odgovris na ovo pitanje.

DA!

Da je bila takva situacija, oni bi svakako rekli "bili smo masoni(satanisti), napustili smo obozavanje satane i prihvatili Hrista" - "stavise saznali smo da je satana ubacivao strana ucenja u Bozju crkvu i o tome svedocimo"!

Imas li takav izvestaj?

Ne, nijedan od njih nije to rekao, vec su naprotiv "istrajavali u masonskom ucenju" sto svedoci i tekst EGW gde ona kaze "da adventista ne moze biti mason i istovremeno Hristov sledbenik i da je to spajanje svetla i tame".

Dakle, "napustanja masonskog ucenja sa prelaskom u adventizam nije bilo" - to svedoci EGW da je postojao taj problem "ostajanja". Dakle, bilo je "istrajavanja u masonizmu", a zbog takve situacije doslo je cak do "implementiranja masonske nauke u vasu crkvu".

Prva od stavki je bila "odbacivanje Trojstva" , jel po masonskoj nauci "Trojstvo je egipatska tvorevina" i oni su u formiranju svog ucenja sledili postavke masonskog ucenja po tom pitanju - "povezanosti tradicionalnog Hriscanstva sa egipatskom mitologijom"..

Vi niste cisti od masonskog ucenja uopste, na formiranje vaseg ucenja je svakako uticao masonizam, a to je cinjenica koja se ne moze opovrgnuti nikakvim egzebicionim tumacenjem istorije.. Uzalud to pokusavate..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, mason moze napustiti masonsku organizaciju i postati Hriscanin, i to se upravo desavalo.
To sa istrajavanjem je izmisljotina, jer Ellen White upucuje SAMO JEDNOM coveku ovakvo pismo, koji je smatrao da moze biti clan masonske loze i ujedno Adventista.
I on nakon ovog primljenog pisma zahvaljuje Ellen White, i Bogu na tome sto je izasao iz masonstva.

Ne treba da ima nikakvih izvestaja, jer ljudi su jednostavno napustali svoje organizacije, ne samo masoni, vec i pripadnici drugih protestantskih crkava, i pridruzivali se Adventistima.

Vi ste zapeli za masone, a cinjenica je da je mnostvo pripadnika drugih crkava odlazilo na Adventisticke skupove, i pristupalo Adventistima, i da su te crkve iskljucivale sve iz svojih redova za koje bi se saznalo da idu na Adventisticke sastanke, ili imaju kontakt sa Adventistima.
Tako su i roditelji Ellen White i sama Ellen White bili iskljuceni iz Metodisticke crkve kojoj su pripadali.

Ponavljam, vi ste zapeli za nasone, a zasto posteno u svetlosti ovih cinjenica ne kazete da su Adventisti nastali od bilo koje druge crkve.

Ja cu ti reci, jer vam te cinjenice ne idu u prilog da oblatite Adventiste.

Ponavlja takodje, i uvek cu ponavljati jer je to istina - Adventisti nemaju nikakve veze sa masonima, ni organizaciono, niti imaju masonska ucenja, niti bilo kakve druge dodirne tacke..

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Što se tiče slike o svevidećem oku zapitao sam na dvije strane i evo odgovora....evo što kaže jedan brat

Na žalost ili na sreću to je najobičnija laž. Prvo, prva verzija Velike Borbe je objavljena 1884, a ne 1874. James White je umro 1881 i nikako nije mogao promovisati ništa u Velikoj Borbi.
Drugo, oni tada nisu imali Internet, ni Hollywood i tajna društva su bila tajna, nije se znalo o njima niti su objavljivane stotine knjiga na sve strane o njima. Niko tada nje moga znati da oni navodno koriste simbol svevidećeg oka za Sotonu. Jedini koji je legitimno svevideći je sam Bog i taj simbol sa punim pravom pripada njemu tako da James White nije imao razlog za uzbunu kada mu je Kellog pokazao tu sliku (autor je nepoznat) u 1874.

Istog brata je neko pitao za držanje ruku od strane pionira...evo njegovog odgovora

Isti kao sa svevidećim okom. Ljudi nisu znali za tajne simbole, šta znače, samo su ih videli. Vidlei su da plemeniti, bogati , moćni ljudi drže tako ruku i doživljavali su to kao neko dostojanstveno držanje. Fotografisanje je tada bilo jako retko i skupo. Fotografi su morali biti profesionalci kako bi uhvatili sliku. Nije bilo smartphona i kamera sa blicem i na klik, i ti profesionalci su savetovali ljude kako da se postave da bi na slici izgledali što dostojanstvenije, jer nije bilo popravki. Naravno da su ih savetovali da se drže onako kako se drže poznati ljudi na visokim pozicijama.

Jedan drugi brat za svevideće oko veli ovo

Najprije, uopšte se ne radi o "Velikoj borbi" koja je izdata 1884, deset godina kasnije, već o radu koju je dr M.G. Kelog predstavio Džejmsu Vajtu (autor crteža nije poznat) negdje početkom 1870-ih, a ovaj je našao kako rad predstavlja "živopisan prikaz Plana spasenja" i riješio da ga objavi u "Pregledu i Glasniku" (Review & Herald) kao "alegorijsku sliku" uz brošuru "The Way of Life" (Put života) koja objašnjava plan spasenja od pada do obnove.

Očigledno je da nema apsolutno nikakve loše namjere u tom činu Vajtovih, a to što se između ostalog na slici nalazi i "svevideće oko" niti je njihov rad niti zlonamjera. Elen Vajt nije imala znanje o okultnoj simbolici kakvo mi imamo danas, a po svemu sudeći ni Džejms. Elen Vajt je čak koristila u svojim spisima odrednicu "Božje svevideće oko", bez ikakve zadnje namjere. Osobina sveznanja, sveuvida i sveprisutnosti je Božja, a što Sotona to zloupotrebljava, druga je stvar.

U svakom slučaju, da su oni imali znanje o okultnoj i paganskoj simbolici kao mi danas, i da su se sasvim oslobodili tenzije da prikazuju biblijske motive koji se tiču Boga i Hrista slikama i crtežima, sigurno bi bolje od nas pazili šta rade.

Tako mire00 provjeri malo bolje informacije prije nego što nešto objaviš...objavljuješ laži da se ta slika nalazila u Velkoj Borbi, a čak si i godinu slagao...ne miješaj se tamo gdje ne poznaješ stvari dobro....svako dobro....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tako mire00 provjeri malo bolje informacije prije nego što nešto objaviš...objavljuješ laži da se ta slika nalazila u Velkoj Borbi, a čak si i godinu slagao...ne miješaj se tamo gdje ne poznaješ stvari dobro....svako dobro....

Pa da bi ostao u zabludi mora da drugom pripiše zabludu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hvala Bogu, iz ovoga smo videli da nije bilo nikakve namere, zavere i slicno, osim ako se vestacki ne stvori.

Zahvaljujem na iznesenom..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet pisete svasta, jel vidis da se oko pojavilo u Review and Herald?
Znaci, koliko god tvrdio gore da nije publikovano od strane adventista to oko JESTE VASE.

A pisac kojeg ja citiram tvrdi da je ono stampano u Velikoj Borbi, iako priznaje takodje da je slika postavljena i u casopisu, znaci nije slagao nista. Vas ocajnicki pokusaj izbrisati oko!

Sto se tice polozaja ruku na slici, opet cista glupost.
Ako je fotograf "sugerisao koji polozaj da zauzmu" SVI BI ZAUZELI IDENTICAN POLOZAJ NA SLICI !

Laodikeja, vecina pionira adventizma su bili masoni i to je toliko ocigledno da ja ne znam zasto se pravite ludi?
Odakle Kelogu ideja da predlozi onakvu sliku ako nije i on bio mason?
Vecina njih su bili masoni i na tome temeljili nauku, mozda EGW i nije, ali svi ostali oko nje jesu i ona prepoznaje taj problem i pise o njemu.

Evo i dokaz problema:

Joseph Bates je bio suosnivac crkve SDA zajedno s Ellen White i njenim muzem.
U pismu Jamesu White-u, on pise o problemu kako se odredjeni sastanci vrse u crkvi na neadekvatan nacin.
On je naveo:

"Crkva je zatim obavljala svoj posao. No, nije dosla do odluke do jutra. To je bio tajni sastanak, a zatim su svi sastanci nakon toga bili tajni. Mr. H. je rekao da mu je jedan od naših clanova rekao da to previse lici na masoneriju.. " {July 4, 1854 JWe, The Adventist Review and Sabbath Herald 175.14}

ODAKLE OVAKVA IZJAVA???
Pravite se slepi!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, odgovor ti je dat, i ti mozes i dalje vestacki stvarati zaveru u svom umu, ona ne postoji.

Sto se tice sastanaka, i danas postoje sastanci kojima prisustvuju samo clanovi crkvenog odbora, propovednicki sastanci, i slicno.
Raditi nesto bez prisustva vernika ili ljudi sa ulice - nije dokaz za masoneriju.

Dopusti Isusu da te promeni, predaj mu se potpuno, i iskustveno pocni da zivis sa Bogom, i on ce ti govoriti sta je istina.

Ja ovde suvise tolerisem slusajuci puka ljudska misljenja.
Od sada kada nesto govorite, necu odgovarati dok mi ne potvrdite da vam je to licno rekao Gospod, a moje je da se molim i da ispitam da li je to od Boga ili ne.
Dakle, ne zanimaju me ljudska misljenja.

Slava Bogu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire bracika MOLIM TE nemoj više ni pod tačkom razno davati ni jedan dokaz jer svaki dokaz ZAPAMTI TO sledeći put nećeš naći..
Nemoj MOLIM TE više ništa davati ni tekst ni slike ni linkove.
Više desetina linkova su mi uklonili a to rade svuda svima i onda se smeju naivnima pitajući imate li još neki dokaz da sve uklone.
NEMOJ.

Što se tiče slike o svevidećem oku zapitao sam na dvije strane i evo odgovora....evo što kaže jedan brat

Na žalost ili na sreću to je najobičnija laž. Prvo, prva verzija Velike Borbe je objavljena 1884, a ne 1874. James White je umro 1881 i nikako nije mogao promovisati ništa u Velikoj Borbi.
Drugo, oni tada nisu imali Internet, ni Hollywood i tajna društva su bila tajna, nije se znalo o njima niti su objavljivane stotine knjiga na sve strane o njima. Niko tada nje moga znati da oni navodno koriste simbol svevidećeg oka za Sotonu. Jedini koji je legitimno svevideći je sam Bog i taj simbol sa punim pravom pripada njemu tako da James White nije imao razlog za uzbunu kada mu je Kellog pokazao tu sliku (autor je nepoznat) u 1874.

Istog brata je neko pitao za držanje ruku od strane pionira...evo njegovog odgovora

Isti kao sa svevidećim okom. Ljudi nisu znali za tajne simbole, šta znače, samo su ih videli. Vidlei su da plemeniti, bogati , moćni ljudi drže tako ruku i doživljavali su to kao neko dostojanstveno držanje. Fotografisanje je tada bilo jako retko i skupo. Fotografi su morali biti profesionalci kako bi uhvatili sliku. Nije bilo smartphona i kamera sa blicem i na klik, i ti profesionalci su savetovali ljude kako da se postave da bi na slici izgledali što dostojanstvenije, jer nije bilo popravki. Naravno da su ih savetovali da se drže onako kako se drže poznati ljudi na visokim pozicijama.

Jedan drugi brat za svevideće oko veli ovo

Najprije, uopšte se ne radi o "Velikoj borbi" koja je izdata 1884, deset godina kasnije, već o radu koju je dr M.G. Kelog predstavio Džejmsu Vajtu (autor crteža nije poznat) negdje početkom 1870-ih, a ovaj je našao kako rad predstavlja "živopisan prikaz Plana spasenja" i riješio da ga objavi u "Pregledu i Glasniku" (Review & Herald) kao "alegorijsku sliku" uz brošuru "The Way of Life" (Put života) koja objašnjava plan spasenja od pada do obnove.

Očigledno je da nema apsolutno nikakve loše namjere u tom činu Vajtovih, a to što se između ostalog na slici nalazi i "svevideće oko" niti je njihov rad niti zlonamjera. Elen Vajt nije imala znanje o okultnoj simbolici kakvo mi imamo danas, a po svemu sudeći ni Džejms. Elen Vajt je čak koristila u svojim spisima odrednicu "Božje svevideće oko", bez ikakve zadnje namjere. Osobina sveznanja, sveuvida i sveprisutnosti je Božja, a što Sotona to zloupotrebljava, druga je stvar.

U svakom slučaju, da su oni imali znanje o okultnoj i paganskoj simbolici kao mi danas, i da su se sasvim oslobodili tenzije da prikazuju biblijske motive koji se tiču Boga i Hrista slikama i crtežima, sigurno bi bolje od nas pazili šta rade.

Eto,sad više nećeš napadati ostale što imaju svevideće oko jel ti tvoj braco reče da je to Božje kao i šestar i trugao velikog arhitekte pardon slobodnog arhitekte.
Nereče ti ništa o onom kako mrtvi čuju glas i ustaju?

Vidiš odbranio si Vajtove i Melera oko je Božje jer On nema oba oka već jednim gleda,odbranio si obelisk jer ga i Vatikan ima kao hrišćanski znak,odbranio si pregaču oko struka jer je ima svaka kuvarica,odbranio si plagijatora jer je ona smela tuđe prepisati a njeno je zaštićeno autorskim pravom.

Čak ni bolesnoj osobi to ne možeš prodati.Toliko gluposti na tako malom prostoru si majstorski uspeo ubaciti.

Poslednja izmena:
Natrag